Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Amerikan Fender Strat'ın Büyüsü
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Amerikan Fender Strat'ın Büyüsü

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
LaNCeR

MesajTarih: Prş 08.05.2008 23:12    Mesaj konusu: Amerikan Fender Strat'ın Büyüsü Alıntıyla Cevap Ver

Malum bu gitarın Türkiye'deki değeri çok fazla yüksek ama ton olarak (kişisel görüşüm) en beyendiğim gitarlar arasında hata bir numara. Bu aralar orjinal fendere yatıracak kadar maddi durumum olmadığı için kendim bir strat yapmaya karar verdim. Benden önce deneyen bizzat tanıdığım arkadaşlarım oldu fakat istanbul tünelde doğru adamlarla(yüksel abi vs.) çalışmalarına rağmen hiç biri çıkan sonuçtan çok memnun değil. Alder gövde strat manyetikler maple klavye vs. gibi stratın özelliklerini taşıyan bir gitar neden amerikan fender strat muadili olamıyor. meksika yapım fenderle amerikan yapım fender arasında işçilik harici ne gibi farklar var sizce... Yurt dışından orjinal parçalar getirerek yapmayı deneyeceğim bu gitar hakkında ne gibi tavsiyeleriniz olur.

Nedir bu amerikan fender strat'ın sihri ?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
erginnn

MesajTarih: Cum 09.05.2008 1:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insan gitarı değil..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
obican

MesajTarih: Cum 09.05.2008 2:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insan gitarı değil denecek kadar abartı gitarlar değiller. özellikle fender standart, eğer profesyonelseniz fiyatına göre gayet yeterli ve kaliteli bir gitar. çok çok daha iyileri var ancak çok pahalılar ve yapmak istediğiniz çoğu şeyi fender strat zaten yapabiliyor.

sihir dediğiniz şey büyük ihtimalle kullandıkları ağaçta yatıyor.
SiLeNoZ

MesajTarih: Cum 09.05.2008 2:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oldum olası sevemedim fenderleri ya

Bana fender sevdirecek kişiye gitar hediye edicem hehe
PhoibosApollon

MesajTarih: Cum 09.05.2008 10:03    Mesaj konusu: Re: Amerikan Fender Strat'ın Büyüsü Alıntıyla Cevap Ver

LaNCeR demiş ki:
meksika yapım fenderle amerikan yapım fender arasında işçilik harici ne gibi farklar var sizce...

Mekanik-elektronik aksam direk farklı. Meksika elektronik-mekanik aksamını kullanan bir amerikan strat modeli var, highway one strat diyoruz.
Yamuluyorsam düzeltin, fender uzmanı değilim.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
anatolia999

MesajTarih: Cum 09.05.2008 11:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sadece akort burguları aynı ağacı işciliği manyetikleri koprusu şusu pusu hep farklı
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
jacksonke1

MesajTarih: Cum 09.05.2008 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende hic sevemedim fender'ları ..Hep yetersiz geldi tonları bana.. Tamam Cleanlar hep hos gelir de, fender ın clean inide sevmiyorum, drive da cko yetersiz Smile Hatta bazen Bu Clean de mi Drive damı ayırtbile edemiyorum Smile öyle bi ton var .. Tabi kişiden kişiye değişir..Bide Klavyelerinede hic ısınamadım zaten ..

“Müzik” denilen duygu akışı için duyduğum ölmeyen arzu, sizin de sahip olmanızı dilediğim benim ruhumun ardındaki büyük tutkudur..
Başa dön
D-Sonic

MesajTarih: Cum 09.05.2008 16:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

jacksonke1 demiş ki:
Bende hic sevemedim fender'ları ..Hep yetersiz geldi tonları bana.. Tamam Cleanlar hep hos gelir de, fender ın clean inide sevmiyorum, drive da cko yetersiz Smile Hatta bazen Bu Clean de mi Drive damı ayırtbile edemiyorum Smile öyle bi ton var .. Tabi kişiden kişiye değişir..Bide Klavyelerinede hic ısınamadım zaten ..

SiLeNoZ demiş ki:
Oldum olası sevemedim fenderleri ya

Bana fender sevdirecek kişiye gitar hediye edicem hehe

Fender in Showmaster serisine bi bakın bence Very Happy O seride flat head diye bir model vardı şimdilerde üretilmeyen, resmen aşıktım o gitara, tam bir canavardı... Smile İleride alırım diyodum, hayalimdi, geçen sene sonunda üretimi durdu Laughing Birde Fender in herşeyi süper de bi stok manyetiklerini sevmiyorum.Sert çalacaksan Duncan Sh-5 Custom tak, Pink Floyd takılacaksan EMG Sv-Sa set tak bak ne güzel oluyo Smile
Başa dön
AllexStone

MesajTarih: Cum 09.05.2008 16:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Fender Strat ların sesine bayılırım ama ben de tipini pek sevmem keşke headstocklarında illa o beberuhi küllahı tarzı dizayna alternatif headstocklar da yapsalarmış. (beğeneni de var beğenmeyeni de dimi ama) Ben hep bu küllaha benzetiyorum headstocklarını bana çok itici geliyor. Ama kimisi de bayılıyor saygı duymak lazım.

En son AllexStone tarafından Cmt 10.05.2008 0:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
LaNCeR

MesajTarih: Cum 09.05.2008 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

heheee forum magazine dönmüs...

Tabikide gitar tonuna ve yapılacak müzik türüne göre kişiden kişiye değişir...

Ama burda amaç bilir kişi raporu! American Starat'cılar veya lütierliğe merak saran deneyimli arkaşlar nerdesiniz yahuu (bi fikir vermek amacıyla)
AllexStone

MesajTarih: Cum 09.05.2008 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim şakamı zaten ciddiye almayın zira beğensemde beğenmesemde bir strat sahibi olmayı son zamanlarda şiddetle istiyorum ve planlarını yapıyorum.
Başa dön
DrB

MesajTarih: Cum 09.05.2008 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Stratocaster'ın büyüsü müyüsü yoktur. Olup olacağı bir disko gitarıdır, o kadar...

Dolayısı ile AllexStone'nun custom stratında bize gösterdiği Beberuhi küllahı tipi headstock, Ali Şahin gibi pembe olmalı ve de hatta orasında burasında bol bol simler falan parlamalıdır...

B
AllexStone

MesajTarih: Cum 09.05.2008 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunun gibi birşey mi drb hocam pembeli mavili kırmızlı sarılı cafcaflı Eric babanın aşağıda elinde olan tarz gitarlar? Smile

Başa dön
DrB

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 0:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile

Hiç yoktan iyidir arkadaş. Ama aklımdaki tam:

B Twisted Evil
AllexStone

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 0:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu ne hocam ya Laughing Laughing Eric babanın elindeki memur gitarı gibi kalıyor senin koyduğun resmin yanında Laughing Laughing (öylesine abartı fazla süslü)

Açıkçası bende çok şa-şalı gitarlara bayılyorum ama benimkisi tamamen solak olup ezik olmaktan geliyor. Laughing Yıllardır ne zaman gitar almak istesem bir müzik mağazasından direkt elime siyah bir gitar tutuşturuyorlar. İnanın bu solak olma duygusunu bir solaklar bir Allah bilir. Çok sinir bir duygudur. Ömrü billah siyah renk müebbet hapsine çarptırılmış gibi oluyorsunuz. Laughing Laughing

Bu durum sizde acaip anti siyah hastalığı yapıyor ne kadar abartı fosforlu cafcaflı renk varsa gitarınızda olsun istiyorsunuz zira size sadece siyah mübah görülmüş ya. Siz de aksine duygular gelişiyor. Ben kendi gitarıma pickguard seçerken gittim aynalı maynalı mavi yanan bir renk seçtim. Tek derdim anti siyah hareketime bir katkısı olsun. Laughing Yoksa eminim sağ gitar çalabilsem bende böyle anti siyah ve fosforik renk sevici halim olmaz bende normal biri olurdum. Laughing

Sonuç kahrolsun siyah veya kahrolsun solaklık. (İkisinden biri kahrolsun Laughing Laughing )
Başa dön
DrB

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 0:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile

Yazık valla. Cidden zor bir hadise...

Bir de thin skin gibi bir çok modelde solak da yok, bırak renk kısıtlamasını.

B Cool
AllexStone

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 2:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sağolun hocam aynen dediğiniz gibi valla. Smile
Başa dön
Clesk

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 10:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ehehe, benim de gitar çalışım dışımda herşeyim solak. Ancak sağ gitara başladım, öyle rahat geldi. İyiki başlamışım Smile .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
jacksonke1

MesajTarih: Cmt 10.05.2008 11:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DrB demiş ki:
Smile

Hiç yoktan iyidir arkadaş. Ama aklımdaki tam:

B Twisted Evil

Steelheart gtiaristi, Chris Risola da böyle simli falan bi Jackson modeli kullanıyor, sanırım dk2 oda çözemedim ama ..

“Müzik” denilen duygu akışı için duyduğum ölmeyen arzu, sizin de sahip olmanızı dilediğim benim ruhumun ardındaki büyük tutkudur..
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız