| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| AKP Kapatılsın mı? |
| Evet kapatılsın |
|
69% |
[ 92 ] |
| Hayır kapatılmasın |
|
30% |
[ 41 ] |
|
| Toplam Oylar : 133 |
|
| Yazar |
Mesaj |
CrispiN

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 14:35 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye asla şeriat ülkesi olmayacaktır.AKP kapatılacak ama yine nice partiler gelip geçecek.
" Siz siz olun cumhuriyetinizin geleceğini bir çuval kömüre satmayın "
Sırf bu AKP zihniyeti yüzünden Uluslar arası ilişkiler okuyacağım.Türkiye için elimden geleni yapacağım.YAŞASIN KEMALİST TÜRKİYE!
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 797 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Pzr 11.05.2008 17:40 Mesaj konusu: |
|
|
Foruma hoş geldin CrispiN.
Mesajın kısa, ama çok şey anlatıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
crnky

|
Tarih: Pts 12.05.2008 2:25 Mesaj konusu: |
|
|
Anket şıkları çok mantıksız. Ben AKP'nin kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum, çünkü açılan davaya gösterilen gerekçeler saçma. Ama parti kapatmak demokrasiye aykırı değildir, parti kapatma sebepleri tartışılır. Bu durumda benim ve bir çok kişinin fikri ankette olmadığına göre anket belirli görüşteki kişiler için mi hazırlanmış yani  _________________ We'll be lost before the dawn... |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 797 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Cum 16.05.2008 13:00 Mesaj konusu: |
|
|
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik demiş ki, "Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de icraatla olur"
İşte icraat...
Afganistan değil Kütahya!
| Alıntı: |
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de
icraatla olur" dedi. Hüseyin Çelik, Kütahya Ticaret Borsası tarafından türlü kişi ve kuruluşların desteğiyle yaptırılan Bölcek İlköğretim Okulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, bu okulun devlet ve ulus işbirliğinin en
güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.
Bakan Çelik'in kürsüden Atatürkçülük ve laiklik tarifi verdiği sırada Bakan'ı dinlemeye gelen 'yöresel' kıyafetli kadınlar dikkat çekti. Tek tip örtülerle örtünen Kütahyalı kadınlar çağdaş bir Türkiye görüntüsü değil, adeta kadınların burka ile dışarı çıkabildikleri Afganistan 'dan bir kareyi hatırlatıyordu.
Milliyet Gazetesi - Haberin tamamı |
|
|
| Başa dön |
|
 |
comoestais

|
Tarih: Cum 16.05.2008 13:37 Mesaj konusu: |
|
|
| piyanist demiş ki: | Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik demiş ki, "Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de icraatla olur"
İşte icraat...
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de
icraatla olur" dedi. Hüseyin Çelik, Kütahya Ticaret Borsası tarafından türlü kişi ve kuruluşların desteğiyle yaptırılan Bölcek İlköğretim Okulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, bu okulun devlet ve ulus işbirliğinin en
Bakan Çelik'in kürsüden Atatürkçülük ve laiklik tarifi verdiği sırada Bakan'ı dinlemeye gelen 'yöresel' kıyafetli kadınlar dikkat çekti. Tek tip örtülerle örtünen Kütahyalı kadınlar çağdaş bir Türkiye görüntüsü değil, adeta kadınların burka ile dışarı çıkabildikleri Afganistan 'dan bir kareyi hatırlatıyordu.
|
Sütçü İmam kimdir ve ne yapmıştır?
Sene 1919. Maraş işgal altındadır, şehirde devriye gezen Fransız askerleri, Uzunoluk mevkiindeki hamamdan çıkan yüzleri peçeli 2 kadına tebelleş olurlar. 'Artık burası Türklerin değildir, Fransız müstemlekesidir, Fransız memleketinde peçeyle gezilmez, açın yüzlerinizi göreceğiz' derler.
Ve kadınlarımızın peçelerine el atılıyor…
Evet, askerlerden birisi hamamdan çıkan Türk kadınlarına saldırır ve peçesini yırtar. Peçesi yırtılan ve zor durumda kalan kadıncağız bayılıp yere düşer. O arada kadınların haykırışlarını duyan yandaki kahvedeki Çakmakçı Sait adındaki bir vatandaşımız müdahale etmek istiyor. Onu Fransız askerleri öldürüyorlar. Çakmakçı Sait ilk şehitlerden biridir. Tabii vatandaşta silah yok. Uzunoluk hamamının karşısında da Sütçü İmam'ın dükkanı var.
Sütçülük yapan birisi mi?
Evet, mesleği sütçülük. Sütçü İmam'ın ismi İmam. Şimdiki gibi diyanet teşkilatı yok, kadrolu imam yok. Yakınında bulunan bir camide de gönüllü, fahri olarak imamlık yapıyor. Hem adı imam, hem imamlık yapıyor, hem de süt satıyor. Dolayısıyla Sütçü İmam. Karşıdan peçe hadisesini görünce, hemen müdahale ediyor. İşte "bre dinsizler, bre zındıklar, bugün namus günüdür" diyerek silahını çekiyor ve Fransızlardan birisini öldürüyor, diğerini yaralıyor, birisi de kışlaya doğru kaçıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Cum 16.05.2008 13:50 Mesaj konusu: |
|
|
iyi de bunun sütç imamla ne bağlantısı var... açıklarsan sevinirim...haberi de okudum ama sütçü imam geçen bir yer göremedim... _________________ ne hürriyetsiz ekmek ne ekmeksiz hürriyet. ne kişi diktatörlüğü ne de sınıf diktatörlüğü. terörsüz ve ekmekli hürriyet. işte bu hümanizmdir. fidel castro... |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Cum 16.05.2008 14:15 Mesaj konusu: |
|
|
| crnky demiş ki: | Anket şıkları çok mantıksız. Ben AKP'nin kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum, çünkü açılan davaya gösterilen gerekçeler saçma. Ama parti kapatmak demokrasiye aykırı değildir, parti kapatma sebepleri tartışılır. Bu durumda benim ve bir çok kişinin fikri ankette olmadığına göre anket belirli görüşteki kişiler için mi hazırlanmış yani  |
Anket şıklarının "EVET" "HAYIR" biçiminde düzeltilmesi için yöneticilere mesaj yazdım.
Anket belirli görüşteki kişiler için düzenlenmedi tabiki..
Herşeyden bir anlam çıkarma huyumuz hiç bitmeyecek galiba  _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Cum 16.05.2008 14:18 Mesaj konusu: |
|
|
| piyanist demiş ki: | Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik demiş ki, "Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de icraatla olur"
İşte icraat...
|
Piyanist burası gerçekten Kütahya mı??
Hayret verici bir durum
Yalnız hepsinin aynı örtüyü kullanmasının bir nedeni olmalı.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cum 16.05.2008 14:20 Mesaj konusu: |
|
|
çarşaftan ziyade, konuşmadan hemen önce değıtılmış masa örtüsüne benziyorlar...
acaip! _________________ waiting for democracy in china... |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Cum 16.05.2008 22:39 Mesaj konusu: |
|
|
Şu "Her tesettürlü insanın zihninde gizli bir rejim düşmanı yatar" paranoyasından kurtulun artık. Tesettürlü olmayıp da rejim düşmanı olanlar da var, tesettürlü olup senden benden daha çok Atatürkçü olan da var. Kimsenin ne düşündüğünü kıyafetlerinden anlayamazsınız. Bizim başı açık (Ve kıyafeti de bir hayli açık) fakat Kur'an'ı 5 kere hatmeden ve günlük namazlarını bir kere bile aksatmayan bir komşumuz vardı. Buradan da anlaşıldığı gibi her başı açık olana "Dinsiz", her başı kapalı olana da "Rejim düşmanı, şeriatçı" diyemeyiz.
Şimdi türban yasağına gelelim. Sigara yasağı ya da içki yasağı gelince "Demokrasilerde yasak olmaz" diye bağrılıyor, türban yasağı kalkınca işler tersine dönüyor. Ülkenin vatandaşlarında tutarlılık yok ki, ülkede istikrar olsun. Bir tutam bile mantığı olanların doğru yolu bulacaklarına eminim.
Saygılarımı sunarım. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_garleli

|
Tarih: Cmt 17.05.2008 0:17 Mesaj konusu: |
|
|
| bu haberi buraya alıntılayan ne demek istiyor? veya bu haberi yapan ne demek istiyor? nene hatunlar parmakları ojeli, saçlar herdaim bakımlı, çağlayanlarda cirit atan insanlarmıydı?? bukadar basitmi insanları aşağılamak? ayıp değilmidir bu yapılan? bugün burda olmamızda atatürk kadar nene hatunlarında emeği vardır, sütçü imamlarında vardır. siz kime hakaret eder oldunuz burjuva yardakçıları.. onlar tarlada bağda bahçede elleri şişerken biz el bebek gül bebek büyütüldük. ellerini öpmekten başka yapacak neyimiz varda küfür gibi alıntılayıp koyuyorsunuz? anadolu insanı böyledir. bunu böyle kabul etmeyen zihniyet özgürlüklere karşı saygı duymayan zihniyettir. benim ne ailemde ne sülalemde böylesi giyinen insanlar yok ama bu onları anlayamayacağım anlamına gelmez. biraz empati birazda vijdan, çokmu şey istiyoruz? |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
|
| Başa dön |
|
 |
seventh

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 0:41 Mesaj konusu: |
|
|
| DarkLegacy demiş ki: | | Şimdi türban yasağına gelelim. Sigara yasağı ya da içki yasağı gelince "Demokrasilerde yasak olmaz" diye bağrılıyor, türban yasağı kalkınca işler tersine dönüyor. Ülkenin vatandaşlarında tutarlılık yok ki, ülkede istikrar olsun. Bir tutam bile mantığı olanların doğru yolu bulacaklarına eminim.. |
ya konu nerelere gelmiş.türkiyede "türban yasağı" diye birşey yok arkadaş.kurumların kıyafet yönetmelikleri var.sen devlet dairelerine,sınıfa vs.nasıl şapkayla giremiyorsan türbanlada giremessin.konuyu bilmeden okuyanda türkiyede türban yasağı var sanacak ciddi ciddi.ayrıca tesettürün irticai hareket olarak algılanması kadar normal birşey yoktur bunun tersi düşünülemez(kara çarşaflılardan bahsediyorum).çünkü din biz bu ülkeyi kurarken bile "din elden gidiyor" diye kullanılmıştır ve her dönemde şeriatçıların,rejim karşıtlarının,şarlatanların yada şu anki gibi ne olduğu belli olmayan adamların elinde kullanılmaktadır.
on onbeş yıl sonra anlayacaksınız vay sen ne biçim müslümansın diye ahkam kesen tipler her tarafta kol gezmeye başladığında ama çok geç olacak. _________________ This tragedy called "Man"
...called "Man"... |
|
| Başa dön |
|
 |
JackRackham

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 0:52 Mesaj konusu: |
|
|
Gene milliyetçi demagojileri almış yürümüş. Klasik kahvehane geyiğine döndü bu 'günümüz modern bayan profili' ile Kurtuluş Savaşı'nda ordumuzun yanında çarpışan Nene Hatunları kıyaslamak. Uyandırayım beyler, teknoloji devrindeyiz; çağı yakalayın biraz. Tabi çağı yakalayın derken "hadi gençler ayaklara Adidas, kıça da blue jeanlerimizi çekip Bağdat caddesinde tekno müzik ile tur atalım" demiyorum; burjuva yardakçısı derler o zaman adama haklı olarak. Ama Piyanist'in paylaştığı şu görüntüyü eleştirenlere bu sıfatı vermek komik kaçar, kusura bakmayın.
Burjuva yardakçısı olmak değildir bu, algı kapılarını aralamaktır. Kurtuluş Savaşı'nın verildiği yıllarda halkın yüzde kaçı okuma/yazma biliyordu da onların tercihleri ile bugünü bir tutabiliyorsunuz? Hele kürsüde Hüseyin Çelik Atatürk hakkında konuşurken bu görüntünün çekilmesi fazlası ile manidar olmuş. Tabi Atatürk'ten tek anladığı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile kısıtlı olan militarist/milliyetçi zihniyet tutar mevzuyu tarlada çalışan ninelere, savaşta top mermisi taşıyan peçeli kadınlara getirir.
Mevzu insanın kıyafeti ve ne giydiği değil gençler; küçük resme bakıyorsunuz sürekli. Zihniyet meselesi bu abicim. Ve kimse kusura bakmasın ama ben kendi yaşadığım ülkenin zihniyetini "ay karşımdaki erkek saçımın bir telini görse bile tahrik olur" düşüncesi oluştursun istemiyorum. Yok kişisel tercihmiş de, yöresel kıyafetmiş de. Laf kalabalığı bunlar, zihniyete odaklanalım. _________________ Me fail English? That's unpossible. |
|
| Başa dön |
|
 |
misspain

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 2:56 Mesaj konusu: |
|
|
hiçbir şey yazmadan bu kadar çok şey yazmak tam olarak bu olsa gerek.aferin JackRackham. _________________ ve dönmek gerek gerçekten özleyince... |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_garleli

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 6:12 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | Gene milliyetçi demagojileri almış yürümüş. Klasik kahvehane geyiğine döndü bu 'günümüz modern bayan profili' ile Kurtuluş Savaşı'nda ordumuzun yanında çarpışan Nene Hatunları kıyaslamak. Uyandırayım beyler, teknoloji devrindeyiz; çağı yakalayın biraz. Tabi çağı yakalayın derken "hadi gençler ayaklara Adidas, kıça da blue jeanlerimizi çekip Bağdat caddesinde tekno müzik ile tur atalım" demiyorum; burjuva yardakçısı derler o zaman adama haklı olarak. Ama Piyanist'in paylaştığı şu görüntüyü eleştirenlere bu sıfatı vermek komik kaçar, kusura bakmayın.
Burjuva yardakçısı olmak değildir bu, algı kapılarını aralamaktır. Kurtuluş Savaşı'nın verildiği yıllarda halkın yüzde kaçı okuma/yazma biliyordu da onların tercihleri ile bugünü bir tutabiliyorsunuz? Hele kürsüde Hüseyin Çelik Atatürk hakkında konuşurken bu görüntünün çekilmesi fazlası ile manidar olmuş. Tabi Atatürk'ten tek anladığı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile kısıtlı olan militarist/milliyetçi zihniyet tutar mevzuyu tarlada çalışan ninelere, savaşta top mermisi taşıyan peçeli kadınlara getirir.
Mevzu insanın kıyafeti ve ne giydiği değil gençler; küçük resme bakıyorsunuz sürekli. Zihniyet meselesi bu abicim. Ve kimse kusura bakmasın ama ben kendi yaşadığım ülkenin zihniyetini "ay karşımdaki erkek saçımın bir telini görse bile tahrik olur" düşüncesi oluştursun istemiyorum. Yok kişisel tercihmiş de, yöresel kıyafetmiş de. Laf kalabalığı bunlar, zihniyete odaklanalım. |
zınk diye zihniyetlerini değiştirecek değiliz. zamanla değişecek bişeyler ama bu böyle aşağılayarak falan olmaz. belliki bi yöreden gelmiş o kültürün içinde yetişmiş zararsız insanlar. ne istiyorsunuz bu insanlardan onu merak ediyorum. madem mühim olan zihniyet neden başörtülüler üniversite kapılarında süründürüldü? biz zihniyetten bahsederken çoğunuz "bunlar bölücü" tavırlarına girdiniz.
bende bahsettiğin zihniyeti tasvip etmiyorum ama öyleyse öyledir ve onu öyle kabul etmek zorundayız. kabul etmiyorsan senin sorunundur, naparsan yaparsın. önceki yazımda da dediğim gibi empati ve vijdan, başka bişey istemiyoruz. |
|
| Başa dön |
|
 |
smyr_ea

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 18:05 Mesaj konusu: |
|
|
biz özgür ve demokratik(sözde özgür ve demokratik) bir ülkede yaşıyorsak herkesin tamamen özgür olması lazım. Benim de başım açık ama yanımdan geçen kapalı bayanlara tiksinerek bakmıyorum ve ya aşağılayarak, ki bir çok kişide bu tavrı görüyorum. Sanane kardeşim başını kapatmış ve ya mini etek giymiş. Kapalı bayanlar mini etek giyen bayanlara saygı gösteriyorsa mini etek giyen bayanlarda onlara saygı göstermeli. Acaba Türkiye'de başarılı olabilecek bayanlar gidip Avrupa'da öğrenim görsün sırf başı kapalı diye. Saçma buluyorum....
Saygılar... _________________ Bugün günlerden yokluğun durmadan unut beni
Terminalleri unut onlar unutmaz seni... |
|
| Başa dön |
|
 |
rocksyek

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 18:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Türban mevzusu AKP'NİN kapatılmaması için yeterli bir ölçüt değil.Şahsen ben türbana karşı değilim ama AKPnin kapatılmasından yanayım.Umarın kapatılır. |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 18:42 Mesaj konusu: |
|
|
| JackRackham demiş ki: | Gene milliyetçi demagojileri almış yürümüş. Klasik kahvehane geyiğine döndü bu 'günümüz modern bayan profili' ile Kurtuluş Savaşı'nda ordumuzun yanında çarpışan Nene Hatunları kıyaslamak. Uyandırayım beyler, teknoloji devrindeyiz; çağı yakalayın biraz. Tabi çağı yakalayın derken "hadi gençler ayaklara Adidas, kıça da blue jeanlerimizi çekip Bağdat caddesinde tekno müzik ile tur atalım" demiyorum; burjuva yardakçısı derler o zaman adama haklı olarak. Ama Piyanist'in paylaştığı şu görüntüyü eleştirenlere bu sıfatı vermek komik kaçar, kusura bakmayın.
Mevzu insanın kıyafeti ve ne giydiği değil gençler; küçük resme bakıyorsunuz sürekli. Zihniyet meselesi bu abicim. Ve kimse kusura bakmasın ama ben kendi yaşadığım ülkenin zihniyetini "ay karşımdaki erkek saçımın bir telini görse bile tahrik olur" düşüncesi oluştursun istemiyorum. Yok kişisel tercihmiş de, yöresel kıyafetmiş de. Laf kalabalığı bunlar, zihniyete odaklanalım. | çağı yakalayalım diyen sana Ataürk ilke ve inkılaplarını anayasadan çıkaralım dendiğinde ne dersin acaba?Ne diyeceksin..aynı şekilde kurtuluş savaşı demagojisi yapacaksın..
not:Atatürk ilke ve inkılaplarıyla hiç bir problemim yoktur.. _________________ nefret doğmadı,onu yarattılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
JackRackham

|
Tarih: Pzr 18.05.2008 18:55 Mesaj konusu: |
|
|
| malveko demiş ki: | çağı yakalayalım diyen sana Ataürk ilke ve inkılaplarını anayasadan çıkaralım dendiğinde ne dersin acaba?Ne diyeceksin..aynı şekilde kurtuluş savaşı demagojisi yapacaksın..
not:Atatürk ilke ve inkılaplarıyla hiç bir problemim yoktur.. |
En basitinden "ne alaka?" diyebilirim mesela. Atatürk ilke ve inkilapları "çağdışı" veya "gerici" de mi anayasadan çıkarılıyor? Senin "çağ" anlayışın nedir onu da merak ettim şimdi. Herhalde Atatürk ilkeleri 1920lerde ortaya çıkmıştır, biz şu anda 2008 yılındayız, arada nereden baksan bir 80-90 yıl fark var; demek ki bu ilkeler çağın gerisindedir ve günümüze uygulanamaz şeklinde abuk bir mantık kuruyorsun anlaşılan. _________________ Me fail English? That's unpossible. |
|
| Başa dön |
|
 |
|