| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2149 Nerden: Yozgat/Çayıralan (B.k çukuru)
|
Tarih: Çrş 02.07.2008 12:24 Mesaj konusu: Madımak otelinin 15. yıldönümü |
|
|
Bugün Madımak Oteli katliamının 15.yılı...
Sivas Katliamı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin kuşatılıp yakılması ve dolayısıyla şehirde bulunan 33 Alevi yazar, ozan ve aydının yakılarak katledilmesi ve oteli ateşe verenlerden de ikisinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar zinciridir.
Pir Sultan Abdal Şenlikleri kapsamında etkinliklerin bir bölümünün de Pir Sultan Abdal’ın sazının çalındığı Sivas şehir merkezinde yapılması öngörülmüştü. Bu kapsamda pek çok aydının yanı sıra Aziz Nesin bu etkinlik nedeniyle dönemin Sivas valisi Ahmet Karabilgin'in özel davetlisi olarak bu kente gelmişti.
2 Temmuz 1993 günü organize biçimde öğle saatlerinde Paşa ve Meydan camilerinde çıkan gruplar önce etkinliklerin yapıldığı Kültür Merkezi’ne ulaşarak, bir gün önce dikilen anıtı kısmen tahrip etti. Kültür Merkezi içindeki karşıt grupla çıkan taşlı sopalı çatışma, polis tarafından fazla büyümeden, zor kullanılarak önlendi.
Hızını alamayan ve sayısı yaklaşık 10.000'e ulaşan grup, Kültür Merkezi’nden yeniden Hükümet Meydanı’na geldi. Hükümet Konağı’nı taşlamaya ve slogan atmaya başlayan grup ardından Madımak Oteli civarına ulaşarak, slogan atmaya devam etti. Grubun sayısı akşam saatlerinde 20.000'e yaklaştı. Grup önce Madımak Oteli önündeki araçları ateşe verdi ve oteli taşladı bunun sonucunda taşlanarak camları kırılan Madımak oteli tutusturalan perdelerler ve alt kattaki bulunan esyalarla birlikte yakildi otele sığınmış olan aydınlardan, aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen,Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin'in de bulunduğu 37 kişi yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirdi. Aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu 51 kişi de olaylardan kendi olanaklarıyla, ağır yaralarla kurtuldu. Başından yaralanan Aziz Nesin'i linç edilmekten araya giren polisler kurtardı. Yaralılar, polis arabalarıyla Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürüldü.
Hayatını kaybedenler:
* Muhibe Akarsu - 35 yaşında, Muhlis Akarsu'nun eşi
* Muhlis Akarsu - 45 yaşında, sanatçı
* Gülender Akça - 25 yaşında
* Metin Altıok - 52 yaşında, şair, yazar
* Ahmet Alan - 22 yaşında
* Mehmet Atay - 25 yaşında, gazeteci
* Sehergül Ateş - 30 yaşında
* Behçet Aysan - 44 yaşında, şair
* Erdal Ayrancı - 35 yaşında
* Asım Bezirci - 66 yaşında araştırmacı, yazar
* Belkıs Çakır- 18 yaşında
* Serpil Canik - 19 yaşında
* Muammer Çiçek - 26 yaşında, aktör
* Nesimi Çimen - 67 yaşında, şair, sanatçı, üç telli curanın son ustası
* Carina Cuanna - 23 yaşında, Hollandalı gazeteci
* Serkan Doğan - 19 yaşında
* Hasret Gültekin - 23 yaşında şair, sanatçı, şelpe tekniğinin önderi
* Murat Güneş,Murat Gündüz - 22 yaşında
* Gülsüm Karababa -22 yaşında
* Uğur Kaynar - 37 yaşında, şair
* Asaf Koçak - 35 yaşında, karikatürist
* Koray Kaya - 12 yaşında
* Menekşe Kaya - 17 yaşında
* Handan Metin - 20 yaşında
* Sait Metin - 23 yaşında
* Huriye Özkan - 22 yaşında
* Yeşim Özkan - 20 yaşında
* Ahmet Öztürk - 21 yaşında
* Ahmet Özyurt - 21 yaşında
* Nurcan Şahin - 18 yaşında
* Özlem Şahin - 17 yaşında
* Asuman Sivri - 16 yaşında
* Yasemin Sivri - 19 yaşında
* Edibe Sulari - 40 yaşında, sanatçı
* İnci Türk - 22 yaşında
* Kenan Yılmaz - 21 yaşında |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Çrş 02.07.2008 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
hepsinin ruhu şad olsun... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
b_e_s_s_a_t

|
Tarih: Çrş 02.07.2008 16:57 Mesaj konusu: |
|
|
SİVAS KATLİAMINDA DEVLET YETKİLİLERİNİN TUTUMU
Sivas’ta eli sopalı, taşlı, zincirli on bini aşkın saldırgan, insan avındaydı. Korkunç durum, Başbakana, İçişleri Bakanı’na defalarca bildirildiği halde herhangi bir yardım gelmedi ve önlem alınmadı. 37 insan yakılarak feci şekilde katledildi. Böyle bir ortamda Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel; “Halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmeyiniz” diyor, ilgilileri uyarıyordu. Cumhurbaşkanının “halk”tan kastettiği oteli kuşatan saldırgan kalabalıktı. Gerçi Süleyman Demirel, politik yaşama kazandırdığı, “Bana sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz” şeklindeki veciz sözü ile tarafını çoktan açıklamıştı.
Başbakan Tansu Çiller ise, “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” diyebiliyordu. Daha sonra TBMM’de yaptığı bir konuşmada da Van’da yakılan bir oteli, Sivas’takiyle karıştırmış ve “Bir vatandaş, sigortadan para almak için sigortalı oteli yakmıştır” demiştir. Bir başbakan, ülke sorunlarına ve toplumsal gelişmelere bu denli duyarsız olabiliyordu.
Sivas Tugay Komutanı 6 bin kişilik asker mevcudundan yalnızca 30-40 acemi er göndermiştir. Askerler saldırganların arkasında bir yerde nöbet tutarcasına bekletilir. Bir ara Tugay Komutanı da olay yerine gelir ve sağa sola bir göz attıktan sonra ayrılır.
Olayların tümü 8 saati aşkın bir süre devam etmiştir. Buna rağmen devlet yetkililerinin bilinçli tutumu nedeniyle çok kısa zamanda dağıtılabilecek ve sona erdirilebilecek olan bir gösteri, gittikçe kalabalıklaşmış ve kontrol edilemez hale gelmiştir.
Aziz Nesin'i olayların temel sebebi olarak açıklayan katiller ve katil yanlıları aslında başka inançlarla bir arada yaşamayı kabullenemeyen faşist ve gerici ruhlu kişilerdir.
SORUYORUM BU ÜLKEDE İNSAN YERİNE KONMAK İÇİN TÜRK VE SÜNNİ Mİ OLMAK GEREKİYOR ???
AMA YANMAMAK İÇİN ASLA KENDİ İNANÇLARIMZDAN KENDİ DÜŞÜNCELERİMİZDEN VE KENDİ KÜLTÜRLERİMİZDEN VAZGEÇMİYCEZ
YAŞASIN İNANÇLARIN VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ
KAHROLSUN IRKÇILAR VE GERİCİLER |
|
| Başa dön |
|
 |
comoestais

|
Tarih: Çrş 02.07.2008 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
| b_e_s_s_a_t demiş ki: |
SORUYORUM BU ÜLKEDE İNSAN YERİNE KONMAK İÇİN TÜRK VE SÜNNİ Mİ OLMAK GEREKİYOR ???
|
Merak etme buda yetmiyor , paran ve/veya dayın varsa insan yerine koyuyorlar... |
|
| Başa dön |
|
 |
malveko

|
Tarih: Çrş 02.07.2008 21:20 Mesaj konusu: |
|
|
bu rezillği yapan faşistleri ve onlara sürü psikolojisi ile uyan halkı şiddetle kınıyorum..hayatını kaybedenlere derin saygılarımı sunuyorum. _________________ o elinde tuttuğun küçük şeye dikkat et;çünkü o elinde tuttuğun büyük şeye dikkat et. |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Prş 03.07.2008 0:34 Mesaj konusu: |
|
|
Bu insan dışı olayın sorumlularının hala eli kolu sallayarak içimizde fink atması,devletimizin tarihinde kara bir leke ve kanayan bir yara olarak durmaktadır.
Bu zihniyet,şu an cumhuriyeti tehdit edecek kadar büyümüş olan zihniyettir.
Birkaç sene önce Hürriyet gazetesi bu olayda yer alan bir yaşam formuyla ropörtaj yapmıştı.Herif Almanya'da dönercilik yapıyordu.Yeri açık,adresi belli...birşey yapılmadı.
Bu olayda rol alan yaşam formları er ya da geç hakettiklerini bulacaklardır.Bu dünyada olmasa da öbür dünyada...Görüşleri farklı diye,Tanrı'nın yarattığı hayatları almak hiçbir insanın hakkı değildir. _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2149 Nerden: Yozgat/Çayıralan (B.k çukuru)
|
Tarih: Prş 03.07.2008 11:06 Mesaj konusu: |
|
|
Dün Youtube'de o kara günün görüntülerini izledim... ağlayacaktım. "İnsanlar bu kadar cani olamaz" dedim. Ama oluyormuş işte.  _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Prş 03.07.2008 11:48 Mesaj konusu: |
|
|
din insanı bu derece yoldan çıkartabiliyor işte... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
strinzi

|
Tarih: Prş 03.07.2008 13:08 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar bildiğim birşey var ise bizim gibi ülkelerde insanlar ı galeyana çok çabuk getirebilirsiniz. Biri çıkıp bu adam din düşmanı bilmemne deyip üstüne yürüdüğü zaman 100 200 kişi birden, o adamı asmaya kadar götürebilecek öldürecek kadar ileri gidebilen insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ders çıkartması lazım insanların bazı şeylerden mesela madımak gibi. _________________ "Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... '' |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 706 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Cmt 12.07.2008 0:59 Mesaj konusu: |
|
|
trabzondaki olayların aynısı işte,sadece sahne farklı... _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
FEMME_ESIN

|
Tarih: Sal 29.07.2008 0:16 Mesaj konusu: |
|
|
| Madimagi en kisa zamanda müze yaparlar artik umarim, orda nasil kebab (!) yiyebiliyorlar migdem ve aklim almiyor... !!!!!!!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
CityOfAngeLs

|
Tarih: Sal 29.07.2008 0:32 Mesaj konusu: |
|
|
boyun eymem asla sana
yaksan bile bedenimi
ben doğarım küllerimden