| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
seththeking

|
Tarih: Sal 29.01.2008 1:24 Mesaj konusu: Namaz bitmedi, can bitti. |
|
|
| Alıntı: | Namaz bitmeden hastaya müdahale etmediler
ERZURUM (İHA) - Erzurum'da bugün öğle namazı sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine başlayan "Namaz bittikten sonra müdahale tartışmasına" Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi, namazı bozmayarak kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ettikleri ileri sürülen cemaatin yalnış yaptığını belirterek, "Acil durumlarda namaz bozulur" dedi.
Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Hilmi Gürsoy'un ölümünün ardından Erzurum'da "Namaz sırasında nasıl müdahale olur" tartışması başladı. Cemaat namaz bozulmaz düşüncesiyle acil durumdaki vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ederken, Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, bu düşüncenin yalnış olduğunu ve ayetlerle de acil durumda namazın bozulabileceğini ifade etti. Çiftçi, şöyle konuştu:
"Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da, deprem de. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları gerekir. Bir vatandaşın canını kurtarmak için namaz bozulur. Bu bir farklı olayda olabilir. Örneğin bir yılan size ısıracaksa, namaz bozulur". |
Bir canı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış olur diye bir hadis hatırlıyorum ben.. Onların hatırlamıyor olması çok ilginç. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey
EskiT@yf@ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
glam_girl

|
Tarih: Sal 29.01.2008 23:43 Mesaj konusu: |
|
|
 |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 799 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Çrş 30.01.2008 3:19 Mesaj konusu: |
|
|
olaya açıklık getirilmiş. yapılması gereken bişey yapılmamış. son derece yanlış bi durum. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
mat-rock_musty

Kayıt: Sep 07, 2004 Mesajlar: 627 Nerden: rixos manzaralý kampüsten
|
Tarih: Çrş 30.01.2008 15:24 Mesaj konusu: |
|
|
insanlık ayıbı resmen _________________ <div>Başkalarının izinde yürüyenler geride iz bırakamazlar</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Çrş 30.01.2008 15:55 Mesaj konusu: |
|
|
bu kadar odun olunmaz ki insaf artık _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
cattt

|
Tarih: Çrş 30.01.2008 22:19 Mesaj konusu: |
|
|
O elemanlar müdahale etselerdi napçaklardı ki hocam? Bu defa ellerinde ölürdü adamcağız...  |
|
| Başa dön |
|
 |
seththeking

|
Tarih: Çrş 30.01.2008 22:40 Mesaj konusu: |
|
|
| cattt demiş ki: | O elemanlar müdahale etselerdi napçaklardı ki hocam? Bu defa ellerinde ölürdü adamcağız...  |
insan hayatı için 5 dakikanın bile çok mühim olduğu anlar vardır evladım.
5 dakika önce gelen ambulans hayat kurtarır. 5 dakika erken gelen müdahale hayat kurtarır. 5 dakika önce yapılan ilkyardım hayat kurtarır.
daha sayayım mı? _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey
EskiT@yf@ |
|
| Başa dön |
|
 |
pedrock

|
Tarih: Prş 31.01.2008 1:42 Mesaj konusu: |
|
|
| seththeking demiş ki: | | cattt demiş ki: | O elemanlar müdahale etselerdi napçaklardı ki hocam? Bu defa ellerinde ölürdü adamcağız...  |
insan hayatı için 5 dakikanın bile çok mühim olduğu anlar vardır evladım.
5 dakika önce gelen ambulans hayat kurtarır. 5 dakika erken gelen müdahale hayat kurtarır. 5 dakika önce yapılan ilkyardım hayat kurtarır.
daha sayayım mı? |
Şimdi sana sormak istiyorum değerli güzin ablam; ilk yardım malzemesi olan kılıfı takmadan seks yapılırsa çocuk olma ihitimali varmı?
Hadi ihtimalleri geçtik. İlkyardım malzemesini kullanmadan elinden istem dışı bir kaza geçti ve sevgilin hamile kaldı.
5 dakika önce yapılan ilkyardım doğacak çocuğu engellemiyorsa sevgiliyi bırakıp arkadaşlarının kaderinemi terk edelim |
|
| Başa dön |
|
 |
seththeking

|
Tarih: Prş 31.01.2008 2:43 Mesaj konusu: |
|
|
pedrock
derdin nedir kuzum? adam hocam demiş, bende evladım diyerek hocalık görevimi ifşa ediyorum. keza gerçek alanda da öğretmenlik diplomasına sahibim.
aranızdaki tek fark, sen sınıfın haşarı çocuğunu oynamaya çalışıyorsun. ama üzgünüm benim sınıfımda haşarılara yer yok. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey
EskiT@yf@ |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 709 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Cmt 02.02.2008 4:11 Mesaj konusu: |
|
|
yazık olmuş adama,cemaat düşüncesizlik etmiş yani _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Cmt 02.02.2008 13:23 Mesaj konusu: |
|
|
ne kadar angutça bir anlayış...o cemaatten birinin önünden namaz kılarken geçsen hemen namazını bırakıp senin üstüne yürür, ama hemen yanında namaz kılan adam ölse (yada kalp krizi geçirse) kılı kıpırdamaz...yuh... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
Machbet

|
Tarih: Cmt 02.02.2008 15:27 Mesaj konusu: |
|
|
Hazırcı, sorgulayamayan islam anlayışının bir ürünüdür. Malum, aslında iyi niyet içeren bir kitaba sahip olunsa da insanlar bunu kendi bencilliklerine cekmede cok basarılıdırlar. Günümüz dünyasında islam'ın neden geri kaldığının kanıtı da bu anlayış suistimalinden kaynaklanmakta. Tek varolan kendisi, herkes kendini düşünsün mentalitesi...
Erzurum şehrine zaten birşey diyemiyorum, bizzat gidip gördüğüm yobazlığın hatsafhada olduğu bir şehir. Ne diyeyim, sonlarını kendileri belirliyorlar zaten. |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Pzr 03.02.2008 0:25 Mesaj konusu: |
|
|
| "İslam" anlayışının bir ürünü değil bu, dini yanlış anlayanların bir ürünü, "insan hayatı" nın herşeyden daha önemli olduğunu, insanın yokluğunda dinin de olmayacağını anlayamayanların bir ürünü, bazı şeyleri hemen bişeylerin üstüne yıkmaya gerek yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
the_rhcp

|
Tarih: Sal 05.02.2008 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
Gerçekten cahilce bir davranış olmuş.Çok üzüldüm.İnsanlar dini yanlış öğreniyor ve yanlış yorumluyor dolayısıyla da insanlık ayıbı ortaya cıkıyor.Ve her defasında da bu tur kötü olaylar İslamiyete mal ediliyor.İnsanlık kendinden sorumludur.Aslında bu olay ders olsun herkese.Bir musibet bin nasihattan iyidir.Umarım hatalardan ders çıkarırız.Bir de bir olaydan ötürü tüm şehri yargılamak da hoş değil.Nedense insanlarda öyle bir anlayış var.Mesela İsrailliler Filistinlileri öldürüyor diye tüm israilliler mi kötü?Aralarında iyiler savaş karşıtı olanlar yok mu.Olayları bireysel olarak analiz edelim.Hatalardan ders çıkarmak önemli olan. _________________ realize and analyse |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Sal 05.02.2008 15:35 Mesaj konusu: |
|
|
namazı bozup cehenneme giderim.. o yüzden ölsün!! off ya.. inanç özgürlüğü tamam ama insanlığımızı unutacak noktadayız  _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
|