| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Genjuro

Kayıt: Jan 12, 2005 Mesajlar: 554 Nerden: İzmir'in Bornova çukurundan...
|
Tarih: Çrş 08.06.2005 14:56 Mesaj konusu: |
|
|
film hakkında bir kaç eleştirim olucak tabi tarihsel acıdan uzun bir süredir milliyet tarih biriktiriyorum gecen haftaki sayıda oldukca detaylı bir inceleme yapmışlar...
dergideki yanlışlıklar...
asıl kahraman Balian değil Selahaddin Eyyubi'idi
demirci Balian ile Şövalye Balian aynı kişi değil sadece bir birbirlerine isim olarak benziyen iki kişidir asıl Şövalye Balian Hittin Savaşından kaçan bir şövalye imiş
film de Selahattin Eyyubinin ordusundan 200.000 gibi bir rakamla bahsedilmiş bu rakamın nerdeyse 4/1 kadar bir ordusu mevcutmuş...
Hittin savaşı hiç gösterilmemekle beraber yola cıkan haçlılar susuzluktan ve açlıktan heba düşmüş de öle yenilmişler gibi değilmi (hatırlatma Gelibolu)
başka bir hata ise şehir korumasında sanki Haçlılar üstünlük kazanmış da zoraki bir barış imazanmış gibi gösterilmiş oysaki Eyyubi kuvvetleri sahil şeridini ele geçirdiği için Kudüs e hiç bir şekilde yardım gelmemiştir...
I. haçlı seferinde Kudüs e giren haçlılar yaşlı çocuk demeden kılıçtan geçirirken Selahaddin Eyyubi ise hepsini güvenli bir şekilde şehri terkettirmiştir...
daha aklıma gelmeyen bir çok yanlış var
ha film güzel savaş sahneleri falan ama göz göre göre de yanlış yapılmazki hayatında kılıç kullanmamış bir demirci birden kahraman oluyo sizcede garip değilmi...
tarih sever bir insan olduğum için çarptırılmalara tammülüm yok benim eleştirlerim tamamen tarihsel açıdan film güzel...
öle bir islam ordusu görünce insan gaza geliyo birde bugun yazlık sinemada izlicez... _________________ Ai wo ai toshite ai rashiku Yume wo yume toshite yume rashiku Maji de kataru ni wa muzukashiku Jidai wa tsukisusunde 'ru kedo
Kimi wo mune ni dakishimeru |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
crescent83

|
Tarih: Sal 14.06.2005 1:58 Mesaj konusu: |
|
|
| 1 haçlı savaşımıydı filmdekii bunu bi türlü çözemedik arkadaşlarla |
|
| Başa dön |
|
 |
1Place4MyHead

|
Tarih: Sal 14.06.2005 5:16 Mesaj konusu: |
|
|
| Konusu iyi ama baglantilariyla, isigiyla, aç1lariyla olsun kötü bi filmdi.. Becerememisler bence.. Yarisinda çikmaya kalktik, merak ettik, çikmadik.. Bi kaç kisi çikti ama.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Genjuro

|
Tarih: Sal 14.06.2005 15:37 Mesaj konusu: |
|
|
| crescent83 demiş ki: | | 1 haçlı savaşımıydı filmdekii bunu bi türlü çözemedik arkadaşlarla |
II. Haçlı seferiydi zaten film in sonunda Arslan Yürekli Richar yola çıkıyodu oda III. Haçlı seferi idi
bütün olay birde zaten haçlılar Kudüs te yaşıyan herkezi kılıçtan geçirmişerdi _________________ Ai wo ai toshite ai rashiku Yume wo yume toshite yume rashiku Maji de kataru ni wa muzukashiku Jidai wa tsukisusunde 'ru kedo
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist

Kayıt: Jan 13, 2003 Mesajlar: 1427 Nerden: Beytepe ( Günün az bir kisminda da Ankara )
|
Tarih: Sal 14.06.2005 21:14 Mesaj konusu: |
|
|
Tarihi anlatan senaryolarda hiç bir zaman gerçekliği birebir aramamalıdır insan. Sanki bir senaryoyu izliyormuş gibi bakmalıdır perdeye. Belgesel nitelikli olmadığı sürece tarihi tüm çıplaklığıyla vermez filmler.
İşte bu yüzden Alexander the Great olsun, Kingdom of Heaven olsun, Troia olsun, King Arthur olsun vs. bu yapımları belgesel gibi görmeyelim. - ki yakın bir tarihte karşı karşıya geldiğimiz Gallipoli belgeselinden sonra bu konuyu hiç konuşmayalım bile- _________________ http://pillikedi.deviantart.com/
www.boodergi.com <= Korkutmaya Gelmedik  |
|
| Başa dön |
|
 |
Genjuro

|
Tarih: Çrş 15.06.2005 13:31 Mesaj konusu: |
|
|
| anarchist demiş ki: | | Tarihi anlatan senaryolarda hiç bir zaman gerçekliği birebir aramamalıdır insan. Sanki bir senaryoyu izliyormuş gibi bakmalıdır perdeye. Belgesel nitelikli olmadığı sürece tarihi tüm çıplaklığıyla vermez filmler.- |
benim zaten film in senaryosu olsun oyuncular olsun hiç bir lafım yok yukarıda da yazdım herkez film i tarihi neredeyse 1 e 1 yansıttığı müslümanları barbar olarak göstermediğini ve tarihsel acıdan gerçekleri yansıttığı konusunda hemfikir oldukları için böle bir yazıyı örnek gösterdim altına yazmıştım film güzel benim eleştirim tamamen tarihsel açıdan diye...
ama vietnam bozgununu bile kahramanlık destanına dönüştüren holivud bu _________________ Ai wo ai toshite ai rashiku Yume wo yume toshite yume rashiku Maji de kataru ni wa muzukashiku Jidai wa tsukisusunde 'ru kedo
|
| Başa dön |
|
 |
crescent83

|
Tarih: Prş 16.06.2005 0:02 Mesaj konusu: |
|
|
| Genjuro demiş ki: | | crescent83 demiş ki: | | 1 haçlı savaşımıydı filmdekii bunu bi türlü çözemedik arkadaşlarla |
II. Haçlı seferiydi zaten film in sonunda Arslan Yürekli Richar yola çıkıyodu oda III. Haçlı seferi idi
bütün olay birde zaten haçlılar Kudüs te yaşıyan herkezi kılıçtan geçirmişerdi |
teşekkür ederim  |
|
| Başa dön |
|
 |
chop-SUEY

|
Tarih: Prş 16.06.2005 10:43 Mesaj konusu: |
|
|
| II. ile III. seferler arasındaydı film arkaşlar sonrasında krallar da işin içine giriyo dediğinz gibi.. |
|
| Başa dön |
|
 |
alp_khan

|
Tarih: Çrş 26.10.2005 18:52 Mesaj konusu: |
|
|
| 1Place4MyHead demiş ki: | | Konusu iyi ama baglantilariyla, isigiyla, aç1lariyla olsun kötü bi filmdi.. Becerememisler bence.. Yarisinda çikmaya kalktik, merak ettik, çikmadik.. Bi kaç kisi çikti ama.. |
Oldukça merak ettim hangi kamera açısı olmamıştı. Görsel bir şölen olarak adlandırıyorum. Yüzüklerin efendisinden sonraki en görkemli savaş saheneleri Cennet Krallığı'ndaydı. Ya eleştirmen gözüyle bakamıyorsun yada çok fazla iyi eleştiri alınca bende kötüleyim bari diyosun. VCD formatında izlemişte olabilirsin tavsiyem divx olarak kaliteli şekilde izle bakalım ışık efekleri ve sürükleyicik var mı yok mu? Gerçekçilik seviyesinde daha yakını yok şuana kadar yapılmış bir tarihi filmde. Senaryoda çarpıtmalar kesinlikle var ama bu bir belgesel değil. Sinemada izlediğini söylüyorsun ve ışık ve kamera açısı yüzünden beyenmediğini söylemişsin insanın inanası gelmiyor. Bugüne kadar 30'un üzerinde ortaçağ savaş filmi izledim bu kadar iyisi yoktu. _________________ Turn back my life |
|
| Başa dön |
|
 |
gizi

|
Tarih: Prş 27.10.2005 17:20 Mesaj konusu: |
|
|
orlando varken hi bi film kötü olur mu yaa!!! sırf onun için bile izlenmeliydi ki şahsen ben öyle yapmıştım _________________ notamontaj |
|
| Başa dön |
|
 |
republica

|
Tarih: Prş 27.10.2005 20:13 Mesaj konusu: |
|
|
alp_khan'a fazlasıyla katılıyorum gerçekten dediği gibi ortaçağ filmlerinin görsel efektler bakımından bence titaniği olmaya aday bir film cennetin krallığı...Filmi sinemada izlerken hoşuma gitmeyen tek şey ilk devrenin biraz sıkıcı olması ve bana sanki birazcık uzatılmış gibi geldi burdaki olaylar daha kısa kestirilip seyirciyi fazla sıkmadan anlatılabilirdi ...Neyse sinemaya verdiğim paranın karşılığını bu film kesinlikle bana verdi  _________________ Roads to madness ! Queensryche .... |
|
| Başa dön |
|
 |
devilyn

|
Tarih: Cmt 29.10.2005 20:20 Mesaj konusu: |
|
|
filmin tam ortasında ışıkların kesilmesine,arkamdaki liseden kaçmış genç çiftlerin bitakım şeylerden(!) dolayı ayaklarının koluğuma değmesine rağmen süper bi filmdi..filme girerken sadece arkadaşlarım istediği için girdim ama sonunda çok iyi bi şekilde ayrıldım..izlenmesi gereken filmlerden..selahaddin i oynayan adam çok iyiydi bu arada..
dbjd forever |
|
| Başa dön |
|
 |
|