Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Rusya - Gürcistan Savaşı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Rusya - Gürcistan Savaşı
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
aksuvar

MesajTarih: Cum 05.09.2008 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işte ben de onu söylemek istiyorum...batı askeri kültüründe insan kaybı yada hayatı çok önemlidir...ruslar 2. dünya savaşında toplam 20 milyon insan kaybetti ama kazandılar...toplam bağlaşık devletler kaybının nerdeyse %80i bu...yani demek istediğim şu; herhangi bir savaşta batılı devletler fazla kayıp vermek istemezler çünkü kendi halkalarından çekinirler (bakınız vietnam savaşı) ama doğu askeri kültüründe kayıpların sayısı çok önemli değildir önemli olan hedeflenen amaca ulaşmaktır...
Head2KoRn

MesajTarih: Cum 05.09.2008 20:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aksuvar demiş ki:
işte ben de onu söylemek istiyorum...batı askeri kültüründe insan kaybı yada hayatı çok önemlidir

Hiç Sanmıyorum.
gorona_garleli

MesajTarih: Cum 05.09.2008 20:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yöneticilere göre önemsiz ölenlere göre önemli. farkımız işte burda ortaya çıkıyor. biz seve seve şehit oluyoruz, üzülerek şehit veriyoruz. yöneticilerin canı cehenneme buarada..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aksuvar

MesajTarih: Cum 05.09.2008 20:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Head2KoRn demiş ki:
aksuvar demiş ki:
işte ben de onu söylemek istiyorum...batı askeri kültüründe insan kaybı yada hayatı çok önemlidir

Hiç Sanmıyorum.

madem sanmıyorsun headciğim neden abd vietnamdan palı pırtı toplamadan çıktı...birinci sebep saçma bir savaş oluşu ikincisi kayıpların aşırı artışı...
aksuvar

MesajTarih: Cum 05.09.2008 20:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_garleli demiş ki:
yöneticilere göre önemsiz ölenlere göre önemli. farkımız işte burda ortaya çıkıyor. biz seve seve şehit oluyoruz, üzülerek şehit veriyoruz. yöneticilerin canı cehenneme buarada..

bunun için de örnek verebilirim; stalingrad savaşında ölen rus askerlerinin bir ksımının elinde hiç silah yoktu...ama ölmeleri emredilmişti bir kere ve öldüler...aynı sahne fin-rus savaşında da yaşandı...
bunun aynısını almanlar denedi ama sadece bir kere...rus cephesinde savunmada olan bir alman birliğindeki ss askerleri elindeki silahı bırakıp rus hatlarına hücuma kalktı tabi sonucu tahmin edebilirsiniz...
doğu ile batı farkına küçük bir örnek...bu arada gorona sana katılıyorum; sivil yöneticilerin canı cehenneme...
kosovian

MesajTarih: Cum 05.09.2008 22:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_garleli demiş ki:
aslında bu ordu yapısına bağlı.

örneğin bir ordu çoğunlukla iyi eğitimli ve iyi donanımlı tabiri caizse "pahalı" askerlerden oluşuyorsa kayıp vermek tabiki bu ordunun komutanına koyacaktır.çünkü her bir askere oldukça büyük yatırım yapılmıştır.

fakat söz konusu ordu cahil cüheyla,pek de iyi düzeyda savaş eğitimi almamış ve çok tecrübeli olmayan,yani "ucuz" askerlerden oluşuyorsa(ya da ordu lejyonerlerden oluşuyorsa) bu orduyu yönetenler için kayıp vermek daha bile faydalıdır çünkü bu şekilde halkın damarına daha bir basar,halkı daha da bir gazlarlar(bkz:ırak-iran savaşındaki iranın askeri politikası)

ordu yönetiminin maneviyatla pek bir ilgisi olduğuna inanmıyorum.her insan belirli yollarla gaza getirilip ölüme yollanabilir.bu daha çok o insanın yöneticilerin gözündeki değeriyle ilgilidir.
gunsnroses

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 4:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar, ciddi anlamda bir rusya-abd savaşı bugünkü medeniyetin sonunu getirir.
(bkz: hidrojen bombası)
http://www.atomicarchive.com/Photos/Photo12.shtml
gunsnroses

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 4:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sadece rusyanın elindeki hidrojen bombalarının 3'te birinin kuzey amerika kıtasını olduğu gibi tarumar edip gezegeni yörüngesinden çıkaracağı biliniyor...
aman diyeyim!

(bkz: Allah korusun)
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
6. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız