Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Cumhurbaşkanı atamaları yaptı...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı atamaları yaptı...

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
turkegilmez

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 1:18    Mesaj konusu: Cumhurbaşkanı atamaları yaptı... Alıntıyla Cevap Ver

İçlerinden kaç tanesi 3. lükten kaçı sonunculuktan neler için rektör seçilmiş... Dicle Üniversitesinin yeni rektörü AKP milletvekili adayı(imiş, ımış,idi,ıdı), başörtüsüne karşı çıkan rektörlerin indirilip yerine buna izin verecek olanların getirilmesi... Neyse ben pek bilmiyorum takip etmekte istemiyorum... Azıcık olsun açsa insanlarımız gözünü...

Rektör atanan üniversiteler ve rektörlerin isimleri şöyle:

(Tek tek araştırmak lazım ama... )

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe,

Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemal Taluğ,

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hikmet Koçak

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kadri Özçaldıran,

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Alper Akınoğlu,

Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç,

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Füzün,

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur,

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl,

Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rıza Ayhan,

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun,

İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemil Çelik,

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin,

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Özen,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Akan,

ODTÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Acar,

Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Enver Duran,

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Medet Mete Cengiz,

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oGSum_uA

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 4:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akdeniz üniversitesinde akaydın'ın yerine 2. sırada ki adayı atamış cumhurbaşkanı ayıp etmiş,sezer zamanında yapılanları bu dönemde görmek istemiorduk ama eski tas eski hamam Sad
Head2KoRn

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 7:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nerelerdesin Ahmet Necdet Sezer ?
Yazık Oldu.
comoestais

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 11:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer rektör atamalarında üniversite sandıklarından çıkan sonuçlara değil kendi düşüncelerine göre karar verirdi.
Sezer'in bu davranışı o zaman en çok AKP'ye yakın çevreler eleştirirdi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de rektör atamalarında tıpkı Sezer gibi davrandı.
Şimdi AKP'ye yakın çevreler bayram ederken CHP'nin siyasi görüşüne yakın çevreler Gül'ü eleştiriyor.
Biz ne zaman bu kadar ilkesiz ve ikiyüzlü olduk?
Tıpatıp aynı olan iki işlemden biri doğruyken diğeri nasıl yanlış olabilir?
İnsan ya her şart altında sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmasını savunur ya da her şart altında cumhurbaşkanının insiyatif kullanmasından yana tavır alır.
Oysa kendini "laik" olarak tanımlayanlar Sezer'in yaptıklarını alkışlarken,Gül'ün aynı davranışını eleştiriyorlar.
Kendini İslamcı olarak tanımlayanlar ise Sezer'de eleştirdikleri davranışı Gül gösterince alkışlıyorlar...
İki cumhurbaşkanının da yaptığının yanlış ya da iki cumhurbaşkanının da yaptığının doğru olduğunu söyleyebilen kimse yok.
Acı ama gerçek olan şey şu; Bu ülkede kimse kendinden farklı olana yaşam şansı tanımıyor,bunu aklına bile getirmiyor.
O zaman böyle bir iklimin içinden çıkan siyasilerin uzlaşmalarını nasıl bekliyor ya da hayal edebiliyoruz?
Erdoğan Baykal'a şunu dedi, Baykal Erdoğan'a şöyle cevap verdi...
Bunlar hiçbir zaman ülkeme dair duyduğum ümidi kırmadı.
Ama dün gece atama kararının altına yazılan yorumları,diğer haber siteleri ve televizyonlardaki yorumları dinleyince kendimi çok mutsuz hissettim.
Ne biribirimizi tanımaya,
Ne birbirimizi anlamaya,
Ne de birşeyleri birlikte paylaşmaya ya da yaşamaya niyetimiz var...
Herkes kendi fikri kazansın diye bir savaştır tutturmuş gidiyor.
Oysa bu kadar ilkesizleşebilen bir savaşın kazananı olamaz.
Olsa bile kazanılan zafer ancak "Pirus Zaferi" olur...

Özay Şendir
turkegilmez

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 13:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşım sabah atv grubu kimdir, kimindir, kimlere peşkeş çekilmişir, bünyesinde buna bağlı olarak kimler çalıştırılır, kimlerin işine son verilirmiştir... Artık cevap vermek istemiyorum soru sorayım da sen düşün...

Şimdi ben çok merak ederek soruyorum da tabi ki Özay Şendirin gelipte cevap vermesine pek imkan yok gibi,vazgeçtim... İnanın ki pek çok insan AKP yi yeterince tanıyor, pek çok insan AKP nin ne yapmaya çalıştığını gayet iyi anlıyor, pek çok insanın bu ülkeye şeriatı getireceğine kuranı üzerine yemin etmiş, ülkenin tüm kaynaklarını satmış, yıllardır üretmekten uzak, yakınına uzağına peşkeş çekmiş (uzatmaya kalksak sayfalarca sürecek kısa kesiyorum) insanlarla paylaşacak bişeyi zaten olabilir mi?

Aslında kimsenin olamaz ama ne var biliyomusun? Vakıflar yasası var:) Vakıflar ikiye ayrılmış durumda, islami vakıflar ve diğerleri...

Yani iş adamısın diyelim ki çağdaş yaşamı destekleme derneği tarzı vakıflara yardımda bulunduğunda devlete vereceğin verginin %5 ini düşebiliyorsun, diyelim ki 100 lira vergi ödeyeceksin devlete 100 lira yı bu tarz bir vakıfa verdiğinde daha 95 lira vereceksin, fakat islami vakıflara 100 lira verdiğinde devlete 0 lira vereceksin, yani bu vakıflara devlete verilmesi gereken vergiyi verebilirsin, 1 yıllık Türkiyenin bu şekilde vergi kaybı 4.000.000.000YTL (Yazıyla: Dörtmilyar yetele) ve bu para kime veriliyor biliyormusun? Yiyecek ekmeği bulamaz duruma getirilen insanlara... Ve bu insanlar bilin bakalım kime oy veriyor... Dallı budaklı bir konu dimi...

Cumhurbaşkanımızı kayıtsız şartsız Cumhurbaşkanı yapan kimdir? AKP dir peki Ahmet Necdet Sezer hangi partinin uzantısıdır ki o partinin kafa yapısına uygun bir Rekör atamıştır?

Ortada bir savaş falan yok, soykırım var ne yazık ki...

Aslında çok güzel çok uzun çok yerinde bir cevap verilebilirdi alıntıladığın yazıya ama yazının neden yazıldığını ben en başta söyledim, nabza göre şerbet bir sağdan bir soldan bakmış görünüp ama sağ destekleyicisi bir insanın yazısıdır bu... Bakın İTÜ de Prof. Dr. Mahir Vardar istifa etmiş durumda... Nedenleri de tam metin olarak yakında burada belirtiriz yarım yamalak yazmak istemiyorum. Ve eminim ki aynı bu yazı çok farklı forumlarda aynı başlık altında yazıyordur:) Acaba kimler alıntılıyor merak ettim...
comoestais

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 15:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı yapıp seni üzdüğüm için kusura bakma bir daha kine akp karşıtı medyadan alıntırım Very Happy
Eleştiriye yazıya açık olmak lazım , Akp şu anda karşındaki muhalefeti nefretle susturmaya öldürmeye çalıştığı gibi karşı tarafta akpyi öldürmek istiyor.Sağduyu sakin biraz bence...

turkegilmez demiş ki:

Cumhurbaşkanımızı kayıtsız şartsız Cumhurbaşkanı yapan kimdir? AKP dir peki Ahmet Necdet Sezer hangi partinin uzantısıdır ki o partinin kafa yapısına uygun bir Rekör atamıştır?

1.Gül ü Cumhurbaşkanı yapan kurum ile Sezeri Cumhurbaşkanı yapan kurumla aynıdır.
2.Sezer in atadığı kişiler CHP ye yakın sol görüşlü kimselerdir , Gül ün atadıkları ise AKP ye yakın sağ görüşlü kimselerdir.
3.Demirel ve Özal da parti uzantılı gelen Cumhurbaşkanlarıdır ama onların atadığı taraflı kişilerde bu kadar tantana kopmamıştı.
4.Gülün yaptığı yanlış olabilir ama o en tabii hakkını kullanıyor.Akp yi sevmiyor ve nefret ediyor olabilirsiniz ama bunu yansıtırken mantığı kaybetmemeliyiz.
5.Sonuç:Gül de Sezer de rektör atamalarında kendi tercihlerini kullanmışlardır.Saygı duymak gerektiği düşünmekteyim.
Josephking_1903

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ahmet necdet sezer ile abdullah gül ün rektör atamalarında aynı refleksleri gösterdiklerini iddia edip, birbiriyle kıyaslamak nedir kardeşim, yukarıdaki arkadaş ta söylemiş, bende başka bi forumda da söylemiştim bunu, ahmet necdet sezer hangi siyasi parti için yapmış o atamaları ve hangi rektörü hangi ideoloji için yanlı bir şekilde atamış, neyden bahsediyosunuz siz...
halen daha akp zihniyetinden kurtulamamış, halkın değil akp nin cumhurbaşkanı olan bir cumhurbaşkanının yaptığı atamaları gördük işte, yine işlerine gelince demokrasi, yine kendilerine aleyhte yorumlarda bulunanlar, kendilerine kafa tutanlar saf dışı, önceki seçimlerde akp den aday olmuş olanlar yeni rektör, walla bravo, kadrlaşmanın en bokunu çıkartan güruh olarak yürekten kutluyorum, durmak yok yola devam, durmak yok sıvamaya devam...
Başa dön
turkegilmez

MesajTarih: Prş 07.08.2008 0:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1. Her ikisini de Cumhurbaşkanı yapan kurum aynı içeriği değişiktir. Pek çok görüş yerine tek görüş vardır zaten bunun olacağı önceden Recep Tayyip tarafından söylenmiş, biraz değişiklik ile gerçekleştirmiş söylediğini ve Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmuştur.

2.Sezerin atadığı kişilerin CHP ye DSP ye vb. partilere yakın durması normaldir zaten bu partilerin rejim ile bir alıp vermediği yoktur. Eğer AKP nin de rejim ile alıp veremediği yok dersen ben sana parti liderlerinin ve arkadaşlarının birer birer sözlerini, kayıtlarını kopyalayım, dinleteyim, izleteyim.

3. Bu kadar ''TEPKİ'' gösterilmedi çünkü bu kadar organize şekilde tüm kurumların ele geçirildiği olmamıştır. Evet gelmiş geçmiş en organize çalışan partidir AKP ve amacına emin adımlarla yürümektedir.

5. Abdullah Gül kendi tercihini kullanmış ve tamamen parti yandaşlarını başa getirmiş fakat Ahmet Necdet Sezer kişisel değil Cumhuriyet adına gereken ne ise onu yapmıştır. CHP adına gereken ne ise onu yapmamıştır.

Sağ duyu demişsin ya, o olmasa zaten şu an senin yanında Abdullah Gülün yaptığına kendi kararıdır hakkıdır yapar derdim:D
comoestais

MesajTarih: Prş 07.08.2008 9:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkegilmez demiş ki:

5. Abdullah Gül kendi tercihini kullanmış ve tamamen parti yandaşlarını başa getirmiş fakat Ahmet Necdet Sezer kişisel değil Cumhuriyet adına gereken ne ise onu yapmıştır. CHP adına gereken ne ise onu yapmamıştır.

Cumhuriyet, hükümet başkanının, kamu tüzel kişiliğini temsil eden bir heyet tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir.
forsytia

MesajTarih: Prş 07.08.2008 10:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

görcez bakalım israfil efendi busene neler yapcak.?

aslında demek istediğim cümleler var ama olmuyor kötü oldu; kadrolaşma tam gaz devam.

ayrıca şunu eklemek istedim dün eski rektörümüz sevgili prof.dr. Mustafa Akaydın Türkiye nereye gidiyor hocam sorusuna çok güzel bir cevap vermiş yazmak istedim:

"kurbağayı kaynar suya atarsan, zıplayıp hemen kaçarmış. Ama soğuk suya koyup da yavaş yavaş ısıtırsan, o zaman ayvayı yermiş, asla kaçıp kutulamazmış."
Başa dön
turkegilmez

MesajTarih: Prş 07.08.2008 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

comoestais demiş ki:
turkegilmez demiş ki:

Cumhuriyet, hükümet başkanının, kamu tüzel kişiliğini temsil eden bir heyet tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir.

Tekrar alıntıladığın bölümün devamını da yazalım istersen:

Cumhuriyet, hükümet başkanının, kamu tüzel kişiliğini temsil eden bir heyet tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir. Egemenlik hakkının belli bir kişi veya aileye ait olduğu oligarşi kavramının zıddıdır.

Herkes tarafından oynanan bir oyunun bile açığını bulup kendi lehinize diğerlerini ezmek kendi yandaşlarınızı güçlendirmek için kullanırsanız, oyun yöneticileri tarafından atılırsınız... Elbet biriler hesabını soracak merak etme...
Başa dön
comoestais

MesajTarih: Cum 08.08.2008 16:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkegilmez demiş ki:
comoestais demiş ki:
turkegilmez demiş ki:

Tekrar alıntıladığın bölümün devamını da yazalım istersen:

Cumhuriyet, hükümet başkanının, kamu tüzel kişiliğini temsil eden bir heyet tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir. Egemenlik hakkının belli bir kişi veya aileye ait olduğu oligarşi kavramının zıddıdır.

Herkes tarafından oynanan bir oyunun bile açığını bulup kendi lehinize diğerlerini ezmek kendi yandaşlarınızı güçlendirmek için kullanırsanız, oyun yöneticileri tarafından atılırsınız... Elbet biriler hesabını soracak merak etme...

Yaz arkadaşım devamınıda , nasıl istiyorsan öyle yaz.Bir oyun varmış , hesap sorulacakmış vs.

olay akp değil mentalite , akpnin güçlenmesinede bu zihniyet sebep oluyor.mışlarla mişlerle olmaz bu iş , burası teksas değil
anayasa var , kanunlar var , bu ülkeyi oluşturan özgür bireyler var , zorla güzellik olmaz...
turkegilmez

MesajTarih: Cmt 09.08.2008 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle mentalite değil, ''mantalite''...

Sözlerimde -mış , -miş eklerini göremiyorum... Sen görebiliyomusun bir daha bak istersen...

Peki ya birileri darbe yaparak hesabını soracak diyormuyum? Savaşacak diyormuyum? Silaha sarılacak diyormuyum? Hayır!

Birilerinin ne şekilde hesabını soracağını açıklamışmıyım? Hayır!

İstediğiniz gibi doldurun diye .............. koymuşmuyum? O da hayır!

Eee? Niye celallendin? Ozaman nereden çıktı bu teksas, anayasa kanunlar? Bana zorla yapmak istediğim bir güzellikten bahset?

Neymiş benim zihniyetimin AKP yi güçlendiren yanı? Ben mi topluyorum örtülü ödenekten, vakıflardan, devletten gelen parayı? Kayıp trilyonları? Ben mi dağıtıyorum bu paralarla alınan kömürü, makarnayı pirinci bulguru, elinde tek lokma yiyeceği kalmamış insanlara? Ben mi karış karış satıyorum bu ülkeyi?

Afedersin ama tamamen saçmalıktan ibaret yazdıkların özgür insanlar falan hele süper olmuş...

İşin özü de ne düşündüğünü de gayet iyi ortaya koymuşsun ben düşünüyomuşum gibi Smile

Bu ülkede AKP yi güçlendirmeyen tek şey varsa o da ne yaptıklarını insanlara anlatmak... Tabi senin gibi saldırıyormuşum havasına bürüyüp el altından onları güçlendirmek isteyenler olduğu sürece evet dediğin gibi:

AKP nin güçlenmesine ''BU'' zihniyet sebep oluyor..!
agmed

MesajTarih: Cmt 09.08.2008 8:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkegilmez demiş ki:

Sözlerimde -mış , -miş eklerini göremiyorum... Sen görebiliyomusun bir daha bak istersen...

Peki ya birileri darbe yaparak hesabını soracak diyormuyum? Savaşacak diyormuyum? Silaha sarılacak diyormuyum? Hayır!

Eee? Niye celallendin? Ozaman nereden çıktı bu teksas, anayasa kanunlar? Bana zorla yapmak istediğim bir güzellikten bahset?

Neymiş benim zihniyetimin AKP yi güçlendiren yanı? Ben mi topluyorum örtülü ödenekten, vakıflardan, devletten gelen parayı? Kayıp trilyonları? Ben mi dağıtıyorum bu paralarla alınan kömürü, makarnayı pirinci bulguru, elinde tek lokma yiyeceği kalmamış insanlara? Ben mi karış karış satıyorum bu ülkeyi?

Afedersin ama tamamen saçmalıktan ibaret yazdıkların özgür insanlar falan hele süper olmuş...

İşin özü de ne düşündüğünü de gayet iyi ortaya koymuşsun ben düşünüyomuşum gibi Smile

Bu ülkede AKP yi güçlendirmeyen tek şey varsa o da ne yaptıklarını insanlara anlatmak... Tabi senin gibi saldırıyormuşum havasına bürüyüp el altından onları güçlendirmek isteyenler olduğu sürece evet dediğin gibi:

Abi düşüncelerin çok mantıklı geldi, öncelikle yazdıkların için tebrik etmek isterim sonra da imkan olduğu bi vakit tanışıp konuşmak da isterim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
babasyd

MesajTarih: Cmt 09.08.2008 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gulun yaptigiyla sezerin yaptigi arasinda hic bi fark yok. muhim olan sezer yaparken ses cikarmayan kesimle, gul yaparken ses cikarmayan kesimin nasil bir adalet anlayisina sahip oldugudur?
comoestais

MesajTarih: Pzr 10.08.2008 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkegilmez demiş ki:

güzel yazmışsın , tebrikler...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız