Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Nirvana
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Nirvana
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 99, 100, 101  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rest

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkes severim, ozlerim, etkilenirim vs geyigi yapmasin da bildikleri orjinal birseyler varsa onlari paylassin derim ben en azindan neredeyse 10 yil once bitmis bir grup icin..

cogunuz bilir ama mesela aklima gelen bir mtv vma olayi var, mtv teen sprit i calin diyor, bunlar rape me diyor, lithium da anlasiyorlar, sonra rape me ile giriyorlar direk gecis yapiyorlar lithium a..
sarkinin sonunda krist basını havaya atiyor ama biraz alkollu oldugu icin tutarken kafasina carpiyor gitar.. sahneden iniyor ve 2 kisi bitiriyorlar sarkiyi. sarki sonunda da dave mikrofona gelip "hi axl, hi axl" diye bagiriyor, ki bu da bir gonderme sayilabilir.. krist sonra olayi aciklarken epey bir zorlandigi ifade etmisti..

rio da ki bir konserde red hot dan flea teen spirit in solosunu trompetle caliyor..

bbc top of the pops ta izleyenler varsa, teen spirit le kendileri bile nasil dalga gectiklerini gormuslerdir.. hatta bir konserde 30 saniye sonra sarkiyi pat diye kesiyorlar ve biz bunu calmak istemiyoruz diyorlar, millet yuhluyor falan..

Seattle da Beehive music store da konserleri var, nevermind daha yeni cikmis ve dukkanin ortasinda konser veriyorlar. Millet geliyor bakiyor bunlar kim falan diye ama sahne falan yok, ortada hersey, berbat bir ses duzeni, 1 saat sonra falan oldukca bir kalabalik topluyorlar..

Unplugged konserinde arada takildiklari bir sweet home alabama vardir ki kurt sarkinin icine etmeseydi ve tamamlasalardi diyor insan..

Bir roportajda Dave sarkilar icin, herkesin aklinda kalan cocuk sarkilari kadar basit sarkilar bunlar diyor..

Anlattiklarimi duyma/kitap vs araciligiyla degil direk film arsivleri ve roportajlardan bizzat izlediklerimden aktardim..

moist vagina, radio friendly unit shifter, tourette s, sappy
DARK-LORD

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 15:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi yazacaklarım bu forumda yayınlanırmı bilmiyorum isim vermiyorum ama sataşma denen olayı sanırın yaşayacaksınız forum yöneticilerinden de bunu ısrarla rica ediyorum silmesinler hak vereceklerdir umarım bana.Arkadaşlar on yıllık metal müzik hayatımda gördüğüm kadarıyla üzülerek söylüyorum ülkemizde metal müziğin ne olduğunu niçin dinlenmesi gerektiğini neleri savunduğunu bilenlerin sayısı %10'u geçmez ve bunu her zamanda herkesle tartışırım.Nirvana konusuyla ne alakası var şimdi bunların diyeceksiniz. Ben nirvanın hiç bir parçasında metal müzikle alakalı birşey göremedim ritim falan umrumda değil.parçaların çoğu adamın ruhsal bunalımını anlatıyor bir arkadaşında dediği gibi ilk albümden son albümüne kadar adam ölüm fermanını yazmış gidiyor.Sahnede gitarını kırması kadar lanet verici bir olay yoktur isyan ediyorsun (onun isyan etiğini görmedim ama ) bunu gitarınla bütün dünyaya anlatmaya kalkıyorsun sonrada ben böyle gitarın içine ... dergibi sahnede parçala ( metallica da fade to blacak i bir konser sonrası gitarları çalındığı için adamlara evlat acısı gibi koymuş ve gitarları için evsane bir parça orta çıkıyorlar ) bu örenkten sonra BÜyüksün kurt daha ne diyim. Nevermind denen albümü kim ilan etmiş hangi rock otoritesi kabul etmiş en iyi albümler arasında olduğunu bunada anlam veremedim.Ayrıca halkımız arasında metalciler nasıl bilinir son olaylarla satanistlik yakıştırıldı ama eroinman insanlar olarak lanse edildik biz kötü çocuklarız onlara göre haklılar bencede gerekçeleride çok sağlam ufak bir örn: gençliğin peşinden koştuğu kurt sahnede ayakda duramıyor eroin komasında, kurt ölüyor malı fazla vurmuş biz yırtınalım müziğimizi daha iyi yere getirmek için kurt ve onun gibi pisikolojik sorunlu adamlar hepsini mahvetsin. Bilmiyorum benmi fazla saplantılıyım metal konusunda yoksa yazımın başındaki olayın yüzde onluk kısmını pek göremiyormuyum sitede anlamadım.Derdim tek nirvana değil onun benzeri çoğu gruba ama ön planda bu grup olduğu için bende içimi onlara boşaltıyorum.Geçen gün iron maiden 'ın yeni albümü hakkında ufak bir yazı yazdım bir allahın kulu sitelerine girip evet bende dinledim parça iyidi yada kötüydü diye birşey yazmadı yada başka birşey ( açtığım foruma birşey yazılması meraklısı değilim orda bilgi vermiştim sadece ) bilgiye dayalı forumlarda toplasak beş kişi ancak birşey yazıyor ama nerde alakasız konu var ordayız.Konunun baya dışına çıktım ama artık affola
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 15:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dark-lord >> sen 2 ayda hala kendine gelemedin mi?..Kim nirvana sıkı metalcidir demiş şimdiye dek burada?.... Sanki başlığı sabote etmek senin niyetin gibi...Eski forumlarda da benzer tutumunu sürdürdüğünü biliyorum..Üstüne üstlük bu iddianı kişisele dökmek gibi de bir huyun var...

Bu şekil dayanağı olmayan, suni mevzularl üzerine kurulmuş klişe sataşmaları lütfen başkaları da dikkate almasın ve cevaplamasın....

Sen de bu tutumunu tekrarlarsan pek tabi ki yeni yazdıkların da silinecektir...
Rocker89

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dark-Lord kimse Nirvana'ya metal demiyor.Bunu forumlar sıfırlanmadan önce de söylemiştin ve bir çok kişi tarafından uyarılmıştır.Nirvana Grunge ve punk karışımı müzik yapan kendi dalında devrim yapan bayağı iyi bir gruptur...Başka ne diyeyim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
amnesiac

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 20:11    Mesaj konusu: ı love myself better than you!.. Alıntıyla Cevap Ver

çok şaşırdım doğrusu.nasıl olur da nırvana yı basit ve bayıcı bulanlar olabilir aramızda.herkesin görüşüne saygım var ama nırvana söylemek istediğini söyleyen ve bu işe ticarete dökmeyen grupların başında gelir.zaten kurt cobaın ın sonu bundan değilmidir?ben bu forumu açan arkadaşa teşekkür ediyorum.çoğu şarkısını seviyorum ama beni en etkileyen -all apologise.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
-EviLDoeR

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DARK-LORD sana iron maiden dışında katılıyorum. O yazıyı herkez okumuştur ama şarkıyı dinlemeden ne yorumu yapılcak? Neyse Nirvana konusunda haklısın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
LeftEyeNine

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bahsedilen bir pop grubu olsa evet diyeceğim.Adamların işi bu ki bu pop grubunu pazarlamak için tonlarca insan ayartmışlar,reklamını yapmışlar,iyi pazarlamışlar ama konunun göbeğinde Nirvana var.Yaptıklarının pop'la uzaktan yakından alakası yok ama arkalarından binlerce insanı sürüklüyorlar belgesellerde geçen on yılda bir çok yıldızın patlama yaptığını ama o yıllar bir daha hatırlandığında akla ilk gelecek olanın Nirvana olacağını söylüyorlar sonra da kötü çocuk lafı kendine çok koymuş bir metalci de gelip bu adamlara b.k atıyor.

Napıyorsunuz kardeşim siz?

Music has something to spit out...I wish it is soon...
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 22:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yukardaki mesajları ciddiye almamanız gerektiğini tekrarlıyorum...Ben daha 15'imdeyken bile sürüp gitmekte olan bir saçma sapan muhabbetti bu...Önce nirvana'yı metal olarak değerlendirip, sonra dışlamak gibi delice bir mantık işletiyor bazı insanlar nedense... Amaç sadece ego tatmini ve kavga çıkarmak, laf atmak, kin kusmaktır...Başka bir amacı yoktur bu sözlerin...Nirvana'nın korunmaya ihtiyacı yok...Siz muhabbetinize devam edin...Dediğim gibi böyle alakasız sataşma devam ederse, zaten silinecektir...

Ama eğer siz cevaplamaya devam ederseniz, ve konu atışmaya dönerse, başlık toptan uçacacaktır...O nedenle gaza gelmeyiniz...Onların istediği siteden atılmaksızın, konuyu sildirmektir zaten...

popçu, rockçı, metalci ayrımları ve böyle fuzuli atışmalar sitede en istenmeyen şeylerdir...Vurgulamak isterim...
J_Rotten
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Swansong demiş ki:
Gelmiş geçmiş en iyi rock albümü benim için asla Nevermind olamaz, gelmiş geçmiş en iyi şarkının Smells Like Teen Spirit olamayacağı gibi.

Her ne kadar kötü ve basit bir grup olmasa da bu görüşe katılıyorum çok abartılan şeyleri asla sevmemişimdir.İnsanlar yüzünden soğuduğum onca grup var.Nirvana birisi değil ama var yani... Rolling Eyes
Nirvana

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya her ne kadar sen rotten nırvana onlardan biri değil desende benim içimde kalıcak açıklama yapmak zorunda hissediyorum kendimi.Nirvana yı ve Kurt u ölüme sürükleyen bir nebzede grubun popülerligidir.Kurt zirvedeyken insanların artık dürüst olmadıgından,eskiden aldığı keyfi alamadığından intiharı seçmiştir
J_Rotten

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O da bir tartışma konusu aslında...
Yani biliyoruz adam bahsettiğin durumdan dolayı bunalım ötesi olmuş belki de en dürüst ve samimi müzik yapan adamların başında geliyordu Kurt ben buna bir şey demem ama bir de öldürtülmüş olma ihtimali tartışılıyor.Neyse ya daha yazacak şeylerim var ama uykum geldi kendinize iyi bakın.

Saygılar...
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cobain'in neden intihar ettiğiyle ilgili yorumlardır bunlar..Evet bunlar intihar mektubunda yer alan sözleri...Ama kendi sözlerinin bile ne derece doğru olduğu tartışılır...Zaten o mektubun gerçek olup olmadığı da kesin bir şey değil...Dolayısıyla o popülerlik yüzünden beynini patlattı demek, çok da doğru değil....

_> bu arada lafı ağzımdan almışssın J_Rotten
Nirvana

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya tabıkı bunlar kesin şeyler değil ama sonuç olarak şu anda gözüken ve bilinen. Ama onu ölduren o karısı olucak o..pu da olabilir tabi bu saatten sonra bu sonuç neyi değiştirir,ence hiç birseyi olan oldu we gerçekten müzık adına onemlı bir insan şu anda böcekler için sadece bir açık büfeden farkı yok .
O yuzden bu nasıl oldü muhabbetini uzatmanın kanımca pek anlamı yok
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nirvana grubunun yaşadığı sürede, bize ulaşan bilgiler ışığında, gerçek olan ve süreklik gösteren tek şey, nirvana'nın "aman popüler olayım" diye bi tarafını yırtmadığı...Beklemedikleri, (ve o günün kurallarına uymayan gariplikle) bir başarı kazandılar.. Dile getirilmemiş şeyleri vurguladılar...Medya da altın madenini sonuna kadar sömürdü..Pompaladıkça pompaladı...Hala da devam ediyorlar zaten..adamın ölüsünden para çıkarmayı beceriyorlar...

Çok uzun bir zamandan sonra rock türünde bir grubun mainstream'i sırtlanıp götürmüş olması yüzünden, başka tutucu rock severler de antipati duydular nirvana'ya...Çünkü rock dediğin underground olagelmişti bir süre....Metal müzik bundan önceki 10 yıla damgasını vurmuş, popüler olan herşeyi de lanetlemişlerdi....Hemen ardından nirvana patladı....Ve metal müzik ve icracıları için pek de hoş şeyler söylememişlerdi....Gayet doğaldır, bu kesimin tepki göstermesi dolayısıyla... (tabi neden tepki gösterdiklerini bilmez, bizim metal dinleyicimiz...Aha nirvana dinliyo, olmaz...Pantera dinlesin..Diye bi garip mantıkları vardır..)

Ama artık buna yukardan, kuş bakışı bakmayı öğrenmek lazım... Ne nirvana kalmış ortada, ne de eski metal....nu-metal, hip hop ve r&b çağındayız artık...Hani "ortada fol yok yumurta yok" derler ya...Aynen öyle...

Eğer bir müzisyen değilseniz, nirvana'nın yaptığı müziği hissetmek için, önce ne kadar küçük, ne kadar değersiz olduğunuzu farkettiğiniz bir konuma düşmeniz lazım...Buna rağmen nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz yetenekleriniz olması ve bu duruma isyan etmeniz lazım... Bu koşullar en çok ergenlik döneminde olur tabi..O yüzden o yaştaki insanların nirvana dinlemesi normaldir...Daha sonra nedense insanlar sıradışı bir şeyler yapma isteklerini kaybedip, normal vatandaş olarak hayatta iyi bir köşe tutmak moduna girerler...Veya vazgeçip, herşeyi engelleyerek, güçlerini kanıtlamaya çalışırlar...Bu durumdaki insanlar nirvana'nın yaptığı müzikten tabi ki zevk almayacaklardır...

Ha eğer müzik kulağı varsa kişinin (müzisyen veya çok iyi bir genel rock dinleyicisi v.s. ise), o zaman kendini bulması gerekmez müzikte illa... Altyapıyı sever veya sevmez...Orası tamamen zevk ve renk meselesidir..eski punk'tan zevk almayan birinin nirvanayı beğenmesi zordur böyle bi durumda da...

diyorum...
zibidi

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten mektupta başlardaki yazıyla sonlardaki yazı birbiriyle tamamen alakasız..internette pek çok adreste bulabilirsiniz bu mektubu..
Rocker89

MesajTarih: Prş 04.09.2003 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kazaa dan o mektubu indirdim courtney tarafından seslendirilmiş olarak.
kadın utanmadan mektubu ağlayarak okuyordu -hepsi palavra ağladığı falan yok tamamen rol yapıyor- birden öyle bir sinirlendim ki ana avrat küfretmeye başladım kadına, ben kendi kendime konuşup küfrederken evin tüm fertlerinin şaşkın bakışları altında olduğumu farkettim.annem bir ara Nirvana dinlememi yasaklamayı bile düşündü Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
J_Rotten

MesajTarih: Prş 04.09.2003 1:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Courtney'nin yaptığı gerçekten adice bir şey yani...Medya falan sapıttı ama haklısın Swallowed adamın ölüsünden para çıkarıyorlar sonra bu amaçlarını göstermemek için de yalandan grubu övüyorlar kullanıyorlar adamların yaptıkları işler.Medya,müzik dünyası falan artık çok p.ç arkadaşlar bunu bilelim!

Bu arada Swallowed anlamadım aptallığıma ver neyi ağzından almışım?
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 04.09.2003 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yani ben de aynı şeyden bahsediyordum...tam yazıyı yazmış gönderiyordum ki, yeni mesaj olduğunu farkettim...benim yazacaklarıma benzer şeyler yazmışsın...onu dedim Smile
zamazingo

MesajTarih: Prş 04.09.2003 14:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nisan ayında piyasaya cıkan ve okumaktan feci zevk aldıgım bı kıtaptı kurt cobain trıbute kıtapta kurtun mektubu degerlendırılıyor ve mektubun bı ıntıhar degıl nırvananın dagılmasını anlatan bı mektup oldugu ortaya cıkıyor yanı adam o mektubu ıntıhar ıcın degıl nırvanayı son noktayı koydugu mektup..
ben cobainin ıntıharına ınanmıyorum kesın olduruldu zaten kıtapta bunu savunuyor kanının lıtresınde yarım kılo eroyın alan adam asla bır tufegın tetıgını cekemezmıs bırak tetıgı ayakkabısının bıle baglayacak gucu olmazmıs ve baska bı ıdda neden altın ölüm dedıklerı overdose olup ölmek warken kafasını shot gun la neden ucurdu denıyor
bır baska ıdda zaten bu tv lerde falan gosterıldi courtly cobain kellesı ıcın grubu hatırlamıyorum bı grubun vokalıstıne 4000 dolar vermıs ve adam yıllar sonra bunu acıklıyor ve acıkladıktan 3 gun sonra ölüyor
ne olursa olsun nirvana gercekten saygı duyulacak bı gruptur yapmıs oldukları muzık cok kalıteli...
en ıyı sarkısının secemıyorum cunku hapsı kalıtelı
Nirvana

MesajTarih: Prş 04.09.2003 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaten o courtny olacak o..pu baktıki kendi müziğini kimse dinlemiyor bunun üzerine kurt un ölüsü üzerinden para kazanmaya başladı.Kaç tane kitabını yayınladı,kaç tane toplama albümünü piyasaya sürdü k.tak.En güzel örnek son çıkan nirvana albümüdür albüm de sadece bir yeni şarkı war diğerleri hep ayni popüler bilinen şarkılar oysaki o adamın kaçtane demosu war onlar yayınlanmıyor çünkü oradan gelicek para çok daha az.
Kurt gibi bir adamın nasıl olurda öyle bir kadına kapılıp hayatını zehir eder ve ölüme sürüklenir anlamakta güçlük çekiyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 99, 100, 101  Sonraki
2. sayfa (Toplam 101 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız