| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kosovian

|
Tarih: Çrş 06.02.2008 12:10 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_arxebo demiş ki: | | evrim diye birşey olabilir. bu şahsen benim inancıma göre allahın izni olmadan olacak bişey değil. allah izin verdiği sürece herşey olabilir ama insanın maymundan gelme gibi bi ihtimalinin olması ters köşeye yatırıyor insanı. | zaten öyle bir iddiası yok evrimin.ne darwinin kitaplarında ne evrimle ilgili başka eserlerde asla "insan maymundan gelmiş olabilir" ifadesi yok.rahat olsun için  _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 799 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Çrş 06.02.2008 13:20 Mesaj konusu: |
|
|
çok rahatladım valla. iyiki maymunlardan gelmedik. aynı ataya sahip olma fikri daha mantıklı gerçekten. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
alpkaan

|
Tarih: Cmt 09.02.2008 1:04 Mesaj konusu: |
|
|
| Slaytanic demiş ki: | yanlış topik olur mu hiç. adam vermiş koskoca mesajı:
!BURADA EVRİM TEORİSİNİN PROPAGANDASINI YAPARAK İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN
peki abicim, özür dileriz, affet bizi, ayaklarına kapanıyoruz.
bir de aklınız sıra özgürlükçü takılırsınız siz. şu özgürlüğe bak be! sadece kendi fikirlerine özgürlük, gerisine yasak, sizin aslında hiçbirşeye tahammülünüz yok. hiçbir farklı görüşe tahammülünüz yok.
o sözde çok sevdiğiniz atatürk sayesinde ezan tam 18 yıl türkçe okundu bu topraklarda. iktidar olur olmaz yıktınız atanın tüm mirasını.
pabucumun atatürkçüleri sizi. |
Hep kafanıza göre yorumluyosunuz yine öyle yaptınız tebrik ederim.Sizin görüşlerinize özgürlük var,biz konuşunca GERİCİ,MÜRTECİ diye mimleniyoruz hemen.Arkadaşım benim konuşmam da sizin özgürlüğünüzü kısıtlayan bir bölüm var mı?"Dinimi savunacağım.Türk kardeşlerimden de bunu isterim" Bu sözdür konunun özeti.Bu sözden anlaşılan sadece bir istektir.Diğerleri de düşüncelerim.Sanki kafana silah dayadım da konuşmayacaksın diyorum!!Bak güzel kardeşim,özellikle sen yapıyosun bunu.Pabucumun atatürkçüleri ne demek ya?Düzgün konuş!
"Sadece kendi görüşünüze özgürlük gerisine yasak" demişsin.Böyle konuşuyosunuz.Özgürlük diyosunuz.Ama türban üniv'e girsin deyince "olurmu ya öle şey" diye bağrışıyosunuz.Bnce asıl özgürlükçü SİZ değilsiniz.SİZ sadece sizin gibilere özgürlük tanırsınız.Diğerleri az önce bahsettiğim gibi GERİCİDİR sizin mantığınıza göre!!Her yerde dinime kültürüme laf edersiniz,iki çift söz söyleyince de köpürürsünüz.Sonra yine bombalamaya başlarsınız."İşte siz böylesiniz,şöylesiniz" şeklinde..Bnce problem senin ve senn gibi davrananların(inanç demiyorum davranş)yüzünden oluşmakta.Bnim 5 vakit namaz kılan arkaadaşm da var,hristiyan arkadaşm da var,yahudi arkadaşm da var,görüş olarak Cemaatçi arkadaşım da var,komunist-sosyalist arkadaşlarım da var.Baya geniş çevrem anlayacaın.Ama onlarla bi sorunum olmuo neden HOŞGÖRÜ!Eğer ben özgürlüklere değer vermesem bu arkadaşlarla aram iyi olmazdı.Öyle kafana göre konuşmakla olmuo bu işler!
"Atatürk ve ezan olayı"
Ben Atatürkçüyüm ve Atatürk ilkelerine bağlı biriyim.Ama Atatürk'ü öyle bir lanse ettiniz ki sanki adam İSLAM DÜŞMANI!!Ezanı türkçe okutmakla konunun alakası yok!Eğer Atatürk dine zıt olsa bu ülkede diyanet işleri diye bir kurum açmazdı.Laiklik inançların da bir teminatıdır.Atatürk kendisi dindar olur dindar olmaz.Uygulama olarak laikliği getirmeseydi şu an İran dan farkımız kalmazdı belkide.Ben uygulamalarına bakarım ve sırf ezanı türkçe okutmuş diye de atatürke dil uzatamaz kimse.Neticede ezan bir çağrıdır....
Sen inanmıyosun Allah'a gerçi ama ben HERGÜN yasin suresini dinler ve HERGÜN ATATÜRK'ÜN(VE Bİ KAÇ İSİM DAHA SAYARIM)RUHUNA GİTSİN DERİM.Benm inançlarım çerçevesinde bu çok onurlu bir davranış.Atatürk ü sevmesem ona asla böyle bir şey yapmazdım.kafana göre tanımadan konuşma...Ayrıca konu gayet yerinde.Bilim ve felsefe bölümünde düşüncelerimi söyledim.herkese saygılar |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Cmt 09.02.2008 14:43 Mesaj konusu: |
|
|
burası din değil ; bilim başlığı.bilimin konuşulduğu ortamda dini tartışmaya yer yoktur.zaten islam ülkeleri bu yüzden geri kalmıştır.
evrimi çürütebildiniz mi?hayır
harun yahya denen rezilin birbirinin aynısı olan tonla kitabı en ufak bir karşı tez sunabildi mi?hayır
zaten anlamaya çalışacağı yerde örümcek ağı kaplı bir beyinle "dinimizde yok" diyerek bilimsel bir düşünceyi çürütmek olabilir mi?hayır
o zaman hala neyin davasındasınız?
her türlü baş örtüsünü yasaklayan bizzat Mustafa Kemal Atatürktür! bunu bile bile hala türban üniversiteye girsin demek zaten gericiliktir bunun tartışılacak bir yönü yok.Atatürk ilkelerine bağlı olduğunu söylerken laikliğin de onlardan biri olduğunu unutma lütfen. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Cmt 09.02.2008 14:53 Mesaj konusu: |
|
|
Yahu yine dağıldı konu..
Nerede evrim,nerede bu muhabbetler..
Arkadaşlar bunun yeri burası değil..
İnançlarla ilgili bir tartışma platformu oluşturmak istiyorsanız buyrun başlık açın ve tartışın..
İnançlarla ilgili halihazırda da bir çok başlık var zaten..
Ben kendi yazımda Türkiye nin evrim kuramını reddeden nedenleri arasında din faktörünün de olduğunu (belkide tek neden) belirterek İslam ın evrim karşıtlığı öğretileri savunmadığını iddia ettim..
Yaradılışçı evrimci kutupsallığının saçmalığından bahsettim..
Eğer sizler de evrim konusu çerçevesinde dinlere temas edecekseniz edin.Aksi taktirde konuyla alakası olmayan din propagandasının(veya din eleştirisinin) burada yerinin olmadığını belirtmek isterim..
Konumuz evrim.. bu konuyu ister Türkiye açısından sosyolojik olarak değerlendirin isterseniz bilimsel veriler ışığında yorumlayın..
Din propagandasından veya din eleştirisi içeren cümlelerden kendi adıma artık sıkıldım..
Konunun geldiği yerlere bakarmısın yaa..
Neredeyse türban tartışmasına girilecek burada..
İşte bu yüzden bizlere bağnaz diyorlar..
Bilimsel bir başlık altında bile türban var..İnsanlık Avrupa da atom çağına girdi bizler hala her başlık altına din sokuyoruz..Yazık..
Birilerinin dediği gibi bu ülke 3. dünya ülkesi olmaktan öteye gidemeyecek galiba..Ne üzücü bir durum..ne vahim.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
Slaytanic

|
Tarih: Çrş 13.02.2008 12:49 Mesaj konusu: |
|
|
| alpkaan demiş ki: | | Slaytanic demiş ki: | yanlış topik olur mu hiç. adam vermiş koskoca mesajı:
!BURADA EVRİM TEORİSİNİN PROPAGANDASINI YAPARAK İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN
peki abicim, özür dileriz, affet bizi, ayaklarına kapanıyoruz.
bir de aklınız sıra özgürlükçü takılırsınız siz. şu özgürlüğe bak be! sadece kendi fikirlerine özgürlük, gerisine yasak, sizin aslında hiçbirşeye tahammülünüz yok. hiçbir farklı görüşe tahammülünüz yok.
o sözde çok sevdiğiniz atatürk sayesinde ezan tam 18 yıl türkçe okundu bu topraklarda. iktidar olur olmaz yıktınız atanın tüm mirasını.
pabucumun atatürkçüleri sizi. |
Hep kafanıza göre yorumluyosunuz yine öyle yaptınız tebrik ederim.Sizin görüşlerinize özgürlük var,biz konuşunca GERİCİ,MÜRTECİ diye mimleniyoruz hemen.Arkadaşım benim konuşmam da sizin özgürlüğünüzü kısıtlayan bir bölüm var mı?"Dinimi savunacağım.Türk kardeşlerimden de bunu isterim" Bu sözdür konunun özeti.Bu sözden anlaşılan sadece bir istektir.Diğerleri de düşüncelerim.Sanki kafana silah dayadım da konuşmayacaksın diyorum!!Bak güzel kardeşim,özellikle sen yapıyosun bunu.Pabucumun atatürkçüleri ne demek ya?Düzgün konuş!
"Sadece kendi görüşünüze özgürlük gerisine yasak" demişsin.Böyle konuşuyosunuz.Özgürlük diyosunuz.Ama türban üniv'e girsin deyince "olurmu ya öle şey" diye bağrışıyosunuz.Bnce asıl özgürlükçü SİZ değilsiniz.SİZ sadece sizin gibilere özgürlük tanırsınız.Diğerleri az önce bahsettiğim gibi GERİCİDİR sizin mantığınıza göre!!Her yerde dinime kültürüme laf edersiniz,iki çift söz söyleyince de köpürürsünüz.Sonra yine bombalamaya başlarsınız."İşte siz böylesiniz,şöylesiniz" şeklinde..Bnce problem senin ve senn gibi davrananların(inanç demiyorum davranş)yüzünden oluşmakta.Bnim 5 vakit namaz kılan arkaadaşm da var,hristiyan arkadaşm da var,yahudi arkadaşm da var,görüş olarak Cemaatçi arkadaşım da var,komunist-sosyalist arkadaşlarım da var.Baya geniş çevrem anlayacaın.Ama onlarla bi sorunum olmuo neden HOŞGÖRÜ!Eğer ben özgürlüklere değer vermesem bu arkadaşlarla aram iyi olmazdı.Öyle kafana göre konuşmakla olmuo bu işler!
"Atatürk ve ezan olayı"
Ben Atatürkçüyüm ve Atatürk ilkelerine bağlı biriyim.Ama Atatürk'ü öyle bir lanse ettiniz ki sanki adam İSLAM DÜŞMANI!!Ezanı türkçe okutmakla konunun alakası yok!Eğer Atatürk dine zıt olsa bu ülkede diyanet işleri diye bir kurum açmazdı.Laiklik inançların da bir teminatıdır.Atatürk kendisi dindar olur dindar olmaz.Uygulama olarak laikliği getirmeseydi şu an İran dan farkımız kalmazdı belkide.Ben uygulamalarına bakarım ve sırf ezanı türkçe okutmuş diye de atatürke dil uzatamaz kimse.Neticede ezan bir çağrıdır....
Sen inanmıyosun Allah'a gerçi ama ben HERGÜN yasin suresini dinler ve HERGÜN ATATÜRK'ÜN(VE Bİ KAÇ İSİM DAHA SAYARIM)RUHUNA GİTSİN DERİM.Benm inançlarım çerçevesinde bu çok onurlu bir davranış.Atatürk ü sevmesem ona asla böyle bir şey yapmazdım.kafana göre tanımadan konuşma...Ayrıca konu gayet yerinde.Bilim ve felsefe bölümünde düşüncelerimi söyledim.herkese saygılar |
benim atatürke din düşmanı falan dediğim yok. bu lafı da kendime edilmiş bir küfür sayarım. atatürk 28de devletin islamcı devlet olduğu maddesini anayasadan çıkarttı, 30da milli eğitimden din derslerini çıkarttı, 32de ezanı türkçeleştirdi, 36 veya 37 gibi de laikliği bir atatürk ilkesi olarak benimsedi.
yaşasaydı kimbilir daha neler yapacaktı. devrimleri yarım kaldı ve hepsi birer birer geri tepti.
atatürk şimdi bizi görüyor olsa heralde en çok hergün ruhuna yasin okunmasını istemezdi. adamın bütün devrimleri geri tepmiş, kemikleri sızlıyor, siz diyorsunuz türbanla üniversiteyede girilsin, sonra da ruhuna yasin okuyorsunuz.
atatürk gibi müslüman olsun. canımı yesin. kimsenin atatürkü islam düşmanı gibi gösterdiği falan yok. saçma sapan şeyler yazıp adamın asabını bozmayın. _________________ I keep my eyes wide open all the time
I keep the ends out for the tie that binds
Because you're mine, I walk the line |
|
| Başa dön |
|
 |
absolutehorror

|
Tarih: Cum 22.02.2008 18:48 Mesaj konusu: |
|
|
| hala maymundan geldiğimizi mi idda edenler var bilimsel olarak aymundan gelmediğimiz kanıtlandı malesef darwin amcam görse kesin kalpten giderdi |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Cum 22.02.2008 21:12 Mesaj konusu: |
|
|
hala goril muhabbeti yapanlar var asıl ona deliriyorum ben
harun yahya para falan mı veriyor size sağda solda böyle konuşmanız için _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
pempe_sarrap

|
Tarih: Cum 22.02.2008 21:57 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de evrim teorisinin ne zaman ve nasıl, hangi fosil kaynaklarla, genetik bilgilerle çürütüldüğünü(!) öğrenmek istiyorum.
Türkiye'nin en iyi biyoloji bölümünde okuyorum ama her nedense bir bizim haberimiz olmuyor bu teori çürümelerinden. Surelerle çürütüyorsunuz ondan herhalde.
Zaten bu "evrim çürütüldü ne hala konuşuyorsunuz" diyenler, evrim teorisi hakkında sadece "insan maymundan gelmiştir" diyebilcek insanlar oluyorlar.
Doğrusunu bilen biliyor, buraya da yazıyoruz ama okuyan okuyor anlamak isteyen anlıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
chatlaq_yavus

|
Tarih: Cmt 23.02.2008 20:01 Mesaj konusu: |
|
|
| DEEP10CORE_SS demiş ki: | | "Gökyüzünde yıldızlar tespi gibi dizilmiş Yarab,bana maymundan geldin diyorlar kuyruğum nerde Yarab"demiştir büyük bir zahtı muhterem... |
Rab da ona şöyle demeliymiş ozaman " ey kulum senin embriyo döneminde zaten bi kuyruğun var ama sonra köreliyor çünkü sen kas ve iskelet sistemini iyi kullanabildiğin için dengeni sağlamak için ayrıca bir kuyruğa ihtiyacın yok" bunu dememiş mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
MANYAKUZAYLI

|
Tarih: Cmt 23.02.2008 20:14 Mesaj konusu: |
|
|
Doğal seçilimi materyalist felsefe (ve dolayısıyla komünizm, kapitalizm ve hatta faşizm) yararına şekillendiren evrim teorisidir. Bundan dolayı çok büyük kabul görmüştür... Ama benim mantığım mutasyonlar sonucu başka bir türe dönüşmeyi kabul edemiyor...
Heleki suda rasgele oluşan bir kaç aminoasitin bir protein oluşturup sonra rasgele bir canlı oluşturması onun balık olması karaya çıkması....
bence bu kadar tesadüf bu müthiş yapı için fazla... _________________ BuNcA İçİnE eTtİğİmİz DüNyAnIn NeDeN sİfOnU yOk???? |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 476 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Pts 03.03.2008 10:22 Mesaj konusu: |
|
|
Ne evrimi ya? Bir de 60 sayfa olmuş. _________________ Aynı masalları dinlemelerine rağmen, ötekiler hiç böyle bir şey yaşamadılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Sal 04.03.2008 23:40 Mesaj konusu: |
|
|
| MANYAKUZAYLI demiş ki: | Doğal seçilimi materyalist felsefe (ve dolayısıyla komünizm, kapitalizm ve hatta faşizm) yararına şekillendiren evrim teorisidir. Bundan dolayı çok büyük kabul görmüştür... Ama benim mantığım mutasyonlar sonucu başka bir türe dönüşmeyi kabul edemiyor...
Heleki suda rasgele oluşan bir kaç aminoasitin bir protein oluşturup sonra rasgele bir canlı oluşturması onun balık olması karaya çıkması....
bence bu kadar tesadüf bu müthiş yapı için fazla... |
ya gerçekten anlamıyorum artık sizi.biri çıkar maymun göril der , diğeri tesadüf...
tesadüf diyen olmadı ki...evrimi anlatan hangi kaynakta "tesadüf" sözcüğü var?hangisinde "insan maymundan gelir" ifadesi var?buradan belli hiç bir kaynağı ciddi ciddi okumadığınız , bu konuda gerçekten araştırma yapmadığınız. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
Slaytanic

|
Tarih: Çrş 05.03.2008 20:03 Mesaj konusu: |
|
|
okumaz olurlar mı hiç. babalar gibi harun yahyanın kitapları var. biyoloji, evrim, cinler ve motor cariyeler konusunda dünya çapında bir bilgindir kendisi. gençlerimiz doğanın tüm gerçeklerini ondan öğrenmekteler.
bu millet resmen düşünsel bir tramva içine girmiştir. hacılarla hocalarla beyin damarları tıkanmıştır. _________________ I keep my eyes wide open all the time
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Çrş 05.03.2008 21:45 Mesaj konusu: |
|
|
ya bu anti evrimcilerin en çok dayandığı nokta YARADILIŞ BİLİMİ...
benim bildiğim bilim kanunlarının birinde öne sürülen her tezin çürütülebilme ihtimali var diyor ama nedense bu yaradılış biliminin tezleri çürütülemiyor...sebebi ne acaba... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Çrş 05.03.2008 22:39 Mesaj konusu: |
|
|
| DarkLegacy demiş ki: | | Ne evrimi ya? Bir de 60 sayfa olmuş. | bu kafayla gidersek zaten bilimde hiç ilerleyemeyeceğiz.bir şeyi anlamak için çaba gösretmeden,tek yönlü ve bariz şekilde taraflı kaynaklara dayalı araştırma yaparak,hiç düşünmeden reddetmek daha kolay değil mi?
hiç bir şeye kafa yormadan işleri yukarı havale edivermek?.. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
Slaytanic

|
Tarih: Çrş 05.03.2008 22:40 Mesaj konusu: |
|
|
yaratılış bilimi diye birşey olmadığı için çürütülemiyor. olan birşey çürtülür. yaratılış sadece bir kabullenimdir. ispatı olmadığı için anti-ispatı da yoktur.
"bizim evdeki sadece benim görebildiğim pempe ejderhalar bilimi" diye birşey olsa bunun da aksini kimse ispat edemez. nasıl debilirsin ki? ben gördüğümü iddaa ettiğim sürece kimse bişey diyemez. _________________ I keep my eyes wide open all the time
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Prş 06.03.2008 1:27 Mesaj konusu: |
|
|
| aksuvar demiş ki: | ya bu anti evrimcilerin en çok dayandığı nokta YARADILIŞ BİLİMİ...
benim bildiğim bilim kanunlarının birinde öne sürülen her tezin çürütülebilme ihtimali var diyor ama nedense bu yaradılış biliminin tezleri çürütülemiyor...sebebi ne acaba... |
Yaradılış bilimi ne yahu??
İyice zıçmışsın arkadaş.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Cum 07.03.2008 0:18 Mesaj konusu: |
|
|
yav ortalığa bununla çıkıp sonra da zıçanlardan duyduğumu söylüyorum....alla alla...bu benim düşüncem değil ki...sağolsun slaytanic cevap yazmış... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
sssps

|
Tarih: Cmt 08.03.2008 20:25 Mesaj konusu: |
|
|
evrimi bile siyasete çevirmişsiniz helal olsun  _________________ ne ilgiye ne bilgiye ne sevgiye |
|
| Başa dön |
|
 |
|