Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Eşcinsellik
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Eşcinsellik
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21, 22  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

sizce sapıklıkmıdır__?
evet
44%
 44%  [ 202 ]
hayır
55%
 55%  [ 248 ]
Toplam Oylar : 450

Yazar Mesaj
heyulaheyulaheyula
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 22.09.2007 23:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki bişeyi merak ediyorum.iki eşcinsel evlendi diyelim ve ilerde çocuk sahibi olmak istediler.ne yapacaklar?
chromatickey

MesajTarih: Cmt 22.09.2007 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

heyulaheyulaheyula demiş ki:
...ama hayatta her türlü şeyin tadına bakmış,karşı cinsten zevk alamz hale gelmiş ve hemcinsine yönelmişse bu sapıklıktan başka birşey değildir...

Güzel nokta.

allahtan istiyeceğim son şeydir homoseksüel olmak..

Büyük konuşmamak lazım...

Evlilik konusunda yasal düzenleme gerekli. aynı şekilde çocuk sahibi olmak içinde gerekli düzenlemelere ihtiyaç var. Ama yabancı ülkelerde çocuklu eşcinsel çiftler var.

Eğer bu soruyu sorma amacınız; çocuğun çifte ilerde ne tepki vereceği, psikolojisinin nasıl olacağı, ve çevreden ne tepki alacağı ise ufak bir örnek vermek istiyorum izninizle.

Bu ağustos ayının başında Amsterdam da yapılan "pride" izleme şansım oldu. Tramvayda giderken 4 yaşında kız ile babası arasında geçen şu konuşmaya şahit olduk.

kız: baba neden kalabalık ve neden her yerde balonlar var?
baba: bugün festival var.
kız: ne festivali?
baba: eşcinsellerin festivali
kız: eşcinsel ne ?
baba: bazı erkekler kadınları sever ama bazı erkeklerde erkekleri sever
kız: (gayet normal bir şekilde omuzlarını sallayarak) OK.

bu kadar. Hoşgörü için yöntem basit. başta siz hoşgörülü olacaksınız sonrada bunu çocuğunuza "seni leylekler getirdi" modunda olmadan aktaracaksınız.

www.myspace.com/emrechrom
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
heyulaheyulaheyula

MesajTarih: Cmt 22.09.2007 23:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ama neticede o çocukları evlat edinecekler.onlar kendi kanından ve canından bi çocukları olmalarını istemezlermiydi acaba?
chromatickey

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bilmem. Evlat isteyen bir eşcinsele bu soruyu sormak lazım. Fırsatını bulursam yanıtını aktarırım. Tabi çeşitli yöntemlerde geliyor aklıma. sperim verilim taşıyıcı anne bulunması ya da lezbiyen ise sper bulup çiftlerden birinin çocuğu doğurması. İsteyen eminim çaresine bakacaktır Smile

Başa dön
heyulaheyulaheyula

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 0:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

burdan şuna gelmek istiyorum aslında.insan hep zor olan şeyi seçmeye gidiyor ve sonunda mutsuz oluyor.toplumun değer yargılarına karşı çıkıcam die, aslında kendisinde de var olan bu değer yargılarına savaş açıp,kişilik bunalımlarına girme pahasına farklı olmanın dar yollarında yaşam buluyor.sonunda da bi avuç mutsuzluk ve kayboluşun hazin serüveni..
Başa dön
chromatickey

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence yanlış bir yargı. eşcinsellerin hiçbiri farklılık için bu yola çıkmamaıştır. farklı olmak için daha başka yöntemler vardır. Eşcinselliği farklılık için şeklinde algılamanız çok yanlış. eşcinsel kendi kişiliğine neden savaş açsın ki. gayet barışık ve mutlu olan çok var. O taraftan bakıldığında sorun, kendi ile savaş değil, toplumla savaş.

"ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" de diyebiliriz "love it or leave it" (metallica) da diyebiliriz. sorun burda bence. ya da BUSH ve Anakin Skywalker dediği gibi "if you are not with me, you are my enemy"

Nerden bakacaz olaya, ona bir karar verelim. iş kendi özgürlüğümüz olunca kimse karışamaz diyebiliyoruz. ama bunu herkes için söyleyebiliyor muyuz?

Bırakalım insanlar istediği gibi yaşasın. isteyen ateist olsun isteyen dindar, isteyen sağcı isteyen solcu. her noktada ayrılabiliyoruz. Herkes özgür olsun diğerinin örgürlüğünü zedelemedikçe. "yurtta sulh cihanda sulh diyoruz" da inanıyor muyuz, "savaşma seviş" diyoruz. ne güzel laflar edilmiş barışa dair. ama gel gelelim insan fıtratı izin vermiyor buna.

bakalım ne olacak Smile

konuyu pek dağıttım, özür...

Başa dön
heyulaheyulaheyula

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 0:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

umarım haklısındır..umarım mutludurlar.tabi herkes özgür ama ne bileyim bu eşcinsellik iyice yayılmaya başladıktan sonra arkadaş bulmakta zorluk çekicekmişiz gibi geliyor.paranoyaklık safhasına kadar gidicek bu.insanların evlerine gitmeye çekinicez.elini omzuna atamıycaz,oturup bi çay içemiycez kafede.halı saha maçlarına gittiğimizde soyunma odasında rahatça soyunamıycaz,liseli çocuklar beden derslerinde sınıfta üstünü değiştiremiycek.kalabalık dolmuşlarda erkekler kalçalarımıza dokuncak.ben bu düşünceye alışamıyorum valla.kim ne derse desin.
Daishuman

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

burdan şuna gelmek istiyorum aslında.insan hep zor olan şeyi seçmeye gidiyor ve sonunda mutsuz oluyor.toplumun değer yargılarına karşı çıkıcam die, aslında kendisinde de var olan bu değer yargılarına savaş açıp,kişilik bunalımlarına girme pahasına farklı olmanın dar yollarında yaşam buluyor.sonunda da bi avuç mutsuzluk ve kayboluşun hazin serüveni..

Umarım bunu bütün eşcinseller için genellemiyorsundur..Evet bu olayı sapkınlık yapanlarda var..Fakat eşcinsellik hormonal bir olaydır ve genelde doğuştan gelen bir bozukluktur..Bu yüzden eşcinselliği seçen insanların,toplumun değer yargılarına karşı gelmek gibi dertleri yoktur..Ve zaten bu rahatsızlığa sahip oldukları için gayet mutsuzdurlar..Fakat onları anlayamayan ve önyargılı yaklaşan bir toplumda çok daha fazla mutsuz olurlar..Bu yüzden sapkınlık olanla doğuştan gelen insanı ayırmak lazım..ama bu ayrımı yapmakta zor tabi..Zaten aklıbaşında bir insan bir eşcinselle konuştuğunda aradaki farkı anlayabilir..
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 1:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önceki sayfaya baktımda bu ayrımı bildiğini gösteren bir yazı yazmışsın..Bu yüzden açıklamamı eleştiri olarak değilde bilgi aktarımı olarak alırsan daha iyi olur..
Başa dön
napalm

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 9:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ama neticede o çocukları evlat edinecekler.onlar kendi kanından ve canından bi çocukları olmalarını istemezlermiydi acaba?

çok ender de olsa taşıyıcı anne buluyor bazıları...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Josephking_1903

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 13:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daishuman; "doğuştan gelen bir hormonel bozukluk" demişsin, bu bir hastalık olmuyo mu peki? hormonel bozukluk bir hastalık değil midir?bilgi alışverişi yapmak için soruyorum, eşcinselliğin piskolojik bir rahatsızlık olmadığı söyleniyor bilim çevreleri tarafından fakat hala da herkesin birleşebileceği bir yargı yok bu konuda benim bildiğim kadarıyla...
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim bildiğim tıpta hastalık olarak kabul ediliyor hormonal bozukluk olduğu için..Ama seninde dediğin gibi bu konuda tartışmalar halen devam etmekte..

Bu konuda Elif Korap'ın bir haberi var..Baştan sona okumanızı rica ediyorum..İçinde çok yararlı bilgiler,bilimsel görüşler ve yaşanmış hayat hikayeleri var..

‘EŞCİNSELLİK TERCİH DEĞİL DOĞAL BİR EĞİLİMDİR’
Eşcinseller, "Sahnede alkışlanıp, sokakta taşlandığımız bir toplumda yaşıyoruz" diyor... Pek çok kişi homoseksüellere ‘hastalıklı’ gözüyle bakıyor, kimi korkuyor, kimi baskı yapıyor... Uzmanlarsa gerçeği ortaya koyuyor: "Cinsel yönelim, kişinin kendisinin seçip değiştirebileceği bir durum değil"

Eşcinsellik... Yüzyıllardır hayatın tam ortasında varlığını koruyan ancak yeni yeni kabullenilmeye başlanan olgu...

Eşcinselliğin algılanışı ve yaşanışı, her ülke ve toplumda farklı... Türkiye’de ‘eşcinsel’ denince çoğu kişinin aklına E - 5’te görülen travestiler, ağır makyajlı şarkıcılar, kırıtarak yürüyen, daha kadınsı giyinip konuşan dar blucinli genç erkekler geliyor... Çoğu insan eşcinsellerin gittikleri barlara uğramaktan çekiniyor, aileler çocuklarının onlarla arkadaş olmasını pek istemiyor. Öte yandan aynı toplumun bireyleri eşcinsel şarkıcıları ayakta alkışlıyor...

‘Tedavilik bir şey değil’
Peki kimdir eşcinsel, ne yapar, neden insanlar kaçar ondan? Travesti ve eşcinselin farkı nedir? Bu bir hastalık mıdır? Çoğumuz eşcinselleri tanımıyoruz ve tanımadığımız bir şeyden korkuyoruz... Bu sefer onlara sorduk; "Kimsiniz? Ne iş yaparsınız? Eşcinsel olmak ne demek? Beklentiniz nedir?" dedik. Gay’lerle, travestilerle, lezbiyenlerle ve onların aileleriyle konuştuk. Ne hissettiklerini, yaşadıklarını, öykülerini kendilerinden dinledik. Hukukçuların, psikiyatristlerin eşcinsel kimliğe bakışını araştırdık....

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Başkanı Psikiyatrist Dr. Nesrin Yetkin, eşcinselliğin psikiyatrik hastalık sınıflamalarından 20 yıl önce çıkarıldığını belirtiyor şöyle diyor: "Eşcinsellik üç çeşit cinsel yönelimden biridir. Eşcinsel yönelimi değiştirmeye yönelik herhangi bir tedavi girişimi, etik değildir. Zaten başarılı olma şansı da yoktur."

Ergenlikte fark ediliyor
Kişilerin, eşcinsel olduklarını genel olarak ergenlik döneminde fark ettiklerini kaydeden Yetkin, bazı eşcinsellerin, toplumdaki ‘homofobi’ nedeniyle yönelimlerini bir süre reddettiklerini, kendilerini karşı cinse ilgi duymaya zorladıklarını anlatıyor.

Dr. Nesrin Yetkin, bir heteroseksüelin bir eşcinselle arkadaşlık etmesinin, ruh sağlığını etkilemeyeceğini belirterek şunları söylüyor: "Cinsel yönelim asla görme veya örnek alma ile oluşmaz, değiştirilemez. Cinsel yönelim aile içinden örnek alma ile oluşsaydı, kimse eşcinsel olamazdı."

‘Kendinizi gizlemeyin’
Toplumda pek çok kişinin, hatta eşcinsellerin bile eşcinselleri dışladığını belirten Dr. Yetkin şöyle konuşuyor: "Toplumda azınlıkta kalan daima dışlanır. Önyargılar da bunu etkiler. Sosyal konumları iyi olan eşcinsellerin kendilerini gizlemekten vazgeçmeleri olumlu olacaktır. Ön yargıların değiştirilmesinde medyanın tartışılmaz rolü var. Bu konu medyada ne kadar konuşulur, tartışılırsa yanlış bilgilerin düzelmesi de o kadar kolaylaşır"

Çocuğunuz eşcinselse...
Dr. Nesrin Yetkin, çocuğunun eşcinsel olduğunu öğrenen ailelere şu önerilerde bulunuyor:

• Cinsel yönelim kişinin kendisinin de ailesinin de seçebileceği ya da değiştirebileceği bir durum değil. Suçluluk, pişmanlık gibi duygulara kapılmamalı, bunu çocuklarına yansıtmamalılar.

• Profesyonel yardım alabilirler.

• Dünyanın sonu gelmiş, çocukları korkunç bir suç işlemiş ya da yüz kızartıcı bir durum varmış gibi davranmamalılar.

• Kendini suçlu hisseden çocuğa dünyada tek eşcinselin kendisi olmadığı söylenmeli.

• Cinsel yönelimi ne olursa olsun, çocuklara sevgi gösterilmeli ve destek olunmalı.

• Çocuğun toplumla ilişki kurmasına çalışılmalı.

• Kişi ailesi tarafından evlendirilmeye ya da ilişkiye zorlanmamalı.

Ne, nedir?

• Eşcinsel: Kendi cinsine ilgi duyan kişi.

• Biseksüel: Her iki cinse de ilgi duyan kişi.

• Heteroseksüel: Karşı cinse ilgi duyan kişi.

• Lezbiyen: Kadınlara ilgi duyan kadın.

• Gay: Eşcinsel erkek.

• Travesti: Karşı cinsin giysilerini giymekten hoşlanan kişi. (Türkiye’de transeksüel anlamında da kullanılıyor.)

• Transeksüel: Kendi biyolojik cinsiyetinden memnun olmayıp karşı cinse geçmek isteyen ya da geçmiş kişi.

• Homofobi: Eşcinsellere yönelik kaygı, korkuya da nefret.

‘Tek seçenek fuhuş’
ÖDP’den milletvekili adayı olan Demet Demir, 40 yaşında bir transeksüel... Sorunlarını dile getirme şansını ‘kapmış’ ama hayat yine de kolaylaşmamış

Ne zaman ameliyat oldunuz?

Altı yıl oldu.

Para karşılığı cinsel ilişkiye neden başladınız?

Bir matbaada çalışırken 16-17 yaşlarında tacize uğradım, işten ayrılmak zorunda kaldım. Hep aynı şekilde devam etti. Türkiye’de kimliğini açıklıyorsan, kendini belli ediyorsan işinden oluyorsun. Tek seçenek fuhuş. 20 yıla yakın süre fuhuş yapmak zorunda kaldım. Adam akşam seninle yatıyor, sabah hor görüyor. Sahnedeki travestileri, transeksüelleri, eşcinselleri alkışlıyor, sokakta gördüklerini taşlıyor. İnsanlar iş verse pek çoğumuz fuhuş yapmayı tercih etmez.

Hâlâ para karşılığı ilişkiye giriyor musunuz?

Zaman zaman. Yıllardır cinsel haklar mücadelesi veriyorum. İnsan Hakları Derneği üyesiyim. İki yıl önceki seçimlerde ÖDP’den milletvekili adaylığımı koydum. Amerika’da insan hakları ödülü aldım, ama para kazanamadım, hedef haline geldim.

Transeksüel olmanın bedeli nedir?

Polisler ve halk tarafından çok tacize uğradım. Karakola düştüğün zaman rüşvet vermek ya da cinsel ilişkide bulunmak zorunda kaldım. Hakarete uğradım. 1983’de üç kez falakaya yattım. Günlerce nezarette kaldım. En büyük şiddeti bize polisler gösteriyor. Bu ayın 19’unda Hortum Süleyman’la mahkememiz vardı.

Duygusal ilişkileriniz oldu mu?

Bugüne dek 4 sevgilim oldu. İkisiyle gerçek aşkı paylaştım. Diğerleri sömürmek amacıyla, para kazanmak için benimleydiler. Aslında bizler aşka, sevgiye çok önem veriyoruz, çünkü kolay bulamıyoruz aşkı.

Gelecekten beklentiniz nedir?

İsteğimiz, farklı bir cinsel kimlikte olduğumuz için şiddete, ayrımcılığa uğramamak. Heteroseksüellerin sahip olduğu tüm haklardan yararlanmak. İnsanların özgürleşmesi. Eşitliğin sağlanması.

‘Türkiye, gizli eşcinsellerle dolu ama...’
Rumuz: Nietsche, 28, yazar

"Evli, 4 çocuğu olan bir eşcinselle 7 yıl süren bir aşk yaşadım. Dindar biri. Eşi türbanlı. Ait olduğu çevre onu, asıl kimliğini saklamaya itiyor ne yazık ki. Karısına, yıllarca hafta sonları İstanbul’a arkadaşlarını ziyarete geldiğini söyledi. Belli bir süre sonra yaşım da ilerlediği için artık ona tamamen sahip olmak istedim. Benimle kalmasını bekliyordum. Bir tercih yapmak zorunda kaldı ve ailesini seçti. Bunu yapmak zorundaydı. Çocukları ve karısıyla tanıştım, ama tabii bir iş arkadaşı olarak. Eşcinsel kimliğimle değil. Türkiye’de gizli eşcinseller var. Eşleriyle aralarındaki ilişki çok gelenekçi bir yapıdan kaynaklanıyor. Türkiye’de öyle bir baskı var ki, pek çok kişi eşcinsel olduğu halde bir karşı cinsle ilişki kurup evleniyor, ama mutsuz olup yıllar sonra büyük sorunlar yaşıyor."

‘Eşcinsel olduğum için kovuldum’

Umut Koray, 28’inde bir mimar. İlk önceleri durumunu kendi de kabullenememiş, tedavi bile olmuş; ikiyüzlü insanlardan dertli...

Eşcinselliğinizi nasıl fark ettiniz?

13 yaşlarındaydım. Erkeklere ilgi duyuyordum. Uzun süre kendimle savaştım. Doktora gittim, tedavi oldum. Ama değişen bir şey olmadığını gördüm. 20 yaşında bunu kabullendim. Ailem başta bana toz konduramadı, ama sonunda kabullendi.

Cinsel yöneliminizi açıkladığınız için tacize uğruyor musunuz?

Evet. Tecavüz ya da taciz olayı nedeniyle eşcinsel olmadım ama, çok yakın bir arkadaşıma biseksüel olduğumu söylediğim için (o zaman böyle düşünüyordum), zorla cinsel ilişkiye girdim. İnsanlar iki yüzlü. Dört beş kişi olduklarında sokakta sizinle dalga geçerler, ama tek başınıza kaldığınızda sizi cinsel obje olarak görürler.

İş hayatınızda sıkıntı yaşadınız mı?

Evet. İzmir’de mimarlık yapıyordum. Üç yıl önce, eşcinsel olduğumu öğrenince beni kovdular. Hiçbir yasal başvuru yapamadım, çünkü yasa beni yok sayıyor.

ELİF KORAP - MİLLİYET

Alıntı:http://www.gaygaye.com/g_odak06.htm
Başa dön
CedriX

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Escinsellik kesinlikle psikolojik bir hastalik degildir ve 70`li yillardan bu yana psikolojik hastalik demek yanlis. Terapi ile falan tedavi eden yasal yerler yoktur o yuzden.

Fiziksel olarak ise hastalik diyen de var hastalik degil diyen de. Yalniz hepsi yoruma acik seyler. Yapilan arastirmalar ayni bilgiyi veriyor ama sonuc olarak insanlarin yorumu vardir. Insanlarin hala kesin aciklanamayan bir suru seyleri var ve neyin aslinda dogru oldugunu bilemiyoruz. Kulturel seyler bize dogru veya yanlis anlatmaya calisirken bunu bilime dökemezsiniz. Cunku bilimde sadece kadin ve erkek iliskisi olacak gerisinin hic biri olamaz diye bir sey yok. Bilimsel sonuclara objektif bakmak lazim ama herkes beyninde kendi degerleri ile yorumluyor. Su an hic bir kitapta hastalik veya bozukluk olarak gecmez, ne psikolojik ne de fiziksel...

Bu arada gidip tedavisini olsunlar diye bilmem nerenizden laflar uydurmayin. Su an bilinen bilimsel tedavisi yok. Isterseniz tedavi ettigini dusunen bazi insanlar ki bu insanlar ayni zamanda dunyanin hala sadece 6000 yasinda olduguna inanan kisiler. bunlara basvurun bakalim nasil ediyorlar...
heyulaheyulaheyula

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tamam doğuştan gelen bi rahatsızlık olduğunu söyleleyebiliriz ama bi trend olduğunu sölersek de yalan söylemiş olmayız.
chromatickey

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chromatickey demiş ki:

Amerika Psikiyatri Birliği (American Psychriatric Association / APA ) bu konuda sanırım yetkili, otorite bir kurum diyebiliriz. Bu birlik uzmanlardan oluşuyor. Aynı şekilde Amerikan Psikoloji Derneğide APA ile ortak bir açıklama yaparlar;

In 1973 the American Psychiatric Association (APA), by a unanimous 13-0 vote, removed homosexuality from the Sexual Deviancy section of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, the DSM-II.[1] The APA has since stated that homosexuality "does not necessarily constitute a psychiatric disorder." **

kabaca tercümesi şudur;

1973 yılında APA 13 kabüle karşı 0 red oyla eşcinselliği tedavi edilebilir ve edilemez zihinsel bozukluklar kitabından çıkarmıştır. APA bu tarihten itibaren eşcinselliğin " psikiyatrik bir bozukluk içermediğini" belirtmektedir.

Başa dön
BilimTekYoldur

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunlar gerçekten iç parçalayıcı, can acıtıcı şeyler.Öyle ya da böyle herkes eşcinsel olabilirdi.Bu ihtimal vardı ama olan oldu olmayan olmadı.Hastalık muhabbetini hiç umursamıyorum bile tartışmaya gerek yok.Hastalık veya değil eşcinsel bu dünyada heteroseksüellerle birlikte varlar.Varoldular ve olacaklar.Kimse onları yoksayamaz.Kimsenin buna hakkı yok.

Ve denilen doğru.Gerçekten çok fazla eşcinsel tanıdım.En yakın dostunun bile ne olduğunu bilemiyorsun.Herkesin içinde bi eşcinsel olduğuna inanıyorum bazen.Bir çoğu bastırıyor.Bir çoğu örneklerde anlatıldığı gibi karşı cinse adıyor kendini ve yine birçoğu ağır abi, hop bilader tarzı takılarak örtmeye çalışıyorlar durumlarını.Acıyorum bazen bazen üzülüyorum garip bi his yaratıyor bende bu durum.Brian Molko'ya olan yoğun ilgimden ötürü bir dönem kendimden şüphe ettim ve sonra aman bana ne biseksüelimdir dedim ve etrafımdaki çok samimi olduğum insanların taşşak konusu oldum Very Happy halada gelir bana bu muhabbet abi sen biseksüelmişsin diye.Öyleyim veya değilim kime ne Question Nedir yani eğer öyle olduğumu söylesem ne değişecek ki Question Benimle paylaştıklarını mı paylaşmayacaksın ya da cinsel çekimimim sana olmasından mı korkuyosun Question Bilmiyorum ne boktur ama kadınsı erkekler hoşuma gidiyor.Brian Molko ve Dani Filth başta olmak üzere zaman zaman bunu hissediyorum ama nedir ne değildir sorgulamıyorum.Buna gerek bile duymadım.Beni anlayan anlıyordur eminim.

Basmakalıp düşüncelerle yaşıyoruz.Başkalarının duymak istediklerini söylüyoruz.Alın ben söylemiyorum.Bir erkekle birlikte olmadım, bana aşık olan oldu, sürekli arayıp soranıda oldu ama hiçbirine karşı bahsettiğim türden birşey hissetmedim.Sadece onları anlamaya ve yardımcı olmaya çalıştım.Birçoğunun yapacağı gibi "siktir lan ibne" demedim.Neden Question Ben onları anlıyorum ya da anlamaya çalışıyorum diye bende ibneyim Question Evet varsın olsun ibne olayım eğer öyleyse...

Onun dışında tanıyanlar bilir karı-kız konusunda şeytan tüyüm olduğunu.Becerikliyimdir allaha şükür bağlarım taktığım hatunu.(şimdide kendini beğenmiş olabilirim ama olsun, durumu daha iyi anlatmaya çalışıyorum) Uzun bi' ilişkiden yeni çıktığım için flörtleşmeyi biraz unuttuğumu farketsemde bu konuda bi' sıkıntım olmadı şimdiye kadar.Yani asosyal veya kız arkadaş edinememiş, ilişki kuramamış bir adam da değilim.Ama kafalarında soru işareti kalanlar için ilginçte bir anektod yavşayarak konuşan, kendini belli eden ve genel olarak kendini sosyal hayatında bu şekilde tanıtan insanlardan da tiksinti duyuyorum.Bu nedir bilemiyorum.Homofobi midir vesaire midir...Kim bilir belki gizli eşcinselim belkide gizli eşcinsellikten hoşlanıyorum.Belki bilinçaltımda öyle bişey varki bunu kendime bile kabul ettiremiyorum, bilemiyorum.Ama dediğim gibi, sorgulamıyorum.

Neden Question Çünkü bu hayat benim.Hayatı diğer insanlarla paylaşıyorum ve onların hakettiği ölçü neyse benimde payıma düşen o.Ben diyorum çünkü o benin içine eşcinselleri, biseksüelleride katıyorum.Çünkü zaten anlatmaya çalıştığım şey ben neysem onlarda o.

Umarım zamanla insanların insan gibi yaşadığı ve kendileri gibi olmayanlara hayvan muamelesi yapmadığı bir dünya gelecekte birgün mümkün olur.Daha pek gerçekleşicekmiş gibi gelmiyor.Ama ümit her daim varoluyor...

İnsanlığa yakışacak herşeyin sonsuza dek ümit edilmesi adına herkese selamlar olsun...
Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
chromatickey

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 21:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel yazı, güzel ifadeler...

:alkıs

Başa dön
napalm

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanlar eğer çocukluklarında cinsel şiddete maruz kalmışlarsa da eşcinselliğe meyilli olabiliyorlar...
Oceanides

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BilimTekYoldur guzel ozetledin bence Wink tabi anlayan var anlamayan var. Escinselligin hormonlarla ilgili oldugu kesin ama 'hormonal bir bozukluk' olarak adlandirmak yanlis bence.

Ornegin straight bir erkegin bir cocuga tecavuz etmesi hem beyinsel hem ruhsal bir BOZUKLUKTUR ama bir erkegin kendini kadin gibi hissetmesi ya da, bir kadinin hemcinsinden hoslanmasi bozukluk degil hormonal farkliliktir bence olsa olsa.

Ve her insanin yasama HAKKINA duyulan saygi gibi bence escinsellere de en azindan INSAN olduklari icin saygi duyulmalidir. herkesin her secimini onaylamak zorunda degildir kimse ama insanlari yasam tarzlari, cinsel secimleri ya da farkliliklari yuzunden ayirmak, hor gormek yobazliktan ve cahillikten baska birsey degildir! "Escinsellik sapikliktir" diyen cahillere de bebeklere tecavuz eden HETERO sapiklari hatirlatirim!
Daishuman

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EŞCİNSELLİK TERCİH DEĞİL DOĞAL BİR EĞİLİMDİR’
Eşcinseller, "Sahnede alkışlanıp, sokakta taşlandığımız bir toplumda yaşıyoruz" diyor... Pek çok kişi homoseksüellere ‘hastalıklı’ gözüyle bakıyor, kimi korkuyor, kimi baskı yapıyor... Uzmanlarsa gerçeği ortaya koyuyor: "Cinsel yönelim, kişinin kendisinin seçip değiştirebileceği bir durum değil"

Dr. Nesrin Yetkin, bir heteroseksüelin bir eşcinselle arkadaşlık etmesinin, ruh sağlığını etkilemeyeceğini belirterek şunları söylüyor: "Cinsel yönelim asla görme veya örnek alma ile oluşmaz, değiştirilemez. Cinsel yönelim aile içinden örnek alma ile oluşsaydı, kimse eşcinsel olamazdı."

Cinsel yöneliminizi açıkladığınız için tacize uğruyor musunuz?

. İnsanlar iki yüzlü. Dört beş kişi olduklarında sokakta sizinle dalga geçerler, ama tek başınıza kaldığınızda sizi cinsel obje olarak görürler.

Yukardaki yazıda bu noktalara dikkat çekmek istiyorum..Sahnede alkışlanığ sokakta taşlanmak eşcinsellerin kaderi..Böyle bir toplumda yaşıyoruz..Ayrıca son paragrafta çok etkileyici..Birçok insan arkadaş ortamında eşcinselleri aşağılarken kendi iç dünyasında onları arzulayabiliyorlar... Exclamation
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21, 22  Sonraki
19. sayfa (Toplam 22 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız