Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Kayıt: Aug 31, 2007 Mesajlar: 440 Nerden: Dinden uzak yerlerden...
Tarih: Sal 05.02.2008 21:24 Mesaj konusu:
Saçma bir bakış açısı değil.Ama öznel bir boyut.Torn table ı sevmiyorum,ritimleri yakalayamıyorum,tarzlarını beğenmiyorum,tiiksiniyorum.Rap bence bir müzik türü değildir.Bunu kulağıma güvenerek söylüyorum.Önden torn table la saçma sapan bir şeyler ! arkadan saçma sapan bir kelimeyle 10 dk boyunca susmayacak bir insan.İçinde küfürler,hakaretler.Birde buna dis diye isim verilmiş.Küfür eden metacilere gelince.Boşa küfür etmiyo o adamlar.Ayrıca sen slipknot ve marilyn i metal içi görüyosan,bu konuyu uzatmayalım derim. _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
ANTİ RAP ; ` ŞEYTAN ` I NİYE YAKMADIN CEHENNEMİN VAR DA SENİN !
[ YALNIZ GÖZYAŞLARIN YIKAR , RUHUNDAKİ GÜNAHLARI ! ]
O "diss" dediğin zaten müzik değil ki, sırf birbirlerine atışmak küfür etmek için uydurdukları anlamsız şeyler. Orda saydığım grupları metalci saydığım yok ama metalci diyen çok o nedenle örnekledim. Neyse böyle bir yere varamayacağız uzatmaya gerek yok gerçekten Sonuçta rap şimdilerde bayağı bir bozulmuş ama zamanında kitleleri harekete geçiren bir müzik türüdür diyelim gitsin. Yiğidi öldür hakkını yeme değil mi..
amerika dolaylarında başlayan akım.boş türklerin bağlanmasıyla kendi çizgisinden kopup boş bir kavrama dönen gereksiz eylem.müzik tarihine katkıdan çok,insan psikolojisine zarar veren anlamsız bir patlama _________________ We hope your rules and wisdom choke you...
Tarih: Çrş 06.02.2008 4:37 Mesaj konusu:
Genel olarak rap müziğin altyapısından hoşlanmıyorum.Fakar altyapısı sağlam rapcore gibi melez türler hoşuma gidiyor. _________________ "iki dakikalık nefret" last fm
Rapten nefret eden neden nefret eder?? Müzik olarak görmüyorum demiş bir kaç kişi iyi güzel de nedeni nedir? İnsan öncelikle kendini sorgulamalı, müziği ne kadar biliyorum, ne derece anlıyorum ve yapıyorum diye ondan sonra sağa sola nefret kusmaya başlamalı bence.
Az önce bi başlıkta okudum bir arkadaş çok iyi yazmış, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir toplumuz. Rap müziğin nasıl ortaya çıktığını ne kadar biliyoruz? Tıpkı rock gibi rap müzik de özgürlük düşüncesiyle çıkmış bir tür, üstteki arkadaşımın söylediği gibi. Kökleri benzer aslında sadece işleyişleri farklı. Eee şimdi; "ben rocker ım huleynn rap müzik bir hiçtir" "rap mi? o ne be ıyykkk metal 4 ever" diyenler aslında kendi doğrularına da çamur atıyor farkında değil. Halbuki sorsan rapci bana örnek ver diye Snoop dogg, 50 cent bunları söyler. Yahu bunlar zaten rap ci değil ki??!! Onların amacı zaten para söğüşlemek, müzik yapmak değildir ki! Bunu göremeden yorum yapanlara deli olurum. Şöyle araştırın, eskilere gidin, 90lara, 70 lere inin, dinleyin ve o zaman yorumlayın.
Gelelim küfür meselesine. Şimdiki rapcilerin çoğu küfürbaz kabul bende hiç sevmem küfürlü şarkıları. Ama şimdiki metalcilerin de çoğu küfürbaz yalan mı? Children of bodom? Slipknot? Marilyn?
Her neyse, aslında çok doluyum ama zamanım yok, uzun lafın kısası, rap tiksinçtir, metalciler satandır, punk cılar hippidir, pop cular boş miğdesizlerdir, arabesk dinleyen jilet çeker gibi boş beleş muhabbetler yerine, müziği müzik olarak fanatikleşmeden dinlesek, sözlerine kulak verip anlamaya çalışsak çok şeyi daha iyi göreceğiz..
Son bir nokta şimdi bana saldıracak olan arkadaşlar ben rapci değilimdir, ama rock cı yada metalci de değilim. "ci" eki olan hiç birşey değilim sadece müzik dinlemeyi severim ve her türün ruha farklı birşey kattığını savunurum. Yani fazla sert girişmeyin bana
Saygılar....
Sevmiyorum karde$im zorla mı?
Nerede ortaya çıkmı$ amacı nedir zerre "umurumda" değil.Görü$ümü belirttim, bu kadar basit.
Gider Türk halk müziği dinlerim blues dinlerim jazz dinlerim ama "rap" asla dinlemem..Sarmıyor çünkü.Her türlü müzik dinlerim belli bir kesime ait değilim diyen birinin müzik zevkinden $üphe ederim.Herkesin bir tarzı vardır.. Siyasi ideolojiler gibi dü$ün..Hem komünist hem liberal olamazsın..
Tarih: Çrş 06.02.2008 13:48 Mesaj konusu:
[quote="Th3_BLacK"]O "diss" dediğin zaten müzik değil ki, sırf birbirlerine atışmak küfür etmek için uydurdukları anlamsız şeyler. quote]
Diss in tanımıda benim söylediğime uyuyor ve ben zaten müzik demedim.İyi oku. _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
Tarih: Çrş 06.02.2008 13:50 Mesaj konusu:
Th3_BLacK demiş ki:
gerçekten Sonuçta rap şimdilerde bayağı bir bozulmuş ama zamanında kitleleri harekete geçiren bir müzik türüdür diyelim gitsin. Yiğidi öldür hakkını yeme değil mi..
Zamanında niçin bu kitleler bu akıma katıldı.Onun hesabı farklı.Ve bundada hakkı teslim edecek birşey yok.Bu akımı zenciler kendileri için yaptı unutma.Ve asla metal müzikle de kıyaslanamaz ideolojileri. _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
Tarih: Çrş 06.02.2008 13:52 Mesaj konusu:
Pentagram1999 demiş ki:
Th3_BLacK demiş ki:
Rapten nefret eden neden nefret eder?? Müzik olarak görmüyorum demiş bir kaç kişi iyi güzel de nedeni nedir? İnsan öncelikle kendini sorgulamalı, müziği ne kadar biliyorum, ne derece anlıyorum ve yapıyorum diye ondan sonra sağa sola nefret kusmaya başlamalı bence.
Az önce bi başlıkta okudum bir arkadaş çok iyi yazmış, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir toplumuz. Rap müziğin nasıl ortaya çıktığını ne kadar biliyoruz? Tıpkı rock gibi rap müzik de özgürlük düşüncesiyle çıkmış bir tür, üstteki arkadaşımın söylediği gibi. Kökleri benzer aslında sadece işleyişleri farklı. Eee şimdi; "ben rocker ım huleynn rap müzik bir hiçtir" "rap mi? o ne be ıyykkk metal 4 ever" diyenler aslında kendi doğrularına da çamur atıyor farkında değil. Halbuki sorsan rapci bana örnek ver diye Snoop dogg, 50 cent bunları söyler. Yahu bunlar zaten rap ci değil ki??!! Onların amacı zaten para söğüşlemek, müzik yapmak değildir ki! Bunu göremeden yorum yapanlara deli olurum. Şöyle araştırın, eskilere gidin, 90lara, 70 lere inin, dinleyin ve o zaman yorumlayın.
Gelelim küfür meselesine. Şimdiki rapcilerin çoğu küfürbaz kabul bende hiç sevmem küfürlü şarkıları. Ama şimdiki metalcilerin de çoğu küfürbaz yalan mı? Children of bodom? Slipknot? Marilyn?
Her neyse, aslında çok doluyum ama zamanım yok, uzun lafın kısası, rap tiksinçtir, metalciler satandır, punk cılar hippidir, pop cular boş miğdesizlerdir, arabesk dinleyen jilet çeker gibi boş beleş muhabbetler yerine, müziği müzik olarak fanatikleşmeden dinlesek, sözlerine kulak verip anlamaya çalışsak çok şeyi daha iyi göreceğiz..
Son bir nokta şimdi bana saldıracak olan arkadaşlar ben rapci değilimdir, ama rock cı yada metalci de değilim. "ci" eki olan hiç birşey değilim sadece müzik dinlemeyi severim ve her türün ruha farklı birşey kattığını savunurum. Yani fazla sert girişmeyin bana
Saygılar....
Her türlü müzik dinlerim belli bir kesime ait değilim diyen birinin müzik zevkinden $üphe ederim.Herkesin bir tarzı vardır.. Siyasi ideolojiler gibi dü$ün..Hem komünist hem liberal olamazsın..
Bunun gibi düşünen nedense birürü insan var.Sana katılıyorum.
Ayrıca insanın kendisine illaki yakın bir türü vardır müzikte.Bir taraf ın ağırlıklı olması kesindir. _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
Dej-a, ya ben yanlış cümleler kurdum yada yanlış anladın, önceki sayfada "enchant" ın yazdığı mesajı okursan belki o zaman daha net anlaşılırım. Ağırlığa gelince metal bayağı bir ağırdır bende de, tek farkım "bu şudur" diye kestirip atmamam. Neyse, konu farklı yönlere kayıcak gibi esen kalın.
Yönetici Uyarısı:Bu bölüm,Rock müzik forumumuzun,her tarz müziği ve müzik yaptığı sürece her sanatçıyı tartışabileceğiniz bir bölümüdür.Yani,bu bölüme bir halk müziği ozanı,bir rap şarkıcısı,bir country müzisyeni hatta bir Türk Pop sanatçısı da tartışmak amacıyla açılabilir.Eğer sevmediğiniz bir tarz ve ya isim hakkında konu açılmışsa sövmeyin,saymayın,sövme isteklerinize karşı çıkamıyorsanız atılabileceğinizi unutmayın,kısacası sakin olun,derin nefes alın,kendinizi Lost adasında düşünün.
Neden yapıldığını(icra edildiğini) anlayamadığım müzik türüdür kendisi. Hızlı konuşabilen(daha doğrusu konuşabilen) her insanın 1-2 saatlik basit bir beat çalışmasıyla gayet kaliteli(rap alanında kaliteli,normalde dandik) çalışmalar verebileceği müzik türüdür Sevilir sayılır ülkemizde ve dünyada, fakat dünyada daha çok uyuşturucu tacirlerinin kendilerine Hummer h3 almak için yaptıkları iştir
Hiç haz etmediğim bir müzik türevi...Özellikle new age dinledikten sonra müzik bile olmadığını düşünüyorum. _________________ ''Düğümlerin gizini çözmeye geldim,
Cinnet orduları geçti bahçemden.''
rap'da aslında güzel bi müzik türü bazen sagapo dinlerim ama rock en iyisi:D _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz.
Saygılar....
İyide adam sevmiyorum demiş benim için müzik tarzı değildir demiş, yazının sonuna eklemişsin bana yüklenmeyin diye ama sen aslında ona yüklenmişsin nasıl olucak
Güzel kardeşim,
Ben birşeyciyim açıkça söyleyeyim yani marliyn demişsin marlinin metal müzikle bir ilgisi olduğunu göremiyorum. Yani yan masalarda bira içiyor olsak sen bu lafı desen, tanımadığım halde dönerim " yapma güzeller güzeli kardeşim maryln ile metalin ne alaksı var ya " derim...
Slipknot demişsin, benim için genÇ müzigi ( sevenleri kızmasın kendi görüşüm isteyenlerde kızabilir ne diyeyim) oda metal değil. Industry factory bilmem ne metal falan anlamam ben geri kafalıyım. Heavy metal bilirim, death bilirim, trash bilirim okadar gerisi hava civa...
Children'ada birşey diyecegim ama benim hatun sever ( bi vaz geçiremedim hatunu ya ) az çok onun sayesinde dinliyorum, en azından diğer 2 örnek arasında daha iyi diyebilirm ama oda birşey değil...
Şuan flesh and the power it holds dinliyorum, bak sende bir dinle metal neymiş nasıl yapılır yada BEN NE DEMEK istiyorum zaten anlarsın.
Sevgine yorumuna kişiliğine sonsuz saygı duyuyorum.
Teşekkürler...
P.S: yazında takılmadan edemeyeceğim sözlerinde var es geçemeyeceğim. Zira rap yapmayan insanlarla ilgili yorumlar konusunda hem fikirim yahut müziğin sadece müzik için dinlenmesi gerektiğini...
Son birşey yazayım sagopa diye bir gruptan söz ediyorsunuz bilmiyorum diye dinliym dedim baktım nete. Öncelikle bu bir insanmış grup değil
2.de bu Rap deil güzel kardeşlerim bildiginiz arabesk. Gamları, soundu, riffleri dicem ne kadar riff denirse riffi biliyorum ya bi tek
Neyse yani arabesk sevenler varsa utandıkları için klıf bulmaya çalışmasınlar yani desinler açıkça ben arabesk seviyorum diye bir sorun olmaz, böyle daha kötü. O zaman ismail ykda bombabomba şarkısnda rap yapıyor. yapmıyor mu ?
R.I.P olsa daha iyi onların yaptıgı ....
rapi bi kalıba sokmak imkansızdır..herkesin sevdigi bi tarz vardır illa...rape herkes kalıplasmıs bişi var ve hep o gozle bakılıo...ciddi rap siteleri var..eger siz garip gurup sitelere reklam verir yada rock yada metal nick li bi sekilde bişiler yazarsanız tabiki kufur yersiniz ..metal forumlarında kimse rape sovmuomu...yada baska bi forumlarda...rap de de rockdaki gibi adamlar var ama bütün B*k rape atılıo...ben rapciyim..hoba kesin ozenti die yapıstırıolar....tanıdıgım bi cok rock cu var alayı ozenti...ama onlara o gozle pek bakılmıo...rapin muzigine gelince...sample die bişi var ki...bunu bazı insanlar harbi diyorum baska bi tarafından anlıyo...sanio ki ..atıyorum 8 sanielik bi melodiyi alıo üstüne drum eklio sonra bişiler soluo onun üstüne...hyr sample bu diil...sample kullanmak biraz ozur dilerim daş*ak ister...yani her adamın yapabilcei bişi deildir....dj akman da '' rap '' yapıo...ama underground da sizi hayretlere sokabilcek adamlarda rap yapıo...hangisi rap_? 2 side ama sonuc olarak birisi bombok die rapi bu denli düşüremez kimse...bol küfürlü raplere gelince..allah askına hayatında kufretmemiş adam mı var...o adamın stili öleyse sizene ? zorlamı dinletiolar...
madem yumusak seylerden hoslanıosun o zaman melonkolie yapan adamlar dinle...ama ben buna ezik rap diyorum..yani ben veya dinledigim adamlar ezik rap yapmıo..daha cok funk....yada hayatın guzel bi yonden akısını gosteren seyler yada sert sozler gibi.....bu bnm gorusm tabiki...dier tarzlardada muzik dinlesem hard olurdu yani...rapin tanıtıcılıgı falan da yapmıorum böle bişi üstlenmekte istemezdim..sadece yapmak istedigimz şey bu....rap olmasa suan ben size ..kafa bandlı hafif bol uzun tisortlu biriyim sert bişiler istiorum sizin muzik uyarmı bana derdim...yani ben rapi bulmadım o bni buldu....ve gayette mutluyum...siz nasıl seviosanız kendi muziginizi dier insanlarda kendi muziklerini öle sevio...bırakın saygı duyun yoksa yaptıgınız seyler size yapılır....ha bide rapte şu cok hosuma gider.....rap biraz daha yaşam işi...yani rap hayatın içinde var....bide biri bombabomba rap demis ismail yk ya rocker diolar adamım ne diosn? ayrıca madem sana rap dinle die isim solemisler ....mode xl - yasin ...bn sana acıklaım mode xl bi grup..ama sen yasini dinle...google a '' space veyasin '' yaz ckr...bide bunu dinle
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız