Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Slipknot
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Slipknot
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 138, 139, 140 ... 142, 143, 144  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kornfreak

MesajTarih: Sal 26.08.2008 17:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani orası öyle..Ama mama said çok güzel şarkı Very Happy
kingofloss__

MesajTarih: Sal 26.08.2008 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vay vay,burada dönen özdeyişlere bakın. Very Happy

Öncelikle,Slipknot için Nu-Metal dememiz ayıp olur zira Nu-Metal'e göre her zaman daha sert ve "metal" oldular ama asla saf metal grubu olmadılar. Very Happy Vikipedi gibi,Wikipedia aleminin müzik konusunda en tırt yerlerini falan kaynak göstermeniz abesle iştigaldir,kulaklarınıza güvenin biraz...Korn ile,Limp Bizkit ile Slipknot'un müziğini bir tutamazsınız.Slipknot Alternative Metal'e daha yakın giden bir gruptur.

Solo mevzusuna gelince,Nu-Metal gruplarının enstruman hakimiyeti nedeniyle es geçtikleri solo işini Slipknot'un kullanması kendilerini müzikal olarak sığlıktan kurtarma isteklerinin olduğuna kanıttır.Vol .3 ile farklı şeyler denediler,daha melodik ve oturaklı bir müzik yaptılar.All Hope Is Gone'da bunu bir adım daha ileri götürmüşler.Yazdıkları sololar da bir Alternative Metal grubuna göre gayet iyi...All Hope Is Gone,grubun metal müziği en çok kullandığı albüm olmuş.Groove Metal'den bol bol etkilenilmiş,baterilerde keskin bir Extreme Metal etkisi var.Bu nedenle,hayatında Lars Ulrich dışında baterist görmemiş yeni yetmelerin Joey Jordison'u yeni ilahları yapmalarına sebep olacaktır ama olsun. Very Happy

Slipknot,aslında hayran kitlesinin çoğunluk olarak işe yaramaz takım olması nedeniyle arada kaynayan bir grup,aslında adamlarda hem potansiyel hem de yetenek var.Son iki albüm ile iyice tatlandılar.Fakat Alternative Metal çıkışlı olmaları nedeniyle negatif oy da alıyorlar.Ben All Hope Is Gone'ı beğendim,olmuş bir albüm vallaha...All Hope Is Gone,Gematria (The Killing Name),Dead Memories,Vendetta,Snuff ve Sulfur gayet güzel şarkılar diyebilirim.Sololar gayet hoş,bol keseden güzel melodiler kullanılmış.Özellikle bazı şarkılarda perküsyon ve baterinin paralel gitmesinin getirdiği keskin vurmalı sesleri çok tatlı olmuş.Vendetta'nın giriş melodisi bana Celtic Frost'un Ain Elohim ve Gojira'nın From The Sky şarkılarından çok esinlenilmiş gibi geldi.

Slipknot değişiyor.Artık Iowa gibi albümler beklememek gerekiyor çünkü ergen öfkesine arkaplan olacak müzikleri bıraktılar..Zira bu adamlar böyle çok daha tat veriyorlar.
HIVjonathan

MesajTarih: Sal 26.08.2008 22:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:

Öncelikle,Slipknot için Nu-Metal dememiz ayıp olur zira Nu-Metal'e göre her zaman daha sert ve "metal" oldular ama asla saf metal grubu olmadılar. Very Happy Vikipedi gibi,Wikipedia aleminin müzik konusunda en tırt yerlerini falan kaynak göstermeniz abesle iştigaldir,kulaklarınıza güvenin biraz...Korn ile,Limp Bizkit ile Slipknot'un müziğini bir tutamazsınız.Slipknot Alternative Metal'e daha yakın giden bir gruptur.

Solo mevzusuna gelince,Nu-Metal gruplarının enstruman hakimiyeti nedeniyle es geçtikleri solo işini Slipknot'un kullanması kendilerini müzikal olarak sığlıktan kurtarma isteklerinin olduğuna kanıttır.Vol .3 ile farklı şeyler denediler,daha melodik ve oturaklı bir müzik yaptılar.All Hope Is Gone'da bunu bir adım daha ileri götürmüşler.Yazdıkları sololar da bir Alternative Metal grubuna göre gayet iyi...All Hope Is Gone,grubun metal müziği en çok kullandığı albüm olmuş.Groove Metal'den bol bol etkilenilmiş,baterilerde keskin bir Extreme Metal etkisi var.Bu nedenle,hayatında Lars Ulrich dışında baterist görmemiş yeni yetmelerin Joey Jordison'u yeni ilahları yapmalarına sebep olacaktır ama olsun. Very Happy

Slipknot,aslında hayran kitlesinin çoğunluk olarak işe yaramaz takım olması nedeniyle arada kaynayan bir grup,aslında adamlarda hem potansiyel hem de yetenek var.Son iki albüm ile iyice tatlandılar.Fakat Alternative Metal çıkışlı olmaları nedeniyle negatif oy da alıyorlar.Ben All Hope Is Gone'ı beğendim,olmuş bir albüm vallaha...All Hope Is Gone,Gematria (The Killing Name),Dead Memories,Vendetta,Snuff ve Sulfur gayet güzel şarkılar diyebilirim.Sololar gayet hoş,bol keseden güzel melodiler kullanılmış.Özellikle bazı şarkılarda perküsyon ve baterinin paralel gitmesinin getirdiği keskin vurmalı sesleri çok tatlı olmuş.Vendetta'nın giriş melodisi bana Celtic Frost'un Ain Elohim ve Gojira'nın From The Sky şarkılarından çok esinlenilmiş gibi geldi.

Slipknot değişiyor.Artık Iowa gibi albümler beklememek gerekiyor çünkü ergen öfkesine arkaplan olacak müzikleri bıraktılar..Zira bu adamlar böyle çok daha tat veriyorlar.
Evet ya . Katılıyorum.
Ama eski albümleri çok özlicez.. Very Happy
Benim merak ettiğim canlı performansları nasıl olucak ??
Sahnede de ayrı bi hava olucak sanırım.
Merakla bekliyorum
kornfreak

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yenileşme çabalarındalar ama eskiden daha iyiydiler bence..en melodik albümümüz oldu demişler ama slipknot da melodi aramak saçma bence..önceden yaptığı işlerle tarzını ortaya koydu..ve yaptıklarıda nu çağırışımı yapıyor..ben tamamen nu grubudur demedim..bir çok tarzı karıştırıyorlar ama vokal ve sözlerde çok nu esintileri var..korn gibi ergenlik çağındaki gençlerin nefret kusma, deşarz olma ihtiyaçlarını karşılıyordu eskiden..bu yüzden nu metal genel tarzı demiştim..ve sadece vikipedi değil baktığım her sitede slipknot ı nu ye örnek gösteriyorlar..
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 23:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birçok yerde Nu-Metal olarak gösterilmesi,Nu-Metal yapmadıkları gerçeğini saklar mı?Sanmıyorum.

Slipknot'ta melodi aramak neden saçma olsun?Müziği basit bir öfke kusma aracı olarak görürseniz tabii ki sığ müzik istersiniz.Slipknot üyeleri Iowa'dan sonra olgunlaştılar.Öfkeyle değil müzikle uğraşıyorlar.Son albümde oldukça iyi melodiler kullanılmış,angaryadan kaos yerine nitelikli melodiler yazılmış.Enstruman hakimiyeti olarak zaten ilişkilendirildikleri gruplardan iyiydiler ve bu potansiyellerini artık daha özgürce kullanıyorlar ve dolayısıyla tamamen iyi müzik kaygısı taşıyorlar.

All Hope Is Gone'ı eski Slipknot'u sevenler beğenmeyeceklerdir.Çünkü büyük ihtimalle anlamayacaklar.Slipknot artık öfke temasının ötesine geçti.Suni ergen bunalımlarının arkaplan müziği olmayı istemedikleri için böyle bir albüm yapıyorlar.Gayette iyi ediyorlar.Bu albüm müzikalite olarak en iyi albümleridir,o kadar derim.
Daishuman

MesajTarih: Prş 28.08.2008 0:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Headbengde okudum seneye geleceklermiş mutlaka..Gelen o kadar gruptan sonra bence de artık gelmeleri şart.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
salom

MesajTarih: Prş 28.08.2008 12:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daishuman demiş ki:
Headbengde okudum seneye geleceklermiş mutlaka..Gelen o kadar gruptan sonra bence de artık gelmeleri şart.

evet bencede sart Exclamation .koskoca metallicayi agirlamis ulkeyiz sonucta.dort gozle beklemdeyiz.. Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Head2KoRn

MesajTarih: Prş 28.08.2008 14:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gelsinler , Gelsinler. Very Happy Çocuk Sevelim Biraz. Very Happy
Hatta Buluşma Bile Yapalım. Very Happy
Mick'in Penasını Kapmak İçin Canımı Bilem Veririm. Very Happy
kornfreak

MesajTarih: Prş 28.08.2008 21:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gelsinler ya..ama yeni albüme ağırlık vermesinler..eski şarkılarını söylesinler Very Happy
Daishuman

MesajTarih: Prş 28.08.2008 21:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence yeni albüm gayet güzel son albüm ağırlıklı bile olabilir benim için farketmez..Neden son abüme bu kadar önyargı var anlamış değilim.Bence en sağlam albümlerinden biri.En azından 2-3 hit koyup gerisini sallamamışlar.Her şarkı kendi içinde çok iyi.Slipknota önyargısı olanların önyargılarını bile yıkacak derecede gzel bir albüm(dimi Emre Very Happy) .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kingofloss__

MesajTarih: Prş 28.08.2008 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim Slipknot'a önyargım yok Doğan,Slipknot'u oyuncak eden bilinçsiz dinleyici kitlesine kılım sadece o kadar,bazen kurunun yanında yaşda gidiyor... Very Happy Yoğsa Slipknot iyidir,gözüme tee Vol.3 ile girdilerdi. Very Happy
kornfreak

MesajTarih: Prş 28.08.2008 23:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence left behind gibi bir şarkı yapmış bi grubun gidipte snuff gibi til we die gibi şarkılar yapmaları garip..ben bunu garipsedim ve yeni albümün slip den çok uzak birşey olduğunu düşünüyorum..yani bu şarkılar gayet güzel ve corey in sesinede iyi gitmiş ama slipknot a gitmemiş..slipknot verdiği imaj iowa imajı..konserlerde dokuz tane manyak coşuyor ve insanların bütün sinirini alıp huzur veriyor..şimdi ne olucak konserlerde..çakmak mı yakıcak millet snuff çalarken? slipknot dan beklenen bi albüm olmadı bence all hope is gone.. ve gerçekten de all hope is gone..
salom

MesajTarih: Cum 29.08.2008 0:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kornfreak demiş ki:
bence left behind gibi bir şarkı yapmış bi grubun gidipte snuff gibi til we die gibi şarkılar yapmaları garip..ben bunu garipsedim ve yeni albümün slip den çok uzak birşey olduğunu düşünüyorum..yani bu şarkılar gayet güzel ve corey in sesinede iyi gitmiş ama slipknot a gitmemiş..slipknot verdiği imaj iowa imajı..konserlerde dokuz tane manyak coşuyor ve insanların bütün sinirini alıp huzur veriyor..şimdi ne olucak konserlerde..çakmak mı yakıcak millet snuff çalarken? slipknot dan beklenen bi albüm olmadı bence all hope is gone.. ve gerçekten de all hope is gone..

abi illaki çalıcaklar diyede bişey yokki o sarkilari konserlerde.tamam o gaz dolu ortama yavaş kaçabilir.bu kaçınılmaz Very Happy .tamam til we die bok gibi kabul Very Happy .vol 3'de circle var misal.ama kim sikayetci oldu ? Very Happy guzeller sonucta.

edit : vermillion'un baska versyonu cikmasin artik Very Happy
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Coreality

MesajTarih: Cum 29.08.2008 15:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi sindiremediniz gitti be! Smile
Head2KoRn

MesajTarih: Cum 29.08.2008 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim En Çok Dikkatimi Albümdeki Ton Yelpazesi Çekti.Mick Bu Albüm Gitarında EMG 81 / 60 Yerine Seymour Duncan Blackout Kullandı.Harbi Baba Pick-Up'mış. Very Happy
Slipknot Böyle Devam Etcekse '' Durmak Yok Yola Devam '' Derim Ben. Very Happy
illnino

MesajTarih: Cmt 30.08.2008 14:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Slipknot'ın yeni albümü tek kelimeyle ''Mükemmel''
Bir fan olarak nefis bir albüm daha görmenin mutluluğunu yaşıyorum.
Albüm çok iyi kaydedilmiş. Gitar tonlarını çok beğendim. Jim-Mick ikilisi adamı riff manyağı yapıyor,sololarda başarılı. Corey'in sesi geri gelmiş ve bence bu albümde en iyi vokallerini yapmış. Joey Jordison ise albümün yıldızı. Perküsyonlar ise tadında olmuş. Vol.3 teki gibi fazla ön plana çıkıp kuru gürültü yapmamışlar.

Şarkılara bakarsak;

1-Execute:Sid-Craig ikilisinden asap bozucu (iyi manada) bir intro. Sonunda ki gitar ve çığlıklarla gaza getirici bir intro olmuş.

2-Gematria(The Killing Name):Allah allah! Muhteşem bir giriş,acaip riffler ve joey jordison. Slipknot açılış parçaları hep süper olurdu bu da öyle. Bana göre Slipknot klasiklerinden biri olur bu şarkı.

3-Sulfur:Yine gaz riffler,Corey'in nefret dolu vokali ve clean vokale nefis geçişi. Albümün hitlerinden ve muhtemel klip şarkısı.

4-Psychosocial: ve klip parçası. Bu şakı kliptekinden farklı olarak ara bölümde, perküsyondan sonra Corey'in haykırdığı bölümler var. Albüm versiyonu kliptekinden daha iyi.

5-Dead Memories:Melodik Metal parçası. Corey şahane clean vokal yapmış. Slipknot sevmeyen klasik metalciler bile tutulacaktır bu şarkıya.

6-Vendetta: Black metal vari girişi ve ilerleyen bölümlerde ''pulse of the maggots'' ta ki gibi koro halinde '' hey hey'' çekilen, tam konserlik bir şarkı.

7-Butcher's Hook: Öncekine benzer bir şarkı ama daha sert-daha gaz.

8-Gehenna:Favorilerimden biri. Atmosferik-kaotik-progresif artık ne denirse. Scissors-Iowa tarzı bir şarkı ama daha iyi. Corey burda ''Prosthetics'' şarkısında ki gibi ürkütücü vokalini kullanmış. Müzikalite üst düzeyde.

9-This Cold Black:Enteresan bir giriş melodisi olan, nefret dolu bir parça.

10-Wherein Lies Continue:Tam bir slipknot şarkısı. Öfke kusuyor.

11-Snuff: Aslında slow şakı olayına girmelerini pek istemiyordum ama ilerleyen bölümlerdeki gitar melodileri ve corey'in tatlı sesi tüm kötü düşüncelerimi sildi attı.

12-All Hope is Gone:İlk ortaya çıkan şarkı.Dinlediğim anda tutulmuştum. Nakarat bölümü şahane. İstanbul konseri olursa bu şarkıyla kapanış güzel olur. Ve tüm ümitler gidiyor ve albüm bitiyor.

Bonus şarkılara gelirsek,child of burning time biraz stone sour'luk bir şarkı. Diğeri vermillion pt.2 nin değişik versiyonu.Til we die ise akutik-slow bir parça, ama Snuff kadar güzel değil. Bonus şarkılara ulaşamayanlar pekte birşey kaçırmış sayılmaz.

Şimdi albüm mükemmel. En iyisi dersem Slipknot-Iowa ikilisine ayıp etmiş olurum. Ama bu albüm en az eskiler kadar iyi. Müzikalite olarak ise belki de en iyisi bu! Ne mutlu gerçek Slipknot fanlarına ve metal sevenlere
HIVjonathan

MesajTarih: Cmt 30.08.2008 20:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yorumların mükemmel olmuş.Tesekkurler.
Bakış açımı değiştirdin resmen Very Happy
HIVjonathan

MesajTarih: Cmt 30.08.2008 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Coreality demiş ki:
bi sindiremediniz gitti be! Smile

Bencede Very Happy
Pepper_Keenan
"Rock Müzik Genel" Mod

MesajTarih: Pzr 31.08.2008 2:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:

Genel olarak katılıyorum. Hala tekrar tekrar dinlememiş olsam da bazı şarkıları, en "metal" oldukları albüm gerçekten. Bilhassa Thrash ve Death Metal'den bariz etkileşimler var. Aynı zamanda eski albümlerinde yaptıkları Alternative Metal'e yakın melodileri de iyi harmanlamışlar denedikleri yeni formüle. Clean geçişler, akılda kalıcı nakaratlardan bahsediyorum özellikle. (Sulfur mesela..)
Tek katılmadığım nokta yukarıdaki mesajda, böyle daha çok tat veriyorlar kısmı. Evet, Slipknot'ın, özellikle sözleri ve daha basit dinlenebilir melodileri yüzünden bir "ergen müziği grubu" damgası yemiş olması söz konusu. Ama o zamanlar daha orjinal, daha kendilerine has bir sound'ları vardı. Alternative Metal işte.. Smile Şimdi ise daha, nasıl diyeyim, geleneksel işler, "metal" riff'ler yazmışlar. He, kimisinin hoşuna giden odur, onu bilemem. Zaten kötü olmuş demiyorum, gayet sağlam çalışma. Ama bu "metal" olma kararlarını, eski alternative yönleriyle daha iyi harmanlayabilirlerse, daha da iyi albümler çıkartacaklardır.

Ayrıca üstte tartışılmış bir mevzu hakkında fikrimi de belirtmek istiyorum naçizane. Ben yaptıkları slow şarkılardan, alternative ballad tadındaki parçalardan oldukça memnunum. Ekstrem grupların "sümbül" yanlarını ortaya çıkarmaları genelde iyi sonuçlar vermiştir. Smile Hiç olmadı enteresandır dinlemesi, değişikliktir. Cool Aferin gençlere.. Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
illnino

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kendimi sokaklara vurup bütün duvarlara ''nuri alço'' gibi Slipknot yazmak istiyorum. Twisted Evil
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 138, 139, 140 ... 142, 143, 144  Sonraki
139. sayfa (Toplam 144 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız