| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
illnino

|
Tarih: Pzr 17.02.2008 22:03 Mesaj konusu: |
|
|
Harun Yahya'nın ADNAN HOCA olduuğunu biliyorsunuz değilmi? Videonun geniş halini bir kaç ay önce uydudaki bi tv de izleyip dumur olmuştum. _________________ Yaz geldi, bütün kızlar güzel... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
odarelk-MM

|
Tarih: Sal 19.02.2008 2:49 Mesaj konusu: |
|
|
Gül geç gül geç gül geç _________________ I DonT LıKe The DrUgS bUT tHE dRUgs LIKE me |
|
| Başa dön |
|
 |
GORGOROTH666

|
Tarih: Pts 25.02.2008 16:28 Mesaj konusu: |
|
|
3.klip hangi parçaya gelecek bileniniz var mı acaba ?? _________________ Yürekler Alınmaz Pulla Parayla Kim Yenmiş Kaderi Duayla |
|
| Başa dön |
|
 |
le_anarchie

Kayıt: Mar 22, 2008 Mesajlar: 22 Nerden: www.gbrock.topic-board.com
|
Tarih: Pzr 23.03.2008 13:15 Mesaj konusu: |
|
|
Eskiden Manson manyağıydım.Her şarkısını ezberlemiştim falan.Ama büyüdükçe ( ) bu şahsiyetin ne kadar çocukca hareketlere sahip olduğunu farkettim.Yazdığı şarkılar insanlara hitap etmiyor,sadece kendi düşüncelerini yazıyor ve bu da bencilliğinden kaynaklanıyordur.. _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
odarelk-MM

|
Tarih: Cmt 29.03.2008 4:54 Mesaj konusu: |
|
|
Kendi ve kendi gibi düşünenler diyelim bu zaten hep böyledir kimse bencil görünmemek için her bi yöne kayan şarkı yazmaz yazarsa da karaktersizliğini göstermiş olur.Manson'ın tek kişisel albümü var o da Eat Me Drink Me onun dışındaki albümler farklı konseptler altında farklı düşünceleri yansıtmak için yapılmıştır sonuçta.Yani tabi senin görüşün karışamam ama eski bir Manson fanı olarak ne demek istediğimi anlıyorsundur her ne kadar şimdi öyle düşünmesende... _________________ I DonT LıKe The DrUgS bUT tHE dRUgs LIKE me |
|
| Başa dön |
|
 |
gothic_dreams

Kayıt: Jun 08, 2006 Mesajlar: 174 Nerden: kazıklı voyvoda nın yanından
|
Tarih: Cmt 29.03.2008 11:56 Mesaj konusu: |
|
|
bır de şoyle bısey var insanlar sarkı yazarkendi deneyımlerınden etkılenır hatta onları yazıya gecırırler nıtekım aynıı sey marılyn ıcınde gecerlı ozellıkle son albumunde aslına bAkılırsa hak da verıyorum ve olagan karsılıyorum sonucta bır depresyon bır bosanma ve daha bılmedıgımız bı suru olay yasadı bunlardan etkılenerek kendı hayatını albume yansıtması normal begendım mı hayır ..ama begenmemem kısısel bır album olusundan degıl yaptıgı muzıklerın berbat olusundandır. _________________ hiç...hiçbirşey..hiçkimse... derinlikler.. dibi görünmeyen magralar..metruk evler..pejmürde giyinmiş insanlar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
fellantis

|
Tarih: Sal 13.05.2008 2:36 Mesaj konusu: |
|
|
| le_anarchie demiş ki: | Eskiden Manson manyağıydım.Her şarkısını ezberlemiştim falan.Ama büyüdükçe ( ) bu şahsiyetin ne kadar çocukca hareketlere sahip olduğunu farkettim.Yazdığı şarkılar insanlara hitap etmiyor,sadece kendi düşüncelerini yazıyor ve bu da bencilliğinden kaynaklanıyordur.. |
bencillikle alakası yok hemn her sanatçı kendi yaşadıklarından yola çıkar, zaten sen o adamın şarkılarında bahsettigi kişide kendini görüyorsan seversin sözlerini, sözlerini diyorum çünkü sadece sözleri değil müziği de güzel... MM de sevdigim kendi durusu olan adamlar arasında, tarz olarak grunge'ı benimsememe ragmen cok saygı duydugum ve sevdigim bir heriftir..
edit: sunu eklemek isterim beste yapan biri olarak biliyorum ki gerçekten güzel besteler hem müzikal hem sözel anlamda ve bunların uyumunda gerçeklik olması sayesinde güzeldir, yani adaam bunları hissetmişse bunları yazar.. öte yadan dinner for five programında çıkmıştı izlemiştim, yıllarca uyusturucu vs içmenin yaratıcılıgı körüklediği ama bir gün adamı bitirdiğini ve kendisinin de bu durumda oldugunu söylemişti, haklı da az cok sonucta MM eskisi gibi değil o da müziği de dünya gibi değişiyor ve bu normal birşey |
|
| Başa dön |
|
 |
Amorphis__

|
Tarih: Sal 13.05.2008 14:21 Mesaj konusu: |
|
|
Sevmeyi denedim bu herifi - lafın gelişi herif - , 2-3 albümü baştan sona dinledim. dinlediğim süre boyunca da hiçbir tat alamadım . yaptığı müzik bi anlam taşımamakta benim için.
Dinlediğim müziklerden etkilenmeyi beklerim , melodinin içime işlemesi gerekir ama bu adamın yaptığı müzikte ne duygu var ne de başka bişey . çekici hiçbir yanı yok . Yaptığı müziğe müzik bile diyemiyorum daha da açarsam konuyu .
Neyse efendim . Kendisi benim müzik anlayışıma uymamakta. Sevenlerine saygım sonsuz .. |
|
| Başa dön |
|
 |
fellantis

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 8:21 Mesaj konusu: |
|
|
müzik bile değilde sonra sevenlerine saygım sonsuz diye ekle yaptıgı müziğe müzik deniyor hatta hardcore ögeleri taşıyan shock rock demek uygun olur buyur açalım konuyu |
|
| Başa dön |
|
 |
Amorphis__

|
Tarih: Çrş 14.05.2008 21:31 Mesaj konusu: |
|
|
| fellantis demiş ki: | müzik bile değilde sonra sevenlerine saygım sonsuz diye ekle yaptıgı müziğe müzik deniyor hatta hardcore ögeleri taşıyan shock rock demek uygun olur buyur açalım konuyu |
Neyse efendim . Kendisi benim müzik anlayışıma uymamakta. Sevenlerine saygım sonsuz ..
Ben kendi görüşümü yazdım . Adamı ve yaptığı müziği sevmediğimi söyledim . Daha konuyu istesemde açamam zaten
Benim görüşüm bu . Ben nasıl senin sevmediğin bi grup için yaptığın yoruma birşey söyleyemiceksem , sende bana söyleyemezsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
fellantis

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 13:31 Mesaj konusu: |
|
|
müzik değil diyorsun begenmedim desen ilgilenmem zaten müzik olup olmadıgını müzikal acıdan tartısıp müzik oldugunu görebiliriz diyorum ben de sana |
|
| Başa dön |
|
 |
Amorphis__

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 15:19 Mesaj konusu: |
|
|
| fellantis demiş ki: | müzik değil diyorsun begenmedim desen ilgilenmem zaten müzik olup olmadıgını müzikal acıdan tartısıp müzik oldugunu görebiliriz diyorum ben de sana |
Müzikal açıdan arabeskte müziktir ona bakarsan .
Demet Akalın'ının yaptığıda müzik .
Ben ; benim metal anlayışıma göre müzik olmadığını söylüyorum Marilyn Manson'ın .
Neyse boşver uzamasın bu konu (; |
|
| Başa dön |
|
 |
fellantis

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 15:22 Mesaj konusu: |
|
|
evet arabesk de müzik tabii arap müziği her ne kadar mm ile aralarında ne alaka gördün anlamadım ama metal anlayısına göre MM'yi sınıflandırırsan normal neyse kolay gele |
|
| Başa dön |
|
 |
Amorphis__

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 17:47 Mesaj konusu: |
|
|
Arap müziği yada arabeskle MM arasında bi alaka gördüğümü söylemedim .
Neyse efendim bu muhabbet saçmalaşmakta iyicene . Konuya geri dönmeyeceğim . Hoşçakalın : P |
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Çrş 21.05.2008 11:13 Mesaj konusu: |
|
|
metal müzikle bu sanatçıyı aynı kefeye koymak bir hatadır. _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
gothic_dreams

Kayıt: Jun 08, 2006 Mesajlar: 174 Nerden: kazıklı voyvoda nın yanından
|
Tarih: Çrş 21.05.2008 22:03 Mesaj konusu: |
|
|
shock rock ya da horror rock olarak geçiyor mm nın tarzı _________________ hiç...hiçbirşey..hiçkimse... derinlikler.. dibi görünmeyen magralar..metruk evler..pejmürde giyinmiş insanlar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
odarelk-MM

|
Tarih: Çrş 21.05.2008 22:58 Mesaj konusu: |
|
|
Endüstriyel metal ve glam i de unutmayalım _________________ I DonT LıKe The DrUgS bUT tHE dRUgs LIKE me |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Çrş 21.05.2008 23:21 Mesaj konusu: |
|
|
Şahsi düşüncelerimi açıklayacak olursam, kendisinin Sweet Dreams adlı şarkısından (sanırım o da cover zaten) başka hiçbir şarkısını beğenmedim. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
John5

|
Tarih: Pzr 29.06.2008 14:39 Mesaj konusu: |
|
|
| Darius_Miles demiş ki: |
manson yıllar öncesinde cof'un vokaliymiş. böyle |
manson ın birçok farklı biyografisini okudum böyle bişeyi ilk defa duyuyorum nerde yazıo cof un vokali olduğu cradle manson dan yıllar önce ünlü olmuş heralde (!) |
|
| Başa dön |
|
 |
mavitekme

|
Tarih: Sal 08.07.2008 18:45 Mesaj konusu: |
|
|
çoğu insan manson'a basit der, saçma der. ufak bişey paylaşmak istiyorum:
Marilyn Manson' u Anlamak
Marilyn Manson'un 1996 çıkışlı Antichrist Superstar, 1998 çıkışlı Mechanical Animals ve 2000 çıkışlı Holy Wood albümlerinin oluşturduğu bütüne verilen isim Manson Triology'dir.
Manson'un Trilogy'deki albümleri bir hikaye, bir tema etrafında oluşmuştur.(bir nevi konsept album de diyebiliriz.)Her albümün kendi içinde bi atmosferi ve hikayede bi rolü vardır.Şarkılar birbirleriyle bağlantılı bir riff farklı albümlerde farklı şarkılarda defalarca kullanılmıştır.Mesala Holy Wood albümünde 16. şarkı olan Valentine's Day aslında 1998 de yapılmıştır.Ama hikayedeki rolü nedeniyle Mechanical Animals albümünde değil üçlemenin son halkası olan Holy Wood albümünde kullanılmıştır.Marilyn Manson bu üçleme hakkında Holy Wood adında bir de kitap yazmıştır.Hikaye şöyle başlar;
0-)PROLOGUE;CHILDHOOD
Bu kısmı Holy Wood dan In the Shadow of The Valley Of Deat ve Antichrist Superstar dan Cryptorchid oluşturur.Bu kısımda dünyanın tasviri,nasıl bir dünyaya gelindiğini anlatır.Ardından The Worm'un yani hikayenin ana karakterinin oluşumunu anlatır.Bu karakter yer yer The Worm bazen ise Adam(Bizdeki Adem) şeklinde karşımıza çıkar.Burda bi nevi çift kişilik söz konusu...
1-)THE WORLD
Bu kısım I Don't Like the Drugs ve The Beautiful People şarkılarından oluşur.Üçlemenin geçtiği dünya insanların uyuşturucu,din kuralları ve Tv ile kontrol altına tutulduğu(ki tv ve uyuşturucu temaları I Don't Like the Drugs,din kuralları The Beautiful People içinde net bi şekilde görülür.) bir dünyadır.
2-)THE MECHANICAL ANIMALS
Burada Adam'ın çevresini saran toplumu betimler.Bu duygusuz,kaygısız,narsist ve sığ insanları da Mechanical Animals olarak tanımlar.Bu kişilerin herşeyi yapabilme özgürlüğünü kullanarak,uyuşturucu ile kolayca baştan çıktığını The Dope Show şarkısında anlatır.Dinledikleri müziklerin her ne kadar ailelerini,büyüklerini rahatsız etse de aslında bomboş olduğunu Rock is Dead şarkısı ile anlatır.Rock müzik dinleyip kendilerini asi ilan eden bu güruhun aslında zararsız olduğunu New Model 15 şarkısında belirtir.Posthuman ve User Friendly şarkılarında ise,Adam ın her ne kadar dünyadan ve sözünü ettiğimiz güruhtan nefret etsede,onların içinden aşık olduğu kızı betimler.
3-)LOVE STORY
Bu kısımda Adam ın karşılıksız aşkı anlatılır.Adam ın kızı sevdiği ama kızın mechanical animals diye tabir ettiğimiz gruptan olması nedeniyle aşkını ve demek istediklerini anlayamamasını The Mechanical Animals şarkısında işler.Kızın sevgisi Adam ı kör edercesine sarar ve çektiği yabancılıktan,acılardan kurtulmak için sevdiği kız gibi,uyuşturuculara sarılır(bkz.Disassociative) içine girdiği bu dünyanın yapay olduğunu,sorunlardan kaçışının tıpkı kızla arasındaki aşk gibi yapay olduğunu Fundamentally Loathsome şarkısında anlatılır.Ama Adam ın rahatlama nedeni ile başladığı uyuşturucu onu kısa sürede bağımlı hale getirir.(bkz.Driep up,Tied and Dead to the World)Aralarındaki farklılık azalsada kızın kendisini hor görmesi devam eder.Bunun üzerine Adam Tourniquet şarkısının sonunda dediği gibi(i never wanted it to end like this) biter.Bu ayrılıktan sonra kızda onu sevdiğini anlar ve intihar eder.Bu olay Coma White anlatılır,şarkının;
I pill to make you numb
I pill to make you dumb
I pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from helself
[Hemen çevirisi
Seni hissizleştirecek bir hap
Seni dilsizleştirecek bir hap
Seni herhangi başka biri yapacak bir hap
Ama dünyanın tüm hapları kurtaramaz onu kendinden]
Kısmında anlatıldığı gibi kızın kendisinden kaçamadığını anlatır.Bu olayın ardından Adam ın yaşadığı keder ise The Speed of Pain şarkısına konu olmuştur.
4-)WRATH
Adam kaybı sonucunda uyuşturucunun nasıl zarar verdiğini düşünür ve yaşadığı dünyanın ne kadar kötü olduğunu tekrar anlar.(Bkz. Great Big the World-Şu anda bu şarkıyı dinliom )Hayata küser ve inzivaya çekilir,tanrının varlığını sorgular ve tamamen inancını kaybeder.(Bkz.Godeatgod)The Love Song şarkısında dinlerin ve milliyetçiliğin nasıl iç içe olduğunu(Bu şarkıda mermiler ve tanrı karşılıklı konuşur)irdeler.Karşısında olanlara karşı onların silahlarını kullanmak için bir yol,kullanacağı bir hedef kitle düşünür.Bu kitle korkusuzlukları ve bitmeyen enerjileri ile gençlerdir.(Bkz.Target Audience)Adam gençleri etkilemek için müziği kullanır,bu gençleri örgütleyebilmek için Fight Song şarkısını yapar.Şarkı hedefine ulaşır.Gelen bu zaferle birlikte Adam'ın öfke dolu ruhuyla beraber eski yoldaşı The Worm yeniden doğar.(Bkz.Little Horn)
5-)THE BECOMING
Kitle ve dolayısı ile Adam'ın elindeki güç arttıkça The Worm kontrolü ele geçirir.(Bkz.Deformography)Adam ın içindeki bir parça The Worm a karşı dayanmaya çalışsada(Bkz.Wormboy,Bkz.Kinderfeld)artık çok geçtir.The Worm güçlenmiştir ve hesap verecektir.(Bkz.Minute of Decay)
6-)ANTICHRIST SUPERSTAR
Bu noktada Adam hayran kitlesini arttırmak için I Want The Dissappear gibi daha manistream şarkılar yapmaya başlar.Ünü şöhreti tavan yapmışken artık The Worm un üzerine örten örtüyü kaldırıp,hayranlarına gerçekte kim olduğunu göstermeye karar verir(Bkz.ANTICHRIST SUPERSTAR) İnsanları tahrik edici ve nihilist bir şarkı olan Irresponsible Hate Anthem i ve hayranlarının ilgisini çeken doğal fiziğini anlatan The Angel With The Scabbed Wings şarkısıyla kitlesinin gözünde yükselir ve taktiği onunda ummadığı bir şekilde başarılı olur.Artık kendisine körü körüne bağlı ve onun için herşeyi yapmaya hazır bir kitlesi vardır(Bkz.Mister Superstar)
7-)MARTYRDOM
The Worm güçlendikçe,zalimlik yaptıkça Adam'ın hayatı solar.Yavaş yavaş ölümle yüzleşmeye başlar.(Bkz.A Place in the Dirt)Bu sırada The Worm un aşırı yükselişini gören aşırı tutucu kesim ona ölüm tehditlerinde bulunur.Kendisini yoketmeye çalışan yapının farkına varan The Worm,insanların şehitliğe olan zaafını da kullanarak bunu planına geçirir.(Bkz.The Reflecting God) ve 1996 da yılında bir konserde suikaste uğrayarak vurulur(Bkz.1996)
8-)IN THE VALLEY OF THE SHADOW OF DEATH
Suikast başarız olur.Adam yaralı bir şekilde yandaşlarının karşısına çıkar.(Bkz.Born Again)Hayranları idollerinin vurulmasına sinirlidir ve intikam almak isterler.Disposable Teens şarkısında,bu güruh karşı tarafın lideri Holy Wood denilen bir hatunu misilleyerek ülkeden defeder.Sonunda kısa süre öncesine kadar hiçbirşey olan bu güruh kendilerini inandıkları birşey uğruna feda etmek ister hale gelir.Daha doğrusu birşey olmak isterler(Bkz.The Nobodies.Bkz.The Death Song)(Ayrıca bu arzu The Nobodies'in sözlerinde de görülebilir:''We're the nobodies,wanna be somebodies)Adam yeni şarkısını başkana karşı yapar(Bkz.President Dead)güruh bu şarkı ile de gereken mesajı alır ve tüm ülkeyi değiştirmeyi,insanlığı daha yukarıya taşıyacağına inanarak hedefler.(Bkz.Cruci Fiction in Space.Bkz.Burning Flag)Burada Manson'un hayranlığını dile getirdiği NIETZSCHE ye de göndermesi vardır.
9-)HOLY WOOD
Holy wood gebermemiştir ve nitekim karşı saldırısına sevgililer günündeki karmaşıklık sırasında karar verir.(Bkz.Valentine's Day)Yandaşları ile asi kitlenin üzerine çok büyük bir ateş açmayı planlar ve kitlesine katliam öncesi son kez seslenir(Bkz.The Fall of Adam)Ardından tüm yandaşlarını,asileri kurşuna dizer,onları da öldürür(King Kill 33) sonunda kendisini de öldürür.(Bkz.Count to Six and Die) onun bu karşı koyması ertesi gün tüm dünya medyasının konusu olur.Herkes devrimin bastırıldığını söyler.Bu olay da The Lamb of God şarkısında işlenir.
10-)EPILOGUE:THE END
Geryiye Adam ve kitleden kurtulmuş birkaç isteksiz devrimci kalır.Adam artık kaçınılmaz sonun geldiğini anlamıştır ve hüznünü The Last Day on Earth şarkısında dile getirir.Kaderini kabullenmiş sonu beklerken tüm bu olaylar hakkındaki pişmanlığı Coma Black şarkısında anlatır.Adam ve inananları toplu halde intihar etmeden önce olaylardan pişman olmayan tek canlı The WORM son bir veda seramonisini Mans That You Fear ile yapar.Artık hikaye sonlanmış ve dünya eski zalim haline geri dönmüştür.
ANTICHRIST SUPERSTAR albümünün 99 hidden track'i der ki:
''go ahead and build a better messiah,we can dig another grave...'' _________________ F.CK EMO!
In a few years there will be none of you left! |
|
| Başa dön |
|
 |
|