Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Death Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Death Metal
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Death Metal'in Hangi Türünü Tercih Edersiniz?
Death Metal
43%
 43%  [ 89 ]
Melodic Death Metal
56%
 56%  [ 114 ]
Toplam Oylar : 203

Yazar Mesaj
felixtigra

MesajTarih: Cmt 12.02.2005 19:15    Mesaj konusu: Death Metal Alıntıyla Cevap Ver

Melodik Death fanı olarak benim gibi Metal müziğin bu türüyle haşır neşir olan arkadaşlarla tanışmak, ortak, sevdiğimiz guruplarla ilgili fikir alış-verişi yapmak amacıyla Death Metal başlığı altında bir sayfa düzenlemeye karar verdim. Aslında Metal müziğin pek çok türünü severek dinlememe karşın beni fazlasıyla coşturduğu için bu şekilde bir başlık kullandım.
Buna karşın Metalin her tarzını çok sevek dinler ve sıkı bir şekilde takip etmeye çalışırım, yeterki METAL olsun, yeterki SERT olsun...
Hepinize şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum, saygılarımla...

En son felixtigra tarafından Sal 15.02.2005 22:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
songlessbird

MesajTarih: Cmt 12.02.2005 21:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu listede Entombed ve Edge Of Sanity yok çömezleri var ?? In Flamed death metalden uzaklaştı Therion sadece ilk albümünde tam anlamıyla death metal yaptı. Opeth'i normal bir death metal grubu olarak göremeyiz çok uzaklaştıkları noktalar var keza Dark Tranquility ve Death arasında bir anket.
Başa dön
ulyanov

MesajTarih: Cmt 12.02.2005 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her ne kadar kuzey ülkeleri death metalde amerikalıguruplara nazaran daha iyi olsalarda (bu benim tercihimdir) morbid angel bir numaradır benim için
Bloodbath

MesajTarih: Cmt 12.02.2005 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim oyum Death'e.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Anselmo

MesajTarih: Cmt 12.02.2005 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

5 tane grupla Death Metal anketi olmaz. Melodik Death anketi bile olmaz. Gene de sorun değil. Çok sevdiğim bir türdür. Old School Death daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Death grubu ile akım haline gelse de bu müziğin başlangıç noktası olarak Possessed'i gösterebiliriz. Carcass, Bolt Thrower, Kataklysm, Obituary, Deicide, Gorefest, Death, Cannibal Corpse, Benediction, Hypocrisy, Suffocation, Nile, Morbid Angel, Malevolent Creation, Vader... şeklinde uzar. Türklerden Cidesphere, Suicide, Cenotaph, False In Truth türün iyi örnekleridir.

www.rockinside.com
Başa dön
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 17:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anselmo kesinlikle doğru söylüyor.bu kadar az gruplar bu anket olmaz ben bi aralar yapmıştım 25 tane grup vardı ama sora sildiler anketi napalım. o zaman in flames, dark t. ve death kapışıyodu. walla anselmo bana söyleyecek grup adı bırakmamışsın helal walla.
NOT: uzun bir süreden sonra ilk defa msg yazıyom hadi hayırlısı
vileshome
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

başlık güzel ama anket gereksiz.. şimdilik bişey yazmaya gerek duymadım.. çok uzun olmasada alengirli bi death metal tarihi var, başlığı takip edicem.. thx felixtigra Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
__Blackstar__

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence istediğiniz kadar death grubu koyalım ankete, Death yine götürür işi... Very Happy
toraman

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"CHUCK SCHULDİNER" ın anısına inatla DEATH ama liste felaket.............
Başa dön
felixtigra

MesajTarih: Sal 15.02.2005 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pekala arkadaşlar, anket sevilmedi anlaşılan.Dar kapsamlı olduğunu kabul ediyorum, bir itirazım yok zaten. En çok ilgilendiğim gurupların bu forumda nasıl değerlendirileceğini merak etmiştim. Şimdi daha kısa ve belirleyici bir anket koyuyorum, umarım bunu beğenirsiniz. Melodic Death'e daha yatkın birisi olarak benim gibi düşünen ne kadar kişi var bir görelim bakalım... Herkese çok teşekkürlerimle !
Başa dön
Anselmo

MesajTarih: Sal 15.02.2005 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben gene ukala gibi çıkacağım; ama bu da olmamış. Grind, Old School ve Melodik Death diye ayrılabilir. Sustum, çekiliyorum.

www.rockinside.com
Başa dön
felixtigra

MesajTarih: Çrş 16.02.2005 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sana yaranamadık anselmo... Smile) Walla doğrusunu söylemek gerekirse Grind, Old School gibi bir şey duymamıştım daha önce. (gurup isimlerine benziyorlar) Aslında bence bu sefer oldu, bu anket tutacaktır.Hem benim açımdan güzel, çünkü aslında o klasik sert death metalden çok fazla hoşlanmıyorum (tabi adamına göre değişir yine), o bakımdan melodik death hayranlarının durumu nedir piyasada, onu merak ediyorum...
Olsun, sen yine de çekilme aradan, fikirlerini yazabilirsin...Öğreneceğim şeyler olabilir:)) Teşekkürler..
Başa dön
Anselmo

MesajTarih: Çrş 16.02.2005 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yok yaranamamak değil, gayet iyi niyetle açmışsın zaten başlığı. Bilgi paylaşıyoruz, ben de bildiğim kadarını anlatmaya hazırım.
Old School Death, Florida'dan çıkmış olan saf Death Metal'in türü, bodoslama da diyebiliriz. Bodoslama derken asla aşağılamıyoruz, bence Death Metal'in en sağlam türüdür Old School... Grind da, Death Metal'in ve metal müziğin en sert formu. Değişken riff ve şarkı yapıları, brutalden öte vokaller diyebiliriz genel özellikleri için.
Melodik Death'ten pek hoşlanmam, pek de çakmam açıkçası. Dark Tranquillity ve In Flames'in eski dönemleri dışında Hypocrisy, Arch Enemy falan diyebilirim. Old School'da Obituary, Benediction, Gorefest, Pestilence gibi grupları deneyebilirsin. Grind'dan da pek anlamam. Six Feet Under diyebilirim sadece, ya da Cannibal Corpse'un erken dönemleri.. Her ne kadar Old School öğeleri içerse de Cannibal Corpse'un Tomb Of The Mutilated albümünü alabilirsin. Bolt Thrower ile Carcass'ı da boş geçme derim.

www.rockinside.com
Başa dön
felixtigra

MesajTarih: Prş 17.02.2005 13:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Old school ismini kabaca duymuştum ama ne olduğu konusunda bilgim yoktu.Şimdi öğrenmiş oldum teşekkürler.. Bu arada senden epey bilmediğim gurup duydum. Sanırım en son tavsiye ettiklerin, tabiri caizse, şu "cayır cayır" müzik yapan guruplardan sanırım. Obitutuary dışındakiler elime geçmedi, o yüzden şu an için bir fikrim yok, ama benim de sana bir kaç önerim olabilir. Bir Dark Tranquillity fanı olarak söylüyorum, eski zamanları demişsin sen ama ben derim ki, son zamanlarını da boş geçme. Dark'ın eskiden bu yana çok değişen ve harikalar yaratarak gelişen bir çizgisi var. geriye doğru 2-3 albümüne bakarsan, her yeni çıkan albümün bir öncekine fark attığını görmek mümkün olabilir. Sanırım sen biraz hard seviyosun ve bu albümler hoşuna gider düşüncesindeyim. In flames'deki değişim şüphesiz, eski havasıdan yavaş yavaş uzaklaşıyor fakat ben her gurupta olduğu gibi gurupların; melodi, söz, düşünce üçgeninden oluşan kendine has tarzlarını takip ederim daha çok. O yüzden Inflames'i de severek dinlerim hala. Aklıma gelmişken, genelde saf death'ciler pek hoşlanmazlar aheste müzikten ama ben sormak istiyorum, doom-dark metal dinler misin? Anathema, Lacrimas gibi...
Başa dön
Anselmo

MesajTarih: Cum 18.02.2005 0:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eski dönemleri derken In Flames'in eski dönemlerini bahsettim, Dark Tranquillity'nin değil. Wink
Doom dinlerim. Anathema'nın son zamanlarda yaptıklarını pek beğenmiyorum. Gene de Eternity, Alternative 4, Judgement gibi albümlerini çok severim. Doom gruplarından daha çok My Dying Bride ve Katatonia hoşuma gider. Thrash dinlerim çok. Hatta thrash-death soundunda olan grupları çok severim. (Sepultura en bariz ve güzel örneği...)

www.rockinside.com
Başa dön
vecihi

MesajTarih: Cum 18.02.2005 2:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BENEDİCTİON u alıp dinleyin ve de bu arkadaşları bulup öpün.şiddetle tavsiye olunur.....
Başa dön
felixtigra

MesajTarih: Cum 18.02.2005 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anathemanın Eski zamanları zaten tartışılmaz şekilde benzersiz.Son zamanlarda yaptıklarına ben de hemen alışamadım, ama yine de çok uzun sürmeyen bir zaman içerisinde son icaraatları da beni etkisi altına almayı başarabildi, muhtemelen sebep salt olarak bu şarkıları yapan ve onlara o duyguyu yükleyenin Anathema'nın ta kendisi olması... Eskişehir konserlerinde de bulundum, böyle sahne performansı görmedim, sound ise muhteşemdi, sanki playback yapıyorlar gibiydi, ses aynı cd'den dinlediğimiz sesin aynısınydı... Neyse Katatonia benimde hayranı olduğum bir diğer grup. Sana asıl olarak önereceğim Adam Lacrimas Profundere. Mutlaka duymuşundur, ya da dinlemişindir. Bu adamlar da uzun yıllar Anathema'nın etkisi altında kalıp, ses ve söz olarak çok benzer şarkılar yapmışlar.. Kesinlikle Dinle derim. Trash diyince aklıma ilk olarak Metallica'nın ilk zamanları gelir, ama nerde şimdi o eski Metallica...
Başa dön
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cmt 19.02.2005 1:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anselmo demiş ki:
5 tane grupla Death Metal anketi olmaz. Melodik Death anketi bile olmaz. Gene de sorun değil. Çok sevdiğim bir türdür. Old School Death daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Death grubu ile akım haline gelse de bu müziğin başlangıç noktası olarak Possessed'i gösterebiliriz. Carcass, Bolt Thrower, Kataklysm, Obituary, Deicide, Gorefest, Death, Cannibal Corpse, Benediction, Hypocrisy, Suffocation, Nile, Morbid Angel, Malevolent Creation, Vader... şeklinde uzar. Türklerden Cidesphere, Suicide, Cenotaph, False In Truth türün iyi örnekleridir.

Cidesphere güzel... Cenotaph'i ve Suicide'ı biliyorum ama hiç dinlemedim.

Bana bir yerden Carcass albümü lazım!!! Bir türlü dinleyemedim gitti, göçeceğim bu grubu dinleyemeden herhalde. Bir de, arkadaşlar Bleeding Through da fena değil gibi.
Başa dön
Anselmo

MesajTarih: Cmt 19.02.2005 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Carcass kesinlikle kaçırılmayacak bir grup. Swansong albümlerine hastayımdır. Dinlediğim en iyi Death Metal albümlerinden biridir. Onun dışında Heartwork var çok ünlü ve güzel albümleri.
Türkiye'den başka gruplar da var, ben az yazmışım oraya. Soul Sacrifice, In Spite (hiç dinlemedim ama), Affliction (Thrash-Death-Doom sentezinde bir grup, kayıt kötü performans çok iyi, izleyin derim.) Sapık İnek... Bir de Undone diye bir grup varmış; ama düne kadar adını duymamıştım. Tavsiye eden arkadaş epey iyi diyor, kayıtlarını beklediğim bir grup.

www.rockinside.com
Başa dön
baranthalas

MesajTarih: Pts 21.02.2005 0:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her death metal grubunu dinlemem..malevolent creation, cannibal corpse, deeds of flesh, dying fetus,chimaira severim..soul sacrifice ve bi grup daha vardı grindcore yapıyodu adını unuttum neyse bence onlar dünya çapında gruplar hiç bi eksikleri yok

edit: cenotaph tı evet okuduktan sonra yazdıklarınızı hatırladım
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız