Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
işte ben de onu söylemek istiyorum...batı askeri kültüründe insan kaybı yada hayatı çok önemlidir...ruslar 2. dünya savaşında toplam 20 milyon insan kaybetti ama kazandılar...toplam bağlaşık devletler kaybının nerdeyse %80i bu...yani demek istediğim şu; herhangi bir savaşta batılı devletler fazla kayıp vermek istemezler çünkü kendi halkalarından çekinirler (bakınız vietnam savaşı) ama doğu askeri kültüründe kayıpların sayısı çok önemli değildir önemli olan hedeflenen amaca ulaşmaktır... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni...
yöneticilere göre önemsiz ölenlere göre önemli. farkımız işte burda ortaya çıkıyor. biz seve seve şehit oluyoruz, üzülerek şehit veriyoruz. yöneticilerin canı cehenneme buarada..
işte ben de onu söylemek istiyorum...batı askeri kültüründe insan kaybı yada hayatı çok önemlidir
Hiç Sanmıyorum.
madem sanmıyorsun headciğim neden abd vietnamdan palı pırtı toplamadan çıktı...birinci sebep saçma bir savaş oluşu ikincisi kayıpların aşırı artışı... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni...
yöneticilere göre önemsiz ölenlere göre önemli. farkımız işte burda ortaya çıkıyor. biz seve seve şehit oluyoruz, üzülerek şehit veriyoruz. yöneticilerin canı cehenneme buarada..
bunun için de örnek verebilirim; stalingrad savaşında ölen rus askerlerinin bir ksımının elinde hiç silah yoktu...ama ölmeleri emredilmişti bir kere ve öldüler...aynı sahne fin-rus savaşında da yaşandı...
bunun aynısını almanlar denedi ama sadece bir kere...rus cephesinde savunmada olan bir alman birliğindeki ss askerleri elindeki silahı bırakıp rus hatlarına hücuma kalktı tabi sonucu tahmin edebilirsiniz...
doğu ile batı farkına küçük bir örnek...bu arada gorona sana katılıyorum; sivil yöneticilerin canı cehenneme... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni...
aslında bu ordu yapısına bağlı.
örneğin bir ordu çoğunlukla iyi eğitimli ve iyi donanımlı tabiri caizse "pahalı" askerlerden oluşuyorsa kayıp vermek tabiki bu ordunun komutanına koyacaktır.çünkü her bir askere oldukça büyük yatırım yapılmıştır.
fakat söz konusu ordu cahil cüheyla,pek de iyi düzeyda savaş eğitimi almamış ve çok tecrübeli olmayan,yani "ucuz" askerlerden oluşuyorsa(ya da ordu lejyonerlerden oluşuyorsa) bu orduyu yönetenler için kayıp vermek daha bile faydalıdır çünkü bu şekilde halkın damarına daha bir basar,halkı daha da bir gazlarlar(bkz:ırak-iran savaşındaki iranın askeri politikası)
ordu yönetiminin maneviyatla pek bir ilgisi olduğuna inanmıyorum.her insan belirli yollarla gaza getirilip ölüme yollanabilir.bu daha çok o insanın yöneticilerin gözündeki değeriyle ilgilidir. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı
Tarih: Cmt 06.09.2008 4:59 Mesaj konusu:
sadece rusyanın elindeki hidrojen bombalarının 3'te birinin kuzey amerika kıtasını olduğu gibi tarumar edip gezegeni yörüngesinden çıkaracağı biliniyor...
aman diyeyim!
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5, 6
6. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız