Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Tanıtım: Stüdyo Rock Mutfak / Ankara
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Tanıtım: Stüdyo Rock Mutfak / Ankara
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Cyst

MesajTarih: Pzr 27.07.2008 20:11    Mesaj konusu: Tanıtım: Stüdyo Rock Mutfak / Ankara Alıntıyla Cevap Ver

24 Mayıs 2008 tarihinde yapımına başladığımız Stüdyo-Kafeterya projemizi
20 temmuz 2008 tarihinde noktalamış bulunmaktayız.

Projenin fikir aşaması aslında epey eskilere dayanmakta. Biz de sizler
gibi Ankara'da müzik yapmaya , zor da olsa müzikten para kazanmaya ve en önemlisi bu işi yaparken insanların saygısı ve sevgisi kazanmaya çalışan insanlarız, bu nedenle Ankara'daki bir çok stüdyoda defalarca prova yaptık , kayıt deneyimlerimiz oldu ve Ankara'nın gerçekten yeni stüdyolara ihtiyacı olduğu kanısına vardık. Bilirsiniz İstanbul ile Ankara arasında müzikal çerçeve olarak da , stüdyo potansiyeli olarak da ucu bucağı görünmeyen bir mesafe var. En azından bu mesafeyi biraz olsun kapatmak , bizden sonra stüdyo açacak insanlar için alt çizgi olmak maksadı ile üst katı müzisyenlerin gerektiği gibi ve rahat bir ortamda ağırlanacağı küçük ama sıcak bir kafeterya , alt katı ise müzisyenlerin tam performansla prova yapabileceği , akustik açıdan doyurucu , estetik açıdan ise içeri giren insanın göz zevkini okşayacak şekilde biri büyük , biri küçük olmak üzere iki prova odası , prova ve kayıtların takibi için ise kontrol odası olmak üzere üç bölüm şekilinde tasarladık.

Lafı fazla uzatmak istemiyorum aslında , ben ne kadar anlatırsam
anlatayım yabancı bir söz , gördüğünüzden daha çok şey anlatamaz.Ekipmanlarımız hakkında ayrıntılı bilgiye , kafeteryanın
işleyişi ve menü bilgilerimize , mekanın konumu ve ulaşım bilgilerine ve
daha merak ettiğiniz bir çok konuya sitemiz olan
http://www.studyorockmutfak.com adresinden ulaşabilirsiniz .

Herkese saygılarımızı sunuyoruz.

Rock Mutfak , müziğin mutfağı...

En son Cyst tarafından Pzr 28.09.2008 11:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
fab

MesajTarih: Prş 07.08.2008 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

''Bilirsiniz İstanbul ile Ankara arasında müzikal
çerçeve olarak da , stüdyo potansiyeli olarak da ucu bucağı görünmeyen bir mesafe var. ''

yazmışsınız da ben çok merak ediorumm mutfakli studyo acarakmi istanbul studyolarina yetismeyi düşünüosunuz acaba? stdyo ortamından ziyade kayıt anlamında kasmaya çalışacağınıza istanbuldaki stdyolarla sandiviççi açarak mı rekabet etmeyi düşünüosunuz.

ankarayla istanbul arasında burdaki çapulcu stdyolar arasında tabiki fark var ama bence genelleme yapmak yanlış. ankaradaki bazı stdyoları istanbulldaki o muhteşem kayıt stdyolarını kayıt ve prova anlamında nasıl geçtiği son derece tartışmasızken ev stdyosu açarak düşündüğünüz şekilde birilerini geçmenizi ne yazikki sanmıyorum. ancak lise/ortaokul kesimine hitap edebilir bu çalışmanız o da liseli çoçukların yukarda yaptığı gürültüden stdyonuza gelen profosyonel müzisyenleri kaçırır.

sizin açınızdan iyi bi fikir olabilir ama ben şahsen kayıtlarımdaki olaya bakarım isterseniz 1,5 iskender yiyim kafenizde sonrasında yukarda masaj yapsınlar bana beni kayıt anlamında tatmin edemesseniz stdyonuza geleceğimi sanmıorum. Ankara kayıt anlamında 1 stdyo war sadece onun üstüne de tanımam. lütfen kafe&yemek işiyle uğraşıcağınıza kayıt ve prova anlamında ve bu işteki tecrübenizden bahsetmenizi isterim. başarılar

saygılar&sevgiler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
agmed

MesajTarih: Prş 07.08.2008 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fab demiş ki:
çerçeve olarak da , stüdyo potansiyeli olarak da ucu bucağı görünmeyen bir mesafe var. ''

yazmışsınız da ben çok merak ediorumm mutfakli studyo acarakmi istanbul studyolarina yetismeyi düşünüosunuz acaba? stdyo ortamından ziyade kayıt anlamında kasmaya çalışacağınıza istanbuldaki stdyolarla sandiviççi açarak mı rekabet etmeyi düşünüosunuz.

ankarayla istanbul arasında burdaki çapulcu stdyolar arasında tabiki fark var ama bence genelleme yapmak yanlış. ankaradaki bazı stdyoları istanbulldaki o muhteşem kayıt stdyolarını kayıt ve prova anlamında nasıl geçtiği son derece tartışmasızken ev stdyosu açarak düşündüğünüz şekilde birilerini geçmenizi ne yazikki sanmıyorum. ancak lise/ortaokul kesimine hitap edebilir bu çalışmanız o da liseli çoçukların yukarda yaptığı gürültüden stdyonuza gelen profosyonel müzisyenleri kaçırır.

sizin açınızdan iyi bi fikir olabilir ama ben şahsen kayıtlarımdaki olaya bakarım isterseniz 1,5 iskender yiyim kafenizde sonrasında yukarda masaj yapsınlar bana beni kayıt anlamında tatmin edemesseniz stdyonuza geleceğimi sanmıorum. Ankara kayıt anlamında 1 stdyo war sadece onun üstüne de tanımam. lütfen kafe&yemek işiyle uğraşıcağınıza kayıt ve prova anlamında ve bu işteki tecrübenizden bahsetmenizi isterim. başarılar

saygılar&sevgiler

Yazmıyayım dedim ama dayanamadım. Gayet de güzel b ortam olmuş ve ekipmanlar da gayet iyi. Ben açıkçası senin yazında kasıt var diye düşünüyorum. Şimdi öyle konuşmuşsun ki gidip 1 saat prova yaptığınız belli. Ama çoğu ciddi grup 3-4 saat kadar prova yapar. Ve provanın sonunda gerçekten çok acıkıyoruz. Bu güzel en azından hemen yanı başındaki kafeteryadan bişeyler yiyebilirsin.

Ekipmanlara vs. bakmıyosun da gitmiş neye takılıyosun.

Eleştirilerin keşke sadece yermek yerine yapıcı olsaydı.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Cyst

MesajTarih: Prş 07.08.2008 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bahsettiğimiz üzere , Ankara İstanbul arası mesafeyi , kesinlikle kalite
olarak değil potansiyel olarak ifade etmeye çalıştık .Değilse Ankara'da
bulunan hiçbir stüdyoyu yermeye çalışmadık ki
çalışmayız da çoğu stüdyo ile çok sıkı bağlarımız vardır. Bahsettiğiniz
tarzda bir hareketi yapamayız ayrıca yapmak da istemeyiz.

Elbette yemek vererek kimsenin önüne geçeceğimizi düşünmüyoruz.
Kafeterya eklentisi bizim de bir çok kayıt ve prova deneyimimizden
eksikliği hissedilmiş ve bu yüzden hayata geçirilmek istenmiş bir
durumdur. Stüdyodan kazanamadığımz parayı kafeteryamızdan kazanmak
için açtığımızı düşünenler de olabilir ki bu konuda da müzisyen arkadaşlara
menülerimizden %25 indirim yapıyoruz ki stüdyodan yorgun argın çıkmış
insanlar üzerinden kar elde etmeyelim.

Her eleştirinin altında düşünmemiz gereken bazı şeyler olabilir bu
nedenle eleştirilerini yersiz , saçma bulmayıp gayet üzerinde düşüneceğiz ,
ama sizden de bir ricamız var lütfen sizler de biraz düşünerek , bizler ve
stüdyomuz hakkında henüz bilgiye sahip olmayan insanlar için yararlı
olacak şekilde yorumlarınızı paylaşırsanız cidden çok seviniriz.

