| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Önlisans ogrencilerine karsi onyarginiz varmi ? |
| evet |
|
15% |
[ 10 ] |
| hayır |
|
50% |
[ 33 ] |
| umurumda degil |
|
34% |
[ 23 ] |
|
| Toplam Oylar : 66 |
|
| Yazar |
Mesaj |
izmirli

|
Tarih: Sal 16.11.2004 15:45 Mesaj konusu: |
|
|
| Askerlik muhabbeti kötü iki yıllıkların hiç okumamışlarla aynı kefedeler... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
TEAR_OF_SOUL

|
Tarih: Cum 19.11.2004 20:25 Mesaj konusu: |
|
|
| Önyargı olduğu falan yok o sizin kendi ezikliğiniz olsa gerek... |
|
| Başa dön |
|
 |
bungula

|
Tarih: Cum 19.11.2004 21:30 Mesaj konusu: |
|
|
Şu yaklaşımına bak bi de önyargı yok diyorsun. Direk örneksin yani önyargılı kişiye.. genele vurmamak lazım tabi.. _________________ hiç yoksam, hiç olmadıysam.. |
|
| Başa dön |
|
 |
TEAR_OF_SOUL

|
Tarih: Cum 19.11.2004 21:33 Mesaj konusu: |
|
|
Algılaman çok kuvvetli olsa gerek Evet dedim... |
|
| Başa dön |
|
 |
anofel

|
Tarih: Çrş 15.12.2004 12:01 Mesaj konusu: |
|
|
| revolte demiş ki: | Okul, diploma pekde umurumda değil (zaten diplomayı almaya gerek görmedim ). Zaten üniversiteler sisteme adam yetiştiriyorlar. Derdim bildiklerimin üstüne 3-5 bişey eklenmesiydi, o da olmamıştı (ya internet dersi olupta, internet bağlantısı olmayan, unix anlatılıp bir kere bile uygulaması yapılmayan, word-excel anlatılan okuldan ne beklenirse ).
Yüksekokulun en güzel tarafı benim gibi ufak ilçelere gidip farklı bir yaşamla tanışmak oluyor (Sakarya Geyve'de okuyan var mı?). İnsanı hayata hazırlıyor  |
her yer problemli insan dolu olduğu için 2 yıllıklarda da vardır 4 yıllıklarda da ezik denilenler.ama bu olayları hakkaten yaşayanlar da vardır mutlaka.
genel olarak yazılanlar doğru....üni.ler lise gibi gerek hocalarıyla gerek öğrencileriyle...
arkadaştan alıntı yaptım da ben de derdimi anlatem diye;ben de sakarya meslek yüksek okulu halkla ilişkilerde okudum bu haziran mezun oldum ama gerçekten psikolojik tedavi görmeliyim şu anda...o geyvede ne bulmuş acaba pastoral hayat dışında?onun dışında dediklerine katılıom o ayrı  _________________ I won't let this happen to my children... |
|
| Başa dön |
|
 |
set_me_free

|
Tarih: Cmt 18.12.2004 22:50 Mesaj konusu: |
|
|
valla benim okulda yüksekokul ama 4 yıllık
benim hiç bir sorunum yok hatta önlisansta okuyanlar lisanslara göre çoğu zaman daha iyi bilgiye sahip _________________ set_me_freeeee:) |
|
| Başa dön |
|
 |
aYNaLI-SuCuK "Resim albümü" Mod.

|
Tarih: Pts 27.12.2004 22:12 Mesaj konusu: |
|
|
9 senede orta ikiden bırakıp yüksek ilköğretim bitirdim nokta _________________ do not pass the namik kemal bridge because you can make afraid the quack quack.i plant an oak tree to your ebe's vagina c'mon go and take kozalacks. |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Pzr 03.04.2005 21:35 Mesaj konusu: |
|
|
4 yıl okuyanlar, önlisans okuyanları nasıl küçümseyebilir ki?
2 yıllık üniversite diploması olanı küçük gören, lise diploması olanı nasıl görüyor acaba. Ortaokul ve ilkokul mezunlarını hiç söylemiyorum artık bu durumda..
Gerçi askerde bu durum bazen yaşanıyor. Yedek subayın, er ve erbaşa yukardan bakma olayı. ama onların kendini bilen saygın insanlar sınıfına girdiğini zannetmiyorum. İyiliği suistimal eden kişilere, istemiyerek soğuk davrananlar hariç tabiyki.
Bu tavırda olan kişiler tek cümle ile tanımlanabilir: " Vezir olmuşsunuz ama, Adam olamamışsınız ! " _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
can_

|
Tarih: Pzr 03.04.2005 22:03 Mesaj konusu: |
|
|
Bu birazcık bunu böyle düşünen insandan kaynaklanıyor gibi. Yani 2 senelik okuyan arkadaşların kafasında: Bunlar bizi hor görecek düşüncesi var.
Ki ben kendimden örnek veriyim. Bende fen lisesi mezunu olmak isterdim.
Yatılı kalmanın disiplinli şekilde okumanın insana birşeyler kattığını düşünüyorum ve bu eğitimi almış kişileri bazen kendimden üstün olarak düşünüyorum. Ama bu oların beni ezik gördüğü anlamına gelmez ki.
Zaten belli bir süre sonra bu konuların pek önemi kalmıyor.
Bir dip notta: Eğer 2 senelik okullar 4 seneliklerden daha iyiyse niye 4 sene okuyoruz ki. Buna karşı truzimci olacak arkadaşın puanı yüksek diye hacettepe tıp yazmasının da bir mantığı yok.
sonuç olarak bizi küçümsiyecekler önyargısından kurtulduğunuz zaman sorun çözülecek. |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Pzr 03.04.2005 23:24 Mesaj konusu: |
|
|
insan insandır.ne yaptığı kim olduğu önemli değil.
başkasının önünü kapatan,üniversiteye eğlenmeye ghelmiş bir ton gereksiz öğrenci var.lisans okuyorlar da ne oluyor? _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sanother

|
Tarih: Pts 04.04.2005 19:39 Mesaj konusu: |
|
|
| can_ demiş ki: | | Bir dip notta: Eğer 2 senelik okullar 4 seneliklerden daha iyiyse niye 4 sene okuyoruz ki. |
İyi kavramının kıstasları önemli bu noktada, eğer iş imkanı veya kullanılabilir bilgiyi öğrenme açısından incelersek, ara eleman ihtiyacı her zaman daha fazla olduğundan iş dünyasında 2 yıllıkta öğrenilen pratik ve az konu üzerine yoğunlaşmış eğitim, tasarım amaçlı herşeyden biraz öğrenen ve bizim gibi arge kurmunun varlığını önemsemeyen ülkelerde daha önemli olduğu doğrudur. Teknikerlik ve mühendislik olarak bakınca, mühendislerin imza yetkili teknikerlik dışında bir iş bulma olasılığı olmayınca(ki ülkemizde gerçek anlamında mühendislik yapılabilecek kurum sayısı bir elin parmağını geçmez) altında çalışan çoğu kişiden çalıştığı iş konusunda daha az bilgi sahibi olduğu gerçeği de var. Neden 4 yıllık okuyoruz sorusunun cevabı da psikolojik ve sosyolojik olarak irdelenmesi gereken geniş bir konu, ipucu olarak "ne doktorlar mühendisler istedi" cümlesinin altında yatan gerekçeleri inceleyerek başlayabiliriz. _________________ je rêve, donc je ne suis pas...
TurkRock.com Last.Fm Community: http://www.last.fm/group/TurkRock.com
|
|
| Başa dön |
|
 |
Friedneredebizoradayiz

|
Tarih: Pts 04.04.2005 19:51 Mesaj konusu: |
|
|
diyosun ki sanother,ben mühendisim ve parmağımla gösterdiğim kızı alırım,çünkü etiketime verirler  |
|
| Başa dön |
|
 |
gothic_dreams

Kayıt: Jun 08, 2006 Mesajlar: 190 Nerden: kazıklı voyvoda nın yanından
|
Tarih: Pts 12.11.2007 4:33 Mesaj konusu: |
|
|
bende 2 yıllık bilg programcılıgı okuyorum ..bölümümü seviyor muyum hayır...ama arkadaslarım cok cok ıyı ..ayrıca hiç 2 yıllık ogrencıyım dıye de dıslanmadım..dıslayan ınsanlarda kisilıklerı oturmamıs ınsanlardır .. _________________ hiç...hiçbirşey..hiçkimse... derinlikler.. dibi görünmeyen magralar..metruk evler..pejmürde giyinmiş insanlar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 799 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Pts 12.11.2007 20:17 Mesaj konusu: |
|
|
ben 4 yıllık okumaktayım kız arkadaşım 2 yıllıkta. hiç 2 yıllıkların dışlandığını falan görmedim duymadım. belki aile çevresince bi laf dönme olayı olabilir oda önemsizdir zaten  _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
onurgs1905

|
Tarih: Sal 13.11.2007 23:09 Mesaj konusu: |
|
|
| revolte demiş ki: |
Yüksekokulun en güzel tarafı benim gibi ufak ilçelere gidip farklı bir yaşamla tanışmak oluyor (Sakarya Geyve'de okuyan var mı?). İnsanı hayata hazırlıyor  |
| anofel demiş ki: |
arkadaştan alıntı yaptım da ben de derdimi anlatem diye;ben de sakarya meslek yüksek okulu halkla ilişkilerde okudum bu haziran mezun oldum ama gerçekten psikolojik tedavi görmeliyim şu anda...o geyvede ne bulmuş acaba pastoral hayat dışında?onun dışında dediklerine katılıom o ayrı  |
Ben aslen Geyveliyim yahu:)
Ama doğru doğal hayat sosyal hayattan daha canlı. _________________ hepimiz Türküz ; hepimiz Mustafa Kemal'iz
Başarılar gelir geçer, Asaletin bize yeter__uA |
|
| Başa dön |
|
 |
napalm Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Mar 22, 2007 Mesajlar: 395 Nerden: john barleycorn'un yanından
|
Tarih: Çrş 14.11.2007 10:37 Mesaj konusu: |
|
|
turizmde iki yıllık okuyanlar her zaman dört yıllık okuyanlardan daha şanslıdır...mesela ben profesyonel turist rehberi olabilmem için kültür ve turizm bakanlığı'nın açtığı sınavlara girmek zorundayım bu da en az 6 aylık eğitim gerektirir ve nerden bakarsanız bakın cebinizden ort. 5000-7000 ytl arası para bayılmak zorundayım...
ama anamur'daki iki yıllık turist rehberliği ve seyahat acentası mezunları direk kokart alabiliyor...hayata da daha erken atılıyorlar... _________________ yalnızlık paylaşılmaz... |
|
| Başa dön |
|
 |
|