Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Güneşin gölgeleri...
Sıradışı bir tanım...
Tıpkı Ulver'in müziği gibi...
Nattens Madrigal ile yapılabilecek en iyi Black Metal albümünü yaptıktan sonra bambaşka sulara yelken açan ve her albümüyle sağ gösterip sol vuran Ulver,üç ay önce yeni albümünü yayınladı.Grubun müziğinin arızalığını bilenler,uzun dinlemeler sonucunda net karara varabileceklerini bilirler.Shadows Of The Sun'da bu "sıradışı"lığı bozmuyor.
Albümü ilk dinlediğimde 40 dk. boyunca aynı şarkıyı dinliyormuş gibi hissettim.Blood Inside gibi çok çeşitli ve farklı bir albümden sonra,yine o tarzda bir farklılık bekliyordum çünkü...Söz konusu grubun Ulver olduğunu unutmuştum demek ki...
İlk şarkı Eos'un başlangıcından itibaren kırk dakika boyunca,ritmsiz,statik ve melankolik ama yine oldukça detaylı düşünülmüş ve işlenmiş melodilerin saldırısına maruz kalıyorsunuz.Büyük usta,yüce insan Garm'ın duru vokal melodileri ve zengin enstruman partisyon kullanımı yanında albümü sürekli yönlendiren melankolik piyano tınıları ile şarkılar bir bir akıyor.Albüm o kadar bütünlüklü ki,sanki tam bir şarkı dinliyormuş gibi hissediyorsunuz.
Oldukça güzel bir Solitude yorumu var.Garm'ın baritone vokalleri şarkıya yedirilen bas tonu ile çok iyi uyum sağlamış.Albümün şahsımca asıl ağır topları Eos,All The Love,Funebre,What Happened? ve Shadows Of The Sun...Özellikle Funebre ve What Happened? Ulver'in duygu yoğunluğu en yüksek eserleri diyebilirim,Bergtatt'taki Capitel IV:Een Stemme Locker'dan bile beter... Grup albüm için Oslo Session String Quartet ile çalışmış.Oda müziği tarzından çok etkilendiklerini söylemişler ki bu etki fazlaca görülmekte...
Genel anlamda melankolik bir müziğin olduğunu söylemiştim.Albümde arka plandan gelen sesler en az Blood Inside kadar derinlikli ama bunu Blood Inside'daki gibi direk vermek yerine baskın seslerin,bas tonların ve "bulanık" seslerin arkasında gizlemişler.Ki bu kalın ses perdesini geçmek ilk başlarda mümkün değil...Albümü üç ay sonra kritiklememdeki en büyük sebepte bu,çünkü hala o arkaplanları tam çözmüş değilim ve albümdeki "yabancılık" hissi henüz çözülmeye başladı.Aynı durum Blood Inside'da da vardı ve yine aynı durum albüme oldukça karanlık bir hava katmış.İyi bir ses sistemiyle dinlediğinizde geri planda olan perküsyonlar,yoğun Drone denemeler,minimal öğeler ve senfonizasyonlar daha da öne çıkmakta...Albümdeki piyano ve senfonik müzik denemeleri mükemmele yakın bir şekilde icra edilmiş ve müthiş duygu yoğunluğu taşımaktalar...Garm ise sesinin farklı yönlerini çok göstermemiş ama şarkıları yine oldukça güzel söylemiş.Albümdeki yoğunluk o kadar fazla ve akıcı ki,melodiler değiştikçe ruh halinizle oynuyor,huzur dolu bir melodiden rahatsız ses denemeleri dolu melodilere geçtiğinizde o rahatsızlığı hissediyor,Garm'ın vokalleriyle dinginleşiyorsunuz.Şarkılardaki ani değişiklikler ise resmen zevke ulaştırıyor.CD kapağında yazan,etkilenilmiş sanatçıları da eklemek lazım;Pink Floyd, David Sylvian,Nick Cave,Coil,Radiohead,Universe Zero,Guapo ve King Crimson...
Sonuç olarak,yine kelimelere ne kadar dökülse de dinlemeden büyüsünü anlatmanın mümkün olmadığı,Ulver'in gittikçe kendisini aştığı,karanlık,trajik,melankolik bir albüm Shadows Of The Sun...Albümün sizi müzikal açıdan orgazma ulaştırmasını istiyorsanız mutlaka orijinal CD olarak edinin.Yoksa o kalın ses duvarını anlamanız,daha kötüsü albümden zevk almanız mümkün değil... _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred
Güzel bir ropörtaj içeriyor. _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred
ulver e bakiyorum 7. sayfaya gerilemi$. ne kadar ayip. benim bir istegim olacak: ulver ba$ligi sabitlensin. negerekiyor oy falan mi? bir yetkili lütfen.
ulver e bakiyorum 7. sayfaya gerilemi$. ne kadar ayip. benim bir istegim olacak: ulver ba$ligi sabitlensin. negerekiyor oy falan mi? bir yetkili lütfen.
Bileni,dinleyeni az olunca ne yaparsın,tabii ki geri sayfalara düşer. _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5
5. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız