Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Katatonia
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Katatonia
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 60, 61, 62

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Wayfaerer

MesajTarih: Prş 06.03.2008 20:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence brave murder day en iyi albumleri
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kingofloss__

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 23:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.youtube.com/watch?v=AaBgeQ3un0Y

La o gitarları kim akord etmiş? Very Happy
ChiCcO

MesajTarih: Pts 31.03.2008 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Off çok feci olmuş yav hakkaten Very Happy Başka bir parça çalmışlar gibiydi harbi, kafalarda bir milyon farkına varmıyorlar mı anlamadım. Very Happy

Kejura Last Fm
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 01.04.2008 0:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Wayfaerer demiş ki:

bu grubu taparcasına sevenlere göre en iyi albümü odur (istisnalar olabilir)fakat herşeyini en ince ayrıntısına kadar inceleyip müzikalite bakımından irdeleyen müzikseverlere göre tavan yapmış albümleri ise last fair deal gone down, viva emptiness, tonight's decision, the great cold distance'dan bir tanesidir. Wink
karamevsim

MesajTarih: Sal 01.04.2008 10:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok sevidiğim bir grup bir katatonia birde opeth den vazgeçmem.
Başa dön
mystery_

MesajTarih: Sal 01.04.2008 13:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
Wayfaerer demiş ki:

bu grubu taparcasına sevenlere göre en iyi albümü odur (istisnalar olabilir)fakat herşeyini en ince ayrıntısına kadar inceleyip müzikalite bakımından irdeleyen müzikseverlere göre tavan yapmış albümleri ise last fair deal gone down, viva emptiness, tonight's decision, the great cold distance'dan bir tanesidir. Wink

Hoşuma gitti bu tespit, çünkü gerçekten çok doğru. Bave Murder Day tüm diğer albümlerden farklıdır. Gerek brutal vokallleriyle, gerek o içine kapanık hüznü ile benim baştacımdır.. Brave Murder Day'den sonra Katatonia farklı bir yol çizmiştir ki bunu hepimiz biliriz. Bu yolla bariz bir şekilde Katatonia'nın popüleritesi artmıştır..

Bugünlerde albümlere koyulmayıp göze batmayan single ve ep'lerde ki can alıcı parçalara yeniden bağlanmış durumdayım.. Örneğin son çıkan singleda Unfurl.. Katatonia parçası olduğunu hemen belli ediyor, rahatlatıyor, bağımlılık yapıyor..
emptyspiral

MesajTarih: Cum 04.04.2008 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

brave murder day'i, megadeth'in risk albümü gibi görüyorum, grubun yaptığı bir işe benzemiyor ama güzel, öte yandan gruba çok alakasız, brave murder day'i şahsen bayılarak dinlemiyorum, ama sebebi brütal vokalleri değil, grubun gerçek havasını yansıtmaması (yansıtamaması), çok zorlama bir albüm gibi geliyor.

bu arada, artık şu forumlarda egomuzdan arınarak yorumlarımızı yapsak ne güzel olacak, başkaları hakkında -şu gerçek dinleyici, şu da işte popüler müzik dinleyen geri zihniyet- türü iğnelemeler yapmanızı anlayamıyorum.
kingofloss__

MesajTarih: Cum 04.04.2008 23:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emptyspiral demiş ki:
brave murder day'i, megadeth'in risk albümü gibi görüyorum, grubun yaptığı bir işe benzemiyor ama güzel, öte yandan gruba çok alakasız, brave murder day'i şahsen bayılarak dinlemiyorum, ama sebebi brütal vokalleri değil, grubun gerçek havasını yansıtmaması (yansıtamaması), çok zorlama bir albüm gibi geliyor.

Katatonia'nın tüm albümlerinde farklılıklar var.Dance Of December Souls'un da benzeri yok,grubun yaptığı tek Black/Doom Metal albümü...Brave Murder Day gruba alakasız değil,For Funerals To Come ile zaten Doom/Death Metal tarzı bir albümün geleceğinin sinyallerini verdiler.Brave Murder Day grubun The Cure ve Kent etkilerini en çok öne çıkardığı albümdür.Bu iki grupta metal değildir,albümün farklılığı da bu noktadan çıkmaktadır.Ayrıca Katatonia'nın sonraki albümlerinde de kullandığı siren tadındaki gitar tonları da Brave Murder Day'den gelmedir.Albümün sana zorlama geldiği noktaları biraz açarsan sevinirim,evet,iki yıllık bir aradan sonra zor şartlarda yapılan,Jonas'ın brutal vokal yapma yetisinin zorlaştığı bir dönemde ortaya çıkan albümdü ama bence asla zorlama değildir,zorlama olsa bunca Doom/Death Metal albümü arasında Paradise Lost,My Dying Bride gibi üstadların önemli albümleriyle beraber anılan bir albüm olmazdı.Ki Day ve Endtime'ın Doom Metal dönemi Katatonia'yı en net şekilde yansıtan eserler olduğunu düşünüyorum ben,gayet karanlık ve umutsuz şarkılar...Sözler açısından da Jonas Renkse'nin kendini göstermeye başladığı ilk albüm yine Brave Murder Day'dir.
billy

MesajTarih: Cmt 05.04.2008 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emptyspiral demiş ki:

bu arada, artık şu forumlarda egomuzdan arınarak yorumlarımızı yapsak ne güzel olacak, başkaları hakkında -şu gerçek dinleyici, şu da işte popüler müzik dinleyen geri zihniyet- türü iğnelemeler yapmanızı anlayamıyorum.

Neden zorlama olsun ki gayet samimi melodiler. İşte bu her dinleyicide dinlemeden dinlemeye fark olduğunu gösteriyor. Herkes aynı algılamaz. Kimi dinleyici bir grubun son albümünden başlar ilk albümlerini garip görür ya da tam tersi olabilir öyle değil mi?
Başa dön
Wayfaerer

MesajTarih: Pzr 06.04.2008 0:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi laf söyledim ama tartışılmış brave murder day Very Happy ben katatonianın bütün albumlerini severim ama brave murder dayın havası daha bi karanlık
Başa dön
disturbed_one

MesajTarih: Cmt 12.07.2008 1:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Grubun ilk dinlediğim albümü The Great Cold Distance hoşuma gitti.Grubun kendine has bir tarzı var.Gitar efekt kullanımları çok iyi ve ismini bilmediğim vokalin sesi dikkat çekici.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Kra

MesajTarih: Prş 17.07.2008 2:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mikaelin sesinden başka tüm sesler duyuluyor ilk başta =)
Wayfaerer

MesajTarih: Cum 05.09.2008 16:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yeni album çıkarsalarda dinlesek
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

billy demiş ki:
emptyspiral demiş ki:

Neden zorlama olsun ki gayet samimi melodiler. İşte bu her dinleyicide dinlemeden dinlemeye fark olduğunu gösteriyor. Herkes aynı algılamaz. Kimi dinleyici bir grubun son albümünden başlar ilk albümlerini garip görür ya da tam tersi olabilir öyle değil mi?

Bu birazda müzik zevkindeki farklılıklardan kaynaklanıyor bence.Misal ben Katatonia'nın son dönemdeki modern yapısını daha çok seviyorum.Fakat Discouraged Ones albümündeki karanlık hava ayrı bir etkiler beni.Ama ilk dönemden Endtime dışında fazla bir keyif alamadım.Bu biraz benim müzik zevkimle alakalı.Misal Kingofloss_da daha çok ilk dönemlerini sever.Bunlar normal şeyler.

Ama herşey bir yana eleştirmek içinde biraz objektif olmak gerekir diye düşünüyorum.Tamam ilk dönemi çok fazla dinlemem ama bu zevk meselesi yoksa o dönemde de gayet başarılı olduklarını ve hala o dönemin ateşli fanları bulunduğunu biliyorum.Katatonia'nın da farkı burda zaten.Her dönemiyle farklı fanlar yarattı ve hala kalitesini kaybetmeden farklılıklar deneyerek müzik yaşantısına devam ediyor.Yoksa biz çok gördük değişiklik yapıcaz derken işin içine edenleri..
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 60, 61, 62
62. sayfa (Toplam 62 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız