| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
xChernobilx

|
Tarih: Cum 01.08.2008 16:06 Mesaj konusu: elektro gitardan çıkan ses teknik mi ? |
|
|
tahminimce başlık yeterince açıklayıcı olmadı tam olarak şöyle açıklayayım: grup 84-son mektup parçasında tam olarak şarkının 02:01 ve 02:05'inci saniyeleri arasında adam elektro gitardan 3 ses çıkarıyor o sesler teknikmidir nasıl oluyor da aynen o sesi çıkarabiliyor.. çok denedim olmadı. Ve sesi çok hoşuma gitti gerçekten (: wah pedalını yarılayıp deneyince aynı ses çıkmıyor çok farklı bir ses çıkıyor. Avuç içi ile telleri kapatıp vurduğundada yine aynı sesi yakalıyamıyorum daha doğrusu hiç benzemiyor (: Umarım yardımcı olan bir arkadaş çıkar. Ve eğer bilen arkadaş varsa ve bu bir teknikse gayet açıklayıcı bir dille anlatırsa sevinirim (:
teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Sweet_Jazz_Of_Mine

Kayıt: Jul 06, 2008 Mesajlar: 65 Nerden: Emoların olmadıgı yerden.
|
Tarih: Cum 01.08.2008 20:21 Mesaj konusu: |
|
|
dinlemedim ama, her gitardan her ses cıkmadıgı gibi, her elden de aynı ses cıkmıyor. tahminimce tekniktir ama kulandıgı pedal da olabilir, gitarının kalitesi de olabilir. _________________ İyi gitarlar hep çalmayı bilmeyenlerin elinde. |
|
| Başa dön |
|
 |
xChernobilx

|
Tarih: Cmt 02.08.2008 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
walla abi kesin bi yanıt lazım yani ihtimaller üzerine bir cevap olmasa iyi olur.. yinede yorumun için teşekkürler _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sweet_Jazz_Of_Mine

|
Tarih: Cmt 09.08.2008 1:22 Mesaj konusu: |
|
|
Evet dinledim su an, elektro gitarda ritim çalarken yaptıgımız muting olayı var ama çalan gitarın midleri düsük tizleri yüksek gibi bir ekolayzır ayarı oldugundan biraz turntableımsı bir ses cıkmıs ortaya  _________________ İyi gitarlar hep çalmayı bilmeyenlerin elinde. |
|
| Başa dön |
|
 |
agmed

Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 531 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
|
Tarih: Cmt 09.08.2008 8:16 Mesaj konusu: |
|
|
Gitarın Fender olması önemli bi faktör bence. _________________ Metallica konserine giden 40.000 kişiyi hatta bütün Metallica dinleyenleri ateist,agnostik,aczimendi müsveddesi olarak gören zihniyeti KINIYORUZ!!!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=720129 |
|
| Başa dön |
|
 |
Sweet_Jazz_Of_Mine

|
Tarih: Pzr 10.08.2008 14:47 Mesaj konusu: |
|
|
bende öyle tahmin ediyorum, her gitardan cıkmaz o tarz sesler. _________________ İyi gitarlar hep çalmayı bilmeyenlerin elinde. |
|
| Başa dön |
|
 |
OnurGuler

|
Tarih: Pts 11.08.2008 22:06 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar yapmayın..üşenmedim bulup dinledim.. seslerde bişey yok.. tek gitar akor çalıyo.. tuşeyle alakalı bi durum.. melodiyi çalanda bass gitar ama sanırım bunuda gitar yapıyo sanmışsınız.. çok basit bi ritm ama burdan yazarak anlatmak azcık zor... biraz gitar çalan birine canlı bi şekilde sorarsanız size göstericektir...
müzik dolu günler...
edit : tekrar dinledimde bi çok şarkılarında olduğu gibi Am G F E şeklinde gidiyo akorlar... _________________ www.bessekiz.net
http://www.garaj.org/studyo/152/bes-sekiz |
|
| Başa dön |
|
 |
agmed

Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 531 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
|
Tarih: Pts 11.08.2008 23:36 Mesaj konusu: |
|
|
| OnurGuler demiş ki: | arkadaşlar yapmayın..üşenmedim bulup dinledim.. seslerde bişey yok.. tek gitar akor çalıyo.. tuşeyle alakalı bi durum.. melodiyi çalanda bass gitar ama sanırım bunuda gitar yapıyo sanmışsınız.. çok basit bi ritm ama burdan yazarak anlatmak azcık zor... biraz gitar çalan birine canlı bi şekilde sorarsanız size göstericektir...
müzik dolu günler...
edit : tekrar dinledimde bi çok şarkılarında olduğu gibi Am G F E şeklinde gidiyo akorlar... |
Bence biraz daha düşün! Tek gitar akor çalıyo diyosan eğer hiçbirşey bilmiyosun diye düşünücem. Bi gitar ritm atarken diğer gitar alttan delaylı bişeyler çalıyo. Sen bass çalıyo demişsin ya hakkaten üzüldüm. |
|
| Başa dön |
|
 |
OnurGuler

|
Tarih: Sal 12.08.2008 0:19 Mesaj konusu: |
|
|
| agmed demiş ki: | | OnurGuler demiş ki: | arkadaşlar yapmayın..üşenmedim bulup dinledim.. seslerde bişey yok.. tek gitar akor çalıyo.. tuşeyle alakalı bi durum.. melodiyi çalanda bass gitar ama sanırım bunuda gitar yapıyo sanmışsınız.. çok basit bi ritm ama burdan yazarak anlatmak azcık zor... biraz gitar çalan birine canlı bi şekilde sorarsanız size göstericektir...
müzik dolu günler...
edit : tekrar dinledimde bi çok şarkılarında olduğu gibi Am G F E şeklinde gidiyo akorlar... |
Bence biraz daha düşün! Tek gitar akor çalıyo diyosan eğer hiçbirşey bilmiyosun diye düşünücem. Bi gitar ritm atarken diğer gitar alttan delaylı bişeyler çalıyo. Sen bass çalıyo demişsin ya hakkaten üzüldüm. |
Peki ne diyorsanız o.. tartışmıcam.. saygılar  _________________ www.bessekiz.net
http://www.garaj.org/studyo/152/bes-sekiz |
|
| Başa dön |
|
 |
d3sp3rad03

|
Tarih: Sal 19.08.2008 17:48 Mesaj konusu: |
|
|
| OnurGuler demiş ki: |
Hocam Allah'ından kork şarkı Em D C Am D# C Bm D sonra başa dönüyor (1-2 dinlemede anca bu kadar ilk D ve C'de ayrıntı sesler olabilir [7li gibi çok bakmadım açıkçası] )
Editt : D 'de f# eksiltin onu e yapın ve de tab olarak şöle kısaca
---0
---3
---2
Pozisyondan bascam fantezi olsun diyenlere;
Bare 5
---------
---------
--------7
--------7
--------
--------
Boş bırakılanlar bare basıldığı içindir
En son d3sp3rad03 tarafından Sal 19.08.2008 19:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Nocure

|
Tarih: Sal 19.08.2008 19:00 Mesaj konusu: |
|
|
Kayıtta efekt eklemiş olmasınlar :S _________________ Jackson Dk2M Crimson Swirl, Boss GT-8, Marshall Mg100 DFX
Velev ki tuşene göre clean veya dist istedin; hamd olsun o özellikte var |
|
| Başa dön |
|
 |
metalcafe

Kayıt: Oct 20, 2005 Mesajlar: 875 Nerden: Karaborsa\\\'dan
|
Tarih: Prş 09.10.2008 12:17 Mesaj konusu: |
|
|
| agmed demiş ki: | | Gitarın Fender olması önemli bi faktör bence. |
Ya oherifte sanki gibson vardı? _________________ Http://www.MetalCafe.Net |
|
| Başa dön |
|
 |
isom14

|
Tarih: Cmt 11.10.2008 20:17 Mesaj konusu: Re: elektro gitardan çıkan ses teknik mi ? |
|
|
| xChernobilx demiş ki: | tahminimce başlık yeterince açıklayıcı olmadı tam olarak şöyle açıklayayım: grup 84-son mektup parçasında tam olarak şarkının 02:01 ve 02:05'inci saniyeleri arasında adam elektro gitardan 3 ses çıkarıyor o sesler teknikmidir nasıl oluyor da aynen o sesi çıkarabiliyor.. çok denedim olmadı. Ve sesi çok hoşuma gitti gerçekten (: wah pedalını yarılayıp deneyince aynı ses çıkmıyor çok farklı bir ses çıkıyor. Avuç içi ile telleri kapatıp vurduğundada yine aynı sesi yakalıyamıyorum daha doğrusu hiç benzemiyor (: Umarım yardımcı olan bir arkadaş çıkar. Ve eğer bilen arkadaş varsa ve bu bir teknikse gayet açıklayıcı bir dille anlatırsa sevinirim (:
teşekkürler |
gitardan 3 ses çikiyor demişsin . =) teknoloji gelişti artik ve o sesleri plug inler desteği ilede yapilibiliyor, |
|
| Başa dön |
|
 |
|