Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Death Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Death Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Death Metal'in Hangi Türünü Tercih Edersiniz?
Death Metal
43%
 43%  [ 89 ]
Melodic Death Metal
56%
 56%  [ 114 ]
Toplam Oylar : 203

Yazar Mesaj
ByTar

MesajTarih: Prş 12.07.2007 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Türkiye'de Death Metal hayranı olmanın şartı Arch Enemy-In Flames ve (Death grubu olmasalarda!) Children Of Bodom dinlemektir. Very Happy Diğerlerini geçsenizde olur. Very Happy Yazık ya...

children of bodom da power metal etkileri olduğu gerçek. ancak power metal etkisi var diye death grubu olmadıklarını söylemek yanlış. brutal, scream vokaller, böylesine sert riffler ve sert davullar power metalde yok. şimdi sen bana ben sadece power metaldir demedim falan diyiceksin. children of bodom un melodikliğine, alexi nin kabiliyetine kim, hangi grup ulaşabilmiş?(daha melodik bi grup varsa söyleyin, tabi kime göre neye göre) children of bodom u neden hor gördüğünüzü anlamıyorum ya Very Happy janne wirman kadar yetenekli bi klavyeci hangi grupta var merak ediyorum? Question neyse children of bodom death metal diyildir diyosan bi bildiğin vardır diyorum. müzik bilgine saygı duyuyorum ama aşağılama tavırlarından nefret ediyorum. Evil or Very Mad
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_aden_

MesajTarih: Prş 12.07.2007 22:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ByTar demiş ki:
children of bodom un melodikliğine, alexi nin kabiliyetine kim, hangi grup ulaşabilmiş?

Kalmah Wink

melodik death adına :::

Septic Flesh,Garden Of Shadows,Dark Tranquility,Persefone,At the gates,Requiem Aeternam(melodik death/black olsa da),Insomnium..
aklıma ilk gelenler bunlar emin ol cob'dan daha iyi ha kime göre bana göre Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ByTar

MesajTarih: Prş 12.07.2007 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de kalmah ı cob dan iyi olarak görüyorum mesela aynı sınıftan. hatta heroes to us şarkısı dünyanın en iyi şarkısıdır kanımca ancak melodi açısından children of bodom kadar yaratıcı bi grup olduğunu düşünmüyorum. isveç death gruplarını da kıyaslamıyorum.
ByTar

MesajTarih: Prş 12.07.2007 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayrıcana alexi laiho kadar yetenekli bi gitarist kalmah ta yok kime göre bana göre diyildir sadece heralde Wink ayrıca vokal olarakta kalmah cob un kalitesine ulaşamaz Wink kim ulaşabilirki alexi nin vokaline zaten?(işte bu bana göreydi Very Happy )
_aden_

MesajTarih: Prş 12.07.2007 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cob tamamiyle melodik death değildir.. hayır ritimlerle şuyla buyla olsun power a sık sık kayar ..saf melodik death nasıl diyebiliyorsunuz anlamıyorum..
alexi'nin yetenkli oluşu grubun vasat olmasını değiştirmiyor ve ben de kalmah da ısrarımı sürdürüyorum bodom bana göre ayaktır.hele son albümü leştir.Something Wild albümüne hiç bir şey demem ama son albüm leş...Bana göre dememe gerek yok herhalde Wink
Başa dön
kahverengi_adam

MesajTarih: Prş 12.07.2007 23:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amacım Alexi'ye bok atmak değil kaldı ki COB'u ben de severim Alexi de iyi gitaristtir ama Alexi'ye gelene kadar daha nice yetenekli metal gitaristleri var(Necrophagist'ten Muhammet Suiçmez kardeşimiz için rahatlıkla daha yeteneklidir diyebilirim).COB'un konserlerinde,Alexi'nin Young Guitar videosunda yaptığı yanlışlar bir değil iki değil.Dikkatli bir dinleyici kolaylıkla anlayabilir.
Ama adamlar iyi şarkı yazıyolar o ayrı.Alexi biraz göz önünde olan ve çoğu metalci tarafından sevilen bi gitarist olduğu için el üstünde tutulyor bence.
kingofloss__

MesajTarih: Cum 13.07.2007 0:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ByTar demiş ki:
aşağılama tavırlarından nefret ediyorum. Evil or Very Mad

Günümüz metalcilerini biraz eleştirdim diye bunun neresi aşağılama oldu?Yapma lütfen...Kimseyi aşağılamak amacım yok.Yani,COB dinliyorsun diye illaha kendine alınma,benim lafım COB-IF-AE dinleyipte "Sertim,metalciyim beyn!" diye gezenlere...

ByTar demiş ki:
children of bodom da power metal etkileri olduğu gerçek. ancak power metal etkisi var diye death grubu olmadıklarını söylemek yanlış. brutal, scream vokaller, böylesine sert riffler ve sert davullar power metalde yok. şimdi sen bana ben sadece power metaldir demedim falan diyiceksin.

Yoo,demeyeceğim. Very Happy

Children Of Bodom'un müziği direk Power Metal,Death Metal değil...Power Metal'den farklı olan yanı Alexi'nin brutal vokal yapması,yoksa riffler,bateriler,senfoniler Power Metal'e daha uygun...Hatta yer yer Neoclassical Metal'e bile kayıyorlar.Death Metal riffleri ise daha az Power/Neoclassical rifflere göre...Kısaca senin sert olarak gösterdiğin o riffler birebir Power Metal riffleridir.Death Metal rifflerindeki kaotik hava yok COB rifflerinde ve Death Metal sertliğinde-teknikliğinde riffler değiller genel olarak...

Davulları ise Power Metal'den sert değil,Power Metal bateristleri de genelde 250 bpm takılırlar ve üstüne kickleri bindirirler.Blast-beat kullanmazlar ya da nadiren kullanırlar ki blast-beat Death/Black Metal tekniğidir ve baterileri sert hale getiren tekniklerden biridir.Children Of Bodom bateristi iyi bir bateristtir ama abartılacak bir eleman değildir.Alexi Laiho'da aynı şekilde...

ByTar demiş ki:
children of bodom un melodikliğine, alexi nin kabiliyetine kim, hangi grup ulaşabilmiş?(daha melodik bi grup varsa söyleyin, tabi kime göre neye göre) children of bodom u neden hor gördüğünüzü anlamıyorum ya Very Happy janne wirman kadar yetenekli bi klavyeci hangi grupta var merak ediyorum?

COB'u hor gördüğümüz yok ama bence çok abartılıyor.Tamam,kişisel fikirler ama o da bir yere kadar...Alexi tanrı kıvamına sokuluyor,Janne büyütülüyor vs...vs...

Janne Wirman'a gelene kadar kaç tane klavyeci var.Tür sınırlamasına girmeyelim,en başa Jordan Rudess'ı koyarım.Adamın müzikal dehasını görmek isteyen Dream Theater'ın albümlerini dinlesin.Kevin Moore derim,onun gibi besteciler sayılıdır.Santeri Kallio,Per Wiberg,Martin Powell,Alex Staropoli gibi önemli isimler var.Metal müzikte özellikle Progressive Metal'de çok yetenekli klavyeciler var,Janne'de iyi ama asla en iyisi değil...

Alexi Laiho'da tamam,iyi çalıyor ama abartılıyor da...Virtüöz değil sonuçta...Bir Petrucci,bir Malmsteen,bir Satriani ve ya Vai değil...Melodik anlamda COB'u geçecek birçok grup var,Power Metal olsun Death Metal olsun...da grup isimleri vermeyeceğim sonuçta yine "kime göre neye göre" olacak. Very Happy Ama COB müziğin son noktası değildir,öyle bir muameleyle insanlara gösterilmemelidir.(Finlandiya-İsveç dua etsin Norveç bu Death Metal'e el atmadı diye,yoksa işleri bitikti. Very Happy)
mer_ve

MesajTarih: Cum 13.07.2007 0:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cob iyi bir grup ama bencede abartılıyor,fazla melodikde gelmiyor bana.
haa birde norveçli death metal grubu hiçmi yok?underground takılan falan vardır belki.
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Cum 13.07.2007 0:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oldukça fan bir yorum ByTar ın yaptığı..bu yüzden ortada tartışacak çok fazla şeyde yok sanırım..yani dinlediğiniz bir grubun vokalistini en iyi,ulaşılmaz diye nitelendirirseniz tartışılacak bir fikre sahip olmadığınız baştan anlaşılır..yani bunun üzerine ne desek o adama boş gelicek lafı baştan demiş..

Ha bana göre de yanlıştır ama tartışmaya lüzum yok..kingofloss__ işi teknik anlamda güzel açıklamış..anlayana..ama ben ByTarın çıkıpta evet o müzisyenler cobdakilerden daha iyidir yada fikrine saygı duyuyorum diyeceğini pek sanmıyorum..

gerçi bu yurdumuzda çok sık olan bir durum..fanlığı fanatikçe yaşıyoruz..bir futbol takımını tutar gibi..halbuki burda kimse birbiriyle yarışmıyor..her grubu kendi içinde her sanatçıyı kendi kategorisinde kendi tarzı içinde değerlendirmek gerekiyor..çünkü her vokalistin tarzı,ses rengi,tekniği vbsi birbirinden ayrıdır..siz hiç birbirinin tıpatıp aynısı,notalarından tutunda çalma şekline,tonlarına vbsine kadar aynı olan iki grup gördünüz mü ?..en fazla aynı tarzı icra ederler bu da karşılaştırmak için bence tam olarak yeterli değildir..geri kalan olay zevkler ve renkler kavramına girer subjektiftir..bu nedenle boşa tartışacağımıza konuyu farklı yerlere çekelim death metal konusunda..
Başa dön
kingofloss__

MesajTarih: Cum 13.07.2007 0:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mer_ve demiş ki:
haa birde norveçli death metal grubu hiçmi yok?underground takılan falan vardır belki.

Yok demedim zaten,tabii ki var.Ama Norveç daha çok Black Metal/Gothic Metal ve Avant-Garde/Progressive Metal tarzlarına yoğunlaştı.Finlandiye ve İsveç ise Death Metal'e yoğunlaştı.Norveç,Death Metal'e bu iki ülke kadar ilgi gösterseydi şu an ne İsveç ne Finlandiya'dan bu kadar fazlaca tutulan grup çıkardı.İsveç yine bir anlamda farklılar içlerinde farklı gruplar çok var ama Finlandiyalılar bir trend buldular mı direk kopyalıyorlar.COB'un kopyası birçok grup var...Norveçliler'in ise yaratıcılıkları müthiş,Black Metal adına yaptıkları işler değil(Zaten dünya üstündeki en gerici türün yaratıcılıkla çok alakası olamaz.) ama Avant-Garde ve Progressive Metal alanındaki işleri resmen psikopatça ve taze fikirlerle dolu...

Daishuman'ın yazdıklarına da katılıyorum,grupları fan gözüyle değerlendirmeyi bir yerden sonra bırakmak gerekiyor ama biz bunu pek beceremiyoruz.

Bu tartışılan konu hakkında başka bir konuda başka bir kullanıcının yazdığı bir yazıdaki önemli gördüğüm noktayı alıntı yapmak isterim.

Alıntı:
...Nile bence dünyanın hem en teknik hem de en melodik gruplarından biri. Ancak birçok kimseye göre sadece brutal vokal var müziklerinde. Ordaki melodi duy(a)madığını söyleyen o kadar çok kişi gördüm ki. Oysa benim için Nile'in tek bir şarkıda kullandığı melodi, bugün İsveç'ten çıkan sözüm ona "melodik death metal" gruplarının yazdıkları toplam melodileri cebinden çıkarmaya yeter. Sorun, bunu duyabilmek veya duyamamaktır.

_aden_

MesajTarih: Cum 13.07.2007 16:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alexi ilah zaten canım lütfen... Nile olayına katılmamak elede değil death metal içerisinde ki en orjinal grup kendileri..
Başa dön
Bite_the_Pain

MesajTarih: Cum 13.07.2007 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

COB isterse çalınması imkansız şeyler yazsın... istersen Alexi saniyede 3000 nota bassın... yine de o boş anlamsız sözlerle bana birşey ifade etmez...sözleri ciddi anlamda rezalet...("every time I die" dışında)

bazıları Chuck ın varisi diyorlar ama Chuck gibi bir insanın yanından bile geçemez... Chuck ın müziği yaratıcı-ustalık isteyen mzüiktir ayrıca sözleri de çok anlamlıdır... Alexi de bunu göremiyorum...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kahverengi_adam

MesajTarih: Cmt 14.07.2007 0:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Death diğer death gruplarından daha farklı bir death metal grubu ve şu anki death ve hatta bazı diğer metal gruplarına ilham kaynağı olmuş ya da olabilecek bir grup.Chuck ise metal müziğin ne kadar ulu bir müzik olduğunu gösteren bir müzisyen.Onu öyle alkol komasına girip oraya buraya sataşıp sahnede şapşallıklar yaparken görmemiz imkansız.Adam gibi adam derler ya hani öyle Smile
İşte bu yüzden bu adamın veliahtı olarak gösterilmesi gereken kişi iyi seçilmeli.Alexi Laiho iyi gitar çalabilir ama bariz mantalite farkı var ikisinin arasında.İllaki de varis arıyorsanız da ben Muhammet Suiçmez'i örnek gösteririm.
DRAKKAR

MesajTarih: Cmt 14.07.2007 1:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence Bodom piyasaya çok iyi bir giriş yapmıştı. Sth Wild ve Hatebreeder süper albümlerdir. Ama özellikle Alexi o yaştaki şöhreti kaldıramadı gibi geliyor bana. Gittikçe düştüler. Zaten son albümlerini merak bile edip dinlemedim. İyice kötüleştiler.
_aden_

MesajTarih: Cmt 14.07.2007 2:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DRAKKAR demiş ki:
Bence Bodom piyasaya çok iyi bir giriş yapmıştı. Sth Wild ve Hatebreeder süper albümlerdir. Ama özellikle Alexi o yaştaki şöhreti kaldıramadı gibi geliyor bana. Gittikçe düştüler. Zaten son albümlerini merak bile edip dinlemedim. İyice kötüleştiler.

Sorun da bu bence piyasaya iyi giriş yaptılar Wink
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Cmt 14.07.2007 18:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

öğrenmek güzeldir sağolun arkadaşlar. Very Happy
ByTar

MesajTarih: Pzr 15.07.2007 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

katılmadığım şeyler var tabi. kafamda toparlayıp bişeyler karalıyıcam Very Happy please wait...
pirasalidoner

MesajTarih: Pts 16.07.2007 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla arkadaşlar çok güzel anlatmışlar.nedense internette herkes tür söyler ama detayını söylemeyemez.burada arkadaşlar çok güzel anlatmışlar,helal valla.children off bodomun death metal olmadığına bende katılırım.
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Çrş 18.07.2007 20:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdiiiik.... finlandiyalıların yaratıcılığına bile kakalar gelmiş Very Happy anlamıyorum ya!! cob un kopyası diye herhalde imperanon a demişsin kingofloss__. çünkü ben ortada başka kopya göremiyorum. onlar da kariyerlerinin ilk zamanlarında cob un şarkılarını coverlamak için kurulduklarından kopya muamelesi görüyo heralde... herşeyin bi başlangıçı vardır. tamam başlangıçta öyle olabilir ama sonraları cob la alakası olmayan sadece tarz benzerliği olan mükemmel yaratıcı bi grup ortaya çıktı. tabi melodi olarak söylüyorum. tarz olarak cob dan etkilenme hala var..

finlandiya da daha bir çok grup var ve hepsi birbirinden farklı... en dandik grup lordi bile bişeyler yapıyosa diyicek fazla bişey yok aslında Very Happy ama karalamam lazım yine bişeyler çünkü baya ağır laflar gelmiş tutmayın beni Very Happy

bi kaç özenti grup yazıyorum:

kalmah kopya zaten dimi? cob un tıpkısı valla Very Happy bi norther zaten direk cob özentisi. hele amorphis yok mu cob kurulmadan önce tahmin etmişler hangi tür müzik yapıcaklarını hemen kopyalamışlar. beherit zaten tam kopya. herhalde black metal yapıcak zannetmişler cob u, kurulursa biz de black yapak maksat kopya olsun demişler. sentenced ayrı bi özenti grubu zaten Very Happy diablo, pek kimse bilmez ama o da cob kopyasıdır Very Happy ensiferum, işte dünyanın en kopya grubu Very Happy bunlar gibi özenti, lanet olası bi grup daha görmedim. yaratıcılıktan bir gram nasiplerini almamışlar valla. kınıyoruz: cık cık cık... Very Happy nightwish desen zaten tırt. impaled nazarene de kopya. eternal tears of sorrow da cob akımından otlanan bi grup. moonsorrow cob un fince sözler yazanı. apocalyptica yı bare cob a bulaştırma gözünü seviyim. Sad

ayrıcana finntroll ve korpiklaani tamamen çalıntı gruplar Very Happy

gerçekten haklısınız galiba... children of bodom un rüzgarına kapılan uçmuş gitmiş. norveçlilerin eline kimse su dökemez... death metal yapmamışlar iyiki, yapsalar bi de dehşet verici şeyler olcakmış. Rolling Eyes

alexi apayrı bi konu. ben hem vokal hem de gitar açısından değerlendirdim. şuan daha genç. vokali bence hala tartışmasız.. ancak gitar konusunda şuan çok iyi olmasının yanında virtüöz kumaşı, potansiyeli mevcut. wirman konusunda da death metal gruplarını ele almıştım ben. yoksa bi fazıl say da mantık olarak daha iyi çalar Very Happy
Melih_Mlh_1

MesajTarih: Çrş 18.07.2007 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bence melodic death cok saçma bir durumda yok children of bodom uş dt miş in flamesmiş faln ne yaptıkalrını unutmuş durumdalar bence dogru duzgun saf death metal grupları olan amon amarth,death,six feet under ve niceleri dururken melodic bana saçma gelıyor ya o sertlikde bir vokale oyle yumusak melodilerin iyi gittgini dusunmuyorum acıkcası....
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
6. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız