Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar Ve Kendiniz (Aslinda Yardim Konulu)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar Ve Kendiniz (Aslinda Yardim Konulu)
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gothic_dreams

MesajTarih: Prş 17.07.2008 2:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

solaksan sag calabılırsın kendını sartlandırmana baglı yıne solak elektro solak bass a gore daha cok bulunuyor ...
sahsen ben solak bass bulabılseydım ( fender jazz bass vs harıc ) kesınlıkle solak olarak devam ederdım ama maalesef ..sağ olayı kastımı pek degıl sadece bass ı penayla calamıyorum tek sorunum bu ..o da sorun sayılırsa ..

bende bass dan önce klasık calmıstım da bana penasız caldırmıslardı klasık gıtarı da bass dakı tek artısı fınger calmaya alısmak oldu ..klasık elektro ıcın daha yararlı dıye dusunuyorum ben sonucta tel perde akor vs dızılıslerı aynı
disturbed_one

MesajTarih: Prş 17.07.2008 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Klasik gitardan basa geçerken büyük ihtimalle negatif transfer olacaktır.Özellikle perdeler ve tuşende acayip değişiklikler olur.İlk başta bas çalamıyorum gibisinden düşünürsün.Ama böyle durumlarda daha fazla kasman gerektiğini bil.Bas çalmadan klasik gitar çalmanın tek yararlı tarafı genel olarak akor mantığına,gamlara alışmış olmandır (tabii eğer birkaç akor çalıp,ritim atmanın dışına çıkabilirsen).

Tavsiyem klasik gitarı,bas gitar gibi düşün...Alternate fingering çalış,perdelerde dolaş,pek fazla akor çalma.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Xlasis

MesajTarih: Prş 17.07.2008 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anladim... Yarindan İtibaren Arkadas Beni Sıkı Bir Derse Alacak Yani 1 Kac Akor Gosterip Onlari Yapmam İcin Zaman Taniyacak... Ben Belirtmistim, Solak'misim Ama Sağ'laklar Gibi Calmak İstiyorum. Bunu Becerime İhtimalim % Kac O Aklimi Hala Ve Hala Karistiyor :} Birde Sunu Belirtmek İstiyorum, İyiki Bu Forum'u Bulmusum Butun Herkez Yardim İcin Elinden Geleni Yapiyor, Tesekkur Ederim.. Herkez Samimi Oldugu İcin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gothic_dreams

MesajTarih: Prş 17.07.2008 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yuzdesı ıstegıne baglı ..gercekten ıstıyorsan basarırsın ben solagımsag bass calıyorum baska bır arkadasımda solak ve sag elektro calıyor kı ıyıde solo fılan atabılıyor..bu ıstegıne şartlanmana baglı ımkansız degıl
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız