| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
midnight_poet

|
Tarih: Prş 15.06.2006 8:42 Mesaj konusu: Johnny Winter |
|
|
Günümüzde bastonla da olsa sahneye çıkan 1944 Texas doğumlu blues gitaristi. Sayısız albümü vardır. Çoğu albümünde kardeşi Edgar ve müthiş gitarist Rick Derringer'la çalar. Albino rahatsızlığından ötürü her daim yaşlı gösterdiğinden albüm kapağından hangi yıla ait olduğunu anlayamazsınız. Muazzam slide tekniği vardır ve hızlıdır. Stevie Ray Vaughan seven herkesin dinlemesi gereken başarılı, yüce insan... _________________ www.myspace.com/funkafa
www.myspace.com/kadikoycrossroads |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Prş 15.06.2006 8:49 Mesaj konusu: |
|
|
aziz bir insan ve babam kabul ederim. slide tekniğinin gelişmesindeki en önemli isimlerden birisi. t-bone walker, jimmy reed ve jimi hendrix gibi yetkin isimlerin sentezlerini iyi kuruyor ve kendine ait yepyeni bir sound ortaya çıkartıyor. texas blues ve blues rock alanında çok önemli eserleri vardır. vaugan dinleyicilerinin de kesinlikle dinlemesi gerekir. second winter, the progressive blues experiment, guitar slinger diyorum ve çekiliyorum. ayrıca live kayıtları da dinlenmelidir. birde aklıma gelmişken johnny winter'ın long play olarak piyasaya sürüldüğü austin,texas'ı dinleyenler yorum yapabilirler mi? _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
starbreaker

|
Tarih: Cmt 09.12.2006 21:56 Mesaj konusu: |
|
|
| Still Alive and well dinlediğim en iyi albümlerden birisi kesinlikle...önceki çalışmaları daha blues ağırlıklı ama bu albüm tam bir rock N' roll klasiği..her arşivde bulunması gerekir..gitar çalanlar için tam bir yol gösterici.. |
|
| Başa dön |
|
 |
DeadAlone

|
Tarih: Pzr 21.01.2007 13:25 Mesaj konusu: |
|
|
| go johnny go adlı parcasını severim |
|
| Başa dön |
|
 |
Amoremorte

Kayıt: Aug 28, 2003 Mesajlar: 440 Nerden: Ankara - Konutkent
|
Tarih: Pts 22.01.2007 0:28 Mesaj konusu: |
|
|
| DeadAlone demiş ki: | | go johnny go adlı parcasını severim |
Chuck Berry klasiğini güzel yorumluyor evet ama o kendi parçası değil.
Harika ötesi bir gitarcıdır. Blues'a kattığı şeyler asla yadırganamaz. 70 lerde yaşayan en iyi gitarcılardan biri olarak gösterilirdi. Bence hala öyle ama yaşlandığı için eskisi gibi çalamıyor. _________________ Bir kez geldik dünyaya çalışalım kimyaya !!!
Rockout --> Gitar
http://www.fenderim.net/gitargoster.php?parca=103 |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
|
| Başa dön |
|
 |
dennischambers Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 922 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Cum 04.05.2007 9:43 Mesaj konusu: |
|
|
| enchant demiş ki: | i'm a bluesman albümü bir şaheserdir. cheatin' blues ve i smell smoke felaket yahu. |
Evet ilerlemiş yaşına rağmen hala harikalar yaratabileceğini gösterdiği bir albüm 60 yaşının şerefine çıkarttığı ve yanlış hatırlamıyorsam ki hatırlamıyorum "70 yaşımda daha da iyi bir albüm çıkartacağım" diyerek iddiasını dile getirdiği muhteşem ötesi albüm hala blues olduğunu hatırlatan bir şaheser yaa diyecek birşey bulamıyorum kendimi kaybettim
Cheatin Blues ve I Smell Smoke'la beraber Shake Down ve Pack Your Pags'de muhteşem parçalar tabi albüme adını veren I'm a Bluesman'da öyle yahu albümde hatırladığım kadarıyla 13 parça var hepside harika bee yazmaya gerek yok al albümü otur sabah öğlen akşam gece yatarken, uyanıp sevgilinle sevişirken tuvalette hacetini giderirken kısacası her an her zaman dinle...... _________________ www.istanblues.org
Turkiye'de ilk ve tek blues platformu... |
|
| Başa dön |
|
 |
dennischambers Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 922 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Pts 07.05.2007 11:36 Mesaj konusu: |
|
|
Evet dün akşam yani Pazar Akşamı 18 sularında J. Winter'den de bir kesit sunan Rock Tarihi programına da şahit olduk bu arada Radyo Odtu'de... _________________ www.istanblues.org
Turkiye'de ilk ve tek blues platformu... |
|
| Başa dön |
|
 |
TheBluesInMySoul

|
Tarih: Sal 08.07.2008 19:18 Mesaj konusu: |
|
|
son haline dair bir fotoğraflar gördüm ve gerçekten üzüldüm..çok kötü duruma düşmüş artık daha ne kadar müzik yapabilir bilmiyorum ama heran bırakacakmış gibi geliyor,hatta bırakmış bile olabilir..o yüce insanı hiç böyle hayal etmemiştim ki anasını!!albino da olsa son hali artık gerçekten çöktüğünün büyük kanıtı...allah uzun ömür versin diyoruz:)
Johnny Winter - Nothin' But The Blues (1977) bu albümü ve adamı dinlemeyene blues dünyasında yer yok diyip çekiliyorum.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|