| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| İlköğretim 2. kademede (6-7-8) Cinsel Eğitim Dersi konmalı mıdır? |
| Evet konmalıdır. |
|
80% |
[ 80 ] |
| Hayır konmamalıdır. |
|
15% |
[ 15 ] |
| Kararsızım. |
|
5% |
[ 5 ] |
|
| Toplam Oylar : 100 |
|
| Yazar |
Mesaj |
buzz

|
Tarih: Pts 08.09.2008 17:38 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_garleli demiş ki: | muhabbete bakın nerelere gelmiş,
- ilginç dimi cevat abi?
- işine bak aleksandır. evet evet işine bak sen..
merve okadarda yanlış bişeyler söylemiyor. aslında sizde kendinize göre haklısınız ama üslup yüzünden papaz oldunuz. ancak actarus kişisi yazılarını çok bilgiç kıvamında yazıyor. batıdan alacağım hiçbir insanlık dersi yok diyor ama farkedemiyormuki o gelenekler yüzünden doğuda kızlar okutulmuyor! kızlar intihar etmeye zorlanıyor! öldürülüyor, katlediliyor.!! bence batıdan kız çocuklarımızı okutma terbiyesini, ahlakını almalıyız.
yok efendim onlarınki çalıp çırpmakla oluyormuşda o yüzden yaşam standartları yüksekmiş. adamlar bir çalarken bin çalışıyorlar. eğitiyorlar, nitelikli elemanlar yetiştiriyolar. senin hırsızın bile elinden gelse çalışmadan çalacak, tembellik tavan yaptı.. o bizim güzel dinimizin güzel mensubu olan araplar allahın verdiklerini satsınlar abd ye israile ingiltereye ondan sonra hadi efendim aybaşı git paranı al. ondan sonra bi aybaşı gelirki kafanda mermiyi hissedersin. birazda insan mantıklı düşünmeli, aklını çalıştırmalı, kurnaz olmalı.
hep aynı şeyleri okuyan insan elbette koyun gibi güdülmeye mahkumdur ama hiç okumayan kadarda bilinçsiz olamaz. en güzeli herşeyi okumak ve çevrendende güncel örneklerle okuduklarını iyi yönde karakterine işleyebilmektir. bunu başardıkmı zaten problem kalmayacaktır.. |
çok ilginç ama sanırım arkadaşa katılıyorum (ilk kez ) _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Pts 08.09.2008 17:49 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: | | Head2KoRn demiş ki: | Ne Yani Bu Ülkelerin Önünü Kapatan Gelenekler mi ? Bunu mu İma Ediyorsun ?
Ben Geleneklerimizde Gelişmemizi Önleyecek Birşey Göremiyorum. | gelenek ama hangi gelenek?tek bir türk geleneği yoktur.hatta anadoludaki gelenekler bölgeden bölgeye bile değişir.
ortaasya geleneklerinde kadının yeri erkeğinkiyle eşit iken islamı kabul etmemizle birlikle tadın 2. hatta 3. sınıf insan oluverdi türkler için.
ortaasyadan kalan gelenekler diyosan tamam güzel ama o iğrenç arapların geleneklerini kabul etmemeliyiz  |
Aman Allah Korusun.Araplar Bu Dünya İçin Büyük Tehlike.
Yalnız Birşeyi Düzeltmek İstiyorum.İslamiyet'in Gelişiyle Birlikte Arap Kültürüde Türk Kültürüyle Harmanlandı.Bu Yüzden Kadınlar 2-3. Sınıf İnsan Oldular.İslamiyet'in Özünde Kadın'larında Kendini Geliştirmesi ve Onlarında Hak ve Özgürlüklerinin Olduğu Belirtilmiştir.
Hz.Muhammed ve Akrabaları Dışında Bütün Araplardan Nefret Ederim.
Gitsin El Yerine Kaşık Kullanmayı Öğrensinler Biraz. _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_garleli

|
Tarih: Pts 08.09.2008 19:33 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | | gorona_garleli demiş ki: | muhabbete bakın nerelere gelmiş,
- ilginç dimi cevat abi?
- işine bak aleksandır. evet evet işine bak sen..
merve okadarda yanlış bişeyler söylemiyor. aslında sizde kendinize göre haklısınız ama üslup yüzünden papaz oldunuz. ancak actarus kişisi yazılarını çok bilgiç kıvamında yazıyor. batıdan alacağım hiçbir insanlık dersi yok diyor ama farkedemiyormuki o gelenekler yüzünden doğuda kızlar okutulmuyor! kızlar intihar etmeye zorlanıyor! öldürülüyor, katlediliyor.!! bence batıdan kız çocuklarımızı okutma terbiyesini, ahlakını almalıyız.
yok efendim onlarınki çalıp çırpmakla oluyormuşda o yüzden yaşam standartları yüksekmiş. adamlar bir çalarken bin çalışıyorlar. eğitiyorlar, nitelikli elemanlar yetiştiriyolar. senin hırsızın bile elinden gelse çalışmadan çalacak, tembellik tavan yaptı.. o bizim güzel dinimizin güzel mensubu olan araplar allahın verdiklerini satsınlar abd ye israile ingiltereye ondan sonra hadi efendim aybaşı git paranı al. ondan sonra bi aybaşı gelirki kafanda mermiyi hissedersin. birazda insan mantıklı düşünmeli, aklını çalıştırmalı, kurnaz olmalı.
hep aynı şeyleri okuyan insan elbette koyun gibi güdülmeye mahkumdur ama hiç okumayan kadarda bilinçsiz olamaz. en güzeli herşeyi okumak ve çevrendende güncel örneklerle okuduklarını iyi yönde karakterine işleyebilmektir. bunu başardıkmı zaten problem kalmayacaktır.. |
çok ilginç ama sanırım arkadaşa katılıyorum (ilk kez ) |
hakkaten çok ilginç. biraz düşününce bende çok şaşırdım  |
|
| Başa dön |
|
 |
actarus

Kayıt: Dec 14, 2004 Mesajlar: 490 Nerden: Euphor gezegeninden
|
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Pts 08.09.2008 20:52 Mesaj konusu: |
|
|
| actarus demiş ki: | | gorona_garleli demiş ki: | gelenekler yüzünden doğuda kızlar okutulmuyor! kızlar intihar etmeye zorlanıyor! öldürülüyor, katlediliyor.!! bence batıdan kız çocuklarımızı okutma terbiyesini, ahlakını almalıyız.
|
sen ülkemizi Ruanda 'dayla karıştırdın galiba...
nerde katlediliyor...nerde öldürülüyor... |
Doğu
Ancak Nedensiz Yere Değil.İşte Şu Çocukla Kaçtıda , Şu Herifin Yavuklusu Olduda Bunun Gibi Nedenlerle.Doğu Geleneği Biraz Fazla Kuralcıdır.
Bunları Direk '' Aşiret '' Kelimesinden Anlıyabiliyoruz.  _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Pts 08.09.2008 21:06 Mesaj konusu: |
|
|
| actarus demiş ki: | | gorona_garleli demiş ki: | gelenekler yüzünden doğuda kızlar okutulmuyor! kızlar intihar etmeye zorlanıyor! öldürülüyor, katlediliyor.!! bence batıdan kız çocuklarımızı okutma terbiyesini, ahlakını almalıyız.
|
sen ülkemizi Ruanda 'dayla karıştırdın galiba...
nerde katlediliyor...nerde öldürülüyor... |
yuh artık ya...kaç kere televizyonlara çıktı...hiç mi batman'da intihar eden kızları duymadın hiç mi haberleri izlemezsin... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
actarus

|
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Pts 08.09.2008 21:39 Mesaj konusu: |
|
|
alakaya çay demlemek istiyorum.fakat senin gibi cevabımı beyitler ya da rubailer halinde yazmayı öğrenemedim henüz.
isveçteki intiharların sebebi genellikle kişiseldir(isveçte yaşam koşulları o kadar iyi ki rahat batıyor adamlara artık).ülkemizde ise toplum baskısı,töre cinayetleri almış yürümüş durumda.hatta bir ara cinayetlere "töre affı" diye bir şey getirmeye bile kalktılar. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
actarus

|
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Pts 08.09.2008 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
ya milleti kabileye çeviren kim arkadaş ya...neden lafı acayip yerlere çeviriyorsun...hiç mi gazete kitap okumaz yada tv.de haberleri izlemezsin...millet bas bas bağırıyor; doğu'da kızlar zorla evlendiriliyor yok kızlar intihar ediyor yada öldürülüyor sen hiç mi duymadım...
isveçteki intiharları örnek vermişsin...zaten kosovian açıklamış ama açmak lazım; psikolojik bunalıma giriyorlar (depresyon) yada ve intihar ediyorlar...ama çok az kişi intihar ediyor...bunun bir benzeri almanyada yaşandı...bir şarkı yüzünden (ismini hatırlayamıyorum kusura bakmayın) yüzlerce kişi intihar etti...bu ne peki...adamların bir eli yağda bir eli balda ne dertleri vardı da intihar ettiler...
bu arada konu nerelere geldi... sapıttık iyice... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Sal 09.09.2008 0:02 Mesaj konusu: |
|
|
murat kekilliden de intihar eden olmuştu onu hatırlıyorum
sonuç olarak ; cinsellik eğitiminde kimseye milletle nasıl düşüp kalkacağı , seks pozisyonları falan öğretilmeyecek korkmayın.işin bilimsel kısmıöğretilir.sağlıkla ilgili olan kısmı yani.
ahlak vb. konular daha soyut şeylerdir fakat sağlık gayet somut bir konudur.bilimsel somut gerçekleri yasaklayarak ya da "zina" olarak nitelendirerek toplumun ahlakı düzeltilemez ; tam tersine baskı altında kalan insanlar daha da azgınlaşır(iran örneğimi hatırlatmak istiyorum).
engizisyon zihniyetiyle hiç bir toplum ileri gitmemiştir,hatta bir zaman sonra "artık yeter" diyip o zihniyeti tepetaklak döndürmüştür.ahlakı korumak adı altında yapılan dayatmaları yapanlar ; bir süre sonra kendi yarattıkları cehalet içinde boğulacaktır.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.bu sözün sahibi ; yaptığı hiç bir şeyi boşuna yapmadı.söylediği hiç bir şeyi de boşuna söylemedi... _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Sal 09.09.2008 0:20 Mesaj konusu: |
|
|
actarus nikli arkadaştaki yabancı düşmanlığı rekor seviyede kendisi guinesse falan başvurmalı bence  _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
db

Kayıt: Aug 24, 2004 Mesajlar: 276 Nerden: Geri Donusum Kutusundan
|
Tarih: Sal 09.09.2008 13:28 Mesaj konusu: |
|
|
| actarus demiş ki: |
Cinsel ilişkiyi bu kadar masum gösterilemez...
|
arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum yine forum karşılıklı fikir çatışmasına girmiş, ne kadar acı birbirimizin fikirlerini hazmedemiyor savaşıyoruz...
actarus'a katılıyorum... cinsellik bir kadının sağlığı açısından çok kolay değil (erkeklerin bunu bilmesi imkansız çünkü biyolojik olarak onlar kadınlara göre daha şanslılar, ayrıca bir kadının yaşadıklarını hissedemezler ) hem piskolojik hem fiziksel açıdan... rahimin binbir çeşit hastalığı var ve bunlar cinsel hayat başladığında başlıyor... evlenmeden erkek arkadaşınız var ve cinsel hayatınız mevcutsa o erkek arkadaşının da sorumluluğu bu evrede başlıyor, bir arkadaşımız da söylemişti mahkemeden başlıyor hastane de bitiyor diye... ve çocuk olma riski korunduğu halde çocuk sahibi olan binlerce çift var, diyelim kız arkadaşınız hamile ne olacak ? aldır demesi kolay ama ya kadının çektiği acılar ? hem beyin olarak hem vücut olarak kadını yıpratan bir durum... ve aile,toplum baskısı, kaç tane aile kızının erkek arkadaşıyla aynı evi paylaşmasına izin veriyor ? kısacası kadın ve erkeğin evlilik öncesi birlikteliği kadını her açıdan yıpratan bir durum bunu göğüslemek çokta kolay değil ... bir arkadaşımız vardı erkek arkadaşıyla aynı evi paylaşıyordu regl dönemi gecikmiş kız krizlere girdi ya hamileysem? diye ve o ürkek hali ... evlilik dışı birliktelik yaşayıpta sorunları tek başına göğüsleyen ve mutlu olan tek bir KADIN görmedim ben ... _________________ www.pertevniyal.biz |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Sal 09.09.2008 13:43 Mesaj konusu: |
|
|
| db demiş ki: | | actarus demiş ki: |
Cinsel ilişkiyi bu kadar masum gösterilemez...
|
arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum yine forum karşılıklı fikir çatışmasına girmiş, ne kadar acı birbirimizin fikirlerini hazmedemiyor savaşıyoruz...
actarus'a katılıyorum... cinsellik bir kadının sağlığı açısından çok kolay değil (erkeklerin bunu bilmesi imkansız çünkü biyolojik olarak onlar kadınlara göre daha şanslılar, ayrıca bir kadının yaşadıklarını hissedemezler ) hem piskolojik hem fiziksel açıdan... rahimin binbir çeşit hastalığı var ve bunlar cinsel hayat başladığında başlıyor... evlenmeden erkek arkadaşınız var ve cinsel hayatınız mevcutsa o erkek arkadaşının da sorumluluğu bu evrede başlıyor, bir arkadaşımız da söylemişti mahkemeden başlıyor hastane de bitiyor diye... ve çocuk olma riski korunduğu halde çocuk sahibi olan binlerce çift var, diyelim kız arkadaşınız hamile ne olacak ? aldır demesi kolay ama ya kadının çektiği acılar ? hem beyin olarak hem vücut olarak kadını yıpratan bir durum... ve aile,toplum baskısı, kaç tane aile kızının erkek arkadaşıyla aynı evi paylaşmasına izin veriyor ? kısacası kadın ve erkeğin evlilik öncesi birlikteliği kadını her açıdan yıpratan bir durum bunu göğüslemek çokta kolay değil ... bir arkadaşımız vardı erkek arkadaşıyla aynı evi paylaşıyordu regl dönemi gecikmiş kız krizlere girdi ya hamileysem? diye ve o ürkek hali ... evlilik dışı birliktelik yaşayıpta sorunları tek başına göğüsleyen ve mutlu olan tek bir KADIN görmedim ben ... |
işte cinsel eğitim de bu yüzden gerekli zaten.insanlar yaptığı şeyin ne olduğunu , getireceği sorumluluğu bilmeliler.söylediğin şeyler actarusun sandığı gibi aile ya da geleneklerle öğrenilecek şeyler değil.geleneklerimiz gayet tutucu ; evlilik öncesi ilişki hoş görülmüyor fakat bunu nedenleriyle açıklamadığı için asla tatmin edici cevaplar da alamıyoruz dedelerimizden.kaldı ki bir dedenin torunuyla böyle bişr şey konuşması bile geneleklere göre ayıptır
-dede ben nasıl doğdum?
-büyüyünce öğrenirsin
ne eğitici bir geleneksel diyalog değil mi
aile yapısına güvenilemez ; cahil aileler vardır , bilgili aileler vardır.aile eğitimi standart olmadığı için güvenilir değildir.
bu yüzden eğitim şart. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
db

|
Tarih: Sal 09.09.2008 15:23 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: |
işte cinsel eğitim de bu yüzden gerekli zaten.insanlar yaptığı şeyin ne olduğunu , getireceği sorumluluğu bilmeliler.söylediğin şeyler actarusun sandığı gibi aile ya da geleneklerle öğrenilecek şeyler değil.geleneklerimiz gayet tutucu ; evlilik öncesi ilişki hoş görülmüyor fakat bunu nedenleriyle açıklamadığı için asla tatmin edici cevaplar da alamıyoruz dedelerimizden.kaldı ki bir dedenin torunuyla böyle bişr şey konuşması bile geneleklere göre ayıptır
-dede ben nasıl doğdum?
-büyüyünce öğrenirsin
ne eğitici bir geleneksel diyalog değil mi
aile yapısına güvenilemez ; cahil aileler vardır , bilgili aileler vardır.aile eğitimi standart olmadığı için güvenilir değildir.
bu yüzden eğitim şart. |
katılıyorum,öğretim (eğitim değil) olmalı ki bilsin insanlar başına neler gelebileceğini ... dedelerimiz de eğer bizim gibi binbirtürlü bilgiyi alabilme şansına sahip olsaydı durum farklı olurdu... _________________ www.pertevniyal.biz |
|
| Başa dön |
|
 |
db

|
Tarih: Sal 09.09.2008 15:27 Mesaj konusu: |
|
|
| mer_ve demiş ki: | | ahlak toplumsal değil bireyseldir.avrupa ülkeleri de "ahlaksız" filan değiller.çünkü ülkece ahlaksızlık diye birşey olmaz.toplumun ahlakı diye birşey yoktur.şu forumda bile öyle yobazca yorumlar yapılmış ki cinsellik dersi gösterilse ne olur düşünmek bile istemiyorum.ayrıca "zina" ne demek allahaşkına?şeriat hükmünde geçen bir kelimedir bu.benim lügatımda böyle bir kelime yok.biz insanlar cinsel ilişki diyoruz ona. |
ahlak bireyseldir katılıyorum.... yanlız bizim gibi senden farklı düşünen bir takım İNSANLAR da var ve biz evlilik dışı ilişkilere zina deriz... sen her nakadar hazmedemesen de ... _________________ www.pertevniyal.biz
En son db tarafından Çrş 10.09.2008 8:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
actarus

|
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Sal 09.09.2008 21:18 Mesaj konusu: |
|
|
yok arkadaş ben bu kadar okudğunu anlayamayan ve bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlayan birini görmedim şimdiye dek. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Sal 09.09.2008 23:06 Mesaj konusu: |
|
|
Çok kan akacak.  _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |