Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 536 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
Tarih: Pzr 07.09.2008 0:36 Mesaj konusu:
Custom insanın keninde yakışanı giymesidir, yani kişiye özel gitar demektir.
Vintage ise bir şeyin üretiminin veya uygulamasinin en başarili veya en popüler oldugu dönemin ürünlerine denir genel olarak. _________________ Metallica konserine giden 40.000 kişiyi hatta bütün Metallica dinleyenleri ateist,agnostik,aczimendi müsveddesi olarak gören zihniyeti KINIYORUZ!!!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=720129
Custom; genel olarak el yapımı ve ünlü bir gitariste gitar yapılması demektir bildiğim
Fakat atıyorum bu gitar illa tek kişiye değil seri üretimde yapılabilir her bir gitar tek tek özenle elde yapılır ve custom adı altında piyasa sürülür
Vintage ise yeni bir ürünün sanki 60 70 80 ler gibi görüntü ile üretilmesine mesela eskitme boyası atılıp eski görüntü verilmesine vs olaylara deniyor _________________ Jackson Dk2M Crimson Swirl, Boss GT-8, Marshall Mg100 DFX
Velev ki tuşene göre clean veya dist istedin; hamd olsun o özellikte var
Tarih: Pzr 07.09.2008 11:56 Mesaj konusu:
Vintage geçmişte popüler olmuş şu an modası geçmiş anlamına gelmektedir. Vintage bir gitar dersen mesela, agmed'in dediği gibi eski yapım bir gitarı kastediyorsun demektir. Vintage giyinen birisi, retro tarzında giyiniyor da denebilir. Bir de davulcunun vintage olanı makbuldür denir mesela. Yaşlı davulcu iyidir demektir . Vintage bağ bozumu diye birşey de var benim alanım değil.
Custom ise özel üretim demektir. Hazır giyim olarak satın olmak veya giyisiyi tarif edip terziye diktirmek gibi yani..
Bir de kişiler neden tam olarak bilmedikleri emin olmadıkları bilgileri kulaktan dolma bir biçimde forumlara yazıp yanlış bilginin iyice yayılmasına sebep oluyorlar çok çok merak ediyorum.
çok çok teşekkür ederim. youtube'de bakıyordum beğendiğim gitarlara, sesi çok hoşuma gidiyor ama açıklama kısmında custom bilmem ne vintage bişeyler falan yazıyor kafam karışıyordu. Bu kavramları anlamış oldum ona göre değerlendirirm artık. _________________ cort m600 , zoom 505 1 :I , bilgisayar hoparlörü ,
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız