Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - "Kerry King Signature Wartribe" hakkında yardım
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

"Kerry King Signature Wartribe" hakkında yardım
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
padawan01

MesajTarih: Sal 07.10.2008 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

edit

En son padawan01 tarafından Sal 07.10.2008 22:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dimeisgod

MesajTarih: Sal 07.10.2008 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yavrucuk demiş ki:
mfikret demiş ki:
soulwalker ın verdiği linkteki METAL gitarının fiyatı yeterince yüksek gelmedi sanırım Very Happy

dostum gerge lynch metalcidir diyorsan zaten tartışamam seninle kendisi en hasosundan glamcidir Laughing ayrıca ben bu gitarı kıvıclcımda denemiştim hiç fiyatının gitarı deil

metalci gitarı ya paso maun oluyor yada en fazla hetfeild gibi gipson custum alıyorsun üstü akçağac kaplamalı. yekpare akçağaç olanlarında yanına başka tahtalar yapıştırıyorlar. ıhlamurla bi tecrübem olmadı ama takır takır ıhlamur gövde çalan ibanezci metalciler yokmu? Rolling Eyes

glam ve 80 ler donemini lutfen anlıyabilecek arkadaslarımızla paylaş bence Smile
Başa dön
mfikret

MesajTarih: Sal 07.10.2008 20:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çoluk çocuk ağzına düştüysen işimiz var.yaşını sormayacağım.ama git bir dene o gitarı eğer imkanın varsa.Birde atıp tutmadan önce biraz araştır ve luthierlere danış.yoksa bu kafayla zor bu işler...
SiLeNoZ

MesajTarih: Sal 07.10.2008 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dimeisgod demiş ki:

yahu cahil insanlar adam gitar alıyo tonuna sustain ine bakmicakta neyine bakıcak ...

Gitarın sustainine bakarak gitar alan adam, alsın eline gitarını, gitsin Kadıköy sahile orda vursun tellere bıraksın ve gözlerini ufka çevirip hayallere dalsın inşallah Smile

Sustaine bakarak gitar alan adamı gitarist olarak görmem kusura bakma

dimeisgod demiş ki:

ornegin sunta dan metal sesi alınabilir
ya da bora uslusoy kerry king i gorse imza ister veya
wartribe iyi bi gitardır
kerry king tanrıdır v.b.v.b

Suntadan da metal sesi alınabilir. Gayet doğru. Blues sesi de alınır. Hatta plastikten bile metal sesi alınır. (Örneğin : Metallica Cunning Stunts konseri. Yanlış hatırlamıyorsam o konser olduğu zaman 17 - 18 yaşındaydım.) İtiraz edersen detaylı anlatırım.

Bora Uslusoy çok iyi bir gitarist olabilir. Şahsen tanımıyorum. Müziktek.net de çok güzel mesajlar yazan, bilgiler veren, müzik için uğraşan bir adam. Eminim sorsan Kerry King ya da başka bir gitarist ile tanışmaktan zevk alacaktır.

Wartribe iyi diyen bir kişi göremedim. Gitarın 5 para etmez olduğunu söyleyen gördüm ( tabi ki sen) "Gitarı alıp ileride modifiye etmek" nedir ?? Gitarın bir eksikliği vs falan varsa o değiştirilir. İleride neden modifiye etsinler? Şahin araba mı bu?

Kerry King bok gibi bir adamdır. Valla sokakta görsem tanımam. Ama Slayer ile güzel işler yaptı. Sen beğen beğenme. Adamı o tarz müzik dinleyen herkes çok iyi tanır. Kerry King için gitar tanrısı diyen hiç göremedim ? (Not olarak, Slayer hiç bir şekilde alakam olmayan bir gurup. Dinlemem de sevmem de pek. 15 yıl falan olmuştur metal müzik dinlemeye başladığımdan beri ama bir tane Slayer parçasını baştan sona bilmem)

[/quote]
dimeisgod demiş ki:

ve son olarak arkadaslar
bora uslusoy , demir demirkan , serdat öztop gibi gitaristlrimizin neyi eksik biliyormusunuz ? yabancı değiller eminim yabancı olsalar tapardınız.

Demir Demirkan ve Serdar Öztop ile az çok bağlantım oldu. Adam gibi adamlar. İkisi de gerçekten iyi gitaristler. Eminim Bora Uslusoy da öyle bir adamdır. Aç bi Youtube.com u orda ne gitaristler var. Bazıları şanslı doğar, bazıları fırsatları iyi değerlendirir, bazıları ilah olur, bazıları da YOUTUBE gitaristi olur. Hayat böyle.

Yabancı olmamaları konusunda genel olarak haklısın. Ama bana sorarsan yabancı gitaristlerden hiç birine hayatım boyunca tapmadım. Tapmam da zaten Razz Onlar bana tapsın. Vailer, Satrianiler. Ben onların çaldığını çalamam onlar da benim çaldıklarımı çalamazlar yanlış mıyım ?

Son olarak senin neyin eksik biliyor musun ?

Zaten pek birşeyin yok.
Başa dön
texas_blues

MesajTarih: Sal 07.10.2008 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dime,
Vai ile Satriani ile işim olmadıki onların Türkiye şubesi olmaya çalışan Serdar Öztop Demir Demirkan gibi adamları yabancı olmadıkları için küçük göreyim.Ayrıca Bora Uslusoy'u küçümseyen bir yazıda yazmadım kendi kendine bir hallere girmişsin hayırdır inşallah.

Bora Uslusoy'da bir zamanlar senin gibi düşünen bir adamdı ancak bugün röportajlarında MFÖ'nün kıymetini bilemedik o zamanlar diyor. Bugün albümünde neden yeterince solo yok diyenlere yanıt olarak o tarz pentatonik rock / blues bestelerin bir ballad bestelemekten çok daha kolay olduğunu kendisi söylüyor.İngiltere'de gitarist arayan bazı cafelerin özellikle G.I.T. mezunu olmamasını şart koyduğundan haberdarmısınız?Neden bir düşün?Tabi öyle bir yeteneğin varsa.
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Sal 07.10.2008 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

texas_blues demiş ki:
Vai ile Satriani ile işim olmadıki onların Türkiye şubesi olmaya çalışan Serdar Öztop Demir Demirkan gibi adamları yabancı olmadıkları için küçük göreyim

Yok be abicim. Şube falan demek de abartı oluyor biraz.
Elbette adamlar takip ediyorlar biliyorlar Vai Satriani falan.
Herkes herkese benziyor özeniyor.
Başa dön
baran_16

MesajTarih: Cmt 11.10.2008 9:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar alah aşkına neyin tartışmasını yapıyosunuz siz ya kerry king signature wartribe altında iki gitar var biri 1500 ytl civarı olan neckthrue emg 81 85 manyetik pre amp ve kahler köprüye sahip diyeri buna göre daha uyduruk 700-800 ytl civarı olan hangisinin tartışması bu ??
Başa dön
toxogonine

MesajTarih: Cmt 11.10.2008 19:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birinciyi zuhalin web sayfasında gmremedim
eğer ikinciyi deneyebileceğimiz bir yer varsa bildirmeni ve denediysen fikrini belirtmeni çok isterim Smile
Başa dön
baran_16

MesajTarih: Cmt 11.10.2008 22:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

toxogonine demiş ki:
birinciyi zuhalin web sayfasında gmremedim
eğer ikinciyi deneyebileceğimiz bir yer varsa bildirmeni ve denediysen fikrini belirtmeni çok isterim Smile
ikinci bahsettiğimi denemedim.eğer bu ikisinden birisini önermemi isterseniz ilk bahsettiğim gitar çok iyi bi alet youtube da bun aletle ilgili 3 tane videyo var.gözüme çarpan bu gitarla ilgili 3 tane özellik var 1. neck thrue 2. emg 81-85 ve prea amp kullanması 3. ve en büyük özelliği en az floyd rose kadar iyi (kimilerine göre floyd rose a göre mükemmel bir sistem) kahler denen hybrid tremolo bi sistemin bulunması ve inanması güç ama sistemde gitarın arkasında koca bi oyuk yok böylece gitarın sustain sabit köprülü gitarlardaki sustain kadar iyi.
Başa dön
toxogonine

MesajTarih: Cmt 11.10.2008 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki bu gitarın satıldıığı bir yer var mı Türkiye'de??
Benim gözüme takılmadı da?
Başa dön
baran_16

MesajTarih: Sal 14.10.2008 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

toxogonine demiş ki:
peki bu gitarın satıldıığı bir yer var mı Türkiye'de??
Benim gözüme takılmadı da?

üst düzey bc richleri türkiyede 0 olarak bulamazsınız.piyasada hep bronze serisi var.bc rich in distribitörlüğünü yapan zuhal bile getirmiyo bu gitarları.zamanında bende çok aramıştım.yalvarmalarım sonucu zuhal sayesinde bc rich nt warlock uma kavuştum Very HappyVery Happy
Başa dön
toxogonine

MesajTarih: Sal 14.10.2008 20:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O yüzden de risk alınmıyor,
Çünkü hiç denemediğin bir igtarı getirtemiyorsun Smile
Başa dön
PuNcHiE

MesajTarih: Sal 14.10.2008 23:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yavrucuk demiş ki:
mfikret demiş ki:
soulwalker ın verdiği linkteki METAL gitarının fiyatı yeterince yüksek gelmedi sanırım Very Happy

dostum gerge lynch metalcidir diyorsan zaten tartışamam seninle kendisi en hasosundan glamcidir Laughing ayrıca ben bu gitarı kıvıclcımda denemiştim hiç fiyatının gitarı deil

metalci gitarı ya paso maun oluyor yada en fazla hetfeild gibi gipson custum alıyorsun üstü akçağac kaplamalı. yekpare akçağaç olanlarında yanına başka tahtalar yapıştırıyorlar. ıhlamurla bi tecrübem olmadı ama takır takır ıhlamur gövde çalan ibanezci metalciler yokmu? Rolling Eyes

Tabii, zaten Glam balkan müziklerinin bir alt türü, yanlış bilgiler vermeyin arkadaşlar. Laughing
yavrucuk

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 11:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rokla metal aynı diyorsan eyvallah dostum
Başa dön
Whiskas

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 11:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

az distörşın = rock
çok distörşın = metal

Razz Şaka bir yana, glam rock ve glam metal arasındaki farkları araştırmanızı öneriyorum öncelikle. Tarz tartışmasına kesinlikle girmeyeceğim ama George Lynch denen adam has heavy metalcidir. (Glam vs zaten bunun alt türevlerinden birisi)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
yavrucuk

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sana göre öyle bana göre deil Smile

hiç eline kamikaze aldınızmı? ben aldım o kadar cırtlak bir gitar bana göre gerçek metal tonu mesela metalica saundunu veremez. şimdi bazı sivri akıllılar çıkıp hangi metalica saundu diyecek: and jusice for all sonrası benim için metalica deil.
Başa dön
toxogonine

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçek Metal = Metallica
Hadi bakalım, hayırlı olsun !
Başa dön
Whiskas

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 17:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yavrucuk demiş ki:
sana göre öyle bana göre deil Smile

Bana göre değil, George Lynch'in resmi web sitesine göre öyle Smile

Metal tonu nedir, kim metal yapar tartışmasına girmeyeceğim dediğim gibi ama bol keseden atıp insanlara yanlış bilgi aktarmayınız.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
soulwalker

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 20:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dimeisgod demiş ki:
her şeyi bosver gitar maple ya . maple iyi bi gitar mı var . iyi gitarların hepsi once maun sonra ıhlamur . iyi dusun

Tartışılan bu değil miydi burada? Yavrucuk bu sözün arkasında değilsin herhalde. Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yavrucuk

MesajTarih: Prş 16.10.2008 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

whiskas o dediğinden yapan yok gördüğüm kadar, fazla kedi maması yemişsin agresif olmuşsun sen Very Happy david bowie sitesindede glam rock yapar yazıyor bana göre deil

soulwalker dostum, konu çok daıldı valla neyin kimin arkasında olduğumu bende unuttum şerefsizim Laughing ama mapel pahallı gitarlarda var kesinlikle mesela jakson king vee veya kamikaze ama cırtlak oluyorlar bir gipson custum dolgunluğu olmuyo işte ben onu dedim. oturaklı palm mutlar olmuyo ne yapsan

yerim ağacı dostluk kaznsın diyorum
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
3. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız