Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Jimi Hendrix
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Jimi Hendrix
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
subcomandante

MesajTarih: Pts 26.11.2007 1:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahu bırakın gençlik dinlemesin. az kişi dinleyince küçük kanat uçmayacak mı Smile

velhasıl rock'n roll ölüyor, gitar müziği ölüyor. yapacak bir şey yok. bu bariz bir biçimde görülüyor. hala rolling stones konserleri sold out olabilir ama hangi kitle devam ettirecek bunu? cayır cayır müzik yapan hem de punk-rock, emo belasından ayrı kalmayı başaran yeni kaç tane grup var? (ben bir wolfmother ı sayabilirim son iki sene için)

ölüyor ama ölüsü yetiyor o ayrı...
ribanna

MesajTarih: Pts 26.11.2007 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

12 yaşındaki yeğenim rock dinliyoruz sınıfta dedi geçen gün. ne dinliyorsunuz diye sordum Tokio Hotel dedi yaaaaa.
Ben de ona müzik dinliceksen hele ki bunu dinliceksen önce king crimson, hendrix, doors, janis, rush.... dinle diye saydırdım. Korktu galba ya... Smile
Bunları eğitmek için pedegojik formasyon alıcam Smile
Herşey bir yana, ben mi yerimde sayıyorum diye düşünmeden edemiyorum bazen...
Spacetimereality

MesajTarih: Sal 27.11.2007 14:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim derdim zaten gençliğin dinlememesi değil. Derdim kendilerine bizim vakti zamanında dinlediklerimizin yerine sunulan saçmasapan şeylerle. Mesela bugün yeni (ama şahsiyetli ve kaliteli müziğe dayanan, hızlı tüketime dayanmayan) bir müzik akımı çıksa, rock'la tamamen alakasız olsa bile ben bunu dinleyenlere saygı duyarım ve hatta desteklerim bile. Ama hem 15-20 yıldır bizim dinlediklerimize doğru düzgün bir alternatif sunamıyorlar, hem de millete yukarıdan bir yerlerden hard rock öldü, metal öldü diye pompalıyorlar, aslında hiçbir yere gittiği yok da. İnsanlar buna inanıyor, manipülasyona çok açıklar, demek istediğim o. 200-300 yıl önce Beethoven'ın, Bach'ın yaptıkları öldü mü? Hala piyanonun başına oturup bu yapıtları çalan insanlar ve çalınanları dinleyip alkışlayanlar yok mu?

Bir de punk rock'ın bela olarak nitelendirilmesini esefle kınıyorum Smile Kendi alt kültürü olan punk'la emo gibi saçmasapan bir şeyin yanyana telaffuz edilmesini de ayrıyeten kınıyorum, zira birisi dünyayı kasıp kavurmuş bir müzik türü, diğeri MTV'nin nimetlerinden yararlanan basit bir aldatmaca. Mesela kalkıp koskoca The Clash'le, Ramones'la Avril Lavigne gibi yeni yetmeleri aynı kefeye koymayalım lütfen Smile
subcomandante

MesajTarih: Çrş 28.11.2007 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahu aman ha günaha sokmuşsun beni... vedder'ın ağabeyleri ramones'i, stooges'ı, the clash'i nasıl kastederim. hatta bad religion, nofx gibi grupları bile saymadım. daha bunun exploited'ı var, dead boys'u var, pistols u, television'u var... nice DIY grupları var.

benim kastettiğim özellikle good charlotte ekolü gruplardır.
jamais-vu

MesajTarih: Cmt 23.08.2008 22:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

efendim tapılası değil mi kendileri ? Smile

Le Fabuleux Destin d\'Amélie Poulain
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
FyrkanThrash

MesajTarih: Cmt 23.08.2008 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Diliyle gitar çaldığı bir performansı olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru ne kadar efsane bilemeyeceğim.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HIVjonathan

MesajTarih: Sal 26.08.2008 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yuh Very Happy
pick-up

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 2:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim gibi takip edenler varsa bazı videoalrında gitarı yüzüne doğru götürüyor ama diliyle çalıyormu çalmıyormu göstermiyor Rolling Eyes Ayrıca yaşıtlarımın böyle müzisyenleri değilde tokio hotel falan dinlemelerinden nefret ediyorum birkaç tane daha avrda adlarını söylemeyim bu arada liseye geçtim yani çok küçük falan değilim Very Happy
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

diliyle değil de dişiyle çaldığı doğru Smile hatta ufacık bebeler de taklit ediyo bunu.
karagozgokce

MesajTarih: Cum 05.09.2008 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Efsane!!!
DU_HAST

MesajTarih: Cum 05.09.2008 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hey Joe 'yu diliyle çaldığı bir videosu mevcuttur. Ararsanız bulabilirsiniz.
dumanduman

MesajTarih: Pts 22.09.2008 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jimi babanın çakmakla (ki çakmak Zippo'ysa eger baya bir zor olmuştur)ve madeni parayla çaldıgını duydum ama görme şerefine henüz erişemedim, ama dişiyle çaldıgına şahit olmuşluğum var. Fani dünyada bu gözler onuda gördü Very Happy (okuyanda yanımda çaldı sanacak anasını satayım Very Happy youtube'da falan bulunur video)

Hatta yanılmıyorsam Woodstock konserinde yapmıştı. Jimi babanın Woodstock konserini bulabilirseniz izleyin orda yapıyor...

Ayrıca gençligin Jimi Hendrix'i tanımadıgı konusuna gelince... Günümüzde insanlar artık kolay ulaşabildikleri şeyleri tercih ediyorlar. Şuan çıkan grupların çoguna internetin sayesinde daha çabuk ulaşabiliyorlar. Daha dogrusu araştırma zahmetinde bulunmuyorlar. Günümüzde dinledikleri rock gruplarını takip ediyorlar. Bu müzigin babaları kimlerdir, neler yapmıştır gibi şeyleri araştırma zahmetinde bulunmuyorlar. Sadece günün gruplarını takip ediyorlar çünkü onlara hemen her sitede ulaşabiliyorlar.

Birde zevk meselesi var tabiki. Kimine de çekiçi gelmeyebiliyor. Ama insan yaptıgı işlerde "-ulan eskiler ne yapmış" deyip araştımalı. Sadece rock müzik adına degil, hepsi için hatta herşey için geçerli. İnsanlar eskisi kadar sorgulamıyor, araştırmıyor esas sorun bu bence.

İşin ticari kısmı varki evlere şenlik. Ben Adana'da Jimi Hendirx albümü bulana kadar göbegim çatladı, ama şuan çıkan yeni grupları şak diye bulabiliyorsunuz. Yani albümleri satan müzik marketlerde güne ayak uyduruyor. Burdan şu sonuç çıkmasın yenileri satmayalım mı yani ? Satılsın ama eskilerede yer verilsin. En azından yenilerin yanına eskilereden de birşeyler koyulabilir. İnsanlar merak edip "-ulan bu da kim, yeni mi çıkmış" deyip ? Araştırma zahmetinde bulunabilirler belki. Örnek ben Jimi Hendirx'in konser dvd'lerini bulamadım daha. Korsan olarakda ancak 2 tane bulabildim. Ama yılmak yok kanım son damlasına kadar arıyacam Very Happy ölmek var dönmek yok üleeyynn. Very Happy

Bence tamamen insanın kendisiyle alakalı araştırması lazım. Şahsen ben 17-18 yaşında duydum ilk Jimi babanın adını.Ama detaylı bir şekilde araştırmaya 20 yaşımda başladım. İnsanın önünde önderlik yapacak biri olmayınca, böyle olayları ögrenmek hayli zaman alıyor. Onun içindir ki çevremizdekilere elimizden geldigince yardımda bulunmak lazım, imkanlarımız el verdigince.

Sonuç olarak araştırmak lazım... Keşfetmenin verdigi mutlulugun tadını, almak lazım. O tad insana başka güzel kapılar açıyor...
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Sal 23.09.2008 0:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Agzini opeyim Laughing
stonehead

MesajTarih: Sal 23.09.2008 15:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

electric ladyland albümü en sevdiğim jimi albümü mutlaka dinlenmeli süper melodiler ve sololar var özellikle "have you ever been experienced" şarkısındaki fonda çalan melodiye hastayım... john frusciante'nin en büyük ilham kaynaklarındandır jimi hendrix ve johnda bir electric ladyland hastasıdır Smile under the bridge başta olmak üzere johnun solo şarkılarında da bu etkileri görmek mümkündür Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
dumanduman

MesajTarih: Prş 25.09.2008 2:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Electric Ladyland denince akıllara Voodoo Child (Slight Return) gelir ki çok normaldir. Efendim nasıl gelmesin, ben ilk duydugumda bütün gün başındaki soloyu mırıldanarak geçirmiştim. O başdaki solo öyle birşey ki hayatınızın fon müzigi oluyor bir anda. Voodoo Child (Slight Return) Electric Ladyland albümünün lokomotifidir bir yerde. Lakin Electric Ladyland sadece Voodoo Child (Slight Return) ibaret degildir tabiki.

Aklıma ilk gelen Gypsy Eyes, bu parcada müthişdir. Gypsy Eyes' de albümün bence en önemli 2. parçasıdır. Gypsy Eyes çalmaya başladıgında davul sizi birazdan Jimi'nin atacagı soloya hazırlar resmen. Ardından Jimi söyleme başlar. Sonra bir bakmışınız kendinizi Gypsy Eyes ritmine kaptırmış ufak ufak sallanmaya başlanılmıştır artık. Very Happy

Ardına Come On ( Let The Good Times Roll) parçasını koyarsınız ki bu parcada şahsına münhasır bir parcadır. Beklersiniz Jimi baba nasıl bir giriş yapacak diye. Parça sıradan, hızlı bir girişle başlar ama Jimi baba süprzini ilerleyen zamanlara saklamıştır. Jimi Baba ilk bölümü söyler araya bir solo sıkıştırır ve ardından ikinci bölüme gecer. Efendim herşey ikinci bölümün sözlerinin bitmesiyle başlar (ki bu bölüm parcanın 1:15 civarına takabül eder). Ardından gitarın Jimi babanın çalışıyla nasıl bir ruha bürünüp dile geldigine şahit olursunuz. Soloyu dinlemeye koyulursunuz. Jimi babaya "Tanrının yeryüzündeki vücudu" denildigini anlarsınız...

Efendim Voodoo Child (Slight Return) normal versiyonu vardır. Takriben 15 dakika civarında sürer. Jimi baba sizi az önce yazdıgım parcalardan sonra dinlenmeye davet eder resmen. Sizde ona kulak verir bir sigara yakar ufaktan birayı yudumlamaya başlarsınız. Jimi baba ufaktan ufaktan çalmaya başlar sanki sizi başka alemlere sürükler. Yapacagaınız tek şey kendinizi gitardan çıkan güzel sololara bırakmaktır.

Efendim yukarıda yazdıgım parçlar Electric Ladyland albümünde benim için önemli yere sahiptir. O yüzden albümdeki sıralarına göre degilde kendimce bir sıra yaptım. Electric Ladyland albümünü dinleyeme başlarken önce bu parçaları dinleyip sonra digerlerine geçmek lazım diye düşünüyorum kendimce. Tabiki herkezin yogurt yeme şekli farklı...

Bu parçalardan sonra albümde "Crosstown Traffic", "House Burning Down", "All Along The Watchtower", "Rainy Day, Dream Away", "Long Hot Summer Night" diye gider bu liste... Very Happy Bu parçalarda yabana atılmamalı tabi hepsinin kendine has güzellikleri var.

Uzun lafın kısası Dünya denen şu mavi gezegene gitar konusunda Jimi Hendrix'den sonra bir Jimmy Page gelmiştir benim için...İnsan "-ulan keşke o dönemde yaşasaydım" diyor ama olmuyor tabi... Böyle üstadları canlı izleyememek üzüyor insanı...

Efendim bir hatamız olduysa affola...
Jimi (babaya) Hendrix' e saygılarla...
panik_431

MesajTarih: Prş 25.09.2008 11:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oooooo! Süper kritik olmuş, dumanduman. Ellerine sağlık. Smile
dumanduman

MesajTarih: Cum 26.09.2008 1:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

panik_431 demiş ki:
Oooooo! Süper kritik olmuş, dumanduman. Ellerine sağlık. Smile

Eyvallah üstad o sizin ve Jimi babanın güzelligi...
Jimi babaya ne söylense azdır...
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Cum 26.09.2008 3:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Favorim hep Jimi Hendrix Experience olmustur. Gypsy'li iki kadroya gore daha canlilar. Gerci sanirim ilk Gypsy'li grupta Experience'deki davulcu abimiz var. Sonradan degisiyorlar.
starbreaker

MesajTarih: Pts 17.11.2008 0:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

12 Kasım'da Experience'ın davulcusu Mitch Mitchell ölmüş ne yazık ki..Böylece Cream ile birlikte belki de rock tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük trio'daki kadrodan kimse kalmamış oluyor..Kesinlikle tarihteki en iyi davulculardan biriydi bunu anlamak içi Fire'ı dinlemek yeter zaten.
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pts 17.11.2008 0:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NEEEEEEEE Shocked

Abi yazmayin, vermeyin soyle haberler allah askina Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
8. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız