Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Bas Gitar ve Ekipmanı Hakkında Her Şey
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Bas Gitar ve Ekipmanı Hakkında Her Şey
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 73, 74, 75

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
agmed

MesajTarih: Çrş 20.08.2008 0:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence bi RBX375 alabilirsin.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kornfreak

MesajTarih: Çrş 20.08.2008 1:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha ucuz bir sey arıyorum aslında ama 5 tellilerde daha ucuza bulamam heralde
agmed

MesajTarih: Çrş 20.08.2008 1:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Seni hem ortalama şekilde götürür hemde fiyat-performans sanırım olarak uygun olan bu.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kornfreak

MesajTarih: Çrş 20.08.2008 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hmm saol..bakarım daha var almama..ibanez bass lar nasıl..
achiless

MesajTarih: Prş 25.09.2008 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhaba millet, foruma uzun zamandır yazan olmamaış da bakalım beni cevaplayan olacak mı...
ben de bas gitar olarak lakland skyline jo var, 5 tellisinden. amfi oalrak da behringer bx600 var. zoom 708 prosesör var ama kullanmıyorum bu gitarı aldığımdan beri. analog pedallar almayı düşünüyorum, öncelikli bir adet ekolayzır ve compressor (ya da limiter, ne farkları vardır acaba?). parantez içindeki sorum dışında tavsiye edebileceğiniz hangi markalar vardır?
bir de ton ayarlama konusunda çok başarılı değilim, yardımınızı istiyorum. bilmeyenlere söyliyeyim, gitarın jazz baslara benziyor, 3 potlu, pasif. üstündeki tüm potları sonuna kadar açınca çok fazla dip gürültüsü yapıyor. ton ayarlama konusunda, hem gitarın potları hem de amfi üzerindeki ayarları düşünerekten bana yardımcı olur musunuz?
nasıl ton istersin derseniz de klasik jazz bas tonlarını seviyorum, tok olmalı yani, çok parlak değil...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
55

MesajTarih: Prş 25.09.2008 18:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

achiless demiş ki:
merhaba millet, foruma uzun zamandır yazan olmamaış da bakalım beni cevaplayan olacak mı...
ben de bas gitar olarak lakland skyline jo var, 5 tellisinden. amfi oalrak da behringer bx600 var. zoom 708 prosesör var ama kullanmıyorum bu gitarı aldığımdan beri. analog pedallar almayı düşünüyorum, öncelikli bir adet ekolayzır ve compressor (ya da limiter, ne farkları vardır acaba?). parantez içindeki sorum dışında tavsiye edebileceğiniz hangi markalar vardır?
bir de ton ayarlama konusunda çok başarılı değilim, yardımınızı istiyorum. bilmeyenlere söyliyeyim, gitarın jazz baslara benziyor, 3 potlu, pasif. üstündeki tüm potları sonuna kadar açınca çok fazla dip gürültüsü yapıyor. ton ayarlama konusunda, hem gitarın potları hem de amfi üzerindeki ayarları düşünerekten bana yardımcı olur musunuz?
nasıl ton istersin derseniz de klasik jazz bas tonlarını seviyorum, tok olmalı yani, çok parlak değil...

pedal konusunda eğer amfideki eq yetersiz geliyorsa veya farklı ses sistemlerinde çalma durumun oluyorsa eq pedalının faydası olur tabi. kompresör ses dalgasını belli bir ölçüde ve sertlikte(genelde ayarlanabilir) sıkıştırarak tuşeden veya gitardan kaynaklanan sert iniş çıkışları yumuşatır, özellikle sahnede ve stüdyoda diğer enstrumanlar altında daha temiz duyulmana yardımcı olur doğru miktarda kullanılırsa. limiter/enhancer pedalları da belli bir seviyenin üstündeki sesleri kesip belli bir seviyenin altındaki sesleri de yükseltir ama pek ihtiyaç duyacağını sanmıyorum kompresör kullanırsan zaten.

öncelikle dip gürültüsü topraklama, kullandığın kablolar, prosesörün adaptörü ve prosesörün efektlerinden kaynaklanan bir dip gürültüsü olabilir. Kullandığın prosesör hakkında çok bilgim yok ama genel olarak bas gitarla prosesör kullanımı bence pek iyi sonuç vermiyor ton açısından.

dip gürültüsünü kesmek için ayar olarak tizleri kısabilirsin, basın üstündeki ton potunu kısabilirsin (veya tamamen kapat tok ton istiyorsan). ayrıca köprü manyetiği biraz daha kemik ses verir, onu da kısabilirsin veya kapatabilirsin tamamen basın üstünden. prosesörde kompresör efekti varsa o da gürültü yapabilir çok açıkken, drive gibi efektler de gürültüye katkıda bulunur tabi.

genel olarak tok bir ton almak için sapa yakın manyetiğe ağırlık verip ton potunu kıs ve tizleri kısıp mid ve/veya basları biraz aç. kullandığın telin de tona katkısı büyüktür, eğer daha da yumuşak/kapalı/sıcak bir ton ararsan flatwound tel kullanmayı deneyebilirsin, parmak gürültüsünü de azaltır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 73, 74, 75
75. sayfa (Toplam 75 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız