Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Rap
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Rap
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ronessi

MesajTarih: Prş 13.09.2007 14:33    Mesaj konusu: Rap Alıntıyla Cevap Ver

rap hakkında ne düşünüyosunuz??
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
HuRRiCaNe26

MesajTarih: Pzr 30.09.2007 5:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peşinden kovalayan var gibi ses çıkarmak diyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
denoktabenokta

MesajTarih: Pts 08.10.2007 11:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oda arkadalı RAPçi Smile olan biri olarak,RAP'in açılımını öğrendim''Ritmic American Poet'' yani ritmik Amerikan şiiri...Paylaşmak istedim sadece...
sheitan_girl07

MesajTarih: Cum 19.10.2007 12:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çoğu insan rapten anlamıyor sadece iyi kulak verirseniz ne demek istenildiğini anlarsınız ve ayrıca bnce bütün müzik türlerine saygı duymak gerekiyor
Başa dön
sheitan_girl07

MesajTarih: Cum 19.10.2007 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

denoktabenokta demiş ki:
Oda arkadalı RAPçi Smile olan biri olarak,RAP'in açılımını öğrendim''Ritmic American Poet'' yani ritmik Amerikan şiiri...Paylaşmak istedim sadece...

ne demek istediğini anlıyorum ama ona bakarsan rockta bizim kültürümüzden değil
Başa dön
illnino

MesajTarih: Cmt 20.10.2007 0:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çoktan suyu çıkmış bir müzik türü.
DuMaNiST-HaLiMiZ-DuMaN

MesajTarih: Prş 25.10.2007 1:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok saygısız olduklarını düşünüyorum gecen bir rap sitesinde bir ila verdim hepsi sövdü marifet gibi !

herkez icin gecerli değil.
erisgin

MesajTarih: Cum 26.10.2007 11:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
naz_mvo

MesajTarih: Cmt 03.11.2007 22:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben bazen underground dinliyorum severim ama çoğunu değil
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kunti

MesajTarih: Sal 06.11.2007 6:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rapcore,hardcore yada nu-metalde rap vocal hoşuma gidio,ama müzik türü olarak rap şahsen bana çok uzak,dinleyenlere saygım sonsuz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sago

MesajTarih: Pzr 16.12.2007 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

HuRRiCaNe26 demiş ki:

türkiyede melenkolia rap yapanlarda var.daha yavaş,küfür etmeden ve anlamlı.mesala sagopa kajmer.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 18.12.2007 3:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rap bir karşı duruş aslında. sanıldığının aksine çok eski bir türdür. herkes çok farklı bir görüş belirtiyor bu tür hakkında. kimisi için eziklikten ibaret, kimisi içinse bir gurur kaynağı. çok alt dalı var. türkiye'de genelde türkçe rap konuşuluyor sanki çok farklı yanları ve toplulukları yokmuş gibi. bundan 15 sene önce de türkiye'de rap konuşuluyordu; ama çok farklı isimlerle gündeme geliyordu. almanya'da türklerin arasında bu tür yaygınlaşmasıyla türkiye'ye sıçradı ve bugün ise sadece türkçe rap konuşulur oldu. veya rap'in metal ile buluşması konuşulmakta...

2pac, jay-z, ll cool j, ice cube, public enemy, snopp dogg diye gider. yıllar önce de mc hammer, vanilla ice kavgası yaşanırdı. vanilla ice'ı ilk beyaz rap'çi olarak bilirdik. ondan sonra snap'in müziğinin içerisinde turbo b (vokalistlerinden birisiydi) rap'i de soktu. en son ise kris kross'tan jump'ı dinledik. sonra da pek takip etmedik. bunlardan kimse bahsetmiyor ama bunları zamanında her birimiz dinlerdik.

aman rap şöyle aman rap böyle diye kötü düşüncelerim yoktur. yapanlarda işlerini hakkıyla yapıyor yukarıdaki isimlerde olduğu gibi. bu türe de o kadar küfür etmenin bir alemi yok. tabii kendilerinin de bu kadar küfür etmesine de gerek yok.Smile
DEJ-A

MesajTarih: Prş 03.01.2008 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sago demiş ki:
HuRRiCaNe26 demiş ki:

türkiyede melenkolia rap yapanlarda var.daha yavaş,küfür etmeden ve anlamlı.mesala sagopa kajmer.

İsmin sago da...Sagopa nın herhalde sktiringidin parçasını biliyosundur.Şimdi hiç bana o istisna deme sonrada çıkıp istisnalar kaideyi bozmaz parçasından hareketle espri yapıcaksın.Haddimi aşmak istemem.Sonuçta oda bir müzik türüdür fakat uyuz olurum.Şahsen rocker ım diye dolaşan birinin veya buraya rocker olarak üye olan birinin bu konuya anlamlı şeyler yazmasını da beklemem,uyuz olurum.Karşıt müziktir rap bizimkine fakat eleman ın biri çıkıp 2 sinide severek dinliyorum diyememeli rockçı ! kimliğiyle.Hea tarzını belirleyememiştir dinler hepsini saygı duyarım ama diğer türlüsü farklı.Bu arada başlığı gördüğümde konunun kilitlenmemesine şaşırmıştım,sonra bi baktım az mesaj var şaşırmadım değil.Karşıtlık beslemek ne derece bilmiyorum ama şahsen anti rap imdir.Bir de espri yapiym de boşa gitmesin bari.
'HipHop' layan 'RAP' tiyeler ! Smile
Başa dön
sago

MesajTarih: Prş 03.01.2008 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DEJ-A demiş ki:
sago demiş ki:
HuRRiCaNe26 demiş ki:

İsmin sago da...Sagopa nın herhalde sktiringidin parçasını biliyosundur.Şimdi hiç bana o istisna deme sonrada çıkıp istisnalar kaideyi bozmaz parçasından hareketle espri yapıcaksın.Haddimi aşmak istemem.Sonuçta oda bir müzik türüdür fakat uyuz olurum.Şahsen rocker ım diye dolaşan birinin veya buraya rocker olarak üye olan birinin bu konuya anlamlı şeyler yazmasını da beklemem,uyuz olurum.Karşıt müziktir rap bizimkine fakat eleman ın biri çıkıp 2 sinide severek dinliyorum diyememeli rockçı ! kimliğiyle.Hea tarzını belirleyememiştir dinler hepsini saygı duyarım ama diğer türlüsü farklı.Bu arada başlığı gördüğümde konunun kilitlenmemesine şaşırmıştım,sonra bi baktım az mesaj var şaşırmadım değil.Karşıtlık beslemek ne derece bilmiyorum ama şahsen anti rap imdir.Bir de espri yapiym de boşa gitmesin bari.
'HipHop' layan 'RAP' tiyeler ! Smile
üstat ben şimdi sana sago iyidir,eskiden küfür ederdi,şimdi tövbe etti falan demicem.zira çok saçma.ya ben sana neden adamı kanıtlamaya çalışıyım ki.ama bi rap sitesine girdiğinde de rockçılara bi terslik var.biz insanların düşüncelerine saygı duymadıkça feraha çıkamayız. ülke olarak.geçtiğimiz yıllarda çok fazla sanatçı sadece düşünceleri yüzünden öldürüldü.bunların içinde rockçıda vardı rapçide.birbirlerini dövdüler, öldürdüler.ben buna karşıyım.hem benim çalışmam gereken derslerim var.ben de aralarımda müzik dinleyerek geçiriyorum.ben therion da dinlerim cem adrian da sagoda.ben müziği sevdiğim için dinlerim.ve hiçbir zamanda çok fazla rocker olduğumu düşünmedim.tekrar söylüyorum.ben müziği sevdiğim için dinliyorum.
DEJ-A

MesajTarih: Cmt 05.01.2008 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O bahsettiğin terslik her ortamda var.Al sana bir örnek.İst/Kadıköy e takılanlar bilir.Metalciler ( arada rock ta kaynıyo ) reks in önünde takılır,onlardan biriyim.Fazla uzakta değil aralarda Kadıköy Acil var.Taşlı sopalı kavgalar çıkar ve her seferinde de Bu işi Rap çiler başlatır.Yani senin gibi düşünen sayısı çok az.Hadi ben de düşündüm diyelim,karşı taraf düşünmeden sonra ne anlamı var.Keşke müzik politikası serbest olsa ama bu ülkede herşey karmaşık olduğu gibi bu konularda karmaşa içinde.
Başa dön
portishead

MesajTarih: Pts 07.01.2008 22:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kimin ne düşündüğünü sorup topic açcağına rap tarihi hakkında araştırıp yazsana be adam...kimin ne düşündüğünün hiç bi önemi yok benim için burası 'rock' ismi altında bi site rap v.b. türev veya başka tarz müziklerin burdaki insanlar tarafından genel anlamda ne gözle bakıldığıda apaçık ortada...bu bağlamda ancak böle bi mesaj atabilirim müziğini dinlemekse sana kalmış bişi - iyi bişiler dinlersen sağlığına yararlıdır haberin olsun Smile
DEJ-A

MesajTarih: Sal 15.01.2008 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel bir bakış açısı.Smile Haklısın burda hiç kimse müzik dersi vermiycek kimseye.
Başa dön
Pentagram1999

MesajTarih: Çrş 16.01.2008 9:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevmiyorum.Benim için bir müzik türü değildir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
bir_kereye_mahsus

MesajTarih: Pts 04.02.2008 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fuchs, 'bu dünyada yaşadıkça savaş, yoksa seni mahvederler yavaş yavaş' diyor bir şarkısında... Savaşmak lazım. Nefsimizle, hayattaki zorluklarla ve saire. Yılmadan, bıkmadan... Sabır ve metanet ile... Önceden Fuchs'un lakabı Dr. du. Sanırım bu takma adı artık kullanmıyor.

Bir ara rap müziğe iyi sarmıştım. Mahalleden Mehmet adlı bir kardeşim sayesinde.. Kasetleri vardı. Hem underground, hem de yer üstü camiadan. Rock n Roll gibidir rap. Hayata karşı durmamızı ve hiçbir zaman pes etmememizi söyler.
Th3_BLacK

MesajTarih: Sal 05.02.2008 19:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rapten nefret eden neden nefret eder?? Müzik olarak görmüyorum demiş bir kaç kişi iyi güzel de nedeni nedir? İnsan öncelikle kendini sorgulamalı, müziği ne kadar biliyorum, ne derece anlıyorum ve yapıyorum diye ondan sonra sağa sola nefret kusmaya başlamalı bence.
Az önce bi başlıkta okudum bir arkadaş çok iyi yazmış, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir toplumuz. Rap müziğin nasıl ortaya çıktığını ne kadar biliyoruz? Tıpkı rock gibi rap müzik de özgürlük düşüncesiyle çıkmış bir tür, üstteki arkadaşımın söylediği gibi. Kökleri benzer aslında sadece işleyişleri farklı. Eee şimdi; "ben rocker ım huleynn rap müzik bir hiçtir" "rap mi? o ne be ıyykkk metal 4 ever" diyenler aslında kendi doğrularına da çamur atıyor farkında değil. Halbuki sorsan rapci bana örnek ver diye Snoop dogg, 50 cent bunları söyler. Yahu bunlar zaten rap ci değil ki??!! Onların amacı zaten para söğüşlemek, müzik yapmak değildir ki! Bunu göremeden yorum yapanlara deli olurum. Şöyle araştırın, eskilere gidin, 90lara, 70 lere inin, dinleyin ve o zaman yorumlayın.
Gelelim küfür meselesine. Şimdiki rapcilerin çoğu küfürbaz kabul bende hiç sevmem küfürlü şarkıları. Ama şimdiki metalcilerin de çoğu küfürbaz yalan mı? Children of bodom? Slipknot? Marilyn?
Her neyse, aslında çok doluyum ama zamanım yok, uzun lafın kısası, rap tiksinçtir, metalciler satandır, punk cılar hippidir, pop cular boş miğdesizlerdir, arabesk dinleyen jilet çeker gibi boş beleş muhabbetler yerine, müziği müzik olarak fanatikleşmeden dinlesek, sözlerine kulak verip anlamaya çalışsak çok şeyi daha iyi göreceğiz..
Son bir nokta şimdi bana saldıracak olan arkadaşlar ben rapci değilimdir, ama rock cı yada metalci de değilim. "ci" eki olan hiç birşey değilim sadece müzik dinlemeyi severim ve her türün ruha farklı birşey kattığını savunurum. Yani fazla sert girişmeyin bana Razz
Saygılar....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız