| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kuntumut

|
Tarih: Prş 09.09.2004 13:41 Mesaj konusu: Kadıköy Sound |
|
|
Kadıköy sound hakkındaki bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. _________________ SATILIK Amfi: Marshall MG 100 DFX
Wah Pedal: Ibanez Weeping Demon WD7
Procesor: Digitech RP 100A
Overdrive Pedal: Marshall Blues Breaker BB2 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
turuncudeniz

|
Tarih: Cum 08.10.2004 0:43 Mesaj konusu: |
|
|
Kadıköy Sound, Kaan Altan, Demirhan Baylan ve Cenk Taner tarafından Kadıköy Masal Evi'nde temeli atılan bir proje. Bu 3 güzel insan bir araya gelip, sevdiğimiz bir mekanda her birimizden parçalar çalalım, hem muhabbet edelim,hem parçalarımızı insanlarla paylaşalım,maksat gönüller bir olsun diyerek böyle bir olaya imza atmışlar, çok da güzel olmuş. Ben çok istedim ama izleyemedim Ama izleyenlerden duydum, tadından yenmediğini söylediler tekrarı olur mu bilmiyorum, ama... neden olmasın? _________________ en güzeli,
kuşlar uçarken ve hep değişiyorken deniz
anlaşmak için konuşmak zorunda değiliz... |
|
| Başa dön |
|
 |
de

|
Tarih: Çrş 19.01.2005 3:08 Mesaj konusu: |
|
|
| kadıköy sound üzerine en son sosyolojik bir araştırma yapıcam.cenk tanerle söyleşi yaptığımda biz öyle sohbet arasında ortaya attık ama iş büyüdü dedi ve ekledi.eğer böyle bir şey varsa gerçeği insanların içinde oluşacak. |
|
| Başa dön |
|
 |
carolgerber

|
Tarih: Çrş 19.01.2005 19:42 Mesaj konusu: |
|
|
| demirhan baylan ın bu ayki roll dergisinde röportajı vardı.böyle projelere çok açık ve sıcak bakan birisi..kaan altan ve cenk taner in de öyle olduklarından şüphem yok..zaten ortada şöyle bir şey var,sevdiğiniz isimler bir araya geldiklerinde hele birde birbirlerinin şarkılarını söylediklerinde,o projelerin tadından yenmiyor..bu isimler ve başka başka isimlerin bu tür birlikteliklerle,konser hatta albüm projelerinde bulunmaları çok güzel ve eminim ki devamlılığı olacaktır..biraz together filminden alıntı gibi olacak ama birlikte peynir ekmek yemeyi,tek başına pirzola yemeye tercih ederim anlayışı müziği de çok daha keyifli hale getirebilir bir anlayış olabilir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
adORno

|
Tarih: Pts 30.05.2005 13:55 Mesaj konusu: |
|
|
| nerede dinleyebiliriz? bilgisi olan var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
impala

|
Tarih: Pts 30.05.2005 15:05 Mesaj konusu: |
|
|
| turuncudeniz demiş ki: | | Kadıköy Sound, Kaan Altan, Demirhan Baylan ve Cenk Taner tarafından Kadıköy Masal Evi'nde temeli atılan bir proje. |
Ayrıca, "Yersiz Davranış, Pis 7’li ve Leke (Renan Bilek)"... _________________ ..ve yol biter...
-Hey ahbap; niye düştün yollara, kaçılacak yer yok ki!
-Olmasın ne çıkar, yoruyorum ya peşimdekini... |
|
| Başa dön |
|
 |
_Unforgiven__

|
Tarih: Cmt 15.10.2005 20:59 Mesaj konusu: |
|
|
İmgeler vardır...
deniz.. vapur.. lodos.. martı.. haldun taner.. mendil satan çocuklar
Ah ulan ne özledim hee gözümde tütüyor  |
|
| Başa dön |
|
 |
eniscarter Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 16.10.2005 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
Yönetici Uyarısı:Mesajınız yönetici tarafından silinmiştir. "V" yerine "W" kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz. _________________ life is death
death is life |
|
| Başa dön |
|
 |
aysu_

|
Tarih: Prş 13.07.2006 12:53 Mesaj konusu: |
|
|
gitar - vokal: cenk taner
bas gitar: mşş
gitar: kaan altan
davul: timur kurşunoğlu
kadrosu olan grup. cenk taner'in "kadıköy sound bi yaşam tarzıdır.." diye bi söylemi de vardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Prş 13.07.2006 13:22 Mesaj konusu: |
|
|
Başlık rock müzik-genel kategorisinde taşınmıştır. _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |
gallagher

|
|
| Başa dön |
|
 |
ForzaRock

Kayıt: Feb 12, 2007 Mesajlar: 383 Nerden: içinden denizler geçen şehirden
|
Tarih: Çrş 20.06.2007 11:09 Mesaj konusu: |
|
|
ilgimi çeken konulardan biri..
Türk rock kültürünün ana damarlarından biri...
Bütün bunlar kafamı karıştırmışken, durduk yere Kadıköy sokaklarında buldum kendimi. Bahariye'de bir barda gece yarısını epey geçe az sayıda insanın olduğu bir mekana düştü yolum. Sahnede çalan grubu gözüm ısırdı. Taa 1991'de ilk kez konserlerine gittiğimi hatırladım: Kesmeşeker. Grup silme değişmişti ama şarkıları yazan ve söyleyen Cenk Taner yerindeydi. 1991'den bugüne tam yedi albüm yapmış, az ama öz sayıda dinleyicisinin takipte olduğu bir grup.
Otomatik Portakal'ın yazarı Anthony Burgess bir zamanlar 'Eğer bir gün dünyada devrim olacaksa bu kesinlikle Manchester'da başlayacak' demiş. Ne vesileyle söylediğini bilmiyorum ama bildiğim 80'lerde İngiltere'de yükselen Yeni Sağ'a bayrak açan Manchester'lı rock gruplarının bu lafı pek sevdiği. Bugün kendileri Manchester sound adıyla bir ekol olarak hatırlanırlar.
Sonra Kesmeşeker için de bir zamanlar 'Kadıköy sound' tanımlamasını yapıldığını hatırladım. Biranın etkisiyle olsa gerek hoşuma gitti, 'devrim' (en azından rock devrimi) Kadıköy'den başlayacak elbet bir gün, dedim. İşin abartısı bir tarafa, aslında kani olduğum şuydu: Bulutsuzluk Özlemi'nin Uçtu Uçtu albümü için verilen reklamlardaki sloganı hatırladım; 'Türkiye'de Rock Vardır'. Evet, vardır, ben de duydum hatta, 'şehirdeydim'. Ama Beyoğlu barlarında, konser salonlarında değil, Kadıköy sokaklarında, hakikaten var. Gerisi bir Kesmeşeker şarkısı: 'Bu yalnızlar liginde / Her sene üst üste / Şampiyon olmuşuz da / Kupalara doymuşuz da / Gidebilir miyiz dersin buradan uzaklara?' Hep beraber, müziğimizle... _________________ "rock, soru sormaz cevap verir..." |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2230 Nerden: Yozgat/Çayıralan (B.k çukuru)
|
Tarih: Çrş 20.06.2007 21:39 Mesaj konusu: |
|
|
Kesmeşeker!  _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
Serkan_Beyde

|
Tarih: Cmt 22.12.2007 2:43 Mesaj konusu: |
|
|
Kesmeşeker'in müziğini de içinde adlandırdığımız, Kadıköy'e ait bir sound. İşin esprisi bir yana, Kesmeşeker buram buram Kadıköy kokuyor.. _________________ Paragraf: İzmir rock band! www.paragrafmuzik.com
Şehir Rock: online rock kültürü dergisi
Metal Faust: heavy metal in your face!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cmt 22.12.2007 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
kadıköy sound ve kesmeşeker içiçe geçmiştir. kesmeşeker'i ilk çıktığından beri takip ederim. dipten ve derinden albümünde r.e.m.'e benzeyen bir yakınlık vardı. diğer albümlerinde bunu biraz kırdılar. türk rock müziğinde kaliteli olan bir kramp varsa (saygıyla anarım hep) kesmeşeker'de vardır. _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
Serkan_Beyde

|
Tarih: Cmt 22.12.2007 19:28 Mesaj konusu: |
|
|
| enchant demiş ki: | kadıköy sound ve kesmeşeker içiçe geçmiştir. kesmeşeker'i ilk çıktığından beri takip ederim. dipten ve derinden albümünde r.e.m.'e benzeyen bir yakınlık vardı. diğer albümlerinde bunu biraz kırdılar. türk rock müziğinde kaliteli olan bir kramp varsa (saygıyla anarım hep) kesmeşeker'de vardır. |
Whisky'leri, Akbaba'ları, Dr. Skull'ları, Kronik'leri, Acil Servis'leri de unutmamak lazım.. _________________ Paragraf: İzmir rock band! www.paragrafmuzik.com
Şehir Rock: online rock kültürü dergisi
Metal Faust: heavy metal in your face!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|