Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Namaz bitmedi, can bitti.
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Namaz bitmedi, can bitti.

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
seththeking

MesajTarih: Sal 29.01.2008 1:24    Mesaj konusu: Namaz bitmedi, can bitti. Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Namaz bitmeden hastaya müdahale etmediler
ERZURUM (İHA) - Erzurum'da bugün öğle namazı sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine başlayan "Namaz bittikten sonra müdahale tartışmasına" Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi, namazı bozmayarak kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ettikleri ileri sürülen cemaatin yalnış yaptığını belirterek, "Acil durumlarda namaz bozulur" dedi.

Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Hilmi Gürsoy'un ölümünün ardından Erzurum'da "Namaz sırasında nasıl müdahale olur" tartışması başladı. Cemaat namaz bozulmaz düşüncesiyle acil durumdaki vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ederken, Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, bu düşüncenin yalnış olduğunu ve ayetlerle de acil durumda namazın bozulabileceğini ifade etti. Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da, deprem de. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları gerekir. Bir vatandaşın canını kurtarmak için namaz bozulur. Bu bir farklı olayda olabilir. Örneğin bir yılan size ısıracaksa, namaz bozulur".

Bir canı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış olur diye bir hadis hatırlıyorum ben.. Onların hatırlamıyor olması çok ilginç.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
glam_girl

MesajTarih: Sal 29.01.2008 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Shocked
Başa dön
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 3:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

olaya açıklık getirilmiş. yapılması gereken bişey yapılmamış. son derece yanlış bi durum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
mat-rock_musty

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 15:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanlık ayıbı resmen
kosovian

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 15:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu kadar odun olunmaz ki insaf artık
cattt

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O elemanlar müdahale etselerdi napçaklardı ki hocam? Bu defa ellerinde ölürdü adamcağız... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Başa dön
seththeking

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cattt demiş ki:
O elemanlar müdahale etselerdi napçaklardı ki hocam? Bu defa ellerinde ölürdü adamcağız... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

insan hayatı için 5 dakikanın bile çok mühim olduğu anlar vardır evladım.
5 dakika önce gelen ambulans hayat kurtarır. 5 dakika erken gelen müdahale hayat kurtarır. 5 dakika önce yapılan ilkyardım hayat kurtarır.
daha sayayım mı?
pedrock

MesajTarih: Prş 31.01.2008 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seththeking demiş ki:
cattt demiş ki:

insan hayatı için 5 dakikanın bile çok mühim olduğu anlar vardır evladım.
5 dakika önce gelen ambulans hayat kurtarır. 5 dakika erken gelen müdahale hayat kurtarır. 5 dakika önce yapılan ilkyardım hayat kurtarır.
daha sayayım mı?

Şimdi sana sormak istiyorum değerli güzin ablam; ilk yardım malzemesi olan kılıfı takmadan seks yapılırsa çocuk olma ihitimali varmı?

Hadi ihtimalleri geçtik. İlkyardım malzemesini kullanmadan elinden istem dışı bir kaza geçti ve sevgilin hamile kaldı.

5 dakika önce yapılan ilkyardım doğacak çocuğu engellemiyorsa sevgiliyi bırakıp arkadaşlarının kaderinemi terk edelim
Başa dön
seththeking

MesajTarih: Prş 31.01.2008 2:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pedrock
derdin nedir kuzum? adam hocam demiş, bende evladım diyerek hocalık görevimi ifşa ediyorum. keza gerçek alanda da öğretmenlik diplomasına sahibim.
aranızdaki tek fark, sen sınıfın haşarı çocuğunu oynamaya çalışıyorsun. ama üzgünüm benim sınıfımda haşarılara yer yok.
marzaleka

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 4:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yazık olmuş adama,cemaat düşüncesizlik etmiş yani
aksuvar

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 13:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne kadar angutça bir anlayış...o cemaatten birinin önünden namaz kılarken geçsen hemen namazını bırakıp senin üstüne yürür, ama hemen yanında namaz kılan adam ölse (yada kalp krizi geçirse) kılı kıpırdamaz...yuh...
Machbet

MesajTarih: Cmt 02.02.2008 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hazırcı, sorgulayamayan islam anlayışının bir ürünüdür. Malum, aslında iyi niyet içeren bir kitaba sahip olunsa da insanlar bunu kendi bencilliklerine cekmede cok basarılıdırlar. Günümüz dünyasında islam'ın neden geri kaldığının kanıtı da bu anlayış suistimalinden kaynaklanmakta. Tek varolan kendisi, herkes kendini düşünsün mentalitesi...

Erzurum şehrine zaten birşey diyemiyorum, bizzat gidip gördüğüm yobazlığın hatsafhada olduğu bir şehir. Ne diyeyim, sonlarını kendileri belirliyorlar zaten.
Başa dön
Josephking_1903

MesajTarih: Pzr 03.02.2008 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"İslam" anlayışının bir ürünü değil bu, dini yanlış anlayanların bir ürünü, "insan hayatı" nın herşeyden daha önemli olduğunu, insanın yokluğunda dinin de olmayacağını anlayamayanların bir ürünü, bazı şeyleri hemen bişeylerin üstüne yıkmaya gerek yok...
Başa dön
the_rhcp

MesajTarih: Sal 05.02.2008 13:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten cahilce bir davranış olmuş.Çok üzüldüm.İnsanlar dini yanlış öğreniyor ve yanlış yorumluyor dolayısıyla da insanlık ayıbı ortaya cıkıyor.Ve her defasında da bu tur kötü olaylar İslamiyete mal ediliyor.İnsanlık kendinden sorumludur.Aslında bu olay ders olsun herkese.Bir musibet bin nasihattan iyidir.Umarım hatalardan ders çıkarırız.Bir de bir olaydan ötürü tüm şehri yargılamak da hoş değil.Nedense insanlarda öyle bir anlayış var.Mesela İsrailliler Filistinlileri öldürüyor diye tüm israilliler mi kötü?Aralarında iyiler savaş karşıtı olanlar yok mu.Olayları bireysel olarak analiz edelim.Hatalardan ders çıkarmak önemli olan.
revolte

MesajTarih: Sal 05.02.2008 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

namazı bozup cehenneme giderim.. o yüzden ölsün!! off ya.. inanç özgürlüğü tamam ama insanlığımızı unutacak noktadayız Sad
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız