Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlar)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlar)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
igf3

MesajTarih: Cum 27.06.2008 14:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkada$lar hepinize selam,
Benim sorunum pod x3 live ile ilgili.
Aletten ses alamiyorum.
Gitarimi guitar in`e takiyorum, sonrasinda da live out`tan amfiye bagliyorum.
Input menusunden guitar`i seciyorum. Output`ta da combo front secili.
Ama yok bir turlu ses alamiyorum. Alete sinyal geliyor, tuner`da akord edebiliyorum gitarimi.
Jaklar desen cali$iyor.
Acaba sorunum nerde?
Yardim ederseniz cok sevinecegim.
Kalin saglicakla...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gitarcim

MesajTarih: Çrş 16.07.2008 18:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sayın Manticore

harikasın bencede ööle olmalı ne öle preamp başta wah ortada one anlamadım rezail bi ton çıkıacağı görünüşünden belli eq yu oraya koyarasan(resim için diorum)affedersin bi tik alamassınSmile(fender resmini koyan arka da değil sözüm yanlış anlaşılmasın)Smile
Başa dön
cikilan

MesajTarih: Prş 17.07.2008 18:40    Mesaj konusu: acil analog yardım Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar ben aranıza dijitalden transfer olmuş analoğu daha tam anlıyamamış ama anlamak için gayret göstermeye çalışan bir gitar emekçisiyim. bu işe çeşitli yerlerden ve forumlardan bazı gitarist analogçu arkadaşlardan aldığım bazı tavsiyeler üzerine önce mümkün olduğunca iyi distortion ve cruch tonlarıyla başladım. ve hala şu distortion pedallarındaki direk clean amfi kanalı üzerine açıldığı zaman çıkan cızzzz sesini birtürlü yumuşatamadım sanırım işin baya başındayım yardımcı olursanız sevinirim. bu arada amfim: FENDER FM210R; distler: ibanez tube screamer, boss dist-1;
gitar: ibanez rg550 (98 yapım prestij değil).

durum bundan ibarettir yardımcı olursanız sevinirim.
Başa dön
killingsolo

MesajTarih: Sal 22.07.2008 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar geçen hafta iki tane analog pedal aldım kendime... electro harmonix - metal muff ve boss GE7.... ikisinden çok harika sonuçlar alıyorum fakat sustaine e ihtiyacım var bu pedallara uygun bir sustaine pedalı önerebilir misiniz? boss un sustein poedalını denemedim ama iyiye benziyor... kullanan birileri bana yardımcı olursa çok sevinirim...
teşekkürler....
Başa dön
cortred

MesajTarih: Prş 24.07.2008 5:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yorum kişiden kişiye değişir: clean tonlarda marshall ed-1 boss'a göre daha başarılı bir pedal Drive tonlara sustain vermek için boss daha iyi Seçimini kendin yap derim Clean tonda kullanacaksan ed-1, metal muff'la kullanacaksan cs-3derim (sakın yanlış anlama cs-3 satıyorum, imzamda görüp de pedal satmaya çalışıyo deme sakın Smile )
cortred

MesajTarih: Prş 24.07.2008 5:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ibanez wd-7 wah pedalım var Canlı peformansta clean tonda ritim atarken wah kullanmaya başladığımda ses birden artıyor ve sese çok hafif bir drive ekleniyor (herkes birden bana bakıyo çok garip bi durum oluyo anlatamam Smile ) Compresör ile dengeleyebiliyorum sadece sesi ama bu beni rahatsız ediyor Wah kullanmadan önce her seferinde compresörü açmak zorunda kalıyorum Wah pedalımın levelini azalttığımda sorun kalmıyor ama bu sefer de drive tonlarda istediğim keskin wah tonunu alamıyorum Cry baby wah da kullanmıştım (tam modelini hatırlayamıyorum ama switch'siz bir modeldi) ama clean tonda kullanmamıştım Cry baby'lerde de aynı olay var mı merak ettim Yalnız cevap yazılmadan söyleyeyim evde kısık seste çalarken farkedilmiyor 100Wattlık amfide sadece ses çok açıkken bu boost olayını yaşıyorum Kısacası cry baby'lerde de (yada başka wahlarda) bu olay yaşanıyor mu?
yCaN

MesajTarih: Cmt 26.07.2008 13:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@cortred

Dediğin sorunu ben de yaşıyorum.Q 8 9 dayken drive da istediğim wah tonunu alıyorum ama cleandeyken acayip cırtlıyor ses..Aynı şarkı içinde cleande ve dist. de wah ı istediğim gibi kullanamıyorum..
cortred

MesajTarih: Pts 28.07.2008 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yCaN demiş ki:
@cortred

Dediğin sorunu ben de yaşıyorum.Q 8 9 dayken drive da istediğim wah tonunu alıyorum ama cleandeyken acayip cırtlıyor ses..Aynı şarkı içinde cleande ve dist. de wah ı istediğim gibi kullanamıyorum..

Wah'ı drive tonuma göre ayarladım Clean tonda comp ile birlikte kullanıyorum Şimdilik bulduğum çözüm bu Belki de biraz daha kurcalamak gerekiyo aleti Smile Leveli düşürüp, Q arttırmak gibi Ya da tam tersi Denicem Smile Çözüm bulursam yazarım yine birşeyler
Infern0
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 31.07.2008 21:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar selam,bir meramım olacaktı..bugün benim yadigar zoom 505ii yi analog setup'un en başına ekleyip diğer pedalları arkasına dizdim,pitch chorus vs bazı efektleri almak için bu pros'u kullanacağım,herşey iyi hoş lakin,analog setup'um için özel almış olduğum 9Vsabit ve 4 Amper gücündeki adaptörümü alete bağlayınca engelleyemediğim bir dip gürültüsü oluyor..diğer pedallar açık veya kapalı fark etmeksizin yapıyor bunu,lakin tüm fişleri çıkarıp sadece zoom'u bağlayınca,veya ayrı bir adaptörle zoom'u besleyince bir sorun yok..acaba digital-analog farklılığımı yapıyor bu adaptör?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Infern0
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahow kimse okumazmı bnm mesajlarımı ya :S
maresal

MesajTarih: Sal 12.08.2008 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aynı sorunu bende yaşadım, evet dijital analog farklılığından yaşanıyor ama teknik açıklamasını ben daha tam bulamadım. Epey karmaşık filtre devreleri yaparak bir miktar engellemiştim ama en sonunda gereksiz olduğuna karar verdim ve trafo çıkışından ihtibaren doğrultma regüle filtre devrelerini toptan ayırarak sorunu çözdüm. Senin için en kolayı 2 tane adaptör taşı.
DrB

MesajTarih: Çrş 13.08.2008 0:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İki analogda da olur...

Olmadığı zaman istisna. Bende aynen 2 drive pedalı ve de bir analog delayi bağladığımda bu bahsettiğiniz şey aynen oluyor. Onun için modulasyon pedallarına ayrı bir güç kaynağı edinmek benim huyumdur.

B Wink
omeraktash

MesajTarih: Sal 19.08.2008 15:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar;
gt-6 processorumu gecen studyoya goturdum bi deneyelim kendimizi diyerek, lakin o gunden beri aletten ses gelmiyor. on - off acıyor kapıyor, tum işiklar yanıyor ama bir turlu ses alamıyorum...sorun nedir, cozumu nasıldır, yardım ederseniz cok sevinirim gercekten..tek eğlencemdi o yaa...
halilpazarlama

MesajTarih: Çrş 20.08.2008 9:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

omeraktash demiş ki:
selam arkadaşlar;
gt-6 processorumu gecen studyoya goturdum bi deneyelim kendimizi diyerek, lakin o gunden beri aletten ses gelmiyor. on - off acıyor kapıyor, tum işiklar yanıyor ama bir turlu ses alamıyorum...sorun nedir, cozumu nasıldır, yardım ederseniz cok sevinirim gercekten..tek eğlencemdi o yaa...
görmeden yapılamayacak bir sorun gibi gözüküyor.
xyloggg

MesajTarih: Çrş 20.08.2008 17:56    Mesaj konusu: rP80 SORUNU Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar ben bir süredir rP80 kullanıyorum benim sorunum ben prosesöre reset attım ve bu yüzden wah pedalı devre dışı kaldı bunu nasıl düzeltebilirm wahı pedala tanıtmak mı gerekiyo yoksa wah bozuldu mu? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Başa dön
cio_vai

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 16:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EagleEye demiş ki:
Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir?

bende var ikiside birlikte bagladım hayatımda duydugum en kotu tondu tavsiye etmem
WildChild13

MesajTarih: Çrş 10.09.2008 21:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Electro Harmonix Metal Muff almayı düşünüorum sizce iyi bir pedalmı

-_-_Voodoo Child-_-_
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
soogar

MesajTarih: Prş 18.09.2008 2:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ben 4 gün önce elimdeki digitech rp200a yı satıp büyük bir hevesle digitech gnx2 aldım fakat, aletle ne kadar uğraşsamda bir türlü çözemedim ve istediğim tonları alamadım.. rp200a ile bile kaydettiğim tonlar şu an kullandığım tonlardan çok daha tatmin ediciydi.. gnx2 de ton yazmayı tam olarak beceremedim istediğim tonları alamıyorum.. kafama takılan bazı sorular var yardımcı olucak arkadaşlara çok teşekkür ederim..

msn: senfoni8@hotmail.com
Başa dön
CooLSolo

MesajTarih: Cmt 04.10.2008 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Meraba Arkadaslar Boss Mt-2 pedal aldım...Baglantıyı kurdum amfiye clean tonu ayarladım,clean tonla caldım ve pedalı actım ama direk dist. girmio 5-6 saniye akdar zaman alıo girmesi.. benim bildigim hemen girmesi lazım, sorun nedir acaba ? tesekkurler
Başa dön
ornapsen

MesajTarih: Sal 04.11.2008 18:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gdi21 pedalımı müzik setine bağlamak istiyorum. Müzik setinin arkasında aux girişi olarak birer tane "L" ve "R" girişi var. Uygun kabloyla bağladım ama sanırım pedalın çıkışı mono olduğandan mıdır artık tek hoparlorden ses geliyor. nasıl bir kabloyla bağlasam da bu sorun olmasa .
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Sonraki
18. sayfa (Toplam 19 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız