Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Acemiye Gitar ve Müzik Dersleri: Müzik Grameri
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Acemiye Gitar ve Müzik Dersleri: Müzik Grameri
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 19, 20, 21

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
xbarisx

MesajTarih: Cmt 19.07.2008 3:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mantıklı ::Very Happy saol..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
PhoibosApollon

MesajTarih: Pts 21.07.2008 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

xbarisx demiş ki:
F7M diye bir akor görünce şaşırdım
Ancak yaptıım araştırmalar sonucu tümevarım yöntemiyle
Fmaj7 akorunun F7M ye eşit olduğunu gördüm (F7M'nin okunuşu nasıl bilmiyorum ama o da aynı olabilir zaten bilseydim böyle bir yanılgıya düşmezdim..)
Şimdi ;
F7 : F A C D#(Eb)
Fmaj7 : F A C E
F7M: F A C E olarak gösterilmiş Gp de...

O HALDE Fmaj7=F7M olur değil mi ?

Bilen birisi beni doğrular ya da yanlış bildiğim şeyi veya yanlış yürüttüğüm mantığı düzeltebilirse çok memnun olurum Şimdiden teşekkür ederim ....

Şimdi şöyle;

F7M dediğin şey, "Fa majör/majör yedili" akorudur. Yani Fa majör triad'ının üstüne bir de majör yedili eklenmiş hali.

Bu açıdan kullandığın triad'ın ve üzerine eklediğin 7'li notanın majörlüğü ya da minörlüğü birbirinden bağımsızdır.

Yazılımlarını söyleyeyim:

Şimdi zaten Triadlerde majör ve minörün nasıl yazıldığını çoğu kişi biliyordur.
Majör triadler için, F şeklinde yazıyoruz
Minör triadler içinse Fm şeklinde.

Triad majör/üzerine eklenen yedili minör ise; Dominant yedili denir bu akora, Sadece yanında 7 ile gösterilir. F7 şeklinde.
Triad majör/üzerine eklenen yedili majör ise; FMaj7 , FM7, F7M (Yani şöyle düşünün, F|Maj7, F|M7)
Triad minör/üzerine eklenen yedili minör ise; Fm7 , F-7
Triad minör/üzerine eklenen yedili majör ise; FmM7 , Fmmaj7, Fm7M

Yani kullanılan "m" ise triad'ın minör olduğunu , "Maj" ise yedilinin majör olduğunu , "M" ise yine yedilinin majör olduğunu belirtir. Eğer kullanılan sadece "7" ise yedilinin minör olduğunu, Kullanılan harf ise tek başınaysa triadin majör olduğunu belirtir.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
xbarisx

MesajTarih: Sal 22.07.2008 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ok yani FMaj7=F7M oldu....
Çok sağolun... Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
21. sayfa (Toplam 21 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız