| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
trustmac

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 2:16 Mesaj konusu: tremolo kolu kıvamını ayarlama |
|
|
aslında soru sorucam ama bıcok bunu bılmeyıp ıcıne atan bıcok arkadasın (benımle bırlıkte) dertlerıne deva olucaktır bu sorunu cevabı.. bu ısten anlayan arkdasların cvplarını beklıorm..
floyd rose lu br gıtarda tremolo kolunun bası bos hareket etmesı nasıl engellenır?? nası durdururum demıyorum herkesın bıldıgı gıbı steve vai ızlerken tellere paralel konumlarda tremolo kolu sankı bıseye takılmıs gıbı duruo hareket ederken.. onun dısında cok rahat donuo..
o steve vai de o yuzden demeyın bıcok amatorde gordum bunu ben...
ıbanez prestige 2550z gitarım war.. floydrose umun kalıtelı olduguna ınanıyorum.. o yuzden degıstır demeden bunun caresını bulan arkadasa 5 adet jazzIII alabılırım odul olarak   |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
reLasH

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 2:28 Mesaj konusu: |
|
|
abi dediğin sorunu anlamadım.ama aklıma gelen şu oldu. Mesela sabit köprülü gitarların tremolosu sonuna kadar döner ve orda tıkanır/sabitlenir.ve steve vai sabit köprü gitarlar kullanır. floyd rose larda bu durum farklı.floyd rose kolunu sonsuz kere döndürebilirsin ve sabitlenmez.bu bi sorun teşkil etmez aslında ama bellki seni rahatsız etmiş.bende s470 ibanez var zr tremolo köprülü.bu köprüde ayarlayabiliyorum sıkılığını yani başı boş sallanmıyor ama her floyd da olacak diye birşey yok bu.bu bnm köprümün seninkinden iyi olduğunu göstermez sadece + birşey eklemişler.
uzun lafın kısası floydrosen gayet kaliteli.sabit köprülü bi gitar olmadığı için sallanması doğal. hatta ben severim esnek olmasını
eğer yanlışım varsa lütfen düzeltin _________________ Referanslar :
sbd983 - holzeminster - cocorii - sinan123 |
|
| Başa dön |
|
 |
trustmac

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 2:34 Mesaj konusu: |
|
|
sanırım kendımı anlatamamısım tremolo cesıtlerını bılıorm ama sorunum su..
ornegın tremolo elınde solo atıyosun steve vai ın yaptıgı gıbı (bu arada steve vai sabıt koprulu gıtar kullanır dıınce afalladım bence bı yanlısın war ) penasız tremoloya bastırarak vau vau sesını cıkarmak ıstıyorum.. yalnız tremolodan elımı cektıgım anda dusuyo..
bılmem anlatabıldım mı sorunum tamamen bu.. |
|
| Başa dön |
|
 |
reLasH

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 2:38 Mesaj konusu: |
|
|
| trustmac demiş ki: | sanırım kendımı anlatamamısım tremolo cesıtlerını bılıorm ama sorunum su..
ornegın tremolo elınde solo atıyosun steve vai ın yaptıgı gıbı (bu arada steve vai sabıt koprulu gıtar kullanır dıınce afalladım bence bı yanlısın war ) penasız tremoloya bastırarak vau vau sesını cıkarmak ıstıyorum.. yalnız tremolodan elımı cektıgım anda dusuyo..
bılmem anlatabıldım mı sorunum tamamen bu.. |
pardn ddn gibi yanlısım olmus orda sorununu yine analmadım ama inş yardım etmeye calısan biri cıkar öreniriz:) |
|
| Başa dön |
|
 |
gitartiz

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 5:04 Mesaj konusu: |
|
|
tremolo kolunu floydrose un arka kısmından (yayların olduğu kısımdan) küçük bir vida yardımıyla sertleştirebiliyorsun sanırım hatırladığım kadarıyla durum buydu lakin emin olmak için birazdan gitarımın arka kısmını biraz kurcalayacağım =D durumu bildiririm ;D _________________ Gitar @ Playground
IBANEZ-DigiTech-BOSS-MXR-ADD+-WASHBURN |
|
| Başa dön |
|
 |
gitartiz

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 5:22 Mesaj konusu: |
|
|
evet problemin çözümüne gelebiliriz =)
elimde halihazırda bulunan ibanez rg 320 fm gitarın floydrose unu gevşettiğimde (tremolo koluyla) alt tarafında (yayların orada değilmiş =) ) küçük bir vida olduğunu keşfettim bu küçük vidayı sıkarak tremolo kolunun salınımını dahada sıkılaştırdım ve artık kendi kafasına göre hareket etmiyor benim bulundurduğum pozisyonda sabit kalıyor ve sonsuz kere tur atabiliyor
fotoğrafta görüldüğü üzre gitar dik durmasına rağmen kol aşşağıya düşmemekte
problemine çözüm olduysa ne mutlu bana =)
iyi çalışmalar _________________ Gitar @ Playground
IBANEZ-DigiTech-BOSS-MXR-ADD+-WASHBURN |
|
| Başa dön |
|
 |
reLasH

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 12:01 Mesaj konusu: |
|
|
gitartiz teşekkürler.demek istediğim bununla alakalıydı aslında.her gitarda aynımıdır bilmiyorum bu yaptığın işlem mesela dediğim gibi benimki kolun girdiği yerde kucuk bi aparat var elinde sıkılığını gevşekliğini ordan ayarlayabiliyorsun.
sende böylece yapmışsın bakalım arkadaşa yarayacakmı=) _________________ Referanslar :
sbd983 - holzeminster - cocorii - sinan123 |
|
| Başa dön |
|
 |
yutup123458

|
Tarih: Cmt 30.08.2008 19:26 Mesaj konusu: |
|
|
her tremolo kolu aynı şekilde takılmıyor.vai nin kullandığı köprü lo pro edge. onun tremolo sisteminde kolu oturtmak için çevirme falan yapılmıyor.bir nevi soketli o sistem.sadece yuvasına oturtuyor.ama gevşekliğini sıklığını nasıl ayarlıyor bilmiyorum.hiç o tarz bi köprü kullanmadım çünkü. _________________
Çeşitli Satılıklar... http://www.turkrock.com/ftopic94373.html |
|
| Başa dön |
|
 |
plaROCK

|
Tarih: Pzr 31.08.2008 3:31 Mesaj konusu: |
|
|
| yutup123458 demiş ki: | | her tremolo kolu aynı şekilde takılmıyor.vai nin kullandığı köprü lo pro edge. onun tremolo sisteminde kolu oturtmak için çevirme falan yapılmıyor.bir nevi soketli o sistem.sadece yuvasına oturtuyor.ama gevşekliğini sıklığını nasıl ayarlıyor bilmiyorum.hiç o tarz bi köprü kullanmadım çünkü. |
bahsettiğin sistem yukarıda gitartiz arkadaşımın kullandığı sistem bende rg320 fm kullanıyorum direk içine takıyorsunuz sitemde bir yere takılıyor ve siz istemedikçe de çıkmıyor  _________________ <strong>Ibanez RG320FM,Yamaha ERG121C=>Digitech GNX3=>Digitech RP80=>Fender FM212R,Yamaha GA-15</strong> |
|
| Başa dön |
|
 |
GIRNATA

Kayıt: Sep 05, 2005 Mesajlar: 558 Nerden: İstanbul / Avcılar
|
Tarih: Pzr 31.08.2008 10:33 Mesaj konusu: |
|
|
Bu soru ve cevap benim de derdime derman oluyor.
Edge-pro'lu ibanezim var ve tremolo kolu baya gevşek hareket ediyor.
Yayların olduğu arka kısımda bir vida vardı; tam tremolo kolunun yuvasının alt kısmında.
O vidayı sıkıp gevşettiğimde tremolo kolunun yuvaya giriş mesafesinin (yuvanın derinliğini) ayarladığını farkettim ama tremolo kolunun sertliğini arttıramadım.
Floydrose'un kenarında o tip bir vida yerinin olduğunu bilmiyordum doğrusu. Eve gidince hemen deneyeceğim. |
|
| Başa dön |
|
 |
yutup123458

|
Tarih: Pzr 31.08.2008 11:24 Mesaj konusu: |
|
|
umarım tüm tremolo kolu problemi yaşayan arkadaşların dertleri son bulur bı konu sayesinde  _________________
Çeşitli Satılıklar... http://www.turkrock.com/ftopic94373.html |
|
| Başa dön |
|
 |
|