Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Black Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Black Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kingofloss__

MesajTarih: Prş 04.10.2007 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PeacefulDemon demiş ki:
Enslaved

Bu grubun değeri ne zaman bilinecek?
Müzikalitenin dibine vurmuş adamlar...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 04.10.2007 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
PeacefulDemon demiş ki:
Enslaved

Bu grubun değeri ne zaman bilinecek?
Müzikalitenin dibine vurmuş adamlar...

black metal tarihinde enslaved'in "isa"sı kadar vurucu, deneysel, müzikalite ve liriksel açıdan sağlam, kayıt yönünden kusursuz bir albüm tanımıyorum. venom, dark throne, mayhem benzeri gruplar ve bunların albümleri hikayedir bu grubun dolayısıyla bu albümün yanında...
kingofloss__

MesajTarih: Prş 04.10.2007 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Isa her yönden üstün bir albüm,prodüdüksiyonu başta olmak üzere progresifliği,müzikalitesi ve fikirleriyle Black Metal standartlarının çok üstünde...Ona en yakın albümler Nattens Madrigal(True Black Metal'de tektir!) ve Non Serviam olur.

enchant demiş ki:
venom, dark throne, mayhem benzeri gruplar ve bunların albümleri hikayedir bu grubun dolayısıyla bu albümün yanında...

Venom'u biraz dışarıda tutabiliriz ama Darkthrone,Mayhem,Gorgoroth,Burzum falan yalandır Enslaved'in yanında...Tabii şimdi birileri gelir,Black Metal 101 yapmaya kalkar,zevk meselesi diyorum,geçiyorum. Very Happy
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 05.10.2007 0:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tabii zevk meselesi... bana göre öyle.Wink
DRAKKAR

MesajTarih: Cum 05.10.2007 0:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Tabii şimdi birileri gelir,Black Metal 101 yapmaya kalkar

Ben o birilerindenim. Very Happy Enslaved gercekten saglam bir grup. 2 albumlerini dinledim henuz, ama oldukca etkilendim. Ama neticede buz gibi Norvec Black'i. Daha sinematik, heyecanli ve renkli ama daha az black bir album dersem, Dusk and Her Embrace derim. Yani ayri tatlar, ayri duygular hadisesi. Veya Enslaved'dan beni daha az moda sokan, ama daha cok gaza getiren bir Emperor grubu vardir, veya Immortal'in Damned in Black albumu, ve hatta Abyssos denen gene cok az bilinen bir grubun Together We Summon the Dark albumu (metronom ozurlu davulcuyu saymiyorum, ama ozellikle albumleayni adi tasiyan sade klavyeli enstrumantel parcasini dinlemeden olmeyin bu albumun Razz ) veya daha cok moda sokan ve daha az gaza getiren bir eski Ulver. Ya da henuz pek dinlemesem de, moda sokma konusunda dinledigim kadariyla oldukca etkili olabildigini bildigim Burzum albumleri vardir Very Happy Teknik bakimdan MAyhem'in de son albumlerini es gecmeyin, Grand Declaration of War'i falan. Cok dehset riffler ve davullar var. Gerci o Maniac denen vokalin herseyine kilim ama olsun Very Happy

Yani ben biraz daha esnek bakma taraftariyim bu konulara. Enslaved'i dinledikten sonra hak ettiginden cok daha az bilindigini ve deger gordugunu anladim ama, bunu gormemek mumkun mu? Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kingofloss__

MesajTarih: Cum 05.10.2007 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben daha çok "Uleyynnn siz bi poh annamayonuz pilek metalden oll heyıl tu turu meyhemm en öronimuzzzz!" tarzı elemanları kastediyordum şaka yollu... Very Happy

Cradle Of Filth'i açıkçası hiçbir zaman tam olarak Black Metal görmedim.Birazda önyargım var onlara Dani Filth'den dolayı...Emperor'a Ihsahn nedeniyle saygı duyuyorum ama Ihsahn'ın solo projesini daha çok sevdim.Burzum'un sadece Dunkelheit şarkısı hoşuma gider.Mayhem'e ise hiçbir zaman ısınamadım. Very Happy Bu arada son albümde yine Atilla Csihar var vokallerde...

True Black Metal dendi mi taptığım albüm Nattens Madrigal'dir,Transylvanian Hunger'dan bile beter bir prodüksiyon ama bu kadar estetize bir sound hala yok.Son şarkı Wolf And The Night'taki derinden gelen piyano sesleri ne kadar gizemlidir ama o kaos içinde çokta estetiktir.Ulver'in Bergtatt albümü de oldukça başarılıdır.

Yukarıda yazmadım ama Satyricon'da severim,Nemesis Divina ve Shadowthrone albümleri güzeldir.Son albümleri de Black Metal'den çok Industrial Metal olsa da manyak gaza getiriyor adamı... Very Happy

Rotting Christ'in ilk iki albümü de bence Black Metal'de çok önemli eserler...Non Serviam daha iyi geliyor bana ama Thy Mighty Contract'ta oldukça güzel...
DRAKKAR

MesajTarih: Cum 05.10.2007 0:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet evet, Satyricon'u unutmusum. O da super gaza getirir Very Happy Bu arada Cradle'nin Dusk and her Embrace albumunu denemeni tavsiye ederim kingofloss__. O albumde Dani ve COF henuz "light side" a gecmemislerdi Laughing

Ulver zaten cok acaip grup. Bazen uzun sure hic dinleyesim gelmiyor, bazen de arka arkaya iki albumlerini dinliyorum falan Very Happy Nattens Madrigal da ne acaip albumdur, bir kere baslayinca sonuna kadar dinlenmezse hicbir anlam ifade etmeyen cok trip bi album.
Başa dön
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 09.10.2007 1:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cof'un dusk and her embrace albümü gayet güzeldir bence de, bunun haricinde damnation'ı da severim.

mayhem zaten sadece müzikal olarak değil black metal tarihine damgasını vurmuş kült gruplardan. son albümleri ne kadar eski mayhem gibi olmasa da (zaten olamazlar da neyse) hala kendini dinletiyor, ama 'de mysteriis dom sathanas' gibi albüm yapmış elemanları dinlemek, former member'ların albümlerini dinlemek bence daha iyi.

satyricon diyince akla 'nemesis divina' gelir zaten, o da çığır açan bm albümlerinden biridir.

enslaved'e hala alışamadım ben de o kadar dinlememe rağmen. müziklerinde progresif öğelerinin bulunması grubu benden uzaklaştıran etmenlerden biri diyebilirim.

black metal'de en çok norveç'i sevmişimdir. norveç'in tüm gruplarını-evet gorgoroth da dahil- dinlerim, bana gerçek black metal havasını veriyorlar zira. ama bir yunan rotting christ'ı da dinlememek olmuyor işte, o dead poem'in klasik sırasıyla ezberlediğim 3 şarkısı beni uçurmaya yetiyor Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Prş 11.10.2007 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla ben sizin kadar açılımlı dinlemedim black metali.

mesela hala tam olarak emperor,ulver,enslaved vs. dinlemedim.gorgoroth grubunu dinledim hiç sevmedim.marduk'un bazı şarkıları hariç pek sevemedim(daha doğrusu albümlerini bi acayip. iki albüm dinledin mi başağrısı yapıyo Very Happy)

bundan hariç misal bende king gibi burzum'un dunkelheit'ine biterim.ben o kadar karanlık bir parça dinlmedim.(cof'un cruelty albümündeki lustmord and wargasm'ın klavyeli yavaş bir bölümü var. o şarkı hariç.tam bir vampirizm şaheseri.lector saolsun. Wink)

mayhem arada bir dinlerim.dark throne'un under a funeral moon yada transilvanyan hunger albümleri acayiptir.bırakın black metali adamlar resmen horror metal yapıyolar. Laughing gece 12den sonra dinlemeyin o albümleri. Twisted Evil

ikinci nesil falan ama immortal ve dark funeral dinlerken aldığım zevki dinlediğim hiçbir black grubundan tam olarak alamadım.abbath'ın ''battle's in the noooorth'' diye çığırışı beni gaz getirmeye yeter. Very Happy yada dark funeral'ın arrival of satan's empire şarkısı.

haa bide unutmadan pek bahsedilmez ama dissection'ın where dead angel's lie parçası klavyesiz melodik black'e en iyi örnektir bence.öyle damar parça az bulunur. Wink
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 17.10.2007 1:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dark funeral ergen müziği diye anılır bazı yerlerde ama buna pek katıldığımı söyleyemeyeceğim. tamam, imaj olarak veya grup ismi olarak çok 'şekilci' durabilir fakat hakkını teslim etmekte fayda var burda, grup son iki albümle çok büyük işler yaptı, vokalin bitmek tükenmez bir scream vokali var, inanılmaz bir şekilde nefesini kontrol etmesi; canlı performansta olsun hiç bir şekilde sesini kaybetmiyor ve bunu 14 saniyeden fazla bir süre aralıksız yapıyor. bu tür korkunç screamler atan pek grup rastlayamadım daha.

immortal da çok iyi bir gruptur zaten kendilerini black metal piyasasında yeterince kanıtladılar. sons of northern darkness bana göre çok değerli bir hazinedir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
vinterriket

MesajTarih: Prş 18.10.2007 15:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Darius_Miles demiş ki:
bunu başka forumda da belirtmiştim ama benim müslüman olmamla black metal'i dinlememin bir alakası yok.adamların dini eleştirmesini gayet iyi biliyorum ama benim onları dinlememi etkilemez.kimseye de hesap vermem dinlediğim için.dinliyoruz , evet.

bu arada ilk posttaki yazıda hatalar var onları sonra yazacağım şuan vaktim yok.

bir müzik türünü felsefesini kavramadan dinlemek cok sacma bence black metalin bir felsefesi vardır tabiki.yoksa bişeye cok
sinirlendim black metal dinleymde sinirm yatışsın cok sacma.o zaman sen black metali niçin dinliyosun onu söyle.benim 14 yaşımdan beri dinlediğim tek müzik tarzı bu.
Başa dön
vinterriket

MesajTarih: Prş 18.10.2007 15:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca gelmiş geçmiş en iyi black metal grubuda Mardukdur bence..
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 19.10.2007 16:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vinterriket demiş ki:
abicim felsefesini okadar iyi biliyorsan ciddi olarak bişeyi merak ediyorum bu black metal grupları kliplerinde yada promo fotolarda neden hep ormanda çalının çırpının arasında takılıyolar.bu konuda yardımcı olursan sevinirim.dedem orman korucusuydu çocukluğum ormanda geçti ama kuştan böcekten başka bi olay görmedim.
http://www.turkrock.com/post1554891.html#1554891
Başa dön
vinterriket

MesajTarih: Cum 19.10.2007 17:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
vinterriket demiş ki:
abicim felsefesini okadar iyi biliyorsan ciddi olarak bişeyi merak ediyorum bu black metal grupları kliplerinde yada promo fotolarda neden hep ormanda çalının çırpının arasında takılıyolar.bu konuda yardımcı olursan sevinirim.dedem orman korucusuydu çocukluğum ormanda geçti ama kuştan böcekten başka bi olay görmedim.

düşünceyle alakalı bişey ilgilenmekle alakalı düşünüp,anıp ilgilenirsen olur.Varg vikernes(burzum)in dediği gibi;soğuk bi kış gecesi ormanda tek başına yürü işde ozaman o gerçekden konuşuyor..
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 19.10.2007 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abicim ne işim var soğuk kış gecesi ormanda , hayır kim gider soğuk kış gecesi ormana , dalga geçtiğimi düşünüyor olabilirsin ama gerçekten anlamıyorum.
http://www.turkrock.com/post1554891.html#1554891
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 19.10.2007 18:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vinterriket demiş ki:
halilpazarlama demiş ki:
vinterriket demiş ki:

düşünceyle alakalı bişey ilgilenmekle alakalı düşünüp,anıp ilgilenirsen olur.Varg vikernes(burzum)in dediği gibi;soğuk bi kış gecesi ormanda tek başına yürü işde ozaman o gerçekden konuşuyor..

varg vikernes'in bir konu hakkında böyle bir şey söylediğini hatırlıyorum. hani şöyle "soğuk bir kış gecesi ormanda yürü, o zaman ne dediğimi çok iyi anlarsın" diye bir şey aklımda kalmış ama burada bahsedilen orman bizim türkiye'deki ormanlar falan değil. Very Happy orda kastedilen norveç'teki ormanlardır. yıllardır oradaki ormanlar bize gizemli, kimine göre rahatsızlık veren kimine göre ise huzurun bulunduğu bir yer olarak lanse edildi. bende bu konu hakkında araştırma yaptım ki norveçli şairlerden tutun da yazarlarına kadar bu ormanların onlara ne kadar ilham verdiğini anladım. başka bir güç veya büyü var ki oralarda böyle ilham verdiriyor. uzaktan böyle düşünmeye başladıysam oraya gidince neler düşünülür kimbilir? doğa olayı bu! Wink
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 19.10.2007 18:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani ek olarak bu doğanın ne kadar da etkili olduğu aşikar. aklıma geldi; finli yazar lönnrot bile o finlandiya'nın göllerinden etkilenip efsaneler, hikayeler yazmış birisi. ki norveç'ten bahsediliyor. oranın doğası ormanla daha sıkı fıkı olduğu için varg vikernes ve onun gibi onlarcası etkileniyor.Smile
bu arada oranın havasından, 6 ay gündüz 6 ay gece olayından etkilenip albümlerde depresif takılanı bile had safhada. Very Happy
örnek olarak finli grup amorphis'in "black winter day" şarkısı. bu şarkının sözleri kendi efsanalerinden alınma ama bakın sözlerine o kış vakti nasıl da tasvir edilmiş. işte yoğun bir etkileşim olayı. biz ise akdeniz ülkesiyiz. bize de farklı melodiler tesir ediyor, öyle değil mi?Wink
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 19.10.2007 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi orman dedinmi piknik , mangal rakı kavun gelir benim aklıma , hiç ürpermem tamamilham gelir ama daha çok şurda bi kuzu çevirsem köfteleri mangala yatırsam , 2 büyük devirsem falan diye.ürkmem yani ormandan Very Happy
Başa dön
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Cum 19.10.2007 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
abi orman dedinmi piknik , mangal rakı kavun gelir benim aklıma , hiç ürpermem tamamilham gelir ama daha çok şurda bi kuzu çevirsem köfteleri mangala yatırsam , 2 büyük devirsem falan diye.ürkmem yani ormandan Very Happy

puhahahaha süpermiş yahu.valla o kdar şey benbimde aklıma gelse.bende ürkmem.ya halil gel senle bi ara mangal yapalım ne dersin?? Wink
illnino

MesajTarih: Cmt 20.10.2007 0:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bazı ormanlı klipler parodi gibi Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sonraki
9. sayfa (Toplam 12 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız