| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Ramazanın en güzel yanı nedir? |
| Pide |
|
36% |
[ 113 ] |
| Huzur |
|
27% |
[ 85 ] |
| Yemekler |
|
12% |
[ 40 ] |
| İbadet |
|
23% |
[ 72 ] |
|
| Toplam Oylar : 310 |
|
| Yazar |
Mesaj |
DRAKKAR

|
Tarih: Prş 11.10.2007 23:09 Mesaj konusu: |
|
|
Boylesi samimi ve hakli bir postmodern yaklasimi bu ulkede veya sitede kac kisi kaldirabilir? Bence fazla degil sevgili JackRackham.  _________________ \m/ ^_^ \m/ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
chromatickey

Kayıt: Dec 12, 2006 Mesajlar: 207 Nerden: Graveyard Mountain Home
|
Tarih: Cum 12.10.2007 0:07 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | | ...Ama en büyük sebep kuşkusuz bu ayda bir samimiyetsizlik sezmem. Genel olarak dini şartları yerine getirme konusunda niyeti olan biri değilim; bir de bunu yerine getiren insanlardaki samimiyetsizliği görünce iyice soğuyorum. Şimdi bu ayın amacı sözde "dünyevi zevklerden kendimizi mahrum bırakmak", bu sayede irade ve direnç sahibi olmaktır. E iyi de sen sahuru yapıyorsun, ardından deviriyorsun kıçını iftara kadar uyuyorsun. Ne anladım ben o oruçtan. 11 ay sabah/akşam alkol alıp da Ramazan öncesi "ulan Ramazan geldi, 1 ay alkol yok" diyenler var. 11 ay boyunca alkol içmek sevaptı da şimdi mi günah oldu sanki. En kötüsü de "Kadir gecesi oruçcuları"dır. Çünkü biri bunlara o gece oruç tuttuğu taktirde bütün Ramazan boyunca oruç tutmuş gibi olacağını, sevaplarının üçle çarpılacağını falan söylenmiştir. Bizim çocukluğumuzda da vardı bu geyik. Ciddi biçimde sadece bu gece oruç tutarak Cennet'e gitmeyi uman insanlar var... |
Şimdi şöyle birşey var. Değerli kullanıcı. Türkiye sadece İstanbuldan ibaret değildir ya da her nerde yaşıyorsan. İnanan insanlarda sadece senin çevrende toplanmamışlardır. Bu ülkede - ben daha görmedim yaşım gereği ama - yazın orucunu tutup ( 5-6 sene sonra yaz ortasına denk gelecek ) sabah tarlasına gidip akşama kadar aç susuz çalışıp akşam evine iftara gelen insanlarda var. Çukurovanın sıcağını bilirmisin? ben bilirim. Ve inan o sacakta oruç tutmak her babayiğidin harcı değil. Ama işte samimiyetsizler tutuyor. E insan malesef nasıl bakarsa öyle görebiliyor. Bir laf vardı (sözüm meclisten dışarı) hırsız herkesi hırsız sanar diye.
Söylediklerine katılıyorum. Samimiyetsizlik her yerde. _________________ Çalışmalarım...
www.myspace.com/emrechrom |
|
| Başa dön |
|
 |
soulwalker

|
Tarih: Cum 12.10.2007 0:20 Mesaj konusu: |
|
|
jackrackham'ın dediklerine bende katılıyorum ama kadir günü oruçcuları ya da ramazanda alkol almayanlar vs. bunlarda o insanların kendi inanışlarıdır ne kadar çelişkili olsada. saygı duymak lazım onlarada. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
http://www.inube.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
db

Kayıt: Aug 24, 2004 Mesajlar: 308 Nerden: Geri Donusum Kutusundan
|
Tarih: Prş 11.09.2008 12:59 Mesaj konusu: |
|
|
pide ve hurma olsa da yesem acıktım  _________________ Her doğru heryerde söylenmez... |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Prş 11.09.2008 13:25 Mesaj konusu: |
|
|
| bu mübarek ayda sinirimi bozan birçok şey oluyor, bunların da çoğu insanımızın dinini bilmemesinden kaynaklanıyor, ramazanın ilk günüydü türbe gibi bi yerden geçiyorum, eşek gibi kalabalık ve kuyruk var, iftara daha saatler var, hemen tahmin ettim zaten, "iftarı türbede sirke-ekmekle açıp, türbenin orasına burasına çaput bağlama" saçmalığı, bu insanlar Allah'a şirk koştuklarının farkında değiller yazık... daha sonra televizyon kanallarındaki iğrenç sabah programlarında ramazandan rant sağlayarak insanları birbirine düşürerek tartışma ortamı sağlayarak reytingleri zirve yaptırma telaşı, iğrenç muhabbetler, yok eskiden kapalıymış ta şimdi açılmış taa, eeee bize ne, ne halt yerse yesin ve bunun gibi birçok şey, herkes kendi dinini yaşasa olmuyor mu? |
|
| Başa dön |
|
 |
db

Kayıt: Aug 24, 2004 Mesajlar: 308 Nerden: Geri Donusum Kutusundan
|
Tarih: Prş 11.09.2008 15:33 Mesaj konusu: |
|
|
cehalete engel olamayız  _________________ Her doğru heryerde söylenmez... |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Prş 11.09.2008 20:08 Mesaj konusu: |
|
|
bir de bu sabah programlarında her ramazanda olduğu gibi bilindik soruların cevaplanması var...iğrenç...soracağı sorunun cevabını bile bile programa bağlanan gerizekalılar vs... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Prş 11.09.2008 21:50 Mesaj konusu: |
|
|
pide mi pide sevmem, aramam da...
ben ibadette tembel davranıyorum ama ramazan da gerçekten garip bi huzur ortamı oluşuyo. _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
chromatickey

Kayıt: Dec 12, 2006 Mesajlar: 207 Nerden: Graveyard Mountain Home
|
Tarih: Prş 11.09.2008 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
| Josephking_1903 demiş ki: | ...türbe gibi bi yerden geçiyorum, eşek gibi kalabalık ve kuyruk var, iftara daha saatler var, hemen tahmin ettim zaten, "iftarı türbede sirke-ekmekle açıp, türbenin orasına burasına çaput bağlama" saçmalığı, bu insanlar Allah'a şirk koştuklarının farkında değiller yazık...
|
Çok güzel örnek. Evet gerçekten bu insanlar dini bilmiyorlar. Bilmeden kendilerince din hakkında atıp tutumaktan ilahiyat profesörü gibi konuşmaktanda geri kalmıyorlar. Bence olan dinin kendisine oluyor. En çok o zarar görüyor. Yanlış bilgilerle ona karşı tavır alan insanlar gün geçtikçe çoğalıyor.
| Josephking_1903 demiş ki: |
daha sonra televizyon kanallarındaki iğrenç sabah programlarında ramazandan rant sağlayarak insanları birbirine düşürerek tartışma ortamı sağlayarak reytingleri zirve yaptırma telaşı, iğrenç muhabbetler, yok eskiden kapalıymış ta şimdi açılmış taa, eeee bize ne, ne halt yerse yesin ve bunun gibi birçok şey, herkes kendi dinini yaşasa olmuyor mu? |
Yine güzel bir tespit. Ben o programlara denk gelince 1 sn bile katlanamıyorum. eskidende öyleydiler şimdi de aynı. Yine aynı şekilde insanlar kudurmuşçasına bilmedikleri şey hakkında atıp tutuyorlar. Yazık. _________________ Çalışmalarım...
www.myspace.com/emrechrom |
|
| Başa dön |
|
 |
|