| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Dienekes

|
Tarih: Pts 23.06.2008 10:08 Mesaj konusu: Deneysel-Progressive Beste Grubu Vokal Aramakta (Ankara) |
|
|
Selamlar,
Bir buçuk yaşında, şimdilik 8 bestesi bulunan, ilerleyici deneysel besteler yapan (experimental progressive) 5 kişilik bir grubuz. Grup gitar, gitar-vokal, bas gitar, davul, klavye-ney ile ilgilenen 5 kişiden oluşmakta. Kendi stüdyomuz var. Yaş ortalamamız 25.
Yaptığımız müzikten bahsetmek istiyorum biraz. İlerleyici deneysel anlaşılmazı zor bir tabir. İlerleyici nitelik bestelerde kendiliğinden ortaya çıkıveriyor genelde, muhtemelen dinlediğimiz sanatçılardan ötürü bu yönde bir eğilim var. Lafın deneysel kısmı ise tarzdaki bağımsızlığı simgelemekte. Grupça müzik yapıyoruz, müziği her şeyi ile birlikte kabul ediyoruz tarz gözetmeden. Eğer anlatacağımız şeyi daha önce kullanmadığımız sesler daha iyi ortaya koyacak ise tereddütsüz dahil ediyoruz.
Anlatacağımız şey mevzuna gelmek gerekirse, müzikal niteliklerin yanı sıra ortaya bir şeyler koyma çabamız var. İçi boş sözler değil belli bir hayat görüşünü ortaya koyan sözler yazmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Ve bu sözleri taşıyabilecek nitelikte bir müzik.
Şu an bestelerimizin kanal kayıtlarını yapmaya başlamış bulunuyoruz, konser olaylarına vokal sıkıntımızdan dolayı giremiyoruz. Bu sıkıntıyı giderir gidermez sahnelere başlamak ve kanal kayıtları tamamlamak yakın zamandaki hedefimiz. Kayıtlarımızı kendi stüdyomuzda yapma imkanımız var. Haftada iki gün çalışıyoruz, kayıtlarımızı bu iki günün dışında yapmayı tercih ediyoruz - olabildiğince.
Hepimizin ayrı ayrı örnek aldığı isimler var. Ortak örneklerimizden yazmak gerekirse Pink Floyd, King Crimson gibi isimler etkilenimlerimizin başında geliyor.
Aradığımız vokalde gözettiğimiz nitelik şudur; ifade gücü ve yorum. Ses rengi, ses tonu, oktavı, vs.'den öte sesini nasıl kullandığı önemli bizler için.
İletişim için;
- ustunyildirim@hotmail.com (MSN Messenger)
- ustunyildirim@gmail.com (E-Posta)
Görüşmek üzere...
En son Dienekes tarafından Pzr 26.10.2008 15:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Dienekes

|
Tarih: Sal 01.07.2008 1:16 Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar,
İlan hala aktiftir.
Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
K_r_m "Müzik" mod.

|
Tarih: Çrş 02.07.2008 17:07 Mesaj konusu: |
|
|
Moderatör uyarısı: Başlığı yukarı taşıma amaçlı içeriksiz bir mesaj ("up, yok mu hala..., ilan aktiftir vb." ) atıldığı için başlığınız 1 hafta kilitlenmiştir.
http://www.turkrock.com/ftopic63350.html madde 4 |
|
| Başa dön |
|
 |
the_rum

|
Tarih: Cmt 19.07.2008 21:41 Mesaj konusu: |
|
|
| msne ekledim |
|
| Başa dön |
|
 |
Zortezurtek

|
Tarih: Prş 24.07.2008 14:49 Mesaj konusu: |
|
|
yapmak istediğiniz şey güzel ve vokal'in oktavlar arası gezmesinden ziyade kalbinin sesini aktarmasını istiyorsunuz anladığım kadarı ile.
zor bir iş yapıyorsunuz, zor eleman bulunur.
ben böyle bir şeye dahil olmak isterdim, ya da en azından bi görmek denemek. ama 1,5 yıldır vokal yapmıyorum, paslandım...çalışmadan biraz olsun ruhu kazanmadan buna zor cesaret ederim netekim istediğiniz şey ciddi.
siz anlatırken aklıma bi şekilde pain of salvation geliverdi onlar da tarz deil müzik grubu gözümde. |
|
| Başa dön |
|
 |
Spooky_Theologian

|
Tarih: Cum 25.07.2008 1:47 Mesaj konusu: |
|
|
Güzel bir örnek vermişsin bence. Ama buradan sakın Pain of Salvation vokali aradığımız gibi bir izlenim çıkmasın. İstediğimiz özellikler, senin de anladığın üzere, Üstün'ün yolladığı ilan açıklamasında belirtildiği gibi... |
|
| Başa dön |
|
 |
Zortezurtek

|
Tarih: Cum 25.07.2008 12:28 Mesaj konusu: |
|
|
ilgi çekici, isterim desem beklediğim gibi olmaz..istemem desem içimde ukde olur
evet çok eğleniyorum ben ikilemler yaşayarak
peki hiç beste kayıt vb bişiler var mı
bi de doğaçlama nasıl sever misiniz
not: PoS vokali gibi olmak için daha 40 ekmek fabrikası yemek lazım (fabrika yemek?!) |
|
| Başa dön |
|
 |
Spooky_Theologian

|
Tarih: Pzr 27.07.2008 1:01 Mesaj konusu: |
|
|
| Zaten genel anlamda doğaçlama yeteneği yüksek bir vokal öncelikli isteklerimiz arasında. Elimizde bestelerimiz var ve bunlara hızlı katkı yapabilmesini bekliyoruz gelecek vokal arkadaştan. Bu açıdan doğaç bizim için önemli. Tabi bir de tarzımız doğrultusunda birşeyler üretebilmesini bekliyoruz. Dilersen yukarıda verdiğimiz adreslerden iletişime geçelim, daha detaylı konuşalım |
|
| Başa dön |
|
 |
comoestais

|
Tarih: Pts 28.07.2008 14:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Zortezurtek demiş ki: | ilgi çekici, isterim desem beklediğim gibi olmaz..istemem desem içimde ukde olur
evet çok eğleniyorum ben ikilemler yaşayarak
peki hiç beste kayıt vb bişiler var mı
bi de doğaçlama nasıl sever misiniz
not: PoS vokali gibi olmak için daha 40 ekmek fabrikası yemek lazım (fabrika yemek?!) |
ekmek fabrikası yemek zordur _________________ Ntv muhabiri : Son albümünüz nasıl ortaya çıktı?
Lenny Kravitz : Ortaya çıktı işte.Elimde olan birşey değil... |
|
| Başa dön |
|
 |
alfreddie

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 12:43 Mesaj konusu: |
|
|
| hoş bi projeye benzio, öm bıraktım hocam |
|
| Başa dön |
|
 |
Dienekes

|
Tarih: Pzr 31.08.2008 0:28 Mesaj konusu: |
|
|
İlanın oldukça eski bir ilan olmasından dolayı hala vokal aradığımızı, ilanın aktif olduğunu belirtmemin kuralları ihlal etmeyeceğini düşünerek yazıyorum;
İlan aktiftir
Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
Dienekes

|
Tarih: Çrş 22.10.2008 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
İlan güncellenmiştir
Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
manivela_tr

|
Tarih: Pts 27.10.2008 12:25 Mesaj konusu: |
|
|
bi görüşelim arkadaşım,belki bişeyler ayarlayabiliriz,msn e ekliyorum _________________ sahip oldukların,bir gün sana sahip olur... |
|
| Başa dön |
|
 |
gitarsosu

|
Tarih: Pzr 02.11.2008 5:47 Mesaj konusu: |
|
|
pos vokalleri tarzında vokaller yapabilirim ancak dt tarzı vokallerde sıkıntım var. ama heroic bir şekkilde labrie gibi bağıramam. isterseniz buyrun ekleyin msne konuşalım gokayyildiran@hotmail.com _________________ --------------------------------------
The difference between me and a madman is the madman thinks that he is sane. I know that I am mad
-------------------------------------- |
|
| Başa dön |
|
 |
Dienekes

|
Tarih: Çrş 12.11.2008 1:37 Mesaj konusu: |
|
|
| manivela ve gitarsosu, hocam, ekledim, eklendim, mesaj yazdım ama yanıt alamadım..... |
|
| Başa dön |
|
 |
|