| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 16:07 Mesaj konusu: Pegazus |
|
|
Avustralyalı Saf Heavy Metal yapan bir grup.Joe Fata,Ange Sotiro,Johnny Stoj ve Rob Thompson grup elemanları ve müzikleriyle Heavy Metal'in nasıl olması gerektiğini korkusuzca gösteriyorlar.İşte muhteşem albümler.
1-Pegazus (1995)
2-Wings of Destiny (1997/1998)
3-Breaking The Chains (1999)
4-The Headless Horsemen (2002)
Ve son olarakta double cd konser albümü Live!Thunder From Down Under çıktı.Tüm metal kafalara tavsiyemdir.Hız sınırsızdır.  _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
mbk Site Yöneticisi / Editörü

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 21:40 Mesaj konusu: |
|
|
Cidden çok iyi bir gruptur Pegazus, kesintisiz headbang isteyenlere bende tavsiye ederim, Long Live Heavy Metal! _________________ aRt Niyetlerim |
|
| Başa dön |
|
 |
aykan80

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 21:47 Mesaj konusu: |
|
|
| AC/DC'in yolundan ilerliyo olmaları muhtemelmi?duyupta dinlemediğim bi gruptu,şimdide bu başlık bu gece bi vesile olacak. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 21:49 Mesaj konusu: |
|
|
Bence keinlikle dinlemelisin, ayrıca AC/DC ile aralarında çok fark var! Sen dinle ve düşünceni bizimle paylaş sonra, bakalım sana neler hissettirecek Pegazus... _________________ aRt Niyetlerim |
|
| Başa dön |
|
 |
abrekcanbolat

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 23:12 Mesaj konusu: |
|
|
Yıllar önce breaking the chains diye bir albümlerini almıştım. Hala severek dinlerim. Saf heavy metal. Çamaşır suyuna yatırsan bu kadar olur.
metal forever |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Cmt 23.07.2005 23:59 Mesaj konusu: |
|
|
Bende saf heavy metal olduğuna dair yorumlar okumuştum. Wings of Destiny albümü vardı. Albümün ilk parçaları çok iyiydi diye hatırlıyorum. Tekrar dinleyipte yorum yapmak daha sağlıklı olur. Ama neye göre saf heavy metal? orası da tartışmaya açık bir durum bence. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 24.07.2005 10:59 Mesaj konusu: |
|
|
Adamlar çıkmış çalıyorlar işte.Bize bizlere göre Saf Heavy Metal."Wings of Destiny" ve "Breaking The Chains"i dinleyen ve iyice özümseyen anlar.Öyle çok incelemeye gerek yok herşey açık bence. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Pzr 24.07.2005 14:51 Mesaj konusu: |
|
|
Wings of Destiny'de davullar çok klasik geldi bana. bazı parçalarda blues sololar var. Bazen de thrash'i hatırlatan özellikler hissettim. Onun dışında iyi bir grup.
Bu albümde klavye de yok. Diğerlerinde var mı bilmiyorum ama klavye heavy metal'ı aslından uzaklaştırmaz bence (örnek: DIO, Black Sabbath)
Safdan çok, fazlaca klasik bir heavy metal grubu dersek, daha uygun olur belki.
Benim kişisel görüşümdür, katılmayabilirsiniz. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
aykan80

|
Tarih: Pts 25.07.2005 13:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Witches Hex'te o klasiği unutturmuşlar.Destiny'de GNR havası esiyor gibime geldi.Vokalde ve gitarda kızgınlık hakim tıpkı Iced Earth gibi.diğer albumleri dinler dinlemez üye değişimi sound'u ne yönde etkiledği konusunda fikir sahibi olacağım .henüz Wings of Steel albumunden 4 kayıt download ettim. |
|
| Başa dön |
|
 |
ManiacForces

|
Tarih: Sal 26.07.2005 19:57 Mesaj konusu: |
|
|
| pegazus sanırım daha judas priest, primal fear havalarında bir grup. headless horseman albümünün ilk parçası çok gazdı. |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Sal 26.07.2005 21:34 Mesaj konusu: |
|
|
Benim de saf heavy metal denince, Primal Fear ve Judas Priest aklımdan geçmişti. Judas Priest'in Painkiller albümü pure heavy metal'ın en iyi örneklerinden biridir bence.
Yanlız Pegazus'un bu gruplardan üstün bir özelliği var. O da tasarruflu bir grup olması. öyleki en eski zamandan kalma davul setlerini kullanıyorlar, synth klavyelere para harcamıyorlar. ayrıca elektrik ampülü yerine mum kullanarak, elektrik faturasından da tasarruf ediyorlar
Yukardaki resmi ayrıca buraya da ekliyorum. işte tasarruf budur:
 _________________ Always On Rock!
En son Rockman1 tarafından Çrş 27.07.2005 12:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş 27.07.2005 2:20 Mesaj konusu: |
|
|
iyi ki bu başlığı açmışsın enchant, bak konuşulacak şeyler varmış. aslında derin bir araştırma yapıp kaliteli gruplara başlıkları açmak gerek! _________________ aRt Niyetlerim |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Çrş 27.07.2005 13:14 Mesaj konusu: |
|
|
Başlık, saf heavy metale bir örnek olarak açılmış, bende o çerçevede yorum yapıyorum. Henüz Pegazus için "hayatımın grubu, benim için şöyle değerli, anlamlı" gibi bir yorum belirtilmedi. O yüzden biraz dalgacı bir üsluple eleştirmekte mahsur görmedim. öyle bir seveni varsa da kusura bakmasın artık, bilmiyordum. Zaten bazı eksikleri dışında iyi bir grup olarak düşündüğümü belirtmiştim.(ayrıca tek albümünü dinledim)
Birde araştırma yapılıp açılan başlıklar, hakettiği ilgiyi görmüyor bence. Veya giriş yazısını kısa yazmak mı gerekiyor artık bilmiyorum? İyi bir araştırma yapıpta açtığım çok başlık oldu. ama görüntüleme sayısı bile fazla olmadı (O sayıda birçok defa yazdıklarımı ben kontrol ettiğim içindir)
Başlık açtığınız grup, Turkiye'de TV-Radyo veya dergilerde birşekilde bahsedilmemişse fazla ilgi çekmiyor. Mesela sadece İngiltere de değeri bilinen bir grubu, burda tanıtmanızın pek yararı olmuyor sanki. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş 27.07.2005 17:19 Mesaj konusu: |
|
|
Sen mümkün olduğunca kısa yazmaya çalış.Bu daha iyi olur.Fazla içine girmeden gerekli bilgileri versen yeter bence.Dergi veya başka fanzinlerde bahsedilmeyen gruplar yeterince ilgi görmüyor olabilir ama bazen de bilinmedik biryerden tanıyan insanlarda çıkabiliyor grubu. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş 27.07.2005 20:35 Mesaj konusu: |
|
|
Detaylı içerik ile sunulan başlıklar cidden ilgi görmüyor, bu bağlamda Rockman1 haklı ama burada açılacak başlığıda Türk medyanına dayalı bir çizgide belirlemek hoş olmaz sanırım. Belki şimdiye kadar çokta detaylı bilgiler sunulmadı ama enchant bu başlıkla çok güzel bir şeyi yakaladı. Başlık açarken medya takibinden ziyade, köklü bir rock takibi daha yararlı. _________________ aRt Niyetlerim |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Cum 29.07.2005 10:50 Mesaj konusu: |
|
|
Bende "breaking the chains" albümünü dinlemiştim, hayatımın albümü falan demek zor ama güzel, klasik heavy bir albümdü. Breaking The Chains adlı parça favorimdi.
We've got the power
We are in control
We are united
For heavy Rock'n'Roll
We're strong believers
Of the Heavy Metal faith
Heavy Metal lives
We'll show them we are right
We're Breaking the Chains
Breaking the rules
Metal for me, it's all that I breathe
Breaking the Chains
Breaking the rules
Can you feel it, Metal for you. _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
|