Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Amerika'dan Gelen Boss GT-10'u Türkiye'de Çalıştırmak?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Amerika'dan Gelen Boss GT-10'u Türkiye'de Çalıştırmak?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
aaronian

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 12:59    Mesaj konusu: Amerika'dan Gelen Boss GT-10'u Türkiye'de Çalıştırmak? Alıntıyla Cevap Ver

Herkese selamlar:

2-3 yıldır turkrockı takip ediorum ama bilgi paylaşımına katılma fırsatım olmamıştı.Kısmet bugüne,yeni kullancı hesabımaymış Smile

ABD'den elime bir boss gt-10 geçmek üzere ama TR'de kullanım için tam olarak bir fikir elde edemedim.(110V hikayesi)Daha önce bu forumdan birinin de aynı durumda olduğunu koçtaştan aldığı bir çeviriciyi gelen orijinal adaptöre taktığında çalıştırabildiğini okumuştum,bu arkadaşa attığım özel mesaja cevap gelmeyince aklımda soru işareti olarak kaldı.

Sizin önerileriniz nedir?Ne yapmam gerekir?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lovecraft
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hiç canını sıkma, git bi elektirikçiye, adamdan 110 - 220 volt çevirici adaptör iste. Sanırım 30 watt'lık bir şey işini görecektir. Ama emin olmak için GT10'un kaç watt enerji tükettiğini öğren, arkasında, altında filan yazar büyük ihtimal. Hiç pahalı bir şey değildir.
Başa dön
PuNcHiE

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Frekans uyuşmazlığı ortaya çıkabilir (50Hz-60 Hz). bu durumda adaptör yaptırman gerekecektir. Yeni ve kaliteli bir adaptörü de 25 lira gibi bir fiyata yaptırabilirsin.
aaronian

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lovecraft demiş ki:
Hiç canını sıkma, git bi elektirikçiye, adamdan 110 - 220 volt çevirici adaptör iste. Sanırım 30 watt'lık bir şey işini görecektir. Ama emin olmak için GT10'un kaç watt enerji tükettiğini öğren, arkasında, altında filan yazar büyük ihtimal. Hiç pahalı bir şey değildir.

Ben de forumda okuduktan sonra bunu düşündüm ama cihazı yakmaktan korktum açıkçası.Yine de cihaz gelince elektrikçiye bi gitmek lazım.Dediğin gibi kaç watt olduğu vs gibi ayrıntıları öğrendikten sonra kolay olacaktır.Saolasın Smile
Başa dön
aaronian

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PuNcHiE demiş ki:
Frekans uyuşmazlığı ortaya çıkabilir (50Hz-60 Hz). bu durumda adaptör yaptırman gerekecektir. Yeni ve kaliteli bir adaptörü de 25 lira gibi bir fiyata yaptırabilirsin.

Aslında ben orjinal adaptörünü tünelden almayı düşünüyordum,ama dönüştürücünün ucuz bir şey olduğunu öğrendikten sonra kararsız kaldım,hem boşuna para vermekten hem de cihazı yakmaktan korktum.Adaptör yaptırılabildiğini öğrenmiş oldum,alternatif önerin için teşekkürler..
Başa dön
lovecraft
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 21:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında yapacağın iş çok basit, al orijinal adaptörü, git elektrikçiye, adam bakar ona, sana en doğru adaptörü verir. Üzerinde gerekli bilgilerin yazdığı varsayımından yola çıkıyorum burda.
Başa dön
aaronian

MesajTarih: Cmt 21.06.2008 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gelsin gidicem.Mutlaka yazıyodur orijinal kutusuyla gelicek çünkü..
Başa dön
sambora01

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 13:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aarınion ben usadan vox getirttim. bizim arkadaş atladı heyecandan gitti vattsız çeviriciyle taktı adaptör yandı.baya yusufcuk ettim açıkçasıSmile neyseki alet yanmamış.gittim yanan adaptörü üstündeki yazanlarıda elektrikçiye verdim aynısını yaptı ama 50 kaıda patladı saglam.. benim sana tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi boss uda al adaptörüde elektrikçiye git adaptörun üstünde yazanlardan dolayı ona göre uyan bir adaptör verir ordada takarsın çalıştığını görünce hayrını görürsünSmile
Başa dön
aaronian

MesajTarih: Cum 27.06.2008 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla haklısın takıp yanarsa ben oturur ağlarım herhalde,bana bi elektrikçi yolu çoktan görünmüşVery Happy
Başa dön
hax0r

MesajTarih: Cmt 28.06.2008 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kullanabilirsin burada da .. Korkmana gerek yok.. ya uç konvertor alicaksin yada kablosu çıkıyor uyumlu bi kablo alicaksin.. adaptör 110~240 V sorun yok yani..
yutup123458

MesajTarih: Cmt 30.08.2008 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kullanılabilir.elektrikçiye gidildiğinde halledilir.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız