Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Cort gitarlar hakkında
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Cort gitarlar hakkında
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 57, 58, 59

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Blackened85

MesajTarih: Cmt 26.01.2008 0:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarı çalıyodum sonra biraz ara vereyim dedim gelidğimde ses çıkmadığını farkettim yarım saat sorunu aradım, meğer sorun brigde manyetiğinin lehimi kopmuş, yani çok şaşırdım gitar kx-custom bu arada ucuz bi alet değil yani, sebebi hakkında hiç fikrim yok açıkcası ama biraz şevkimi kırdı diyebilirim, şimdi Cort karşıtları çıkıp ben demiştim demesin ama böyle bi olay yaşadım paylaşayım dedim.
SiLeNoZ

MesajTarih: Cmt 26.01.2008 0:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Olur öyle şeyler. Kalite ile alakalı bir durum değil bence. Lehimdir kopar normal.
soulwalker

MesajTarih: Cmt 26.01.2008 0:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MesajTarih: Cum 18.01.2008 21:48 Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
cort çalmaktansa hiç çalmam beklerim diyosun yani? dönüp kx-custom'a falan baktım allah allah dedim acaba bende bir sorun var nesi kötü acaba bu gitarın, evirdim çevirdim, tıngırdattım yok arkadaş bulamadım, gözümden kaçıyor demek ki sürekli, neyse kısmet. İnşallah en kısa zamanda gelir gitarlarınız.

bi hatırlatma. Smile jackson başlığından.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Blackened85

MesajTarih: Cmt 26.01.2008 1:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hmm buldum işte lehim kopmuş :p
SiLeNoZ

MesajTarih: Cmt 26.01.2008 2:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bedavaya tamir edilecek bir şey işte.

Koskoca japon ibanez aldık entonasyon vidaları yalama olmuş Smile Her yerde oluyor öyle sorunlar. Geri dönüşü olmayan bir kusur olursa o zaman ayrı ama bunlar ufak tefek mevzular ya.

İyi gitar, gitaristin kendine yakışanı giymesidir ehehe
ebsrepic

MesajTarih: Prş 13.03.2008 17:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rg370dx imi arkadaşımın evl-k6 ü ile takas yapmayı düşünüyorumda. artıları eksileri nelerdir bu gitarın.
nadiras

MesajTarih: Cum 14.03.2008 2:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

k6 güzel gitar ne yazsan boş burda ama gerçekten fiyatını veren gitar her cort modeli gibi.
clean de farklı bir ton elde edersin ama yüksek gain ile çalıyorsan clean deki overdrive ımsı tınıya katlanman gerekir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SchismetaL

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 10:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

m520 almayın x2 de bukadar diyorum bende kx1q var memnunum diyebilirim
Blue_hunter

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 14:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ebsrepic demiş ki:
rg370dx imi arkadaşımın evl-k6 ü ile takas yapmayı düşünüyorumda. artıları eksileri nelerdir bu gitarın.

k-6 olduğuna emin misin? Eğer öyleyse sesini çıkarma hemen takas yap o arkadaşını da benimle tanıştır Very Happy
Başa dön
KaanSK

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

M520 kullanıyorum.Ekipmanım şöyle;

M520-Crybaby GCB95-Boss OD-3-Ibanez Tbx15r(Amfi Sürekli Değişiyor)

Başlangıç gitarı olarak aldım inanılmaz memnunum.Haziran ayında tam 1 yıl olucak elime geçeli.Eğer alete düzgün bakarsanız ve ayarını akordunu zamanında yaparsanız hiçbir sorun çıkarmıyor.Birçok değişik tarzda çalıyorum ve tatmin ediyor.Şu anki grubum NeOn'da ritm gitaristim.Hard rock'tan Pop'a kadar her şeye gidiyor alet.Coil tap ile de müthiş bir sound çeşitliliği var.(S-H manyetikliler kadar olmasada)

Not;Üstadlarım bilirler ama genede yazayım.Klavye bağlantısı set-in şeklinde olduğu için genelde akortlu tutmanız gerekiyor gitarı yoksa uzun vadede sap ayarı yaptırmanız gerekebilir.

Gitarın dış görünüşüde çok karizma.2 ayda bir planet waves 5li setle bakım yapıyorum harika görünüyor.Prs'lere benzer kasası gerçekten çok hoş.

Şu sıralar kalın mi telinde bir bızlama var ama oda acemiliğimden sap ayarı gerekiyor gitara yaptırcak kimsede yok:).

Sonuç olarak ben herkeze Cort tavsiye ediyorum.Gönül isterdiki bir Türk gitar markası tavsiye edeyim ama...

Saygılarımla..
Başa dön
ornapsen

MesajTarih: Cum 09.05.2008 8:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar , ben de m600 düşünüyorum ancak şu sap konusunda söylenenler aklıma takıldı . Her marka gitarda bu sıklıkla görülür mü sap ayarı bozukluğu. Yani gitar düşmedikten sonra sapı fazla bir kuvvete maruz kalmadıktan sonra durup dururken bozulabilir mi ?
ciyzis_kirayzs

MesajTarih: Cum 09.05.2008 9:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya soruyu burada da tekrarlamak istiyorum acaba jackson dkmg den çıkma bir floyd cort x2 e takılabilir mi?
Başa dön
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Cum 09.05.2008 9:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ornapsen demiş ki:
Selamlar , ben de m600 düşünüyorum ancak şu sap konusunda söylenenler aklıma takıldı . Her marka gitarda bu sıklıkla görülür mü sap ayarı bozukluğu. Yani gitar düşmedikten sonra sapı fazla bir kuvvete maruz kalmadıktan sonra durup dururken bozulabilir mi ?

Doğal şartlardan dolayı sap ayarı bozulabilir evet, ancak bu her gitarda olur.

Cortlara b*k atan çok oluyor genelde ama elimde şu an taş gibi bir Viva Gold var, manyetikleri hariç Japon Ibanez'den hiçbir eksiği yok Idea
Başa dön
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Cum 09.05.2008 9:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ciyzis_kirayzs demiş ki:
ya soruyu burada da tekrarlamak istiyorum acaba jackson dkmg den çıkma bir floyd cort x2 e takılabilir mi?

x2'ye floyd takmak? Gerekli boşluklar var mıdır acaba gövdede? Sanmıyorum ama... iki gitar da elindeyse aslında senin bakıp incelemen ve bize fikir vermen forum açısından daha sağlıklı olur Wink
Başa dön
okhay

MesajTarih: Cum 09.05.2008 16:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir DKMG kullanıcısı olarak floydun x-2 ye olmayacağını düşünüyorum. En iyi ihtimalle floydun oturduğu vidalar için gövdede 2 büyük delik açmak gerekecektir. Yine de tam floyd gibi kullanamazsın,sambora signature fenderlerdeki gibi sadece dive yapabilirsin.Tam anlamıyla floyd rose gibi kullanmak için astarı yüzünden pahalı bir işlem gerekecektir sanıyorum.
Satılık Jackson DKMG ---> http://www.turkrock.com/post1507702.html#1507702<br />
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ciyzis_kirayzs

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 0:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet bugun yaptıgım olcumler sonucunda bos bır heves oldugunu gordum:D
Başa dön
yutup123458

MesajTarih: Pts 18.08.2008 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende CORT X-TH var.gitarımdan çok ama çok memnunun.harika bi gitar.klavyesi çoo..ook rahat.dip perdelere indiğinizi anlamıyorsunuz bile.kolayca çalınabiliyor dip perdelerde.akort kaçırma sorunu yok.günde 4-5 saat çalmama rağmen 2 hafta aynı akort duruyo.bu bence çok iyi.sert müzik yapıyorum.black-death metal gibi.benim için çok ideal bi gitar.tarzı benimki gibi olan herkese tavsiye ederim.sapta 85 iyi gidiyo.ama ben köprü manyetiğinden dist. sap manyetiğinden clean almak istiyorum.85 in clean ıi çok iç açcı değil.yüksek çıkışlı bi manyetik.daha düşük çıkışlı bi manyetik istiyorum sapa.bu tamamen kişisel bir tercih.gitarın eksi yönü değildir.bunuda belirtmek istiyorum.emg 60 gibi mesela.

En son yutup123458 tarafından Pts 25.08.2008 18:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
yutup123458

MesajTarih: Pts 25.08.2008 18:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 yıldır cort kullanıyorum.ilk cort um düşük model bi strattı.manyetik takviyesi ile meksika bi Squier den çok daha iyi oldu.şuan cort x-th var. fabrika çıkışı olan emg 81 85 manyetikleri 81 60 yaptım ve çok daha büyük bi canavar oldu. yani demek istediğim şu. hayatında eline cort almamış çalmamış kullanmamış,sadece ordan burdan forumlardan yorum yapan arkadaşlar. lütfen bilmediğiniz konulşarda herhangi bi markayı kötülemeyin.cort un üstüne bukadar gelmeyin.üst model gitarları gerçekten 2-3 milyarlık ünlü gitarlara kafa tutacak güzellik ve kaliteye sahip.sadece sapında cort yazdığı için böyle ucuza gidiyor.kore malları için konuşuyorum ben.gerçekten iyi aletler.rahat ve kullanışlı.temiz bakarsanda uzun yıllar idare edecek gitarlar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 57, 58, 59
59. sayfa (Toplam 59 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız