| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Death Metal'in Hangi Türünü Tercih Edersiniz? |
| Death Metal |
|
43% |
[ 89 ] |
| Melodic Death Metal |
|
56% |
[ 114 ] |
|
| Toplam Oylar : 203 |
|
| Yazar |
Mesaj |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pts 06.08.2007 17:04 Mesaj konusu: |
|
|
nile'ın aşmış gitar kombinasyonları var ki gitarla çalmaya çalışmıştık arkadaşla , elimiz kolumuz birbirine dolanmıştı. kolay müzik yapmıyorlar zaten , bir de mistik(özellikle mısır , az mezopotamya da mevcut) konuların işlenmesi , karl sanders'in brutal vokali , nile'ın tamamiyle özgün bir grup olduğunu gösteriyor. güney carolina'dan kaliteli gruplar çıktı son zamanlarda zaten. nile onların baş tacı gibi bir şeyi . bu arada karl'ın solo albümü de çok sağlamdır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
deathtrip

|
Tarih: Sal 25.12.2007 15:45 Mesaj konusu: |
|
|
ulan bir dünya bişey yazdım, hepsi bilmediğim salak bir klavye kısayoluna basmamla alt üst oldu.. yazmam gari bir o kadar daha, şevkim kaçtı hay ben senin gibi klavye kısayolunun ta \mk/ :/
kısaca özetleyim :/ detaya inmicem dallanıp budaklandırmıcem, ülke baabında yazcem..
almanya ve polonya = death metal (bence)
istisnalar var tabi, ama alaman ve polınd'lı bir "death metal" grubu görürseniz düşünmeden şans verin \m/ _________________ >> Death - Thrash - Chaos << | Last.FM |
|
| Başa dön |
|
 |
arinth

|
Tarih: Pzr 30.03.2008 2:26 Mesaj konusu: |
|
|
| deathtrip demiş ki: | ulan bir dünya bişey yazdım, hepsi bilmediğim salak bir klavye kısayoluna basmamla alt üst oldu.. yazmam gari bir o kadar daha, şevkim kaçtı hay ben senin gibi klavye kısayolunun ta \mk/ :/
kısaca özetleyim :/ detaya inmicem dallanıp budaklandırmıcem, ülke baabında yazcem..
almanya ve polonya = death metal (bence)
istisnalar var tabi, ama alaman ve polınd'lı bir "death metal" grubu görürseniz düşünmeden şans verin \m/ |
sonuna kadar katılıyorum ama denkleminin içine amerikayı da eklemekte fayda var morbid angel, malevolent creation, nile.. sonuçta death metalin doğduğu yer sayılır amerika şimdilerde güzel işler çıkartan yeni grup pek yok ama olsun.. |
|
| Başa dön |
|
 |
eg09

|
Tarih: Pts 07.04.2008 12:57 Mesaj konusu: |
|
|
Her ne kadar son albümüyle melodic death metal den çıkmaya başlasa da bana göre en sağlam melodic death metal grubu Children Of Bodom'dur.
Melodic death metal kimi zaman melodileriyle bende klasik müzik dinliyormuşum gibi bir etki bırakır. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Pts 07.04.2008 13:05 Mesaj konusu: |
|
|
| eg09 demiş ki: | Her ne kadar son albümüyle melodic death metal den çıkmaya başlasa da bana göre en sağlam melodic death metal grubu Children Of Bodom'dur.
Melodic death metal kimi zaman melodileriyle bende klasik müzik dinliyormuşum gibi bir etki bırakır. |
Children Of Bodom,Death Metal grubu değildir. _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
eg09

|
Tarih: Pts 07.04.2008 13:13 Mesaj konusu: |
|
|
| kingofloss__ demiş ki: | | eg09 demiş ki: | Her ne kadar son albümüyle melodic death metal den çıkmaya başlasa da bana göre en sağlam melodic death metal grubu Children Of Bodom'dur.
Melodic death metal kimi zaman melodileriyle bende klasik müzik dinliyormuşum gibi bir etki bırakır. |
Children Of Bodom,Death Metal grubu değildir. |
Children Of Bodom tarzını söylemekte çoğu insan zorlanır, çünkü c.o.b farklıdır. =) İlk akla gelebilicek tarzları melodic death metaldir. Herkesin farklı bir yorumu var cob un tarzı konusunda. Çoğu kişinin olduğu gibi benimkide bu. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Pts 07.04.2008 13:19 Mesaj konusu: |
|
|
O COB'un farklılığından çok yurdum metalcisi tarafından çok büyütülmesidir. Melodic Death Metal olabilecek pek bir şey yok COB'un müziğinde,aksine etkilendikleri gruplardan tut,klavye ve rifflerine kadar deli gibi Power Metal etkisi öne çıkıyor.Sırf Alexi brutal vokal yapıyor diye hemen Death Metal ediliyor grup ama değil...Müzik çok büyük oranda Power Metal...
Sana tavsiyem bu konunun bir-iki sayfa gerisini okuman,orada da COB bayağı bir tartışılmıştı.  _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
eg09

|
Tarih: Pts 07.04.2008 13:25 Mesaj konusu: |
|
|
peki... düzgün bir şekilde dile getirdiğin için teşekkür ederim.  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Pts 07.04.2008 18:54 Mesaj konusu: |
|
|
melodic death artık günümüzde nereye çekersen oraya gidebilecek bir tür haline geldi, melodic rifflerle donanmış klavyeli bir müziğin üstüne az biraz da soundu sertleştirerek brutal vokal yaptığında melodic death oluveriyo, cob aslında bu dediğim kriterlere uyuyo bence ama tanımlanması biraz zor müzik yapıyor...
kingofloss; önceden de cob un melodic death yapmadığını iddaa eden söylemlerine rastlamıştım, ısrarlı bi şekilde bunu savunuyorsun aslında haksızsın da diyemeyeceğim ama cob melodic death grupları arasında hep yer alıyo tüm dünyada, aslında pek te kafaya takmamak lazım şu tür sınırlamasında, fakat genel olarak cob un yaptığı müziği tanımlamak bence de zor, mesela bi dark tranquillity gibi değil, onlara içim sinerekten "melodic death yapıyolar" diyebiliyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Pts 07.04.2008 22:23 Mesaj konusu: |
|
|
Israrlı bir şekilde de Melo-Death Metal olmadıkları yönündeki düşüncemi sürdüreceğim.
Melodic Death Metal ilk çıktığında böyle değildi tabii...At The Gates'i,ilk dönem Sentenced'ı falan dinlemişsen görürsün,gavurun tabiriyle daha "raw" bir müzik var.Klavye,synth,clean vokal öyle çok yer bulmuyor.Ne zaman ki Dark Tranquillity Projector ile Melodic Death Metal adına bir devrim yaptı,o zamandan sonra işler değişmeye başladı.Soilwork clean vokal nakaratlı formülüyle tutuldu.In Flames çok değişti.Projector Dark Tranquillity'nin en iyi albümlerinden biridir,değişim içerse de beste kalitesi yüksektir.O albüm kalitesinde "değişik" bir Melo-Death eseri bence hala gelmedi.Dark Tranquillity'i In Flames'ten üstte tutmamın bir nedeni de budur.
COB'a gelirsek,şu yönden dikkatli incelemek gerekiyor.Melodic Death Metal grupları klavye kullanımını şu ana kadar sınırlı tuttular,arkada atmosfer olsun,müziği nitelesin diye...COB'da klavye müziğin bir parçası,Alexi ile Janne atışıyor sololarda,çok fazla yer buluyor.Bu özellik Power Metal ve Progressive Metal gruplarında var.Sonra COB rifflerinin çoğu Power Metal riffi,dört nala giden melodik ve coşkulu riffleri çokça kullanıyorlar.Tabii ki ara ara Thrash/Death riffleri de kullanıyorlardır ama temel Power Metal yapısıdır.Ara ara Neo-Classical Metal'e bilen kayan yapıları var.
Bu nedenler yüzünden ben COB'un Melodic Death Metal yapmadığını düşünüyorum.Wikipedia'da öyle yazabilir,birçok kişi de böyle düşünebilir.COB ilk çıktığında Black Metal diyenler vardı. Bende cahil zamanlarımdayken öyle sanıyordum. Sonra Melodic Death Metal dediler,bende öyle kabul etmiştim ama biraz birikim oluşunca daha sağlıklı yorumlar yapılıyor,şu an baktığımda COB'un Death Metal'den çok Power Metal grubu olduğunu görüyorum.Finlandiya ile Power Metal yabancı değillerdir zaten,Alexi bizzat rahmetli Stratovarius'u etkileşim olarak göstermişti.  _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
Coreality

|
Tarih: Sal 08.04.2008 0:22 Mesaj konusu: |
|
|
bu anket fazla saçma.
Melo-Death zaten Death Metal altında ele alınmazmı?!
valla her türünü dinlemem
arada brutal , slam , gore falan .
ülkemizden Decaying Purity bence şu sıralar çok iyi.. _________________ Close your eyes, pray for plagues,
Cleanse this Earth, bring our dooms day...
staybrutal!
Our Strong Wrath - Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
deathmetalman

|
Tarih: Prş 05.06.2008 21:14 Mesaj konusu: |
|
|
konu death metal ve ben deathmetalman olarak bi ben yazmamışım!!...olayın melodik kısmı şahsen beni pek ilgilendirmedi yaklaşık 10 yıllık bir death metal fanı olaraktan, bu türde florida büyüsünü herzaman savunur sadece sahilleri ve çıtırlarla dolu bu eyaleti savunurum bu türde...zaten florida bu türün başkenti olarak kabul edilir ve bu türe krallık edende onlardır(death,morbid angel,deicide,malevolent creation)...bazen death metal formlarında okurum işte isveç metali floridaya kafa tuttu falan diyede gerçekten güler ve sorarım onu hangi gruplarla becerdi diyede bide üstüne üstük in flames-dark tranquility cevabını alınca gülmem 2 kat artar.
favorilerim başta cannibal corpse-morbid angel dır,olayın brutal ayağında ise deeds of flesh- hate eternal-mortician-devourment-disgorge-dying fetus-nile-obituary.....sayabilirim. _________________ Son kez bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap! |
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Pts 09.06.2008 16:24 Mesaj konusu: |
|
|
Deatrh metalin her türlüsünü severim. Florida olana daha bi hastayımdır. Death metal gibi sert bir tür oldukça, Heavy metalin yok olmasına imkan yoktur. _________________ Ultraslan |
|
| Başa dön |
|
 |
Asmodeus_the_Demoniac

|
Tarih: Pzr 15.06.2008 20:17 Mesaj konusu: |
|
|
kesinlikle katılıyorum kingofloss'a cob extreme power metal grubudur ( brutal vokal olunca hemen extreme damgası yapıştırıyolarya o yüzden dedim )
death metal candır kandır asla vazgeçemeyiz ondan floride şeytan üçlüsünden şaşmam arkadaş ( death, obituary, deicide ) _________________ Blood is the Life and it Shall Be Mine |
|
| Başa dön |
|
 |
deathmetalman

|
Tarih: Pzr 20.07.2008 13:03 Mesaj konusu: |
|
|
asmodeus o şeytanlara MORBİD ANGEL babayıda eklerim ben. _________________ Son kez bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap! |
|
| Başa dön |
|
 |
Asmodeus_the_Demoniac

|
Tarih: Sal 05.08.2008 22:45 Mesaj konusu: |
|
|
hehehe o zaman mahşerin dört atlısdı diyelim deathmetalman. gerçi ben mobid fazla dinlemedim ama misal bi dismemberi deişmem yahu süper grup hehehe. hele death metal albümü başyapıt yahu  _________________ Blood is the Life and it Shall Be Mine |
|
| Başa dön |
|
 |
olgacxxx

|
Tarih: Cum 29.08.2008 9:15 Mesaj konusu: |
|
|
oyum melodik death ayrı bir hissiyat veriyor insana. _________________ Bas gitarist............. |
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 14:45 Mesaj konusu: |
|
|
Vital Remains de çok sıkı. _________________ Ultraslan |
|
| Başa dön |
|
 |
yutup123458

|
Tarih: Sal 02.09.2008 22:04 Mesaj konusu: |
|
|
death dinlemeye behemoth ile başladım.daha önceleri bana sırf gürültü gibi çok anlamsız geliyordu.ama zamanla durum değişti.tamamen death fanatiğiyim şuan.brutal vokal seviyorum.ama çığlık gibi yada kulak tırmalayıcı brutal değil.nergal gibi dolgun bir ses olursa.günde 8-9 saat hiç aralıksız,kulaklıkla death dinlediğim oluyor ara ara.kendimi buluyorum.artık tüm ekipmanım death metal üzerine kurulu dünyalar tatlısı bembeyaz,kuzu büyüklüğünde birde kedim var bunuda belirtmek isterim.satanist falan değilim yani
buda resmi
|
 |
enemy-

|
Tarih: Çrş 01.10.2008 3:11 Mesaj konusu: |
|
|
| Benim oyum death metal. |
|
| Başa dön |
|