| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Türban Anayasa'da olmalımı? |
| Evet |
|
25% |
[ 11 ] |
| Hayr |
|
75% |
[ 33 ] |
|
| Toplam Oylar : 44 |
|
| Yazar |
Mesaj |
cesareborgia

|
Tarih: Sal 16.09.2008 22:54 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye deki türban karşıtlığı,Arap geleneklerini ve kültür emperyalizmini reddediş midir yoksa İslam dinine tepki midir? _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 696 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Sal 16.09.2008 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
türbanın islamda yeri falan yok,bu toplumsal bir gelenektir.hıristiyanlar da kapanıyor,yahudiler de.ama bu kültür bizim toplumumuzda asırlardır varolduğu için karşıt görüşler yadırganabiliyor.kimse başörtü takmadığı için günaha girmez.
durumun sosyolojik yönü çok daha farklı.biz ne kadar demokrasi,AB,batılı falan desek de aslen doğulu bir milletiz ve hiçbir zaman tam bir batılı olamayacağız.olmayalım da,bizi diğer milletlerden ayıran temel özellikler bunlardır çünkü.
üniversitede serbest olmalı,bunun bence bir sakıncası yok.ayrıca ben bir resim gördüm.atatürkün bir okulda öğrencilerle birlikte çektirdiği bir resim.yanında türbanlı kızlar da var ve resmin altında atatürkün ''bütün ümidim gençliktedir'' vecizesi.
bunlar boş şeyler,ülkemizde nefesimizi tğketmemiz gerken çok daha ciddi problemler var ve ne yazik ki halkımızın büyük çoğunluğu bundan habersiz.
son olarak,kimse türbanı cumhuriyete karşı bir tehdit olarak algılamasın.iyice saçmalamış olur. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Sal 16.09.2008 23:56 Mesaj konusu: |
|
|
Ne aşırı batılılaşalım ne de aşırı Araplaşalım.Hatta arap kültürü mümkünse hiç bulaşmasın bizlere. _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Çrş 17.09.2008 21:40 Mesaj konusu: |
|
|
| cesareborgia demiş ki: | | Türkiye deki türban karşıtlığı,Arap geleneklerini ve kültür emperyalizmini reddediş midir yoksa İslam dinine tepki midir? | türban karşıtlığı hem arap geleneklerine , hem kadını köle olarak gören zihniyete hem de irticaya karşı tepkidir.(marzaleka nın dediği gibi kadınları her yerde örtüyorlar)
türban cumhuriyete karşı bir tehdit değildir fakat türbanın temsil ettiği şey türkiye cumhuriyetine karşı büyük bir tehdittir(bkz:cehalet,kadın üstündeki baskı,saç fetişisti azgın imamlar ) _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Prş 18.09.2008 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: | | cesareborgia demiş ki: | | Türkiye deki türban karşıtlığı,Arap geleneklerini ve kültür emperyalizmini reddediş midir yoksa İslam dinine tepki midir? | türban karşıtlığı hem arap geleneklerine , hem kadını köle olarak gören zihniyete hem de irticaya karşı tepkidir.(marzaleka nın dediği gibi kadınları her yerde örtüyorlar)
türban cumhuriyete karşı bir tehdit değildir fakat türbanın temsil ettiği şey türkiye cumhuriyetine karşı büyük bir tehdittir(bkz:cehalet,kadın üstündeki baskı,saç fetişisti azgın imamlar ) |
Sonuçta türban, karşı olunan şeyin aslında sadece üniformasıdır.Asıl karşı çıkılan şey,herhangi bir geleneksel tarzı dini sembolmüş gibi göstererek, kitleleri bağnaz bir fikir altında toplayabilme çabasınadır.
Hedef din degildir,hedef;dini kullanarak menfi amaçlarına ulaşmaya çalılşan zatların kendi fikirleridir.
Bunu da belirtmek gerektiğini düsünüyorum _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Cum 19.09.2008 18:46 Mesaj konusu: |
|
|
bu gün bir kız gördüm yolda : gayet memeler fora bir kıyafet gitmişti ve tangasının ipleri çıkmıştı pantolonundan dışarı.
ama tahrik olamadım bi türlü çünkü başı kapalıydı
bu arada cesareborgia güzel bir noktaya değinmişsin gerçekten. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Cum 19.09.2008 20:55 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: | bu gün bir kız gördüm yolda : gayet memeler fora bir kıyafet gitmişti ve tangasının ipleri çıkmıştı pantolonundan dışarı.
ama tahrik olamadım bi türlü çünkü başı kapalıydı
bu arada cesareborgia güzel bir noktaya değinmişsin gerçekten. |
O normal.
Ama bazıları tam tahriklik oluyor ya. Ama müslümandır bakmayın GÜNAH.  _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
FyrkanThrash

|
Tarih: Pzr 28.09.2008 9:50 Mesaj konusu: |
|
|
| cesareborgia demiş ki: | | Türkiye deki türban karşıtlığı,Arap geleneklerini ve kültür emperyalizmini reddediş midir yoksa İslam dinine tepki midir? |
Çok doğru bir söz söyledin. Zaten Türkiye gibi bir ülkede Islam'a karşı bir tepki oluşması biraz zor.
Türban konusunda ise biraz kararsızım açıkçası. Kurunun yanında yaşta yanıyor sonuçta. |
|
| Başa dön |
|
 |
db

Kayıt: Aug 24, 2004 Mesajlar: 276 Nerden: Geri Donusum Kutusundan
|
Tarih: Sal 07.10.2008 17:39 Mesaj konusu: |
|
|
PKK sorunumuz varken türbanı tartışıyoruz  _________________ www.pertevniyal.biz |
|
| Başa dön |
|
 |
guilty92

|
Tarih: Sal 07.10.2008 22:37 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşalr sizin düşündüklerinze saygı duyuyorum ama buda benim düşüncem:türbanın laiklik ilkesi ile ters düşen bir yanı yoktur laiklik dmek herkesin özgürce yaşamsı değilmi ?türban kullananlar ise seçimini o yönde yapmıştır buna bence kimsenin karışma hakkı yoktur ve şunuda bilin ABD bile üniversitelerde türban yasak değil herkes istediği gibi okuluna gidebiliyor _________________ Merhaba ÖSS..!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Çrş 08.10.2008 22:59 Mesaj konusu: |
|
|
Laiklik,devletin her hangi bir dine bağlı olmaksizin yönetilmesi ilkesidir.Özgürlük ilkesi degil.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
comoestais

|
Tarih: Prş 09.10.2008 11:01 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiyede laiklik literatürde geçen laiklikle alakası yok ki , kendine özgü ve özel.Misal diyanet işlerinin bulunduğu bir yönetimde laiklikten söz edilebilir mi??? _________________ Ntv muhabiri : Son albümünüz nasıl ortaya çıktı?
Lenny Kravitz : Ortaya çıktı işte.Elimde olan birşey değil... |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 903 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Prş 16.10.2008 18:23 Mesaj konusu: |
|
|
| guilty92 demiş ki: | ***
türbanın laiklik ilkesi ile ters düşen bir yanı yoktur laiklik demek herkesin özgürce yaşaması değilmi? türban kullananlar ise seçimini o yönde yapmıştır buna bence kimsenin karışma hakkı yoktur ve şunuda bilin ABD bile üniversitelerde türban yasak değil herkes istediği gibi okuluna gidebiliyor |
ABD' de bile türban yasak değilmişmiş... ABD'deki türbanlının türbanı siyasi simge değil ki...
Ayrıca, ABD ile Türkiye'yi karşılaştırmak yanlış... Farklı kültürler farklı özgürlük ve farklı hoşgörü anlayışları...
Aşağıdaki dava buna bir örnektir:
haberin tamamı |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cum 17.10.2008 1:02 Mesaj konusu: |
|
|
elalemin evladı genetik şifreyi çözmüş, aya fezaya roket atmış kime ne?
bizimkiler 'dinimizi yaşamak istiyoruz' diyorlar 'zulüm var' diyorlar...
e o zaman ne yapmak lazım? kasmamak lazım... buyurun yaşayın efendim, hayat sizin _________________ right now! |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cum 17.10.2008 1:15 Mesaj konusu: |
|
|
lakin 'batının ilmini alalım kokuşmuş yoz kültürünü almayalım...Kahrol Amarika!' filan geyiklerine de girmeyiniz artık lütfen...
vallahi absürd oluyor, billahi kitsch oluyor
bambaşka bir şey oluyor, tarif edemiyorum!
(bkz: Allahın adını verdim, yapma şeker kardeşim)
(bkz: islamic metal)
(bkz: http://www.jewishjournal.com/images/thegodblog_images/Metal-798348.gif ) _________________ right now! |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 903 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Cmt 25.10.2008 9:08 Mesaj konusu: |
|
|
Anayasa Mahkemesinin Resmi Gazetede yayınlanan gerekçeli kararı ile Türban Tarih olmuştur...
“Türban üzerinden siyaset” yapanlara, türbanı “çıkarları” için kullananlara ve türbana karşı olanlara “Laikler Allahsızdır“ diyerek saldıranlara geçmiş olsun! |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cmt 25.10.2008 13:00 Mesaj konusu: |
|
|
e oldu mu şimdi?
bazı zatı muhteremler 'türbanlı kızlarımıza zulüm ediyorlar!', 'sarhoş laikler başörtüsüne yine geçit vermedi!', 'iktidar olduk ama muktedir olamadık!', diye türban sömürüsüne devam edecekler... _________________ right now! |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cmt 25.10.2008 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
dolar bir yetmiş küsür olmuş asgari ücret 250 dolara inmiş daha ne kadar çıkacağı belli değil; dünya borsaları teker teker çöküyor, ülkeden sıcak para kaçıyor, yerel seçimler öncesi cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biri geliyor
...eee
resmi gazetede yayınlanmış da 'türban tarih olmuş muş...
değerli muhafazakar büyüklerimizin bütün manifestoları dağılmış, türban zulümünden başka söyleyecek tek sözleri kalmamışken geri verdiler ellerine 'türban malzemesini...
dünya batasıca başımızda durasıca 'toplum mühendisleri' yıldırım gibi yetişti gene muhafazakarların imdadına (bkz: 12 mart) (12 eylül) (bkz: 28 şubat)
şu ülke kimseden çekmedi toplum mühendislerinden çektiği kadar...  _________________ right now! |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Cmt 25.10.2008 15:13 Mesaj konusu: |
|
|
ESKİŞEHİR'de ilköğretim okulu öğrencileri için 15 YTL'den satışa sunulan üzerinde türbanlı kadın resminin bulunduğu çantalar Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticilerin tepkilerine neden oldu.
Hamamyolu Caddesi’ndeki bir işyerinde ilköğretim öğrencileri için üzerlerinde türbanlı kadın resiminin bulunduğu okul çantaları satılmasına Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Azmi Kerman tepki gösterdi. Çantaların toplatılmasını isteyen ADD Şube Başkanı Kerman şöyle konuştu:
“Piyasada ilköğretim öğrencileri için satışa sunulan başörtülü ve türbanlı okul çantalarının derhal toplatılmasını istiyoruz. Bunlar Türkiye'yi ılımlı İslam havasına sokarak eğitimimizi dinselleştirmeye yönelik çalışmalardır. Buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Atatürk'ün çizdiği yolda çağdaş, laik Türkiye çizgisinden Türkiye'yi kimse uzaklaştıramayacaktır. İlkokuldan başlayarak bütün Türkiye'de yapılan bu girişim ve tarikat oyunları hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Bu çantalar derhal toplatılmalı ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet yetkilileri önlem almalıdır. Veliler de bu konularda duyarlı olmalı. Çocuklarının başını kapatarak onları çağ dışı bir yaşama sürüklemek isteyenlere karşı çok dikkatli olmalı.”
Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan bir süre önce yaptığı açıklamada forma, çanta, yaka gibi okul gereçlerinde yabancı terim içeren kelime ile yabancı çizgi film karakter resimlerinin yer almaması gerektiğini söylemişti. Ceylan, milli değerlere sahip çıkılmasını, okul gereçlerinde Atatürk, Türk Bayrağı, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Yunusemre ve Eskişehirspor amblemlerinin yer almasını önermişti.
http://www.kemalistgencler.com/Forums-file-viewtopic-t-410.html _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 696 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Sal 28.10.2008 20:03 Mesaj konusu: |
|
|
ne olmuş çantada başörtülü kadın resmi varsa,kime neden koydu ki??? _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
|