Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - AlımSatım sayfasının genişletilmesi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

AlımSatım sayfasının genişletilmesi
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Reeve

MesajTarih: Pts 21.03.2005 19:32    Mesaj konusu: AlımSatım sayfasının genişletilmesi Alıntıyla Cevap Ver

Yazacaklarım bir eleştiri değil sadece bir öneridir,

bilindiği üzere alım & satım forumunda başlığı "up" yapmak yasaklandı ama bir şekilde kullanıcılar buna bir çare bulup sayfayı istedikleri kadar up lıyorlar, mesela satıcı yorum yapıyor son yorumuna kimse bir şey yazmazsa en son yazdığı mesajı silip tekrar yazıyor ve öncekiyle aynı olan yazı tekrar çıkıyor en tepeye,

aslında up yapanlara ister istemez hak veriyorum, nedenini bir örnekle açıklayayım hemen;

Dün ben bir ilan verdim bir parça aradığıma dair, o başlık o gün içinde arka sayfaya kaydı gitti. şimdi burada bu başlığın "up"lanması lâzım çünkü siteye 3 günde bir giren ve o parçayı satmayı aklından geçiren bir kişi benim ilânımı göremeyecek.

sayfa sadece up yöntemleri ile yukarı taşınmıyor, ister istemez başlıklarda geyikler dönüyor (bende yapıyorum yeri gelince Rolling Eyes ) ve o başlık yukarı bizim başlık aşağıya..

Benim kısaca anlatmak istediğim; alım & satım sayfası 2 ya da 2.5 kat falan uzatılsın, her geçen gün siteye üye olan kullanıcı sayısı artış gösteriyor ve site bu katılımı kaldırsın istiyorum gittikçe kalabalıklaşıyoruz.

şu da doğru; malını satmak isteyen ya da alacak olan arka sayfayada bakar bulur, evet doğru ama ilk sayfada ilân daha bir dikkat çekiyor.

Yani özetle, sayfanın uzatılmasının alım & satım forumuna bir rahatlama getireceğini düşünüyorum hem "up" olayına bir nevi çözüm olabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eXpert

MesajTarih: Pts 21.03.2005 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
bilindiği üzere alım & satım forumunda başlığı "up" yapmak yasaklandı ama bir şekilde kullanıcılar buna bir çare bulup sayfayı istedikleri kadar up lıyorlar, mesela satıcı yorum yapıyor son yorumuna kimse bir şey yazmazsa en son yazdığı mesajı silip tekrar yazıyor ve öncekiyle aynı olan yazı tekrar çıkıyor en tepeye

Bunu ben de fark ettim.Ne zaman bunları fark edersen yöneticiye özel mesaj gönderebilirsin.Yetkili sayısı yetersiz kalıyor sanırım.
Alıntı:

Benim kısaca anlatmak istediğim; alım & satım sayfası 2 ya da 2.5 kat falan uzatılsın, her geçen gün siteye üye olan kullanıcı sayısı artış gösteriyor ve site bu katılımı kaldırsın istiyorum gittikçe kalabalıklaşıyoruz.

Yönetim paneli üzerinden yapılabilecek birşey.
Alıntı:
şu da doğru; malını satmak isteyen ya da alacak olan arka sayfayada bakar bulur, evet doğru ama ilk sayfada ilân daha bir dikkat çekiyor.

Forum üyelerinin %97'sinde Arama yapma gibi bir olay yok.
Alternatif olarak:Alım-Satım bir kategori olabilir ve kategori içerisinde Bilgisayar & ürünleri,amfi,gitar vs gibisinden forumlar oluşturulabilir.Tabii kaplayacağı sığayı bilemem,o ayrı konu.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Reeve

MesajTarih: Pts 21.03.2005 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eXpert demiş ki:
Alıntı:
bilindiği üzere alım & satım forumunda başlığı "up" yapmak yasaklandı ama bir şekilde kullanıcılar buna bir çare bulup sayfayı istedikleri kadar up lıyorlar, mesela satıcı yorum yapıyor son yorumuna kimse bir şey yazmazsa en son yazdığı mesajı silip tekrar yazıyor ve öncekiyle aynı olan yazı tekrar çıkıyor en tepeye

Bunu ben de fark ettim.Ne zaman bunları fark edersen yöneticiye özel mesaj gönderebilirsin.Yetkili sayısı yetersiz kalıyor sanırım.

yeri gelmişken bunuda söylemek istiyorum, bence forumların içinde en aktif olanı alım & satım forumu ve tek mod (kendi görüşüm) yetersiz kalıyor, bu demek değildir ki Murad işini iyi yapamıyor fakat dediğim gibi çok yoğun bir mesaj bombardımanı yaşandığı için bence alım & satım forumuna, Murad'a yardımcı olacak bir mod daha atansın.
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Pts 21.03.2005 19:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forum Yöneticileri olarak kullanıcı grubu var ama onlar da her forumun yöneticisi.Bu durumda sadece Murad Abi kalıyor(Grup,yapamıyor demiyorum,onlara da hak veriyorum tabii).Piyasadan anlayan birisi daha lazım.Ama tabii piyasadan anlamak yetmiyor o ayrı mesele.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Skull_KruSher

MesajTarih: Prş 24.03.2005 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alım satım forumunda genişleme gibi bir durumun söz konusu olabileceğini sanmıyorum.

Alıntı:

Bunun çözümü var, bu konuda yapılabilecek olan çözümün teklifini site yönetimine sundum. Gerekenin yapılacağını sanıyorum.Hatta gerekirse daha katı bir çözümde var fakat onu kullanmak istemiyoruz.

Alıntı:
Forum üyelerinin %97'sinde Arama yapma gibi bir olay yok.

Bunun için yapabileceğimiz hiçbir şey yok, ne kadar insanları uyarsakta boş. Sitenin en az kliklenen link'i sanırım.

Alıntı:
Alternatif olarak:Alım-Satım bir kategori olabilir ve kategori içerisinde Bilgisayar & ürünleri,amfi,gitar vs gibisinden forumlar oluşturulabilir.Tabii kaplayacağı sığayı bilemem,o ayrı konu.

Alt konu sistemini maalesef kullandığımız phpBB desteklemiyor, bu yüzden imkansız. Ama keşke olsa da yapsak, çok büyük kolaylık sağlayacağına katılıyorum.

Alıntı:
yeri gelmişken bunuda söylemek istiyorum, bence forumların içinde en aktif olanı alım & satım forumu ve tek mod (kendi görüşüm) yetersiz kalıyor, bu demek değildir ki Murad işini iyi yapamıyor fakat dediğim gibi çok yoğun bir mesaj bombardımanı yaşandığı için bence alım & satım forumuna, Murad'a yardımcı olacak bir mod daha atansın..

Mesaj trafiğinin en yoğun yaşandığı Forum bölümü olduğu doğrudur, ama orayı düzenleyen tek kişi ben değilim, arada bir Filthy ve Nienturi'de temizlikte yardımcı oluyorlar bana, sorun olmuyor, benim gözümden kaçanı onlar yakalıyorlar. Ben genelde hafta içi iş saatlerinde buraya bakabiliyorum onun dışında yokum. Onlar bunu bildikleri için ben olmadığımda orayla özel olarak ilgileniyorlar zaten, ben olduğum zaman zaten Alım-Satım forumu hep yukarıda açık olarak bulunuyor arada bir sayfayı yenileyerek yeni mesajlara göz gezdiriyorum, benim için en büyük sorun Pazartesi günü sabah geldiğimde oluyor, 2 sayfa mesajın yarısını çöpe göndermem gerekebiliyor, arada gözden kaçanlarında olması gayet doğal ki onlarında zaten sonradan icabına bakılıyor.

Alıntı:
Piyasadan anlayan birisi daha lazım.Ama tabii piyasadan anlamak yetmiyor o ayrı mesele.

Alım-Satım foumunu idare etmek için piyasa bilgisine gerek olsaydı başına ben geçemezdim.

Neden mi? Orada gelip Hottori Honzo kılıcı arayanda oluyor, Kawasaki motor da, bunların hepsinin piyasası hakkında bilgi sahibi olacak kişi sayısı forumumuzda pek azdır, hatta yoktur(abartmıyorum)

Yani anlayacağınız, bizi ilgilendiren satılanların uygun fiyata satılıp satılmadığı değil. Kurallara uygun olarak satılıp satılmadığıdır.gerisi alıcı ve satıcı arasındaki problemdir ki, özel mesajla "bu aletin fiyatı şöyle uygun mudur?", "Bu alet nasıldır iyimidir?" diye sorulan sorularıda normal bir kullanıcı olarak bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım her zaman. Unutmayalım ki burası bir paylaşım platformu ve bilgi paylaştıkça çoğalır düşüncesiyle yaptığımız her hareket bizi bir adım daha öteye götürür.

İlginiz için teşekkürler.

Saygılar&sevgiler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
eXpert

MesajTarih: Çrş 06.04.2005 1:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim şöyle bir tavsiyem daha olacak.Bildiğimiz gibi başlığı üste çıkarmak için son mesajın silinip tekrar yazıldığı da oluyor.Yetkili arkadaşlar ne kadar denetleselerde Alım&Satım forumunun tümünü akılda tutabilmek mümkün değil.Bence bu nedenle Alım&Satım forumunda mesaj silme yetkisi Moderatöre verilmeli.Yani üyeler mesajlarını silememeli.O zaman bir nebze önüne geçilir bu olayın.
Başa dön
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Çrş 06.04.2005 7:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eXpert demiş ki:
Benim şöyle bir tavsiyem daha olacak.Bildiğimiz gibi başlığı üste çıkarmak için son mesajın silinip tekrar yazıldığı da oluyor.Yetkili arkadaşlar ne kadar denetleselerde Alım&Satım forumunun tümünü akılda tutabilmek mümkün değil.Bence bu nedenle Alım&Satım forumunda mesaj silme yetkisi Moderatöre verilmeli.Yani üyeler mesajlarını silememeli.O zaman bir nebze önüne geçilir bu olayın.

Bu bana baya mantıklı geldi ya, biz niye düşünemedik bunu:)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
eXpert

MesajTarih: Çrş 06.04.2005 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Roth-Azad demiş ki:
Bu bana baya mantıklı geldi ya, biz niye düşünemedik bunu:)

Ben sizin yerinize düşündüm Very Happy

Bir de yazıp silmenin şöyle bir mantığı olabilir,konu abonesi (cevaplarda e-mail gönderilen) üyelerin bu konudan kopmamalarını ve dikkatlerini bu konuya çekmeyi sağlamak...
Başa dön
zerck

MesajTarih: Prş 07.04.2005 0:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_KruSher demiş ki:
Alt konu sistemini maalesef kullandığımız phpBB desteklemiyor, bu yüzden imkansız. Ama keşke olsa da yapsak, çok büyük kolaylık sağlayacağına katılıyorum.

peki ya 'alım&satım' 'güncel' bölümünün başlığı değil de kendi başına bir bölüm olursa?
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Prş 07.04.2005 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim bahsettiğim de oydu zaten.Alım&Satım'ın tamamen bir kategori olması.
Başa dön
Skull_KruSher

MesajTarih: Prş 07.04.2005 14:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Phpden, site yapımından falan anlamam ama bildiğim birşey var ki, bizim kullandığımız phpsürümde, Bir alt kategoriden fazlasını yapamıyoruz. Anlaşmışmıyızdır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
zerck

MesajTarih: Cum 08.04.2005 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_KruSher demiş ki:
Phpden, site yapımından falan anlamam ama bildiğim birşey var ki, bizim kullandığımız phpsürümde, Bir alt kategoriden fazlasını yapamıyoruz. Anlaşmışmıyızdır.

anlaşmamışızdır.

bak

Şu an ki sistem: Forumlar > Güncel > Gündem, Alım&Satım ,Spor...

Benim önerdiğim: Forumlar > Alım&Satım > Gitar, Pedal,bateri,...

ok?
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Cum 08.04.2005 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de ondan bahsediyorum işte... Very Happy
Başa dön
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Cum 08.04.2005 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zerck dediğin anlaşılmıştır ancak bu tür alt kategori olayına alım satım dışında müzik teknolojisi gibi bölümlerde de ihtiyaç var, tüm ihtiyaç olan bölümleri dediğin şekilde yapsak zaten oldukça uzun olan forum artık uçsuz bucaksız bir hal alır, bu kadar uzun olursa kolaylık yapalım derken daha zorlaştırmış oluruz bazı şeyleri, o yüzden phpbb'nin sub-forum özelliğine geçmesini beklemekten başka çaremiz yok şu an için.
eXpert

MesajTarih: Cum 08.04.2005 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kusura bakmayın,reklam amacım yok ama Embarassed www.sanatteorisi.com a girdiğinizde kutuların sağ-üstüne bakarsanız,fikrim sanırım sizde de aydınlanır.Bunu kategori üzerinde yapmak mümkün olur mu yani alım&satım ın yanına böyle bir - + koyulsa da - ken basınca forumları açılsa + yken basınca da içine doğru kapansa.expand olayı yani..
Başa dön
AsGoDaS

MesajTarih: Sal 12.04.2005 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Bence Olması gereken şu:
Alım Satım bölümünde satılan aletlerin %80 i : Gitar + Pedal + Anfi.
Bence Bu aletler için 3 ayrı Sabit Başlık açılmalı, Ve ilan verenler uygun başlığa, ilanlarının adresini Aletin adıyla birlikte msj atmalı, boylece bir liste olur.

Satılan Aletin Mesajı silinir ve güncel kalır, Alım & Satım forumunun moderatorleri de bu işi kontrol ederler..

Gitar isteyen o başlığa girip istediği gitarı seçer, sayfalarca bakmak zorunda kalmaz
(Arama yı kullansak bile, bize uygun olduğunu bilmediğimiz ve bu yuzden aramadığımız bi aleti kaçırabiliriz)

Umarım mantıklı, gelmiştir, bence uygunlanmamısı için bir sebep yok...
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Sal 12.04.2005 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Bence Bu aletler için 3 ayrı Sabit Başlık açılmalı, Ve ilan verenler uygun başlığa, ilanlarının adresini Aletin adıyla birlikte msj atmalı, boylece bir liste olur.

İlanlar,gelen cevaplarla kaybolurlar.Aynı zamanda çok karışıklık olur.Orada her gün 2-3 sayfa açılır en az.Adam bir ilan verdi,her gün o sayfaları tek tek dolaş...Bence bu düzen,bahsettiğinden daha iyi.En azından başlığa bakılıyor,dikkatini çekerse bakıyor o kişi.O şekilde çok karışır...
Başa dön
AsGoDaS

MesajTarih: Sal 12.04.2005 20:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eXpert demiş ki:

İlanlar,gelen cevaplarla kaybolurlar.Aynı zamanda çok karışıklık olur.Orada her gün 2-3 sayfa açılır en az.Adam bir ilan verdi,her gün o sayfaları tek tek dolaş...Bence bu düzen,bahsettiğinden daha iyi.En azından başlığa bakılıyor,dikkatini çekerse bakıyor o kişi.O şekilde çok karışır...

Sen dediğimi anlamamışsın, o sabit başlıklarda sadece ilanların adresleri olcak, kimse oraya mesaj ya da cevap atmiyacak..
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 15:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesajı dün gördüm ama cevaplayamadım.Dediğin şekilde olur ancak yine de kontrol kopabilir gibi.Anlatmak istediğin sanırım,oraya ilan verilecek,isteyen ö.m. ile anlaşacak ama araya muhabbet girmeden olmaz yani.
Başa dön
AsGoDaS

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o forumda sadece ilanın adresi gorulecek
http://www.turkrock.com/post48 bilmem kac zart zurt diye, adam tıklayıp girecek, ne istiyosa orda yazcak, arayab i kac msj girse de moderator siler zaten...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız