| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Cornflakegirl

|
Tarih: Sal 26.10.2004 16:06 Mesaj konusu: R.E.M. |
|
|
Öncelik şunu söylemek istiyorum 2 gündür burda r.e.m. topiği arıyorum ama bulamadım bunada baya şaşırdım hatta sadece kendim değil baya bir kişiyede baktırdım neyse 8 haziran 2005 de ülkemizde konser vericekler çok büyük bir heyecanla bekliyoruz  _________________ " I guess you go too far when pianos try to be guitars" |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Cornflakegirl

|
Tarih: Sal 26.10.2004 16:06 Mesaj konusu: |
|
|
Kuruluş Tarihi: 1980
Üyeleri: Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills
• R.E.M. ilk konserini Athens, Georgia, Amerika'da 19 Nisan 1980'de verdi. Kadroyu eğitimini yarıda bırakmış Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills ve Bill Berry oluşturuyordu.
• Stipe'ın karizmadan yoksunluğu ve sahnedeki tuhaf hareketleriyle bir anda bar grubu olarak dikkati üzerlerine çektiler. Kendi mekanlarında kolej cemiyetinin sevgisini kazanan grup için stüdyoya girip debut single 'Radio Free Europe'u kaydetmek çok uzun zaman almadı.
• Bağımsız bir firmadan yayınlanan single ile hatırı sayılır övgüler alan grubun country/folk sound'u dinleyende The Who'nun ilk zamanlarını hatırlatıyordu.
• Buna ilaveten Stipe'ın farklı sesi ve duyulamaz, bazen varlığından şüphe duyulan lirikleri ile R.E.M., 80'lerin başındaki post-punk döneminde benzersiz bir grup olarak öne çıktı.
• IRS Records ile anlaşma imzalayan grup, mini-albümleri "Chronic Town" ile 1982'nin dikkat çeken gruplarından biri oldu.
• Merakla beklenen uzun çalarları "Murmur" ise 1983 Nisan'ında yayınlandı ve Rolling Stone Dergisi tarafından 'Yılın Albümü' seçildi.
• Amerika'da olduğu gibi grup, İngiltere'de de özellikle kolej öğrencileri arasında tutuldu. "Reckoning" bir yıl sonra piyasaya sürüldü ve ilk çalışmalarından özlenen kayıtsızlıkla insanlara nüfuz etti.
• Albüm sadece on iki günde kaydedildi ve içinde farklı ruh hallerini barındıran parçalar yer aldı. Şarkılar başarılı olmasına başarılıydı, ancak radyo programcıları tarafından R.E.M. albümleri genelde ticari açıdan başarısız sayılıyordu.
• Bununla birlikte, ünleri Atlantik'in her iki tarafında da başarısız single'lar serisiyle besleniyordu. Eleştirmenlerden istekli yanıtlar almalarına rağmen, Joe Boyd'un prodüktörlüğünü yaptığı "Fables Of The Reconstruction", grubun melankoliye kapıldığı bir dönemi yansıtan yalın ve aksi bir albüm olmuştu.
• "Lifes Rich Pageant", Don Gehman tarafından prodükte edilmişti ve 80'lerin sonunda gelen ticari çıkış zamanına rastlayan ve başa gelen grubun siyasi görüşlerinin ilk işaretlerini veriyordu.
• Stipe'ın lirikleri, Amerika'da hüküm süren ahlaksızlık ve miras kalan etik üzerine sorulara yöneldi.
• 'These Days' ve 'Cuyahoga' gibi parçalar genç ve samimi çığlıkları bir araya getiriyordu, liriklerinin acı ve hayal olmasına rağmen, müzik ise grubun o güne kadarki en eğlenceli ve coşkulu haliydi.
• Bu ironik yaklaşımın bir örneği zekice ve up-tempo bir bulaşıcılıkla ana nedeni kasten önemsizleştiren "Document"tan 'It's The End Of The World As We Know It (I Feel Fine)'dır. Benzer yapı, Billboard Hot 100 listesinde 9 numara olan, sayısız kaset alıcısı tarafından romantik olarak nitelendirilen-ki bu yanlış bir tanımlama- 'The One I Love' için de geçerli.
• Albüm ise Scott Litt tarafından prodükte edildi ve Litt beş sene boyunca grupla çalıştı.
• Major firmadan çıkan ilk albümleri "Green" Amerika'da yavaş ancak sürekli bir satış yakaladı.
• 'Stand' single'ı Amerika'da altı numaraya kadar yükselirken, 'Orange Crush' ise İngiltere listelerine giriş yaptı.
• Özellikle 'You Are The Everything'te gösterdikleri çevrelerine farkındalık dışında, albüm daha çok Stipe'ın vokali ve lirikleri üzerinde duruyordu. Bu da Stipe'ı 'bir jenerasyonun sözcüsü' konumuna getirdi.
• Çıkılan dünya turnesi gösterdi ki R.E.M artık stadyumları dolduran bir grup haline gelmişti.
• İki yıllık arada Berry, Buck ve Mills, Warren Zevon ile bir araya gelip Hindu Love Gods'ı kurdular.
• Bu aradan sonra R.E.M. "Out Of Time"ı yayınladı. Görünüşte grubun ilk 'aşk' parçaları içeren albümü, Amerika ve İngiltere listelerinde başa oynadı ve başyapıt olarak nitelendirildi.
• 'Losing My Religion', 'Shiny Happy People', 'Near Wild Heaven' ve 'Radio Song' gibi hit'ler çıkartan albümün ardından "Automatic For The People" 1992'de yayınlandı.
• Andy Kaufman tribute'ü için 'Man On The Moon' ve 'Everybody Hurts' gibi parçaları içinde barındırıyordu.
• 1996'da Warner Brothers Records ile tekrar anlaşma imzalayan grup, böylece beş albüm ve 80 milyon dolarlık kontrata sahip oldu.
• 1997 Ekim'inde Bill Berry gruptan ayrıldığını açıkladı. Grup da üçlü olarak yollarına devam etme kararı aldılar.
• 1998'de yayınlanan "Up"ta Screaming Trees'ten Barrett Martin baterideydi. Bir yıl sonra 'Man On The Moon' soundtrack'ini hazırlayan grup, bu çalışmanın ardından "Reveal" albümünü yayınladı.
• 'Vanilla Sky' soundtrack'ine 'All The Right Friends' parçalarını verdiler.
DİSKOGRAFİ
1982 Chronic Town
1983 Murmur
1984 Reckoning
1985 Fables of the Reconstruction
1986 Lifes Rich Pageant
1987 Document
1988 Green
1991 Out of Time
1992 Automatic for the People
1994 Monster
1996 New Adventures in Hi-Fi
1998 Up
1999 Star Profiles
2001 Reveal
2003 In Time – The Best Of – 1988-2003 _________________ " I guess you go too far when pianos try to be guitars" |
|
| Başa dön |
|
 |
Mikado

|
Tarih: Sal 26.10.2004 16:50 Mesaj konusu: |
|
|
bu elemanları bi türlü sevemedim gitti iyimi.Yani bence yaptıkları müsiz hiç bi moka benzemiyo.Tabi sevenlerine bişiy diyemem.  _________________ ...Google'da arasan bulamazsın benim gibisini... |
|
| Başa dön |
|
 |
AXL_POSE Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 26.10.2004 17:01 Mesaj konusu: |
|
|
| cliff burton dinlermiş eskiden |
|
| Başa dön |
|
 |
MaxtraDamuS

|
Tarih: Sal 26.10.2004 17:36 Mesaj konusu: |
|
|
Ben daysleeper'la tanımıştım..O şarkıyı hala severim valla..Ama bence kaliteli ve dinlenmeye değer bi grup.. _________________ www.ruhkanseri.com |
|
| Başa dön |
|
 |
kafa-nerde

Kayıt: Aug 23, 2004 Mesajlar: 206 Nerden: suffragette city
|
Tarih: Çrş 27.10.2004 13:41 Mesaj konusu: |
|
|
Olağan rock'ı değiştirebilmiş,her insanın saygı duyması gereken bir grub. _________________ kesilmiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
ilkerTHEbassman

|
Tarih: Prş 28.10.2004 10:16 Mesaj konusu: |
|
|
| kesinlikle etkiliyici... |
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 2481 Nerden: Efem? Ada manzaralı evimden söylemesi ayıp
|
Tarih: Prş 28.10.2004 10:45 Mesaj konusu: |
|
|
2005 de geliyorlar mı? offffff super kesinlikle gideriz dimii?? _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
deadly O Şimdi Asker :)

|
Tarih: Prş 28.10.2004 19:21 Mesaj konusu: |
|
|
| benayevsen demiş ki: | | 2005 de geliyorlar mı? offffff super kesinlikle gideriz dimii?? |
Hatta belki nikahtan sonra gideriz
geç geliyorlar ama bundan 2-3 sene önce R.E.M. gelse varımı yoğumu satar giderdim Ama biraz daha işleri azalınca geliyorlar gibi geldi bana. Bu sadece Rem için değil çoğu grup için de böyle  _________________ Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam / Ben haramı helali karıştırmam
Seninle içtiğim şarap helaldir / Sensiz içtiğim su bile haram!. |
|
| Başa dön |
|
 |
neverlasting

|
Tarih: Prş 28.10.2004 22:54 Mesaj konusu: |
|
|
peki konser nerde _________________ dünün MaxPower'i bugünün neverlasting'i |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Prş 28.10.2004 23:30 Mesaj konusu: |
|
|
Bu grupta sitemizde büyük eksiklikti bence.Bu grubu uzun zamandır takip ederim ve beni hiç hayal kırıklığına uğratmadılar.Gerek “Murmur” albümü gerekse gotik kokulu “Reconstruction of the Fables”albümüyle sıkı fıkı olmuşuzdur.Ama en iyi albümü nedir diye sorsanız hiç düşünmeden “Green” derim.Mandolin hiç bu kadar duygulu kullanılmamıştır belkide.”Wrong Child” ve “You Are The Everything” alıp başka yerlere götürür.Grup bundan sonra daha da büyüdü “Out Of Time” ve “Automatic For The People” albümleriyle daha çok kişiya hitap eder duruma geldiler.Kendileri içlerine kapanık bir şekilde Athens şehrinde yaşıyorlarmış.Ama gitarist Peter Buck dışında.Pop tarihine hakim bir basistleri var.İsmi de Mike Mills.Peter Buck ise bundan birkaç sene önce Tuatara isminde bir etnik/jazz grubu kurdu.sanırım 3 albüm yayınladılar.”Up” albümünden önce davulcuları Bill Berry ayrılınca grup daha değişik müzikal çizgiye geçti ve farklı albüm (UP) yayınladılar.Ama “Reveal” ile köklere dönüş işaretinide verdiler.Patti Smith,Bono hayranı Michael Stipe grubun bence her şeyi.Bob Dylan turne fotoğraflarını incelediğinizde Stipe’in iyi bir fotoğrafçı olduğunuda kabul ediyorsunuz.Patti Smith’in turne fotoğrafları dahil tabi.Zamanında çok hızlı yaşamışlar.
Ama şimdi ağır takılıyorlar.Çok sevdiğim Counting Crows, ayrıca Pearl Jam takdir eder bu grubu.Zamanında Kurt Cobain’in bir röportajında söylediği gibi.Benim tek yapmak istediğim “Automatic For The People” gibi bir albüm yaratmaktı.Evet o albüm aslında çok dramatik,akustik yapılı otomatik bir albümdü.Aslında grubun büyüklüğü o albümde yatıyor.Siz ne dersiniz?Konser içinse daha belli değil sanırım.Ama ileriki tarihlerde bununla ilgili mutlaka bir haber yayılır. _________________ Umursa, sorgula ve harekete geç!!! - 4 Ekim 2008 - R.E.M. @ S.O.S. İstanbul
It's The End Of The World As We Know It - R.E.M. |
|
| Başa dön |
|
 |
darkwingduck

|
Tarih: Cmt 30.10.2004 12:02 Mesaj konusu: |
|
|
gelme konusunda geç bile kaldılar ... bence rock n coke veya rock istanbul gibi büyük organizasyonlarda çıkmaları onlar için ve bizim için daha iyi olur... _________________ Ömür gelip geçiyor, vakti ganimet bil uyanılmaz uykulara varmadan,sonrasızlıklar sana varmadan! |
|
| Başa dön |
|
 |
FEMME_ESIN

|
Tarih: Cmt 30.10.2004 12:22 Mesaj konusu: |
|
|
losing my religion cok anlami ve guzel sarki, ayni everybody hurts gibi.
tori amosun bu sarkilar uzerine yapilmis coverlerini dinlemelisini. cok olan ustu bisey !.. |
|
| Başa dön |
|
 |
tretorian

|
|
| Başa dön |
|
 |
MaxtraDamuS

|
Tarih: Pts 01.11.2004 17:43 Mesaj konusu: |
|
|
| tretorian demiş ki: | | r.e.m. in yaptığı rock müzik midir? bence değil. resmen pop. ama severim bu elemanları. |
O senin kulağına bağlı.. _________________ www.ruhkanseri.com |
|
| Başa dön |
|
 |
carolgerber

|
Tarih: Pts 01.11.2004 18:38 Mesaj konusu: |
|
|
bende r.e.m başlığını aramış,bulamamıştım.başlık açmayı düşünmüş ama vazgeçmiştim.
özellikle losing my religion dan sonra popülism karşıtı olduklarını iddia eden malum kesimin,dünyada gördüğüm en popülist davranışlardan biri o da rockmıymış,pop yorumlarına maruz kalmaları sanırım bu akıllı adamların pek de umurlarında değildir.ilk dinlenildiğinde bile oldukça sevilen bir şarkı losing my religion.geniş topluluklar tarafından çokça sevilmesi ,hiç te farketmez -benim için-benim de en sevdiğim r.e.m şarkısı.çekilmiş en güzel kliplerden birisine sahip şarkı aynı zamanda.birde bir yerlerde okuduğum,şarkıyı hep bir ağızdan söyleyen bir çok kişi,eğer şarkının sözlerinin anlamını bilselerdi,dinledikleri yerde duramazlardı yorumu da ilginç gelmişti bana. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 02.11.2004 13:02 Mesaj konusu: |
|
|
| tretorian demiş ki: | | r.e.m. in yaptığı rock müzik midir? bence değil. resmen pop. ama severim bu elemanları. |
R.E.M. ve Rock! Bunun için "Dead Letter Office" ,"Monster" , "New Adventures In HI-FI" albümlerine bakmak gerekir.Pop çok genel bir tanım.Modern Rock desek daha doğru olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
Darkseed

Kayıt: Jul 27, 2004 Mesajlar: 1299 Nerden: Middle Earth.. (Gandalf the White) - "Iron Maiden Fan"
|
Tarih: Sal 02.11.2004 13:10 Mesaj konusu: |
|
|
Rem in açılımı nedir..? _________________ Everyone I Love is Dead..
Iron Maiden's gonna get you, no matter how far..! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 02.11.2004 13:17 Mesaj konusu: |
|
|
"Rapid Eye Movement" yani hızlı göz hareketleri.R.E.M. elemanları psikoloji ile içli dışlı olduklarından grup isminden liriklerine kadar herşeylerinde insanla ilgili birçok öğeye rastlarsın. _________________ Umursa, sorgula ve harekete geç!!! - 4 Ekim 2008 - R.E.M. @ S.O.S. İstanbul
It's The End Of The World As We Know It - R.E.M. |
|
| Başa dön |
|
 |
Cornflakegirl

|
Tarih: Sal 02.11.2004 13:19 Mesaj konusu: |
|
|
| neverlasting demiş ki: | | peki konser nerde |
O henüz açıklanmadı ama bildiğim kadarıyla istanbulda olucak... _________________ " I guess you go too far when pianos try to be guitars" |
|
| Başa dön |
|
 |
|