| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
mercykiller

|
Tarih: Pts 16.06.2008 17:01 Mesaj konusu: [b]Ibanez ART120 ye EMG 81/85[b] |
|
|
Gitarimda stock IBZ-LZ aktif manyetikler var.
Manyetikler her ne kadar yetmemeye baslasada gitarimin kasasini ve klavyesini seviyorum. Manyetikleri EMG 81/85 ile degistirmek istiyorum.
Manyetikleri taksam bile seste buyuk bir degisiklik olurmu? yoksa hicbir ise yaramaz ve yeni gitarmi almak daha akillica olur?
Umarim bana bu konuda yardim edebilirsiniz.
Peace
Cenk
[/b] |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
aimlessmentality

|
Tarih: Pts 16.06.2008 18:53 Mesaj konusu: |
|
|
Cenk merhabalar,
Bende art320 kullanıyorum. Şu ana kadar açıkcası pick-up lardan memnunum. Ancak aynı düşünce bende de var (tamamen şımarıklık haha) "EMG 85-81 'lerle değiştirmek" Tabi ağırlıklı olarak çalmak istediğin müzik türünede bağlı. Yanlış yönlendirmek istemem ama EMG 81'in özellikle sert tonlarda kesinlikle bizim Ibz'lerden daha başarılı olduğuna emin olabilirsin.
Ayrıca biliyorsun amfide burada çok önemli bir etken. Amfi ne tercih ettiğini söyleyebilirsen daha çok deneyim paylaşabiliriz. Ben şu anda AVT50 marshall kullanıyorum ve dediğim gibi şu ana kadar manyetikleri değiştirme ihtiyacı hissetmedim. Zaten sesini bile açamıyorum aletin dogru düzgün.
Sana başka bir örnek vermemi istersen Nick hipa / as I lay dying 'in gitarist'i tam olarak senin gitarının aynısını EMG 85-81 ler ile kullanıyor. Internette aratırsan video'lar vs belki sana fikir verebilir.
Eğer manyetikleri değiştirirsen lütfen iletişimde kalalım belki banada yardımcı olabilirsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
mercykiller

|
Tarih: Pts 16.06.2008 20:10 Mesaj konusu: |
|
|
Nick Hipa custom yapmis. Klavye ve klavye sapinin rengi degisik sanirsam, mayetiklere elince oda emg 81/85 kullaniyor.
Anfim seninkiyle karsilastirilamaz:) idaretten kullandigim Ibanez IBZ10G var ama dedigin gibi bende sesini acamiyorum. Anfi kucuk, uzerindeki overdrive i zaten kullanmiyorum, digital processor kullaniyorum simdilik.
EMG leri tercih etmemin sebebi sert muzik calmayi seviyorum. Nick Hipa gonlumde 1 numara:) ve kendi besteleri uzerinde calisiyorum. Pedal icin Nick Hipa' nin kullandigi "maxon od808" alicam yaninda. Overdrive beni distortiondan daha iyi anlatiyor;)
Ayrica arkadasimdan odunc aldigim BOSS HM-3 Hyper Metal var. Turbo distortion gibi ama biraz daha hafifi diyebilirim. Su an kullandigim Pickuplarla harika ses aliyorum.
Pickuplara gelince. Evet gayet iyiyler onda bir supem yok ama ben daha sert ton istedigim icin degistirmeyi dusunuyorum. Hatta degistirdigimde eskileri saklarim heralde:) _________________ Kendini bulmak icin degil, Kendini gelistirmek icin yasarsin |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
|
| Başa dön |
|
 |
mercykiller

|
Tarih: Pts 16.06.2008 23:18 Mesaj konusu: |
|
|
60 in ozellikleri neler? _________________ Kendini bulmak icin degil, Kendini gelistirmek icin yasarsin |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
|
| Başa dön |
|
 |
mercykiller

|
Tarih: Pts 16.06.2008 23:44 Mesaj konusu: |
|
|
internette ornek dosyasini dinledim. sesi 85 e oranla boost ediyor gibi _________________ Kendini bulmak icin degil, Kendini gelistirmek icin yasarsin |
|
| Başa dön |
|
 |
nadiras

|
Tarih: Cmt 05.07.2008 2:20 Mesaj konusu: |
|
|
üzerindeki manyetikler aktif manyetik mi emin misin? (çünkü kapalı olan her manyetik aktif manyetik değildir eğer gitarın içinde 9V luk pil varsa aktif manyetiktir)
eğer gitardaki zaten aktif manyetik ise vereceğin 300 lira ile pasif bir manyetik de deneyebilirsin
gördüğüm kadarıyla daha sert müzik yapıyorsun sd invader ları denemeni öneriyorum maun gövdede gayet hoş oldular benim gitarda |
|
| Başa dön |
|
 |
sonerb

|
Tarih: Cmt 05.07.2008 15:13 Mesaj konusu: |
|
|
sert içinse emg'ler o gitarı ayaklandırır kaldırır yerinden uçurur ..... |
|
| Başa dön |