Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Elif Şafak
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Elif Şafak
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
FeNa

MesajTarih: Prş 16.12.2004 13:58    Mesaj konusu: Elif Şafak Alıntıyla Cevap Ver

ingilizce roman yazıp daha sonra türkçeye çevrilmesiyle eleştirildi..
duyduğumda aman dedim nası bi absürdlük..
neymiş efenim kadın ingilizce düşünüyormuş ve kendini aslında ilnilizceyle daha iyi ifade edebiliyormuş..
sinir oldum..
ama sona bi kitabını okudum ve ne kadar koca kafalı davrandığımı anladım..
ingilizceden türkçeye çevrilmesi hala bi garip ama onun dili herşeyi telafi ediyor..Elif Şafak için,ne yazdığı önemli değil,nasıl anlattığı önemli..çok iyi yazıyor ..ve genç..ve güzel..ve şahane kalemi var..
MorHatuN
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 17.12.2004 19:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende beğeniyorum araf kitabını çok beğendim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kuzu

MesajTarih: Çrş 22.12.2004 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pinhan ı okumuştum. bu kadının ingilizce düşünüp daha rahat yazdığına inanmıyorum, eğer öyleyese pinhan nasıl olmuş? çünkü kadın yanlızca türkçeye değil osmanlıcaya da oldukça hakim...pinhan' a gelince, kitabı okumaya başlayınca o kapak bir kapı oluyor ve içine giriyorsunuz, bir daha da çıkamıyorsunuz..
mo

MesajTarih: Çrş 22.12.2004 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bunalımlı aydın yazarlardan çok bıktım,bu da onlardan biri işte,sevenler aslı erdoğan okusun,
hiç olmazsa türkçe yazıyor!
Başa dön
MorHatuN

MesajTarih: Prş 23.12.2004 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben seviyorum.. picus dergisindede köşe yazarlığı yapıyor sanırım... bu ay dikkatimi çekti okudum..
pinhan

MesajTarih: Pzr 16.01.2005 12:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence son dönemlerde yazdıkları ilgiye okunan bir yazar.pinhanının okumuştum.şuan arafı okuyorum.beni zaman gazetesindeki yazıları etkiledi.herkese öneririm iyi bir yazar.
yalnizsarki

MesajTarih: Cum 06.05.2005 0:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bu ingilizce olayı tartışma konusu bile olmamalı.zaten bu konuda olumsuz eleştiri yapanlar arafı okuduktan sonra bu dil sorununa nasıl yaklaşıldığını görünce yüzleri kızaracağı garanti.
Başa dön
shellywebster

MesajTarih: Prş 19.05.2005 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle ileride Türk Edebiyatında önemli bir yere sahip olacağını düşündüğüm hayranlık uyandıran bir hayal gücüne sahip yazardır kendisi, saygı duyarım.
erkandogan

MesajTarih: Pzr 30.10.2005 2:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

araf romanında adı geçen şarkılara bakılırsa sağlam bi müzik beğenisine sahiptir.ayrıca görsel öğeler bolca yer verir.kitabı okurken sanki bi film izliyomuş hissine kapılırsınız.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
eticin

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 18:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hiç beğenmiyorum gerçekten felaket...üstelik türkçe çevirileri başkası yapıyo:)) komiğime gidiyo yaa
Başa dön
zarpandit

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 19:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ELİF ŞAFAK bence en iyi Türk kadın yazar,çok genç olmasına karşın çok güzel bir dili ve sürükleyici bir anlatımı var...
sadece bir romanı çeviri olmasına karşın niye bu kadar tepki aldığını anlayamadım onu eleştirenlerden çok daha güzel bir türkçeye sahip bu da bi gerçek..
Başa dön
aNgELoFtHeDeAtH

MesajTarih: Cum 09.12.2005 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

isabanafazladan1dolarınızolduğunusöyledi..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
marryjane

MesajTarih: Cum 13.01.2006 21:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben henüz okumadım fakat çok güwndigim kişiler bu kadının 'mahrem'isimli ktabını okumam gerektıgını soyluyorlar.tatılde okuycakalrım arasında olan kıtaplardan bırıWink
long_john_silver
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 15.01.2006 8:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

önyargılı bir yorum olacak ama zaman gazetesinde yazan bir insanın kitabını iç rahatlığıyla okuyacağımı sanmıyorum.
SANAL_FIRLAMA

MesajTarih: Sal 24.01.2006 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zulüm gören yazarlar kategorisinde yakında üst sıraları zorlayacak mağdure bacı.Eee nede olsa koskoca Corriera Della Sera gazetesindeki listeye Yaşar Kemal,Orhan pamuk,Mansur Forutanla birlikte girmiştir zulüm gören yazarımız...

Ayrıca bu konu hakkında cevap yazısı bile bir yerimle gülmeme neden olmuştur...
long_john_silver
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 25.01.2006 5:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nasıl ve ne şekilde zulüm gördüğünü çok merak ediyorum. gerçekten. hapishanede mi yattı, işkence mi çekti yoksa vatandaşlıktan mı attılar... bilmiyorum...
Eusine

Nerden: Televizyon ekranı gibi gökyüzünden monitör başına...

MesajTarih: Çrş 25.01.2006 6:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Boşver mod kardeş o bilmeden konuşur böyle siz onun kusuruna bakmayın
istiridyecocuk

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 19:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok karizmatik ve akıllı bi kadın henüz 30 larınde olmasına rağmen bi sürü kitabı var takdir ediyoruz
Başa dön
coraline

MesajTarih: Prş 23.03.2006 9:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

((Yazar Elif Şafak, adının "zulüm gören yazarlar" listesinde bulunduğunu Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet gazetesindeki yazısından öğrendiğini ve yayınevi yoluyla bu listeyi yayınlayan İtalyan Corriere della Sera gazetesine tekzip gönderdiklerini açıkladı.
Şafak, Zaman gazetesinin Turkuaz ekinde 22.01.2006 tarihinde yayınlanan "Zulüm gören yazarlar" yazısında Yaşar Kemal gibi isimler dururken adının bu listede yer almasından rahatsızlığını da şöyle dile getirdi:
"Benim ismim böyle bir listede olmamalıydı ve zaten böyle bir liste hiç olmamalıydı. Bu bir tarafa. Lamı cimi yok. Nokta. Ama Yaşar Kemal ve daha niceleri bir tarafa. Kimse kalkıp da Yaşar Kemal gibi bir ustanın gerek bu memleketin mahkemelerinde gerekse saldırgan eleştirmen müsveddeleri karşısında ödediği onca bedeli unutmasın. Yapısal sorunlara değil, tek tek isimlere odaklanmayı, hele hele dört beş ismi yalıtarak ‘kahramanlaştırmayı’ alabildiğine sakıncalı buluyorum. Ama bir o kadar sakıncalı bulduğum, nice kalem erbabının senebesene verdikleri mücadelenin bu kadar rahat unutulabilmesi, bu pişkin vefasızlığımız ve hoyrat hafızasızlığımız." ))

* Arada okuyorsanız bilirsiniz; Özkök'ün içtenlikli saçmalamaları dalya demiştir herhalde!

E. Şafak, tasavvufu ve döngüsünü temel alışından, Zaman’ daki yazılarından, Kem Gözlere Anadolu’su ve ona Mevlana Büyük Ödülü’nü kazandırmış olan Pinhan’yla, atmosferini eski Türkçe ve Arapça kökenli bir gramerle oluşturmasından dolayı ‘sağ tarafa’ aitmiş gibi görünen bir yazar. Aynı zamanda, ülkemiz dışında akademik olarak varlık gösteriyor. Kitaplarındaki marjinal atmosferle çelişen karakteri ve yaşamı, şekle şemale takılmış “edeb//iyat otoritelerince” ön yargıyla karşılanmasının nedeni olabilir (genel olarak değil tabi ama; sol taraf da onun, çok da iyi bilmediği, benimsemediği bir dünyayı anlatışını, sırf ‘çember kurgusundaki’ yeteneği ön plana çıkarmak için kullandığını düşünüyor). Ben özellikle Pinhan’ı beğendim ve tekniğine de imrendim.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
RADIOGAGA

MesajTarih: Prş 23.03.2006 12:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu zülum gören yazarlar listesi tam bir saçmalık.
Buradaki amaç, yazarların kendilerini Avrupa'ya mazlum gösterme çabasına girip bir pazar yaratmak istemeleri değildr de nedir? Türkiye'de hangi yazar, nasıl zulüm görmüş. Yazarlşar mahkemeye gidiyor evet, bu çok üzücü bir durum. Yakın zamanda bir başka yazarın yaşadığı olaylar ortada.

Ancak bazı yazarların biz ülkemizde zulüm görüyoruz tabirinde bir tepkiyle yabancı piyasaya çıkmaları ülkelerine ihanettir, hem de ülkelerinde onları okuyan insanlara bir haksızlıktır.

Bu listede bulunan yazarlardan biri de Murathan Mungan. İnanamıyorum. Tek kelimeyle Türk Edebiyat dünyasını karıştırmak için yapılmış bir liste. Murathan Mungan, nasıl bir işkence ve zulüm gördü acaba? Cinsel tercihleri ortadayken yine de bu ülkenin çok okunan yazarlarından biri olmadı mı? Yoksa b u yazara, sen şöylesin, böylesin deyip kitap mı bastırmadılar.

Bir de ilginçtir ki, bu (sözde) zulüm gören yazarlardan Elif Şafak ve Murathan Mungan'ın yayınevleri aynı!!!

Yazık size...

Gösteri Devam Ediyor Freddie
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız