Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - MIDI klavye için destek talebi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

MIDI klavye için destek talebi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Dienekes

MesajTarih: Pts 21.04.2008 21:54    Mesaj konusu: MIDI klavye için destek talebi Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar,

Bu konuda bir çok başlık olduğunun farkındayım ancak aradığımı oralarda bulamadığından yeni bir başlık açıyorum. Yakın zamanda bir midi klavye almayı düşünüyorum. 88 tuşlu, iyi bir alet istiyorum. Hani sanal enstrümanlarımı sahnede klavye çalar gibi çalabileceğim bir alet. Biraz gezindim internette bir kaç alternatif yakaladım kendimce;

- M-Audio Keystation Pro 88
- CME UF8
- Kurzweil SP88x

M-Audio'nun midi olayında isimli olduğunu duydum, nette gezince de benzer bi tablo çıktı karşıma ama sadece duyum bu, kullanan varsa bir danışayım dedim.

Şimdiden teşekkürler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pts 21.04.2008 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kurzweil in ismini de yabana atmamak gerekde. İsimden çok hissiyatına bakmak gerek bu aletlerin. Gidip çalmayı denesen iyi olur. Her yerde bulunmasalar da hint kumaşı değiller.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Dienekes

MesajTarih: Sal 22.04.2008 0:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sorun şudur ki bu aletler sadece midi kontrol ediyor, yani yalnız ses çıkaramıyorlar... Pek denenenbilecek şeyler değiller kısaca..

Bu aletlerin hepsi hakkında hem iyi hem kötü şeyler okudum. Oldukça kararsızım

Bir de listeme Studiologic SL990Pro eklenmiş bulunmakta...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 22.04.2008 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Farkındayım bu aletlerin ne olduğunun tavsiye ettiğim şeyi tekrar okursan görürsün ki sesini değil hissiyatını dene dedim. Tuşesi önemli bu aletlerin. Denemeden almak istiyorsanda sen bilirsin.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Dienekes

MesajTarih: Sal 29.04.2008 21:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ou... Bir agresiflik söz konusu olmuş.

Ben teşekkür edeyim önerin için uzatmaya lüzum yok Smile

Ek olarak midi klavye tavsiyesine de açık olduğumu belirtmek isterim.
Başa dön
debelenenni

MesajTarih: Cmt 17.05.2008 12:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tuşeler için deneme yapman önemli bencede , listeden anladığım kadarı ile piano tuşeli (hammer action) lu olanlara yönelmişsin daha önce piano çalma tecrüben oldu mu olmadı mı bilmiyorum ancak yazında klavyeden bahsetmişsin , direkt klavyeden piano tuşesine atlamak biraz zorluk çıkartabilir .

ben yakın zamanda yarı ağırlıklı tuşesi olan keystation 88es aldım bunun tuşları bile ağır geldi bana klavyeden sonra...

bu arada nette bende araştırma yapmıştım eğer para sorunun yoksa cme ve roland bu işler için asıl tavsiye edilen modeller , m-audio biraz daha bütçe sıkıntısı olanlar için ekonomik çözümler getiriyor
ANT

MesajTarih: Prş 10.07.2008 2:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dienekes demiş ki:
Sorun şudur ki bu aletler sadece midi kontrol ediyor, yani yalnız ses çıkaramıyorlar... Pek denenenbilecek şeyler değiller kısaca..

Bu aletlerin hepsi hakkında hem iyi hem kötü şeyler okudum. Oldukça kararsızım

Bir de listeme Studiologic SL990Pro eklenmiş bulunmakta...

Kurzweil SP-88X sadece midi kontrolör değil Stage Piano'dur bu modelin üretimi geçen sene bitmiş olup yerine SP-2X modeli çıkmıştır SP-2X Stage Piano bu yıl içerisinde müzik dünyasının önemli yayınlarından Electronic Musician dergisinin, editörlerinin oylarıyla belirlenen Editörlerin Seçimi Ödüllü'ne sahip olmuştur dilerseniz bu ürünü showroomumuzda deneyebilirsiniz

Kurzweil SP-2X Stage Piano ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki likten ulaşabilirsiniz.

http://www.antmuzik.com.tr/urun.detay.asp?SID=40&KID=127&PID=872

Saygılarımızla,

KURZWEIL TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
ANT Müzik Aletleri İth. İhr. Ltd.
Sıraselviler Cad. No:28/A Taksim İstanbul
Tel: 0-212-2449624 - Fax: 0-212-2449627
www.antmuzik.com.tr
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız