| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
lardayn

|
Tarih: Cum 21.10.2005 9:28 Mesaj konusu: |
|
|
Denildiği gibi o grup yok artık Ama hala Japonya'da ünlü, ayrıca ilk Japon rock grubu diye biliyorum onları. X-ITALY diye taklitleri de var  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Norton_Antor Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 21.10.2005 15:57 Mesaj konusu: |
|
|
para versen nası toplanırlar hemen:) top top olurlar:) _________________ The Eğitim Sistemi has failed!
Portakalı soydum başucuma koydum.
Squire demeyin artık şuna,dalarım bak! |
|
| Başa dön |
|
 |
downforce

|
Tarih: Cum 21.10.2005 16:43 Mesaj konusu: |
|
|
sanmam toplanacaklarını.. zaten gitarist intihar etmiş... kendisine distortion ların efendisi deniyormuş...
son konseriden koyduğum videoyu izlersen.. o konser için ne kadar para harcadıklarını görürsün.. para sorunu olduklarını hiç sanmıyorum... solist yüzünden ayrıldılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Pts 27.02.2006 17:59 Mesaj konusu: |
|
|
Japonların medar-ı iftarları...Japon ingilizcesiyle metal nası oluyor diye merak ediyorsanız,açın dinleyin..hiç de kötü değil..Çok şahane söz yazıyorlarmış bi kere..
Üstüne bir de halkı cezbetmişsen..Son konserinde binlerce insan, seni mendil sallayarak uğurluyorsa..O binlerle beraber,sahnede müzisyener de ağlıyorsa..O an izlenmeli..Böyle bir sevgi selini çok az gördüm ben.Grubun sonu da(ben birleşeceklerine inanmıyorum çünkü) çok trajik..
Hüzünlü bir hikaye X-Japan,taa uzak doğudan kopup gelen..Seyirci olmalı yaptıklarına,sizi de cezbetmesi an meselesi çünkü  _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |
downforce

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 11:55 Mesaj konusu: |
|
|
madem geri geldi.. hide hakkında bi yazı ekleyeyim.. ekşi sözlükten alıntıdır..
Japan x gitaristi. pink spider niki ile de bilinirdi, bu nik ona yoshiki tarafından verilmiştir.hide (asla büyük harfle yazılmamıştır.) 2 mayıs 1998 de öldü.
bir siteden çevirdiğim bilgiler şöyle diyor;
o sabah sarhoştu. kız arkadaşı onu yatağına götürdü ama bir saat sonra onu kontrol etmeye geldiğinde yatağında değildi. kendisini, banyosunda parçalanmış bir havlu ile asmıştı, havluyu kapının koluna bağlayarak (pek anlamadım : he had hanged himself with a ripped towel in his bathroom apartment, having tied the towel to the doorknob. yanlış bir çeviri olmuş olabilir, bilen varsa lütfen düzeltsin.)
ambulans yetiştiğinde hala nefes alıyordu ama sonra hastanede öldü. hideto sadece 33 yaşındaydı. ülkede dört fan intihara kalkıştı ve iki tanesi öldü.
kimileri bunun yanlışlıkla gerçekleşen bir ölüm olduğunu söylüyor, sarhoş olduğuna bağlayarak. ayrıca hiç bir intihar notu yok, ve o insanları korkutmak için yaptığı aptal şakalarla bilinirdi. ve bu yanlış giden bir şaka olabilir. ama bazı fanları onun kendini bilerek öldürdüğünü düşünmek istiyorlar çünkü hayatını kendisinin bitirmeyi istediğini düşünmek daha iyi. bunun bir hata olduğunu düşünmek istemiyorlar. onun ölmeyi istemediğini düşünmek daha fazla acı veriyor, bunun bir hata olduğu düşüncesi. bugün bile neden belli değil..
bazı fanları da bunun bir stres verme tekniği (nası? stress releiving technique?) olduğunu düşünüyor. bütün fanları bunu kabul etmiyor. ama bazıları şarkısı pink spider in fanlarına müziksel bir intihar notu olduğunu düşünüyor.
25.000 in üzerinde insan 7 mayıs 1998 tokyodaki budist tapınağındaki cenazesine katıldı. tokyo'daki sokaklar kapanmıştı ve polisler duygusal toplulukla baş etmek için gemiler, helikopterler, 100 polis ve 170 koruma göndermişti. ilk günün sonunda 26 kişi hastaneye kaldırıldı.
hide'nin ölümü ve cenazesi cnn ve diğer televizyon kanalları tarafından bütün dünyaya ilan edildi, her ne kadar ünü japonyanın dışına pek ulaşmasa da.
x japan'nın geri kalan üyeleri cenazesinde "forever love" ı çaldılar. ve yoshiki konuşma yaptı. o kadar çok ağlıyordu ve titriyordu ki elindeki kağıdı zor tutuyordu.
(yaptığı konuşmayı da buldum:
"buna hala inanamıyorum. onun güzel yüzü şimdi uyuyor. onu sürekli uyandırmaya çalıştım ama o hala uyuyor. bana iyi tavsiteler veren hep hide idi. tabi, bazen bazı baskılar altında kendini kaybettiği oluyordu -ama her zaman beni yine de aradı. x hakkında, hayat, fanlar hakkında konuştuk...bazen benim abim bazen kardeşim gibiydi. beraber içer ve bazen kavga ederdik. ama ertesi gün, bana gelir ve "yoshiki, dün gece bir şey yaptım mı? üzgünüm, bir şey hatırlamıyorum." derdi. ama bu sefer bana bir şey demedi. uyuyor.
bütün fanları ve arkadaşları, hepinizin kafası karışık olmalı. ben de bu üzüntüyü kelimelerle ifade edemiyorum ama bu acı gerçeği anlamalı ve kabul etmeliyiz.
(bu kısmı çeviremedim : everyone please watch over his eternal sleep warmly.)"
hide genel olarak zıplak, spastik, parti çocuğu (valla böyle diyor) idi ki bu insanların kafasını daha çok karıştırmıştı, neden böyle bir insan problemlerinden intihar ile kaçmayı seçsindi ki?
en sevdiği grup kiss imiş, 1987 ye japan x'e katılmış, aslında kuaför olmak istiyormuş, spor sevmezmiş ama tvde güreş izlemeyi severmiş.
sabah 8.32 de ölmüş, sanırım bir süre önce yoshiki ile x japan'ı 2000'de tekrar kurmayı planlamışlar ve bunun hakkında çok heyecanlıymış.
başka bir siteden topladığım bilgilere göre ise;
bir çok gitarist sıklıkla boyunlarında ve sırtlarının üst köşesinde ağrı hissederler. bunu rahatlatmak için, boyunlarını geri çekerler. hide bunu evinde sıkça yapardı, bir havlu ve kapı kolu ile. o sabah, hide evine gittiğinde bu metodu kullanıyordu ama alkolün etkisi olarak uyuya kaldı, uyanmadı ve istemeden intihar etti.
bu bilinen bir gerçekti, hide, sarhoşken daha sonra pişman olacağı şeyler yapardı- ayıkken asla yapmayacağı şeyler. sonra hep yoshiki'ye gelip bir önceki gece ne yaptığını sorar, özür dilerdi. hatta bir keresinde sarhoşken kendini korkuttuğunu bile söylemişti.
hide iki ciddi kaza geçirmişti. birincisinde kafatasını kırmış, ikincisinde de bileklerini. ikisi de sarhoşken olmuştu.
2000'de tokyo'da hide için bir müze açıldı, arabalarının, gitarlarının ve diğer eşyalarının görülebileceği bir müze.
(biraz depresif bir entry oldu sanki?) |
|
| Başa dön |
|
 |
FuNKY-E

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 15:54 Mesaj konusu: |
|
|
biraz öyle oldu.. yanlışlıkla öldüğünü öğrenmek daha bir koyuyor insana. x japan sever biri olaraktan koydu gerçekten. teşekküler mesaj için
(bkz: burası turkrock ) _________________ #6 Mayıs 2007#
saplı durur o renkler.. sonsuza dek..
"hepimiz Türküz ; hepimiz Mustafa Kemal\'iz" |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Çrş 31.05.2006 13:11 Mesaj konusu: |
|
|
Gitarist hide (pink spider) ın kayıtlarına göz gezdirdim geçenlerde..Ayrı bir tat..X japan solistinden çok daha iyi bir sese sahipmiş halbuki..Solo projesi çok başarılı. _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Cum 07.09.2007 1:21 Mesaj konusu: |
|
|
İyi haberler var. Geri döndüler. Fazla olmadı, 2-3 ay kadar önce Yoshiki & beraber tekrardan beraber oturup şarkı yazmaya başladıklarını duyurdular. Konserlere de çıkacaklar. Heath ve Pata da birleşmeyi kabul etmek üzere.
Hide'nin yerini doldurmak için (çok zor ama) 10 küsür gitaristin arasında seçim yapacaklarmış.
İlk mesajım da bu olsun istedim  |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Çrş 16.01.2008 16:28 Mesaj konusu: |
|
|
Az önce Japon bir arkadaştan müjdeli haber geldi. Konser programlarını açıklamışlar:
live in tokyo dome > 28.03.2008
live in tokyo dome > 30.03.2008
hide's tribute live in tokyo > 02.05.2008
asia tour > this summer
Last Live'da 1996'nın teknolojisiyle nasıl bir konser verdiklerini izlerseniz 2008'de yapabilecekleri şeylerle ilgili bir tahmin yürütüp dehşete düşebilirsiniz. Tool falan çok yalan olacak artık  _________________ "First, it is slightly cheaper; and second, it has the words 'DON'T PANIC' inscribed in large friendly letters on its cover." |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Çrş 16.01.2008 16:34 Mesaj konusu: |
|
|
Yeni şarkıları burada:
http://www.youtube.com/watch?v=eslA4xU9bNk _________________ "First, it is slightly cheaper; and second, it has the words 'DON'T PANIC' inscribed in large friendly letters on its cover." |
|
| Başa dön |
|
 |
jacksonke1

|
Tarih: Çrş 16.01.2008 18:29 Mesaj konusu: |
|
|
Crucify My Love parçaları cok iyi .. _________________ Jackson DK2-Eds - Marshall Vs30R - POD 2.0
"God save The Queen" |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Prş 24.01.2008 13:41 Mesaj konusu: |
|
|
IV'un klibi yayınlandı
http://www.youtube.com/watch?v=u0-Q25w9si0
Her zamanki gibi süperler. Ama 4 kişi çalmaları, Hide'nin gitarının orada öyle durması çok manidar.
Ruhun şadolsun Hide. _________________ "First, it is slightly cheaper; and second, it has the words 'DON'T PANIC' inscribed in large friendly letters on its cover." |
|
| Başa dön |
|
 |
K_r_m "Müzik" mod.

|
Tarih: Prş 24.01.2008 16:12 Mesaj konusu: |
|
|
Saw'un soundtrack'inde yer aldiklarini bilmiyordum, iyi oldu ogrendigim,tesekkurler  _________________ Roundabout |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Cum 21.03.2008 3:18 Mesaj konusu: |
|
|
ive in tokyo dome > 28.03.2008
live in tokyo dome > 30.03.2008
hide's tribute live in tokyo > 02.05.2008
Peki bu 3 konserde gitarı (Pata'yla birlikte) kim çalacak dersiniz?
(burada trampet roll sesi giriyor)
... GnR'dan Richard Fortus
Hide'nin yerini doldurmasını beklemiyorum (onu kimse başaramaz, Hendrix bile yaşasaydı yapamazdı) ama çok iyi bir performans göstereceğinden eminim. _________________ "First, it is slightly cheaper; and second, it has the words 'DON'T PANIC' inscribed in large friendly letters on its cover." |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
|
| Başa dön |
|
 |
Balrog_burn

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 13:15 Mesaj konusu: |
|
|
Hmm gitaristleri pink spider öldü demek üzüldüm.Linkler için sagol Spacetimereality.
Bu arada bu asadaki verdigin linkte.Gitaristlerden biri o ölen pink spider mi?Yoksa onu taklit eden bir gitaristmi almışlar acaba?
X JAPAN--Rusty Nail 2/19 (創造の夜 2oo8.o3.3o)
http://www.youtube.com/watch?v=Ol-DQSZ2EEA&fmt=6 _________________ Boramir:Bu yeni şeytanlıkta neyinnesi. Gandalf:Kadim dünyadan eski bir iblis.Bu düşman hepimizi aşar.Koşun!
Bon Jovı Fan Club www.bonjoviturkey.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 14:58 Mesaj konusu: |
|
|
Evet o. Sahnede dev ekranlar dışında 360 derecelik bi ekran daha var. Orda Hide'nin 3 boyutlu görüntüsünü yansıtıyorlar. Capon yapmış yani
Dev ekrandaki görüntüler 1996 Last Live konserinden. _________________ "First, it is slightly cheaper; and second, it has the words 'DON'T PANIC' inscribed in large friendly letters on its cover." |
|
| Başa dön |
|
 |
Spacetimereality

|
Tarih: Pts 19.05.2008 13:51 Mesaj konusu: |
|
|
Bu arada X-Japan Returns adlı bir DVD çıkardılar arkadaşlar, bunda da 31.12.1993'de Tokyo Dome'da verdikleri konserin görüntüleri bulunuyor. Hatta birisi üşenmeyip youtube'a koymuş bile:
http://www.youtube.com/watch?v=64tut3ATreM
http://www.youtube.com/watch?v=4uwGf5B2WcI _________________ "First, it is slightly cheaper; and second, it has the words 'DON'T PANIC' inscribed in large friendly letters on its cover." |
|
| Başa dön |
|
 |
|