Saygılarımızla...
Başa dön
ValendroS

MesajTarih: Prş 07.08.2008 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fab demiş ki:

saygılar&sevgiler

Yorumlarınız için teşekkür ederiz.Fakat stüdyo hakkında detaylı bilgi edinmeden böyle bir yorum yaptığınız aşikar.Ev stüdyosu olarak bahsetmişsiniz,fakat mekanımız iki katlı geniş bir dükkan.Kafemiz ve stüdyomuz profesyonel hizmet vermek amacıyla tasarlanmıştır.Bu nedenle ''Ev Stüdyosu'' profiliyle uzaktan yakından alakamız yoktur.Önce ekipmanlarınızı geliştirin,yemek satarak bir yerlere gelemezsiniz gibi bir takım cümleler sarfetmişsiniz buda ekipmanlarımız hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığınız anlamına geliyor.Sitemizden bu bilgilerede erişebilirsiniz.Yeni açılmış bir stüdyoyuz,biz bu ekipmanları aldık ve paslanana kadar bunlar kullanılacak gibi bir zihniyetle bu mekanı açmadık.Biz fırsatımız olduğu her an ekipmanlarımızı nasıl daha üst seviyelere çıkarabiliriz bunu tartışıyoruz.Dikkatimi çeken bir konuda müzisyenlerin sınıflandırılması oldu.Liseli,üniversiteli vs vs.... gibi sıfatlandırmalar bende çok yanlış.Profesyonel yahut amatör olmak inanın bana yaşla ilintili bir kavram değildir.

Saygılarımızla...

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
mavisakal20

MesajTarih: Cmt 30.08.2008 17:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birşeyler hakkında eleştiri, yorum yapabilmek için gerekli bilgiye, görgüye, saygıya sahip olmak gerekir. bunlardan 8eksikler olursa yaptığın yorum, eleştri sadece .ok atma mahiyetinde olur. bilmem bunun farkına ne zaman varacaksın!
gidip gördüğün zaman karşında bir sandviççi yada ''ev kaydı'' yapan bir yermi bulacaksın yoksa detayları üzerinde kafa patlatılmış gerçekten keyif verecek bir yer mi bulacaksın çok merak ediyorum. ben gidip gördüm ve beğendim. ellerine sağlık gayet hoş bir mekan ortaya çıkmış. ayrıca stüdyodn sonra abi nereye gitsekte konuşsak otursak derdini de bir nebze çözmüşler. güleryüzlü, sıcak, kaliteli bir mekan yaratmışlar. bence ilk önce denenip daha sonra vazgeçilmemesi gereken bir yer Very Happy
kurukahve

MesajTarih: Sal 09.09.2008 16:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla böyle bi yoruma bende yazamadan edemedim. Bu stüdyoya gitmedim hiç, ve zaten yakında yeni bir stüdyo açıyoruz. Bu stüdyo yakında rakibim olacaksada, düşündükleri şey güzel, tebrik ederim. Ama hiç stüdyoya gitmeden, kayda falan girmeden, tuttuğun bi stüdyo var diye, diğer stüdyolara çamur atarcasına yorum yapman hiç hoş değil.
Gidersin görürsün, beğendiğin veya beğenmediğin şeyleri yazarsın ki, burayı okuyan arkadaşlar bilgi edinebilsin.
ValendroS

MesajTarih: Sal 09.09.2008 23:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben öncelikle bu başlığa değer verip,emek sarfedip stüdyo hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.Uzaktan bakıldığında tatlı gelen bir çok şey gibi,stüdyo açmakta uzaktan bakıldığında kolay ve basitmiş gibi görünse de,işin içine girildiğinde ne kadar zor ve meşakatli bir durum olduğu anlaşılıyor.Bu nedenle stüdyo açacak herkese bolca sabır diliyorum.Çok fazlaca yaşamadık ama insanların bunca emek içinde,anlamadan,araştırmadan fevri yorumlar yapması bizi çok üzüyor.Fakat ileriki bir tarihte stüdyo açacak,ve tatlı bir rekabet yaşayacağımız bir insanın bile hakkımızda güzel yorumlar yapması,aman banane diyip,geçiştirmeden hakkımızda yapılan bir yoruma karşın kendi düşünceleri samimi bir dille anlatması ve buna benzer durumlar ise bizleri çok mutlu ediyor..Umarım stüdyonuzu açtıktan sonra işleriniz umduğunuzdan da güzel olur..Çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımızla...

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
bradwarden

MesajTarih: Çrş 10.09.2008 21:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

az önce bu studyoda prova aldık. ekipman olarak cidden çok çok iyi bir durumda

bas amfisi hartke ha5500 kafa ve warwick 4*10 kabin, ki ankaradaki studyolara göre cok cok iyi

gitar amfileri yine marshall kafa kabin, güzel amfiler, akustigi cok güzel

davulcular icin zil secenekleri cok fazla, her cesit zilden konulmus 3 zil koyup bırakmamıslar

tek olumsuz olabilecek yanı kızılaya uzak olması oda studyo ile alakalı degil zaten
Başa dön
dadada

MesajTarih: Prş 11.09.2008 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitar ve bass amfileri olsun davul olsun sahiden bir çok prova stüdyosundan çok daha iyi ve başarılı... fakat bence vokal ses sistemi amfilerin gücünün altında eziliyor, ama sanıyorum ki mikrofonlardan kaynaklanıyor bu durum... mikrofonlar biraz kolpa, daha kaliteli mikrofonlar kullanılırsa herşeyiyle 4-4'lük bir stüdyo olabilir Smile
Başa dön
ValendroS

MesajTarih: Prş 11.09.2008 17:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

-Shure Beta 58 A Vokal Mikrofonları
-Yamaha MSR400 Aktif Dinleme Kabinleri gibi üst sınıf ekipmanları ''Kolpa'' gibi kaba bir kelime ile ifade ediyorsanız sanırım ürünler hakkında ciddi bir bilgi eksikliğiniz mevcut.Ve rica ederiz tam olarak bilgili olmadığınız konularda fevri yorumlarda bulunup,insanları yanlış bilgilendirmeyiniz.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Saygılarımızla...

Başa dön
dadada

MesajTarih: Cum 12.09.2008 1:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla arkadaşım biz geldiğimizde shure pg57 ya da pg47 vardı vokallerde ki gayet sıradan mikrofonlar bunlar... beta 58'i kendine saklamışsın anlaşılan ama biz göremedik o mikrofonları, onların dışında da gayet güzel olduğunu belirtmiştim ama sadece eleştirileri alıyor sanırım frekanslarınız... böyle basit ve çözümü kolay eleştirilere karşı bu şekilde tepki verirseniz de kaybeden yine siz olursunuz... kolay gelsin, başarılar
Başa dön
ValendroS

MesajTarih: Cum 12.09.2008 12:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ekipmanımızda bahsettiğiniz mikrofonlar bulunmamaktadır.Bu durum yine yeterli bilgiye sahip olmadan ''uydurma'' yorumlar yaptığınızı gösteriyor.Hiç bir ekipmanı kendimize saklama gibi bir lüksümüz yoktur.
Siz hangi stüdyoya gittiniz bilmem ama burası ''Rock Mutfak'. Bizi tanıyan,stüdyomuza gelen müzisyenler,ciddi prensiplere dayalı ve idealist bir tutum içinde olduğumuzu bilirler.Mantıksal bir çıkarım yaptığımızda,hiç bir ekipmandan kaçmadan,elimizden geldiğince yüksek performansta enstrümanlar almaya çalışmışken,neden mikrofon ve ses sistemi gibi çok çok önemli konuları göz ardı etmiş olalım.Bu kulağa mantıklı gelmiyor.
Biz her zaman eleştirilere açık bir stüdyoyuz.Lakin eleştiriler gerçekliği olmayan durumlar üzerine kurulmuş,eksik,yanlış ve ''itici'' kelimelerle ifade edilmiş ise eleştiri olmaktan uzaklaşıyor.

Bundan sonra yazdığınız yorumlara cevap atmayacağımız gibi.yanlış ve eksik bilgiler vermeye,olmayan şeyleri varmış gibi göstermeye çalıştığınız takdirde sayfa moderatörlerine başvurmak zorunda kalacağım.

Saygılarımızla...

Başa dön
Cyst

MesajTarih: Pzr 21.09.2008 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir saatlik prova ücreti 15 Ytl dir
Fix üyelerimize prova ücreti saat başına 2.0 ytl indirimlidir.

Bir saatlik çok kanallı hücum kayıt : 30 Ytl

Hafta içi toplamda 4 saat prova alan müzisyenlerimize bir saatlik çok kanallı hücum kayıt ücretsizdir.

Tek kanallı hücum kayıt tüm müzisyenlerimize ücretsizdir.

Kanal kayıt ücretleri ise kayıt yapacak müzisyenlerle görüşülüp,birlikte karar verilecektir.

Saygılarımızla...
Başa dön
kutbukuzey

MesajTarih: Prş 25.09.2008 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ücretlerin sabit kalması çok iyi oldu.

Zamanla samimiyet ve ekipmanıyla eminim çok daha iyi yerlere gelecek bir stüdyo.
Başa dön
iron_cobraa

MesajTarih: Pts 29.09.2008 0:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

10 saatlik provamız oldu rock mutfakta başta yazan yorumlara kesinlikle katılmıyorum..
Ankara nın neredeyse tüm stüdyolarına gittim.
Ve gerçekten gidince Ankara ya yakışır bi yer olmuş.
Anlamsız laflarla baltalanmayacak bi yer gibime geliyo. En azından bi kaç kez gidince anlarsınız diye umuyorum..

Yeniliklere açık bi stüdyo. Kolay gelsin arkadaşlar...
Başa dön
Cyst

MesajTarih: Pts 29.09.2008 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok teşekkür ederiz.Her zaman dile getirdiğimiz gibi,müzisyeni müşteri olarak görmeden,sektör içinde aynı safta yer aldığımızı unutmayıp,stüdyo sahibi sıfatından arınarak,saygılı,samimi ve olabildiğince anlayışlı hizmet sunmaya çalışıyoruz.Baktığımızda hiç bir çıkar kaygısı gütmeden,bizi anlatan,bizi konuşan,arkadaşlarına tavsiye eden müzisyenler görüyoruz.İnanın bu bizleri oldukça mutlu ediyor ve gerçekten samimi bir ortam yarattığımız konusunda netleştiriyor.Tekrar çok teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla...Rock Mutfak,müziğin mutfağı.
Başa dön
ScreamingOfTheRap

MesajTarih: Pts 13.10.2008 3:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçektende süper bir stüdyo.Oraya 1 kere giden grup çok memnun kalcakları için hep oraya gideceklerinden kesinlikle eminim.Stüdyonun ekipmanlarıda gerçekten çok iyi ayrıca.
ycd_cherokee

MesajTarih: Sal 14.10.2008 12:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tranıtım yyazısındaki pek çok yere katılamıyorum. istanbulda öğrenciyim ve amatör müzisyenim. ailem ankarada. iki şehirdeki amatör müzik piyasasını karşiılaştırıcak olursam da ankaranıın açık ara üstünlüğü var. g erek kalite gerekse dayanışma anlamında. ankaradaki stüdyoları da son derece başarılı buluyorum.

fikir güzel. projenizde başarılar dilerim. umarım bir gün gelebiliriz.
Başa dön
ValendroS

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 1:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz.Elbette eksiksiz ve mükemmel değiliz.İlerleyen zamanla beraber gerek teknik ekipman,gerek tecrübe konusunda kendimizi olabildiğince geliştirmeye çalışıyoruz.Tanıtım metninde yazdığımız konulara değinilmiş.Açıkca söylemek gerekirse ben Ankara'da stüdyolar arasında çok fazla destek ve dayanışma olduğunu göremedim.Yakın zamanda İstanbul'daki bir çok stüdyonun tek bir çatı altında birleşip,aynı ve sabit tarifelere geçtiklerini okudum.Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki İstanbul sanırım bir adım daha önde gidiyor.Bu tür bir çalışmanın ciddi ve disiplinli olarak Ankara'da gerçekleşmesi için sanırım uzun bir zaman mevcut.Konu kimin önde , ya da nerede olduğu değil aslında.Zaten tanıtım metninde farklı olan durumu 'Potansiyel'olarak ifade ettik,bunun tekrar altını çiziyorum.Bahsettiğimiz şey ne kalite ne de dayanışma farkıdır.Ankara stüdyolarıda gerçekten seviyelerini çok yükselttiler.Bir çok yeni stüdyo açıldı.Her biri ayrı ayrı gidilip denenmesi gereken yerler.Tüm müzisyenlerin ve onlara gerek prova,gerek kayıt konusunda hizmet sunanların işleri rast gitsin diyorum.

Saygılarımızla...

Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız