Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Death Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Death Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Death Metal'in Hangi Türünü Tercih Edersiniz?
Death Metal
43%
 43%  [ 89 ]
Melodic Death Metal
56%
 56%  [ 114 ]
Toplam Oylar : 203

Yazar Mesaj
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 06.08.2007 17:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nile'ın aşmış gitar kombinasyonları var ki gitarla çalmaya çalışmıştık arkadaşla , elimiz kolumuz birbirine dolanmıştı. Smile kolay müzik yapmıyorlar zaten , bir de mistik(özellikle mısır , az mezopotamya da mevcut) konuların işlenmesi , karl sanders'in brutal vokali , nile'ın tamamiyle özgün bir grup olduğunu gösteriyor. güney carolina'dan kaliteli gruplar çıktı son zamanlarda zaten. nile onların baş tacı gibi bir şeyi Smile . bu arada karl'ın solo albümü de çok sağlamdır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
deathtrip

MesajTarih: Sal 25.12.2007 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ulan bir dünya bişey yazdım, hepsi bilmediğim salak bir klavye kısayoluna basmamla alt üst oldu.. yazmam gari bir o kadar daha, şevkim kaçtı hay ben senin gibi klavye kısayolunun ta \mk/ :/

kısaca özetleyim :/ detaya inmicem dallanıp budaklandırmıcem, ülke baabında yazcem..

almanya ve polonya = death metal (bence)

istisnalar var tabi, ama alaman ve polınd'lı bir "death metal" grubu görürseniz düşünmeden şans verin \m/
arinth

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 2:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deathtrip demiş ki:
ulan bir dünya bişey yazdım, hepsi bilmediğim salak bir klavye kısayoluna basmamla alt üst oldu.. yazmam gari bir o kadar daha, şevkim kaçtı hay ben senin gibi klavye kısayolunun ta \mk/ :/

kısaca özetleyim :/ detaya inmicem dallanıp budaklandırmıcem, ülke baabında yazcem..

almanya ve polonya = death metal (bence)

istisnalar var tabi, ama alaman ve polınd'lı bir "death metal" grubu görürseniz düşünmeden şans verin \m/

sonuna kadar katılıyorum ama denkleminin içine amerikayı da eklemekte fayda var Very Happy morbid angel, malevolent creation, nile.. sonuçta death metalin doğduğu yer sayılır amerika Very Happy şimdilerde güzel işler çıkartan yeni grup pek yok ama olsun..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eg09

MesajTarih: Pts 07.04.2008 12:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her ne kadar son albümüyle melodic death metal den çıkmaya başlasa da bana göre en sağlam melodic death metal grubu Children Of Bodom'dur.
Melodic death metal kimi zaman melodileriyle bende klasik müzik dinliyormuşum gibi bir etki bırakır.

MesajTarih: Pts 07.04.2008 13:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eg09 demiş ki:
Her ne kadar son albümüyle melodic death metal den çıkmaya başlasa da bana göre en sağlam melodic death metal grubu Children Of Bodom'dur.
Melodic death metal kimi zaman melodileriyle bende klasik müzik dinliyormuşum gibi bir etki bırakır.

Children Of Bodom,Death Metal grubu değildir.
eg09

MesajTarih: Pts 07.04.2008 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
eg09 demiş ki:

Children Of Bodom,Death Metal grubu değildir.

Children Of Bodom tarzını söylemekte çoğu insan zorlanır, çünkü c.o.b farklıdır. =) İlk akla gelebilicek tarzları melodic death metaldir. Herkesin farklı bir yorumu var cob un tarzı konusunda. Çoğu kişinin olduğu gibi benimkide bu.

MesajTarih: Pts 07.04.2008 13:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O COB'un farklılığından çok yurdum metalcisi tarafından çok büyütülmesidir. Very Happy Melodic Death Metal olabilecek pek bir şey yok COB'un müziğinde,aksine etkilendikleri gruplardan tut,klavye ve rifflerine kadar deli gibi Power Metal etkisi öne çıkıyor.Sırf Alexi brutal vokal yapıyor diye hemen Death Metal ediliyor grup ama değil...Müzik çok büyük oranda Power Metal...

Sana tavsiyem bu konunun bir-iki sayfa gerisini okuman,orada da COB bayağı bir tartışılmıştı. Wink
eg09

MesajTarih: Pts 07.04.2008 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki... düzgün bir şekilde dile getirdiğin için teşekkür ederim. Smile

MesajTarih: Pts 07.04.2008 18:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

melodic death artık günümüzde nereye çekersen oraya gidebilecek bir tür haline geldi, melodic rifflerle donanmış klavyeli bir müziğin üstüne az biraz da soundu sertleştirerek brutal vokal yaptığında melodic death oluveriyo, cob aslında bu dediğim kriterlere uyuyo bence ama tanımlanması biraz zor müzik yapıyor...
kingofloss; önceden de cob un melodic death yapmadığını iddaa eden söylemlerine rastlamıştım, ısrarlı bi şekilde bunu savunuyorsun Smile aslında haksızsın da diyemeyeceğim ama cob melodic death grupları arasında hep yer alıyo tüm dünyada, aslında pek te kafaya takmamak lazım şu tür sınırlamasında, fakat genel olarak cob un yaptığı müziği tanımlamak bence de zor, mesela bi dark tranquillity gibi değil, onlara içim sinerekten "melodic death yapıyolar" diyebiliyorum...
Başa dön
kingofloss__

MesajTarih: Pts 07.04.2008 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Israrlı bir şekilde de Melo-Death Metal olmadıkları yönündeki düşüncemi sürdüreceğim. Very Happy

Melodic Death Metal ilk çıktığında böyle değildi tabii...At The Gates'i,ilk dönem Sentenced'ı falan dinlemişsen görürsün,gavurun tabiriyle daha "raw" bir müzik var.Klavye,synth,clean vokal öyle çok yer bulmuyor.Ne zaman ki Dark Tranquillity Projector ile Melodic Death Metal adına bir devrim yaptı,o zamandan sonra işler değişmeye başladı.Soilwork clean vokal nakaratlı formülüyle tutuldu.In Flames çok değişti.Projector Dark Tranquillity'nin en iyi albümlerinden biridir,değişim içerse de beste kalitesi yüksektir.O albüm kalitesinde "değişik" bir Melo-Death eseri bence hala gelmedi.Dark Tranquillity'i In Flames'ten üstte tutmamın bir nedeni de budur.

COB'a gelirsek,şu yönden dikkatli incelemek gerekiyor.Melodic Death Metal grupları klavye kullanımını şu ana kadar sınırlı tuttular,arkada atmosfer olsun,müziği nitelesin diye...COB'da klavye müziğin bir parçası,Alexi ile Janne atışıyor sololarda,çok fazla yer buluyor.Bu özellik Power Metal ve Progressive Metal gruplarında var.Sonra COB rifflerinin çoğu Power Metal riffi,dört nala giden melodik ve coşkulu riffleri çokça kullanıyorlar.Tabii ki ara ara Thrash/Death riffleri de kullanıyorlardır ama temel Power Metal yapısıdır.Ara ara Neo-Classical Metal'e bilen kayan yapıları var.

Bu nedenler yüzünden ben COB'un Melodic Death Metal yapmadığını düşünüyorum.Wikipedia'da öyle yazabilir,birçok kişi de böyle düşünebilir.COB ilk çıktığında Black Metal diyenler vardı. Very Happy Bende cahil zamanlarımdayken öyle sanıyordum. Very Happy Sonra Melodic Death Metal dediler,bende öyle kabul etmiştim ama biraz birikim oluşunca daha sağlıklı yorumlar yapılıyor,şu an baktığımda COB'un Death Metal'den çok Power Metal grubu olduğunu görüyorum.Finlandiya ile Power Metal yabancı değillerdir zaten,Alexi bizzat rahmetli Stratovarius'u etkileşim olarak göstermişti. Wink
Coreality

MesajTarih: Sal 08.04.2008 0:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu anket fazla saçma.
Melo-Death zaten Death Metal altında ele alınmazmı?!
valla her türünü dinlemem
arada brutal , slam , gore falan .
ülkemizden Decaying Purity bence şu sıralar çok iyi..

Our Strong Wrath - Davul
Başa dön
deathmetalman

MesajTarih: Prş 05.06.2008 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konu death metal ve ben deathmetalman olarak bi ben yazmamışım!!...olayın melodik kısmı şahsen beni pek ilgilendirmedi yaklaşık 10 yıllık bir death metal fanı olaraktan, bu türde florida büyüsünü herzaman savunur sadece sahilleri ve çıtırlarla dolu bu eyaleti savunurum bu türde...zaten florida bu türün başkenti olarak kabul edilir ve bu türe krallık edende onlardır(death,morbid angel,deicide,malevolent creation)...bazen death metal formlarında okurum işte isveç metali floridaya kafa tuttu falan diyede gerçekten güler ve sorarım onu hangi gruplarla becerdi diyede bide üstüne üstük in flames-dark tranquility cevabını alınca gülmem 2 kat artar.
favorilerim başta cannibal corpse-morbid angel dır,olayın brutal ayağında ise deeds of flesh- hate eternal-mortician-devourment-disgorge-dying fetus-nile-obituary.....sayabilirim.
illnino

MesajTarih: Pts 09.06.2008 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Deatrh metalin her türlüsünü severim. Florida olana daha bi hastayımdır. Death metal gibi sert bir tür oldukça, Heavy metalin yok olmasına imkan yoktur.
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Pzr 15.06.2008 20:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle katılıyorum kingofloss'a cob extreme power metal grubudur ( brutal vokal olunca hemen extreme damgası yapıştırıyolarya o yüzden dedim Very Happy )

death metal candır kandır asla vazgeçemeyiz ondan Smile floride şeytan üçlüsünden şaşmam arkadaş ( death, obituary, deicide )
deathmetalman

MesajTarih: Pzr 20.07.2008 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

asmodeus o şeytanlara MORBİD ANGEL babayıda eklerim ben.
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Sal 05.08.2008 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hehehe o zaman mahşerin dört atlısdı diyelim deathmetalman. gerçi ben mobid fazla dinlemedim ama misal bi dismemberi deişmem yahu süper grup hehehe. hele death metal albümü başyapıt yahu Twisted Evil
olgacxxx

MesajTarih: Cum 29.08.2008 9:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oyum melodik death ayrı bir hissiyat veriyor insana.
illnino

MesajTarih: Cmt 30.08.2008 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vital Remains de çok sıkı.
yutup123458

MesajTarih: Sal 02.09.2008 22:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

death dinlemeye behemoth ile başladım.daha önceleri bana sırf gürültü gibi çok anlamsız geliyordu.ama zamanla durum değişti.tamamen death fanatiğiyim şuan.brutal vokal seviyorum.ama çığlık gibi yada kulak tırmalayıcı brutal değil.nergal gibi dolgun bir ses olursa.günde 8-9 saat hiç aralıksız,kulaklıkla death dinlediğim oluyor ara ara.kendimi buluyorum.artık tüm ekipmanım death metal üzerine kurulu dünyalar tatlısı bembeyaz,kuzu büyüklüğünde birde kedim var bunuda belirtmek isterim.satanist falan değilim yani Laughing
buda resmi Smile

enemy-

MesajTarih: Çrş 01.10.2008 3:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim oyum death metal.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız