| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
halilpazarlama

|
Tarih: Prş 17.07.2008 9:11 Mesaj konusu: |
|
|
| nekrofil_andac demiş ki: | | tunca şimdi hem çok guzel anlatmışşın amfiyi hemde avt al demişsin :)ben avtleri yarı lambalı olduğu için sıcak bulmuyorum.Belkide zamanında çalıştığımız studyonun amfisinden dir.ordada avt vardı sanırsam ama tonlar berbattı.Zaten bu gidişle 2.el bi jcm2000 alıcam çunku fiyatları abartı değil 2.ellerin. | ibanez tblerde lambalı değil hem bildiğim kadarıyle hiç lambalı değil yani avtler gibi preamp katında lamba yok. _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
tuncaaa

|
Tarih: Prş 17.07.2008 10:23 Mesaj konusu: |
|
|
tb lerde tbx lerde lambalı değil ama ara amfi alıcaksan avt al derim kalite akıyo cihazların heryerinden tsl diyosan obaşka mesele ama tsl sesi de öyle çok sert değil bana göre mid scoop bile yapsan parlak kalıyor avt al bağla 2 tane güzelinden dist. pedalı keyfine bak. _________________ Sadece ucuz olduğu için ihtiyacınız olmayan bir şeyi almak...
yada ekipmanla uğraşmaktan gitar çalamamak... |
|
| Başa dön |
|
 |
nekrofil_andac

|
Tarih: Cmt 19.07.2008 4:37 Mesaj konusu: |
|
|
cidden bu kadar ovduğunuze gore bi şeyvardır diye denedim amfiyi hakikaten guzel amfi avt.sanırım kararım avtden yana olacak _________________ http://www.turkrock.com/ftopic91037.html |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 21.07.2008 9:05 Mesaj konusu: |
|
|
| tuncaaa demiş ki: | | tb lerde tbx lerde lambalı değil ama ara amfi alıcaksan avt al derim kalite akıyo cihazların heryerinden tsl diyosan obaşka mesele ama tsl sesi de öyle çok sert değil bana göre mid scoop bile yapsan parlak kalıyor avt al bağla 2 tane güzelinden dist. pedalı keyfine bak. |
abi sert omazmı yav jcm serisi sert müzik için biçilmiş kaftandır bana göre modern high gain soundundan çok ingiliz soundu vardır ama çoğu metal grubunun kullandığı amfidir.tek negatif yönü pahalı olması bence  |
|
| Başa dön |
|
 |
tuncaaa

|
Tarih: Pts 21.07.2008 10:17 Mesaj konusu: |
|
|
haklısın ozaman ben sevmiyorum diyim tartışmanın luzumu yok he bide özellikle tsl100 için konuşuyorum _________________ Sadece ucuz olduğu için ihtiyacınız olmayan bir şeyi almak...
yada ekipmanla uğraşmaktan gitar çalamamak... |
|
| Başa dön |
|
 |
caglarlp

|
Tarih: Pts 21.07.2008 12:50 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar amerıkadan amfi alıcam marshall jcm 2000 dsl 401 , jcm 800, tsl bu amfıler arasında kararsız kaldım ,sizce hangisini almalıyım?? ben dsl 401 düsünüyorum su anda ama daha once hiç kullanmadım ,bu amfileri kullanan varsa ton,lamba vb konular hakkında bilgi verebilirmi,karşilastırma yapabilirmi??
birde amerikadan gelen amfilerde woltaj sıkıntısı oluyo ,o nasıl halledilebilir?elektirikcıden cevırıcı yaptırabılecegım onerıldı ama cok agır olurmu?sonucta alıcagım amfı en az 25-30 kılo olucak bırde onu taşımak zorunda kalmıyım ve cevırı ılerde amfıye sorun yaratırmı,dıp gurultusu yaparmı? _________________ FOREVER METAL , FOREVER KİRK HAMMETT |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 21.07.2008 12:51 Mesaj konusu: |
|
|
| caglarlp demiş ki: | arkadaşlar amerıkadan amfi alıcam marshall jcm 2000 dsl 401 , jcm 800, tsl bu amfıler arasında kararsız kaldım ,sizce hangisini almalıyım?? ben dsl 401 düsünüyorum su anda ama daha once hiç kullanmadım ,bu amfileri kullanan varsa ton,lamba vb konular hakkında bilgi verebilirmi,karşilastırma yapabilirmi??
birde amerikadan gelen amfilerde woltaj sıkıntısı oluyo ,o nasıl halledilebilir?elektirikcıden cevırıcı yaptırabılecegım onerıldı ama cok agır olurmu?sonucta alıcagım amfı en az 25-30 kılo olucak bırde onu taşımak zorunda kalmıyım ve cevırı ılerde amfıye sorun yaratırmı,dıp gurultusu yaparmı? | combo mu alacaksın head mi ? _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
caglarlp

|
Tarih: Sal 22.07.2008 10:28 Mesaj konusu: |
|
|
combo alıcam. _________________ FOREVER METAL , FOREVER KİRK HAMMETT |
|
| Başa dön |
|
 |
ghostknight

|
Tarih: Sal 22.07.2008 11:25 Mesaj konusu: |
|
|
caglaralp: elektrikçiden yaptıracağın çevirici trafolu falan birşey olacağından hiç hafif birşey değil söyleyeyim. ki gerekli headroom için yüksek wattlı birşey yaptırman lazım. kabaca en az 3 kilo falan olur diye tahmin ediyorum. kaliteli & topraklı bir çevirici olursa dip gürültüsü problemin olmaz. en azından çeviriciden olmaz, birçok faktörü var dip sesin.
bir de buraya uçakla getirirken bagaj limiti cezasından, amfinin hasar görme ihtimaline birçok sorun yaşayacağını söyleyeyim. |
|
| Başa dön |
|
 |
groll

|
Tarih: Pzr 27.07.2008 0:31 Mesaj konusu: |
|
|
| 800-900 ytl civarına 2.el alınabilecek anfi söyleyebilirmisiniz arkadaslar..lambalı olursa iyi olur..bide avt ler falan varmış onlar nasıl ?? |
|
| Başa dön |
|
 |
DrB

Kayıt: Feb 03, 2004 Mesajlar: 1511 Nerden: Sehr-i Dersaadet
|
Tarih: Pzr 27.07.2008 1:51 Mesaj konusu: |
|
|
| ghostknight demiş ki: | caglaralp: elektrikçiden yaptıracağın çevirici trafolu falan birşey olacağından hiç hafif birşey değil söyleyeyim. ki gerekli headroom için yüksek wattlı birşey yaptırman lazım. kabaca en az 3 kilo falan olur diye tahmin ediyorum. kaliteli & topraklı bir çevirici olursa dip gürültüsü problemin olmaz. en azından çeviriciden olmaz, birçok faktörü var dip sesin.
bir de buraya uçakla getirirken bagaj limiti cezasından, amfinin hasar görme ihtimaline birçok sorun yaşayacağını söyleyeyim. |
İstanbul için Selanik pasajı en üst kat, Koçyiğit Elektrik diyorum.
B  _________________ Danışmak isteyenler buraya: GitarPedal Forumları |
|
| Başa dön |
|
 |
cortred

|
Tarih: Pzr 27.07.2008 5:51 Mesaj konusu: |
|
|
Ibanez TBX150R ne yapımı? Marka japon biliyoruz ama hangi ülkede yapılıyor? Temiz bir marshall vs bulamazsam 1ay içinde, mg100 ü satıp almayı düşünüyorum İbanez de marshall mg de tube değil ama mg'den iyidir "herhalde" ibanez? Herhalde diyorum denemedim çünkü. Mid olayı da (mt-2 deki gibi) hoşuma gitti Çok önemli bir "+" bence Yorumlarınız nedir Ibanez TBX150R ile ilgili? (alltube amfilerle kıyaslamayın lütfen, dengi amfiler baz alınırsa sevinirim:) ) _________________ Vokal aranıyor http://www.turkrock.com/ftopic92988.html
Satılıklar http://www.turkrock.com/ftopic92602.html |
|
| Başa dön |
|
 |
A-Lee

|
Tarih: Çrş 30.07.2008 0:35 Mesaj konusu: |
|
|
Marshall g215rcd hakkındaki düşünceleri alabilir miyim ? =) _________________ ali_aydin18@hotmail.com
ucuz yollu analog pedallar aranıyor  |
|
| Başa dön |
|
 |
anduril_34

|
Tarih: Çrş 30.07.2008 16:29 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar belki biraz sorum garip gelicek ama Orange Tiny Terror Kafa Amfisi almayı düşünüyorum.Bu kafa amfisi 15Watt bide 7watt switchli. Benim sorcağım şeyse ben buna 100 watt kabin alıcam mesala veya da 50 watt kabin alıcam bu iki kabin arasında ses miktarı aynımı kalır?Yani 100 wattdan doğal olarak daha mı fazla ses alırım?Garip ama cahilliğime verin işte anlayamadım tam olarak olayı.Bir de şöyle bir resim veriyim bunuda anlamadım hiç..
Yani ne demek istiyor buna en fazla 16 watt kabin takabilirsin mi demek istiyor? |
|
| Başa dön |
|
 |
picassographic

|
Tarih: Cum 01.08.2008 17:40 Mesaj konusu: |
|
|
Off..Hoca lisede fizik almadın mı diye sormak istiyorum.
16 OHM luk kabin takıcan demek o.
50 wattla 100 watlık kabin arasında çok fazla volüm farkı olmaz gibime geliyor.50wattlık daha erken break-up olur. Headroom'u fazla olmaz. Çok net sesler, net bass almak istiyorsan yüksek watt seç derim. Tabi 50 wattlık speaker'la 100lüğün ton karakteride farklı olacaktır sadece watta göre konuşmamak lazım. |
|
| Başa dön |
|
 |
deliturko

Kayıt: Oct 19, 2004 Mesajlar: 556 Nerden: o neredeyse oradan
|
Tarih: Cum 01.08.2008 19:00 Mesaj konusu: |
|
|
Kabinin gücünün ses yüksekliği ile alakası yok.Hoparlörlerin duyarlılığı ses yüksekliğilini belirler.Örnek olarak.97db duyarlılığa sahip Greenback ve 100db duyarlılığa sahip G12H aynı amfide sırası ile kullanırsak amfinin G12H ile 2 katı daha gürültülü olduğunu zannederiz. 3db 50 ile 100w amfi arasında ses farkıdır ayrıca.Orange Tiny Teror 7 watt modunda dahi davulu basçıyı susturacak kadar ses üretiyor 4x12 kabin ile.Rakamlar kafanızı karıştırmasın.Sesi iki katına çıkarmak için gücü 10 katına çıkarmak gerek.20 watt üstü lambalı amfi ev kullanıcısı için gereksiz, hatta barda bile... _________________ If you only knew the power of the dark side
En son deliturko tarafından Sal 05.08.2008 13:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
DrB

|
Tarih: Cmt 02.08.2008 2:13 Mesaj konusu: |
|
|
Ama elmaslı elmaslı lambalı olsa (hani birileri birilerini gaza getirtmeye çalışıyor ya! ), duyarlılığı değişir mi, hatta kabinin gücü değil, ama duyarlılık hissiyatı, gönül telimizi titretmesin de ciddi kazanımlar olur mu? Yoksa güç ile duyarlılık arasında bir ödünleşim mi vardır sayın Deliturko?
B _________________ Danışmak isteyenler buraya: GitarPedal Forumları |
|
| Başa dön |
|
 |
deliturko

Kayıt: Oct 19, 2004 Mesajlar: 556 Nerden: o neredeyse oradan
|
Tarih: Cmt 02.08.2008 2:36 Mesaj konusu: |
|
|
Valla sayın DrB o sizin duyarlılığınız.Elmaslı melmaslı olunca sesi daha bir fazla oluyormuş lambanın ömrüde 10.000 saatten fazla imiş  _________________ If you only knew the power of the dark side |
|
| Başa dön |
|
 |
DrB

|
|
| Başa dön |
|
 |
deliturko