Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Börtü böcek yemek!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Börtü böcek yemek!
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
zencefil

MesajTarih: Sal 08.01.2008 15:10    Mesaj konusu: Börtü böcek yemek! Alıntıyla Cevap Ver

Kültürel farklılıkları doğal karşılıyorum.fiziksel özellilkler iklim değişiklikleri dinsel farklılıklar teknoloji kullanımı ırk yapısı farklılıklar yaratıyor...insan vucudu aynı işleyişe ve aynı iç organlara sahipse neden farklı tüketiyoruz?
tvde asya ülkelerinden birinde iki kız seyyar satıcıdan bizim çekirdek fındık fıstık misali kızartılmış çeşitli böceklerden para karşılığıında bir paket alıp gidiyorlar.ya bu kızlar kızartılmış böcek kurutulmuş kurtçuk falan tüketiyorlar.. Anlayamıyorum?
Çinde üst sınıfın gittiği lüks lokantalarda özel menülerde kedi eti sunuluyor..bu çinliler piyasaya adi taklit mallar sürmek dışında bir de dost hayvanlardan kedi köpeği tüketiyorlar!Bizim panter emeli göndermek lazım oaraya bi ara!
şimdi buralarda doğmuş olsaydım ağzımın suyu akarak börtü böcek mi yiyecektim?
böcek bu işte kimilerinin gördüğünde çığlığı bastığı sert kabuklu çirkin bir yaratık.neresi yenir bunların?
türk aklıyla düşünüyorum belki ama çinde 'afedersiniz garson bey çorbamda sinek çıktı ' bahanesinin tutmayacağı kesin!
sonuç olarak biz kültürümüzün bize izin verdiği kadar mı tüketiyoruz, midemizin kaldırdığı kadar mı,hepimiz aynıysak onların mideleri nasıl dayanabiliyor?
Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama merak ediyorum eğer aç olan ve ya yemek yemek üzere olan birileri varsa da özür diliyorum..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
duu_rock

MesajTarih: Cmt 12.01.2008 22:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zevk meselesi heralde..bende küçükken böcek yermişim..
revolte

MesajTarih: Pzr 13.01.2008 0:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Konuda çıkan reklama bakın Smile

[img]http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/imgad?id=CJnU5oLQq5aZYhDYBRhPMgjy4A2GjOeKvQ[/img]

Bence kültürel bir alışkanlık bu. Buralarda böcekler insanlık için korku verici iken oralarda bir tehlike barındırmıyordu belkide. Doğal refleks olarak biz çekinirken onların yiyebilmesinin genetik bir farklılıktan olabileceğini sanmıyorum.
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 13.01.2008 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok doğal bir şey. toplumlar yaşadığı çevreye göre adapte olmaya çalışmaktadırlar. buna göre de belli başlı yemek kültürü oluşmuştur her kültürde. yaşadığımız coğrafi farklılıklar bu tür farklılıkları beraberinde getirmektedir. bundan doğal başka bir şey olamaz.

belki bizim içtiğimiz kelle paçalar onlara iğrenç gelmektedir. bu olgulara emik yaklaşırsak daha objektif olabiliriz sanırım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
aksuvar

MesajTarih: Pzr 13.01.2008 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kelle paça örneği çok güzel bir örnek...bu bir kültür ve sosyo-ekonomik şartlanmadır...bir örnek de ben vereyim...bizim komşumuzun yeğeni çin'de yaşıyor...bir yaz haziran yada temmuz tam bilemiyorum bu çin'den geldi yanında bir arkadaşıyla...elemana bir kaşık dahi sütlaç yediremedik... Smile
maresal

MesajTarih: Pzr 13.01.2008 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende ortama uyum sağlama olarak düşünüyorum.Mesela dağ başında yiyeceksiz kalırsan şu anda kulağa iğrenç gelen kurbağadan tut çekirgeye kadar ne bulursan pişirmeye kalkarsın.
aksuvar

MesajTarih: Pts 14.01.2008 13:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bildiğim kadarıyla kurbağa eti gayet güzelmiş...
bunu bir ermeni arkadaşım söylemişti...sadece arka bacakları yeniyormuş...
maresal

MesajTarih: Pts 14.01.2008 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aksuvar demiş ki:
bildiğim kadarıyla kurbağa eti gayet güzelmiş...
bunu bir ermeni arkadaşım söylemişti...sadece arka bacakları yeniyormuş...

Doğrudur,ayrıca daha yiyemedim ve görmedim ama pilavıda yapılıyomuş Very Happy bi yılan bulsakda şöyle bi mangal yapsak yaw Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zencefil

MesajTarih: Prş 31.01.2008 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cevap veren arkadaşlara teşekkürler...kültürel farklılıklar coğrafya vs. toplumları etkiliyor. belki ben fazla 'emik' olamıyorum Very Happy ... insan yiyen ilkel afrika kabilelerini etkileyen koşulları düşünmeden kendimi alıkoyamıyorum. hangi koşullarla yamyam olmaya karar verdiklerini...
Başa dön
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 01.02.2008 8:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

onu 'insan minsan yemek' başlığında tartışırız, o ayrı konu Smile

şaka bi yana elbette bize ters bi durum ama bişeyde diyemeyiz. taylandda köpek yiyolarmış. buraya kadar eyvallah derim ama köpeğin eti yumuşak olsun diye bacaklarından asıp hayvan canlıyken sopayla dövmeye ne demeli? emin değilkende bişpey yazmak istemiyorum ama böyle duymuştum. doğru diye biliyorum.

böcek yemek daha farklı bi durum ama bu çekik gözlüler neler yemiyoki. ahtapotu canlı canlı götüren elemanlar gördüm tv de. neyalan söyliyim, tırstım : P
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
aksuvar

MesajTarih: Cum 01.02.2008 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bazı sitelerde çinlilerin doğumda ölmüş yada erken doğumdan sonra ölen bebekleri yediklerini görmüştüm...:S
dumanduman

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 0:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aksuvar demiş ki:
bazı sitelerde çinlilerin doğumda ölmüş yada erken doğumdan sonra ölen bebekleri yediklerini görmüştüm...:S

vay beah üleyyn bu çinliler ne adam yav...cok tasarruflular Very Happy ...adam ziyan olmasın diye ölmüş bebek yiyor... israf yok adamlarda... Very Happy Very Happy helal vallahi adamlara... yav nüfus kalabalık ya bunlarda belki gömecek yer yok ondan yiyorlardır Very Happy
aksuvar

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 0:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dumanduman demiş ki:
aksuvar demiş ki:

vay beah üleyyn bu çinliler ne adam yav...cok tasarruflular Very Happy ...adam ziyan olmasın diye ölmüş bebek yiyor... israf yok adamlarda... Very Happy Very Happy helal vallahi adamlara... yav nüfus kalabalık ya bunlarda belki gömecek yer yok ondan yiyorlardır Very Happy

yuh artık...Very Happy
Başa dön
dumanduman

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aksuvar demiş ki:
dumanduman demiş ki:
aksuvar demiş ki:

yuh artık...Very Happy

vallahi ben de ne komplo teorisi üretmışım ha Twisted Evil
seththeking

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 2:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birçok böcek türü azot oranı nedeniyle tüketilebilmektedir. özellikle güney doğu asya ülkelerinde.
maresal

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 5:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seththeking demiş ki:
birçok böcek türü azot oranı nedeniyle tüketilebilmektedir. özellikle güney doğu asya ülkelerinde.

Gaz yapar yaw Laughing
Başa dön
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bazı ''börtü böcük'', tat bakımından olsun, besin değeri bakımından olsun, şu anda yediğimiz pek çok şeyden daha üst seviyelerde.
aksuvar

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 22:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kount demiş ki:
Bazı ''börtü böcük'', tat bakımından olsun, besin değeri bakımından olsun, şu anda yediğimiz pek çok şeyden daha üst seviyelerde.

yemiş gibi konuşuyorsun... Smile
Başa dön
zencefil

MesajTarih: Pts 04.02.2008 2:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ne diyosunuz ?
sevgili dumanduman çok pratik düşünmüşsün iyi yapmışsın da senden biraz tırsılır Very Happy ben azot bakımından zengin olan böcekleri azot ihtiyacı olan bitkilerin tükettiğini biliiyordum sadece...en azotlusu hangisi acaba? kararsız
sonuç olarak birileri tüketiyor,yemek kültürümüzü ve yemeklerimizi bugün iki kere daha fazla seviyorum Very Happy
Başa dön
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 04.02.2008 2:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kimileride midyeden tiksinir ama ben bayıla bayıla yiyorum valla. saygı duymak lazım. tabi cenin yiyenleri ayırıyorum, onlara duyacak bi saygım yok. ama sövgüm var : P
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız