Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 531 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
Tarih: Çrş 20.08.2008 0:44 Mesaj konusu:
Bence bi RBX375 alabilirsin. _________________ Metallica konserine giden 40.000 kişiyi hatta bütün Metallica dinleyenleri ateist,agnostik,aczimendi müsveddesi olarak gören zihniyeti KINIYORUZ!!!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=720129
Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 531 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
Tarih: Çrş 20.08.2008 1:12 Mesaj konusu:
Seni hem ortalama şekilde götürür hemde fiyat-performans sanırım olarak uygun olan bu. _________________ Metallica konserine giden 40.000 kişiyi hatta bütün Metallica dinleyenleri ateist,agnostik,aczimendi müsveddesi olarak gören zihniyeti KINIYORUZ!!!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=720129
Tarih: Prş 25.09.2008 14:50 Mesaj konusu:
merhaba millet, foruma uzun zamandır yazan olmamaış da bakalım beni cevaplayan olacak mı...
ben de bas gitar olarak lakland skyline jo var, 5 tellisinden. amfi oalrak da behringer bx600 var. zoom 708 prosesör var ama kullanmıyorum bu gitarı aldığımdan beri. analog pedallar almayı düşünüyorum, öncelikli bir adet ekolayzır ve compressor (ya da limiter, ne farkları vardır acaba?). parantez içindeki sorum dışında tavsiye edebileceğiniz hangi markalar vardır?
bir de ton ayarlama konusunda çok başarılı değilim, yardımınızı istiyorum. bilmeyenlere söyliyeyim, gitarın jazz baslara benziyor, 3 potlu, pasif. üstündeki tüm potları sonuna kadar açınca çok fazla dip gürültüsü yapıyor. ton ayarlama konusunda, hem gitarın potları hem de amfi üzerindeki ayarları düşünerekten bana yardımcı olur musunuz?
nasıl ton istersin derseniz de klasik jazz bas tonlarını seviyorum, tok olmalı yani, çok parlak değil...
merhaba millet, foruma uzun zamandır yazan olmamaış da bakalım beni cevaplayan olacak mı...
ben de bas gitar olarak lakland skyline jo var, 5 tellisinden. amfi oalrak da behringer bx600 var. zoom 708 prosesör var ama kullanmıyorum bu gitarı aldığımdan beri. analog pedallar almayı düşünüyorum, öncelikli bir adet ekolayzır ve compressor (ya da limiter, ne farkları vardır acaba?). parantez içindeki sorum dışında tavsiye edebileceğiniz hangi markalar vardır?
bir de ton ayarlama konusunda çok başarılı değilim, yardımınızı istiyorum. bilmeyenlere söyliyeyim, gitarın jazz baslara benziyor, 3 potlu, pasif. üstündeki tüm potları sonuna kadar açınca çok fazla dip gürültüsü yapıyor. ton ayarlama konusunda, hem gitarın potları hem de amfi üzerindeki ayarları düşünerekten bana yardımcı olur musunuz?
nasıl ton istersin derseniz de klasik jazz bas tonlarını seviyorum, tok olmalı yani, çok parlak değil...
pedal konusunda eğer amfideki eq yetersiz geliyorsa veya farklı ses sistemlerinde çalma durumun oluyorsa eq pedalının faydası olur tabi. kompresör ses dalgasını belli bir ölçüde ve sertlikte(genelde ayarlanabilir) sıkıştırarak tuşeden veya gitardan kaynaklanan sert iniş çıkışları yumuşatır, özellikle sahnede ve stüdyoda diğer enstrumanlar altında daha temiz duyulmana yardımcı olur doğru miktarda kullanılırsa. limiter/enhancer pedalları da belli bir seviyenin üstündeki sesleri kesip belli bir seviyenin altındaki sesleri de yükseltir ama pek ihtiyaç duyacağını sanmıyorum kompresör kullanırsan zaten.
öncelikle dip gürültüsü topraklama, kullandığın kablolar, prosesörün adaptörü ve prosesörün efektlerinden kaynaklanan bir dip gürültüsü olabilir. Kullandığın prosesör hakkında çok bilgim yok ama genel olarak bas gitarla prosesör kullanımı bence pek iyi sonuç vermiyor ton açısından.
dip gürültüsünü kesmek için ayar olarak tizleri kısabilirsin, basın üstündeki ton potunu kısabilirsin (veya tamamen kapat tok ton istiyorsan). ayrıca köprü manyetiği biraz daha kemik ses verir, onu da kısabilirsin veya kapatabilirsin tamamen basın üstünden. prosesörde kompresör efekti varsa o da gürültü yapabilir çok açıkken, drive gibi efektler de gürültüye katkıda bulunur tabi.
genel olarak tok bir ton almak için sapa yakın manyetiğe ağırlık verip ton potunu kıs ve tizleri kısıp mid ve/veya basları biraz aç. kullandığın telin de tona katkısı büyüktür, eğer daha da yumuşak/kapalı/sıcak bir ton ararsan flatwound tel kullanmayı deneyebilirsin, parmak gürültüsünü de azaltır.
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3 ... 73, 74, 75
75. sayfa (Toplam 75 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız